Яка ж тут суперечливість? Я ж не писала, що вони перестали плакати усюди і назавжди. Звичайно, що потім плакали у різних місцях і в різний час. Потім після встановлення радянської влади перестали плакати (якщо цар своїм указом, чи большевики уміють припиняти плач ікон - то напевно також чудо, нє?) А зараз плачуть. І будуть плакати, бо вже ніхто за це "отців" наказувати не буде, як Петро 1, чи комуністи. Статистика тут: http://5ka.ru/41/35999/1.html
Таке враження, ніби ми говоримо про різні речі. Причому тут переслідування? Мова йде про те, що, якщо під час переслідувань (чи указу царя) ікони перестають плакати, то відповідно зрозуміла і причина того плачу, яка і описана у наведених посиланнях про такі випадки. Звідси плач - таке ж саме "чудо", як і його припинення по чиїйсь волі.
Був на тій "виставці". Ну, що сказати?- щоб щось розгледіти треба мати дуже добрий зір, бо замість робіт фотографії десь приблизно 9х12см. Так що поціновувачам там робити нема що. Загалом, сучасний живопис, традиційно досить недбалий. Малярство, хоча технічно виконане цілком добротно.
я більше вірю в предуркуватість Петра-1. Видав дурний указ. Ікони від того не перестали більше, чи менше плакати, а царь дурь свою показав. Ну і в угоду царю-батюшкє перестали священослужителі про це розголошувати. От і вся катавасія....
Не хочу судити стосовно віри царя, але він принаймні не позиціонував себе атеїстом і ходив до церкви. А ви навіть не поцікавилися причиною того указу. Ви не звернули увагу на посилання, а там вказано, як Петро-1 піймав на-гарячому попів, що виготовляли плачучих ікон, а ви у цьому епізоді виставили його придуркуватим, ніби йому якийсь заскок в голову зайшов і він від нІчого робити видав дурний указ. Почитайте у всіх наведених посиланнях - скільки було викрито "придуркуватих" авторів "чуд". От мені цікаво: ви готові поклонятись (чи як то зараз модно казати "почитати" ) чудотворній фоторепродукції російського царя Ніколая ІІ ? http://www.cofe.ru/blagovest/article.asp?heading=30&article=5460
Петро асоціюється у мене , як цар, який церкву тримав на уздечці міцно, як то в Росії не рідко буває. А чи були попи, що виготовляли плачущих і видавали то за чудо? В житті все може бути.
Ясно. Вам залишилось лиш ознайомитися з усіма посиланнями з цього приводу і відповісти на питання стосовно чудотворної фоторепродукції ікони Ніколая II/
можете навести статистику? ---------- Додано в 19:35 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ---------- А ікони від ідолів чим відрізняються - функції в них ті самі. Хоча жодної вказівки використовувати подібні зображення в Біблії немає.
Подивіться навіть власну статистику самих свідків по ісламськи і європейських країнах. Приріст нульовий, або відємний. А по телебаченню часто передають про перехід свідків в іслам, то й же Джексон наприклад, крім того знаю особисто свідків, які перейшли в іслам. До ікон не моляться. Кожен християнин розуміє, що все в Божій руці! До речі, ваше сумління нічого не каже, що ви підкоряєтесь Ангелу безодні?
Ми молимось до справжнього Бога, і не важливо перед чим. Що скажете про ангела безодні? Чому свідки поклоняються дияволу і визнають це? Мова йде про того ангела безодні з Обявлення 9.
а це до речі важливо, оскільки Бог сам має визначає як саме йому слід поклонятись. Згадайте як закінчилась самодіяльність євреїв. Свідки Єгови поклоняються лише Єгові і тільки йому.
В моїй душі ідолів нема і церква не вчить їм поклонятись, тому в цьому питанні можете бути за мене спокійні. Я все таки хотів би почути про поклоніння свідків ангелу безодні з Обявлення 9?
Для чого мені то лишаєте? Воно мені тре? ---------- Додано в 12:19 ---------- Попередній допис був написаний в 12:16 ---------- Ого, цікаво знати... звідки інфа?
Це написано в журналах і книгах свідків, наприклад книга "Обявлення, його велисний апогей вже близько." (пояснення 9 розділу).
Ідолопоклоницьтвом в біблії називається любостяжання-любов до маєтків і грошей. Крім того молитися перед статуями і іконами діви Марії-це гріх. Молитися до Святих-це гріх.
І гріх той великий. Лише Богу одному теба вклонятися, славити Його і молитись до Нього. А все що решта то від Лукавого. ЛЮДИ ВІДДАЙТЕ НАКІНЕЦЬ СЛАВУ ВІЧНОМУ І ВСЕМОГУТНЬОМУ ТВОРЦЮ, А НЕ БЕЗМОВНОМУ СТВОРІННЮ РУК ЛЮДСЬКИХ. НЕ ПРИНИЖУЙТЕ БОГА ЖИВОГО.
Менше шуму, шановний. Бога не так легко принизити, як вам це може видаватись, я б сказала - взагалі неможливо. Не міряйте інших своє міркою, не беріть своє відношення до іконографії та релігійної скульптури за зразок для всіх.
А якщо Його Імя ввести у назву релігійної течії то не приниження? ---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ---------- зверхність, вона все сліпа.....
1. А коли в старому заповыты Господньэ Iм'я 3устрiчаеться 6800 раз! Й наши мудрi перекладачi, двiччi чи триччi його вжили, або ж просто в примытках! 2. Стеоретипи, традицъi й передання також.