Відповідь: Ікони Доводилось находить на улице нательные крестики. Относил их в церковь. Полагаю, что так следует поступать и с иконами. Их судьбу решат священнослужители. Кроме того, если у таких находок нет владельца, они принадлежат церкви. Сжигать? Никогда бы не взял на себя такую "миссию".
Відповідь: Ікони Ось пригадалось: "Краще вмерти, біжучи, аніж жити, гниючи." Але, на мою думку, найкраще жити так, як найкраще (для всіх) Поправка: перед іконою О це вже правда WARNING! Нів’якому разі не паліть ікони чи образи самі. Для цього є спеціальний обряд, як і для посвячення ікон. Віднесіть у церкву, розкажіть отцю. Старі (поношені) образи чи ікони спалюють священники з відповідною молитвою.
Відповідь: Ікони Але останнім часом ікони можна знайти і на етикетках пляшок з вином, на кухонній посуді, в газетах і журналах,і як наклейки, які можна клеїти куди завгодно, і що з тим всім робити?
Відповідь: Ікони Наша церква вже й так процвітає. А кічевих елементів в ній все більше і більше... Глибина втрачається. В сакральному живописі також. Додано через 2 хвилини Я вже писав... священики "ходять на роботу". Церква перетворилася на вигідний бізнес-проект, а зміст втрачається. Саме через те, що оте "поблагословення" розуміється суто в матеріальному сенсі, а мораль лишається на другому місці. Мені, наприклад, завжди прикро дивитися, як монашки їдуть на машині, а старенькі бабці і дідусі давляться у громадському транспорті. То при тому, що в других є ще й сім"ї, обов"язки, і т.п. На мій погляд, світське життя зараз є набагато важчим ніж монастирське.
Відповідь: Ікони Та що скажуть... Про те, що в кожного свій хрест, і т.ін. "Кому вєршкі, кому корєшкі". А от допомогти там, де є в цьому потреба... бєзвозмєздно...Увага! Наш товариш... нікому.
Прошу пана, Ви психоаналітик, чи іконописець? Якщо ні переше, ні друге, то прошу пояснити, що спонукало Вас задати дане питання і який в ньому сенс, або доцільність, бо я ніяк не можу вкурити його суті та причини появи...
сенс в наступному : якщо на іконі вухо, або око Ісуса трошки неправильно намальовано, або волосся не того кольору, або ніс трошки більший, як гадаєте , одобрив би це Господь ??? Так само і апостоли. Чи змінене зображення святих це нормально??? ну і ше тут трошки.... Втор. 5:8-19 8. Не роби собі різьби й усякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. 9. Не вклоняйся їм, і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, що ненавидять Мене, про консультуйте, бо бачу, що ви КОНСУЛЬТАНТ.
а я чумусь вважаю , що вам треба почитати Буття грунтовно. даю мінімальне откровення від Господа. Увага: Буття 1:26 І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі. Бог у цьому вірші не сказав СОТВОРІМО людину за образом МОЇМ , він сказав за НАШИМ, і потім за подобою НАШОЮ. а у наступному вірші тут Буття 1:27 І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. я вам не перечу просто , якщо неважко прокоментуйте будь-ласка, за яким таким образом робляться ікони?? і як ви являєтесь образом Бога, стосовно Буття 1:26 . а потім, якщо ваша ласка, стосовно Буття 1:27.
а я не шукав, воно це слово тут на форумі. маєте бажання відповісти на питання?? ну якщо "Богородиця" зображена на іконі то мені і стало цікаво чи є слово, "Богородиця" в Святому Письмі?
ось знайшла таку ікону. ніколи такої не бачила. вік давній. хотілося б відновити Чи не порадите фахівця?