Ікони

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 тра 2007.

1. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідь: Ікони

Хіба на вас можна не реагувати такого нетямущого?

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

читаєте мої дописи і сумно головою хитаєте?... [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  3. Олена_ua

Читаю всі дописи і ваші теж.

4. duncan

коли ж ви встигаєте?!..... [​IMG]
    все прочитати, відповісти.....
    ого!...
    я так не вмію....
    я тільки деякі встигаю прочитати...

5. Олена_ua

Звичайно, що не вмієте, не встигаєте, не доганяєте:)

6. duncan

звичайно, можна ж напостити чого завгодно, що попало, і як небудь...

7. Олена_ua

Дуже змістовна розмова. Егеж?

8. duncan

еге-ж....

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

не всі поцілунки є поцілунком Юди, шреку. наприклад, вас цілує ваша дружина.... або теща. відчуваєте різницю?

10. duncan

я не відчуваю різниці між поцілунком юди та тещиним...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D :D :D :D :crazy:

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

:D:D:D:D:D

13. volk

volk Well-Known Member

Шановні пані і панове!
    Ось почитав Ваші відгуки, і вельми засмутився:shy: Скільки всього, а що власне про ікони?
    Якщо ікона виготовлена методом поліграфії, то на мій погляд така "ікона" ніц не варта, хіба як пам"ятка (марка, відкритка, календарик, фотка, тощо). Ну, ще якщо ззаду печатка яка-небудь, - це вже ніби "аусвайса". :)
    Але справжні, написані на левкасі традиційною технологією, талановитим іконописцем, з душею і молитвою, - о, панове! - це щось особливе. Як справжній твір мистецтва відриває тебе від реалій, і в уяві ти линеш в той дивний світ зображення, так і тут ти поринаєш у це дивне вікно в інший світ, де зображене є завжди живим і світлим.
    А церкви в жадобі прибутків самі порушують канони "священного писания" і "священного предания". Тут тобі і бог-Отець, тут і бог-Дух, і кадіння образам, і т.і.

• Подобається Подобається x 2
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Волк, тут я не у всьому згідний.

Коли художник малює так, бо він так бачить, то не все його бачення мені подобається. То вже краще репродукцію купити, а ніж поганеньку копію та ще й з властивим баченням.

15. volk

volk Well-Known Member

Художник і іконописець - це різні речі. Справжній іконописець не буде малювати "суєту", а от художники - справді малюють що хочуть і як хочуть. Можливо, Ви чули про так звані канони іконописання, про праці Діонісія Ареопагіта, про інших видатних ченців. Але у всьому є "пєрегибы", бо, нажаль, церква лише декларує, що вона та сама, а насправді, як і все людське, змінює й свої правила. Колись років 10 тому пляшку горілки на Великдень ніхто не освятив би, а зараз - будь-ласка.
    Я взагалі здивувався Вашій відповіді, оскільки говорили, нібито, про ікони, а не про малярство на релігійні теми.

16. Melody

Melody Well-Known Member

Де це так роблять? :eek:

17. volk

volk Well-Known Member

Ц. Анни , наприклад, ще- на Короленка, думаю, ще десь, священники-теж люди...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А це пішло з РОсії. У мене знайоми пішов святити Пасху на великдень у Москві. Купив кошик, спік пасху - все, як положено. Прийшов і був шокований. Ніхто не був з кошиком, всі мали або сумку, або кульок і з кожного торчала оковита. Мій знайомий був просто шокований. А потім росіяни йдуть на цвинтар і там це все (не все) споживають.

19. volk

volk Well-Known Member

Мені спав на згадку один випадок, коли одна замовниця образа Господа Н І Х ( відомий, думаю, всім, де Христос випромінює світло зі Свого Серця)доводила іконописцю, що промені мусять виходити з пальця, а не з серця, бо на тій репродукції, що вона мала, було намальовано саме так!
    Як Ви думаєте, - як поступив би художник, а як іконописець?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це вже.... Пані не занурувалася у подробиці.

а де твій аватар? :)