Відповідь: Ікони Та я вже пояснила. Семінаристи часто такі окрилені, знають все і вся, і можуть спасти увесь світ. Додано через 2 хвилини Ну, залежить. Можна говорити про ікону, як вид мистецтва, наприклад. Можна говорити про сотеріологію, догматику і т.п. в іконі, а можна говорити просто про сотеріологію, догматику і т.п. без контексту конкретної ікони. У вас якось все в один мішок скинуте.
Відповідь: Ікони Об иконах думаю только хорошее. Они - дар веры верующему. "Схiднi iкони", на мой дилетантский взгляд, отличаются от "захiдних" тем же, чем православный верующий отличается от католика, ... . Если коротко. В восточных иконах вижу больше скорби и смирения. В самом раннем детстве верил, что в иконе живет бог. Из стремления увидеть его, взбирался на пирамиду из стула и табурета, заглядывал за икону в угол, за ее оклад. Сейчас нахожусь в вере, что "намоленные" иконы являются накопителем, носителем и источником божественной и человеческой энергии, укрепляющей веру, исцелящей, укрепляющей душу и тело в ней нуждающихся. Иконы для меня неиссякаемый источник информации, доносимой до нас из прошлого и настоящего их творцами. Информации о верущих, вере, боге..... . Подолгу и внимательно вглядываюсь в них со своими вопросами .... .
Відповідь: Ікони Можливо і так, але дай Бог щоб цей молодечий максималізм залишався і до старечого. Якщо будеш працювати в молодості ібудеш любити це що ти робиш - цей молодечий максималізм залишиться назавжди!!!
Відповідь: Ікони Якщо не буде юначого макималізму, та не буде старечого. Ніколи я не буду добре працювати, коли я не здобуду практику, коли я не буду мати бажання працювати. Дай Бог щоб всі такий максималізм молодечий мали, тоді б наша Церква, держава, сім"я... - процвітали і були б зразком для всіх інших держав!!!!
Відповідь: Ікони Амінь! Дай Боже, щоби ваш максималізм не пропав по всіх життєвих перипетіях. Думаю, знаєте це, але повторю: молодий священик думає, що може спасти увесь світ; трохи старший - свою парафію; старий священик розуміє, що лише свою душу.
Відповідь: Ікони Тому щоб такого не сталося як ви написали, моліться за тих хто відчули покликання до священства і вчаться в семінаріях і ще найбільше моліться за самих священиків. Тоді все буде просто клас!!!!
Відповідь: Ікони Та молимося. Часом думаю, чи не дати чоловікові таку інтенцію. Але зазвичай просто згадуємо у вечірній молитві. Максималізм не повинен зберігатися. Має бути щось інше. Це так, як із бігом на довгі дистанції. Якщо сильно рвати на початку, то під кінець будете ледве повзти. Якщо починати помірно, то вас вистачить надовго. Бачу по своїх друзях священиках та монахах (а особливо колишніх монахах), що максималізм ні до чого доброго не доводить, а от дозрілість і виваженість та вміння бачити перспективу дає великі плоди. Щиро вам цього вміння бажаю.
Відповідь: Ікони Люди, посто згадайте тих, які за часів сталінського режиму знімали з церков хрести, палили ікони (які, дехто каже не слід почитати) - що з ними ставалося? Слільки історій, яка страшна кара Божа настигла таких людей. Якщо це просто людська творчість, яку не слід почитати (не поклонятися), то чому такі страшні наслідки. Я взагалі вважаю, що через ікону людині легше поговорити з Богом, молячись до ікони, людина насправді молиться до Бога, просто така наша людська природа, нам хочеться бачити співрозмовника, хоча б уявити його, уявити, як він відповідає, що б він сказав. А ікони однозначно треба почитати, і ні в якому разі не поклонятися. Прочитайте хоча б історію про ікону "Божої Матері Неіспиваємої Чаші" і тоді думаю багато хто змінить свою думку.
Відповідь: Ікони Будьласка скажіть як би Ви поступили з старими (не старовинними) образами? В нас в квартирі після попередніх жильців залишились 2 образи вже такі "потрьопані" і збляклі фото. Ну от якось і не знаєм що робити. Логічно було б спалити, але щось вагаємось.
Відповідь: Ікони Якщо палити, то на чистому вогні, тобто не разом із якимось сміттям. Особисто я б попередньо проконсультувалась б у церкві, бо все ж образи можуть бути освячені.