Відповідь: Ікони Та знаю про що йдеться. Йдеться про те, що бакс подобається, а надпис на ньому - ні. Роздвоєніє лічності. Але незабаром той час, коли бакс перетвориться у папірчик і ми будемо свідками цього і всі питання знімуться самі собою.
Відповідь: Ікони Цілком згідний. Знаки можна дещо по-різному трактувати, але їхній, так би мовити, езотеричний зміст не змінюється від нашого бажання чи небажання в них щось бачити. А присутність згаданого Вами знака на баксі пояснюється тим, що всі президенти США були масонами, і фактично, США були створені, керувалися і керуються масонами. Інші країни, як відомо, теж. Додано через 8 хвилин До речі, я десь читав, що з точки зору езотеричних знань, німецький рейх потерпів поразки ще й через те, що символ вогню (свастика), який як відомо був символом їхньої ідеології, був оточений вінком у вигляді замкненого кола, а це - символ похоронного вінка. До речі, нацистська Німеччина в 19ст. була єдиною країною, яка відверто заявила про плани і засоби свого майбутнього, що відбилося і в символах. Руни і мертва голова однозначно вказували на цілі існування цієї держави. Інші завжди зображували якісь "творчі" символи - щити, мечі (як знаки захисту і чеснот), колосся, сонце, молот, тварин, і т.ін. , хоча часто це не відповідало дійсності. Тобто, певне маскування ідеологій. Нацисти цього не визнавали, за що історія їх і покарала. Додано через 9 хвилин Щось то дуже сумнівно...
Відповідь: Ікони Шановні!!! Я зауважив, що ви почали говорити про все і в той же час ні про що. Питання було про ікони, а не про бакси. Ікона це щось, що не можна оцінити. Це що є зображене на баксі - це говорімо про ікону в тому контексті в якому ви починали гворити
Відповідь: Ікони Хотрів би трощки доповнити, до свого попереднього. Я розумію, що ви знаєте, що кожне зображення людини на фотографії, чи навіть на грошовій куп"юрі є образом і це правда, але тема починалася про ікони і образи. Кожна людина є створена на образ Божий, тому дивлячись на лице свого товариша, чи навіть просто перехожого - ми повинні побачити в ньому образ Божий. А стосовно ікони і образу - то це є одне і те саме, це є відбиток Божий і це, лише інше розуміння. Так само як ми маємо західний обряд і східний. Суть є одна, але по іншому до цієї суті підходять. Що найголовніше, що одна одну доповняє!!!!!
Відповідь: Ікони А я не погоджуюся. Там не лише розуміння інше. Образи - то плоске зображення певної сцени, події, особи. А в іконі - символізм, глибина. За писання ікони не може кожен взятися. Там особливі канони, молитва і піст. Та й тільки те, що ікони саме пишуть, вже відрізняє їх від образів.
Відповідь: Ікони Образ так само не кожен зможе і так само непомішає піст. Образ пишуть (малюють) так святих, що вони похожі до справжніх реальних людей. Раніше в образ вкладали загальне обличчя, без особливостей і конкретики, але зараз по-моєму і від цього відійшли. Мені особисто подобаються і образи і ікони в одинаковій мірі. Є ікони, які мені не дуже подобаються, або просто я їх не розумію... але хіба то головне? Намагайтеся придбати такі ікони(образи), які Вам подобаються.
Відповідь: Ікони Миху, ПИШУТЬ саме ікони, навіть термін є іконопис, а от образи малюють. Часом до того підходить термін "богомази". :D:D:D Особливо, якщо образи кічові.
Відповідь: Ікони Кітч (кіч) - з німецької - "недбало зроблена робота". КІТЧ і КІЧ, -у, ч. 1. Напрям у сучасній культурі, розрахований на масового споживача, що характеризується примітивністю, безідейністю, розважальністю; твори в дусі цього напряму. 2. Про предмет хатнього вжитку, одягу і т. ін., позбавлений смаку і стилізований під що-небудь. 3. Масова продукція, позбавлена смаку і розрахована на зовнішній ефект. http://www.ji.lviv.ua/ji-library/pleroma/gk-il.htm
Відповідь: Ікони Признаюсь, кіч малював і полюбляв малювати Ван Гог. Ну як на мене.... Не розумію "шедевра", якого можуть скопіювати так, що лише хімічним, чи ще якимось способом можуть сказати хіміки(!) оригінал то, тобто шедевр, чи ні. Не розумію такого шедевра і все. Для мене багато картин, образів можуть подобатися, АЛЕ є у мене єдиний спосіб - якщо через півроку-рік витвір мені і далі подобається, то це хороша робота, а в першу любов у цих справах.... не вірю.
Відповідь: Ікони Люблю людей, котрі мають свою думку, але бажаю задати Вам шановна Ліліє!!! Коли Господь сотворив людину, Він сказав, що творить її на свій образ, тобто я є відбитком свого Творця. Можна припустити за вашими словами, що я є простим і плоским зображенням? Я вважаю, що кожна людина сотворена на ОБРАЗ БОЖИЙ і це дуже глибоке розуміння. Я ніколи не стану самим Богом, тому я є символом (але в доброму розумінні цього слова), я є образом самого Бога, що може бути глибшим за це розуміння????????????????????????? Поясніть мені цю річ!!!
Відповідь: Ікони Але ж ви то спростили. Я вам про мистецтво кажу, а ви пхаєте сюди богослов'я. А скільки є осонімів, омофонів, омографів. Всі будемо обговорювати? І нема що пояснювати. Ви маєте рацію. Але ікон та богомазів то не стосується. Ви про абсолютно різні речі говорите.
Відповідь: Ікони Тоді можна всі символи які є у Святому Письмі трактувати як кому захочеться, але є певні екзегези, котрих ми повиння дотримуватися. Скажіть мені, що ви розумієте під богомазами? А говорячи про ікони - це не лише мистецтво, це набагато що глибше. Ми не повинні розглядатиокремо ці два поняття. Так само як ми не повинні розглядати людину окремо тілеснісність, душевність, духовність, але в поєднання. Ми можемо розглядати окремо, але ніколи не забувати про цілісність всіх трьох. Так само ми можемо говорити про мистецтво, але в тому говорімо і про богослов"я!!! Додано через 27 хвилин Хочу сказати одну класну річ на мій погляд. Я зайшов випадково на сайт Львівської Духовної Семінарії і там також діє форум (www.lds.lviv.ua). Саме там можна отримати, я думаю, добру і головне кваліфіковану, професійну допомогу у шуканні відповідей. Туди можна час від часу заскакувати, бале і цей форум не полишати!!!
Відповідь: Ікони Те, що не є жодним мистецтвом, а тільки твориться для наївних віруючих, абияк. Додано через 32 секунди Хочете говорити про богослов'я ікони? Додано через 1 хвилину Я думала, що ви там вчитеся. Такий пафосний тон у вас проглядається.
Відповідь: Ікони Дуже гарно думаєте. Мені подобається ваш хід думок Додано через 25 хвилин Шановна пані Ліліє, ле мене цікавить одна думка, а звідки така впевненість? Мені просто класно чути про себе такі слова. Але довго не відповідайте, бо ми відійдемо від теми Додано через 30 хвилин вельмишановна пані Ліліє, Ви даєте дуже прекрасну тему для обговорення про богослов"я ікони. Мені видається, що ми про це вже говоримо. Я вже писав, що ми не можемо говорити про мистецтво і богослов"я окремо. Тому я думаю що потрібно продовжувати пізнавати глибини богослов"я ікони