Відповідь: Ікони Пупере, Ви закликаєте шукати у Ваших словах правду:eek: Ви упевнені, що у Ваших словах є Правда? А питаннячко можна ?Чому Ви ідеалізуєте Свідків? Ви вважаєте їх досконалими? Можливо їх багаточисленні пророцтва про кінець світу видаються Вам досконалими? Наука міжнародної корпорації "Вартова башня" - це наука Церкви навпаки. Просто перевернули все з ніг на голову, от і вся мудрість. Ви ж до Церкви не ходите! Може харош Вам заглядати у чужий монастир і повчати у чужому домі, коли у своєму порядку немає
Відповідь: Ікони Діти у певному віці завжди хочуть проявити себе і у такому плані, щоб чимось виділитися, у них вже є деякий розум, але зовсім відсутня мудрість. Діти хочуть бути розумнішими, ніж батьки, а тому батькам важко впливати на дітей, бо діти вже не вважають батьків авторитетом. І це дуже впливає інколи на тему релігії. Дітям інколи здається, що вони краще знають яку релігію їм обирати. Цей сиптом називається синдром "дєтской левізни". Насправді все це легковажне ставлення до вибору релігії, недбале, яке базується на власному неповторному і "розумному" "Я".
Відповідь: Ікони По темі: Хтось визнає Євангелію лише друковану. Інші відтворюють її ще й у живописі, поезії, піснях (колядках), музиці. Талант - це дар Божий і не потрібно його соромитись. Якщо комусь бракує таланту, то не потрібно наїжджати на тих, кому його не бракує. І ще: якщо людина не соромиться виявляти свою віру, то це ще не означає, що вона виставляє її на показ.
Відповідь: Ікони Творчість - однозначно і необхідна і невід'ємна в служінні Богові. Але вона повинна бути адекватною, прославляти лише Бога, а не людину чи людей, що її створили! І ще помічаю: здається мало хто тут читає і досліджує Біблію всерйоз. Більшість висновків будуються або на чутках, загальноприйнятих думках про ті, чи інші речі. Декілька цитат зі Святого Письма: Вихід 20:4 "Не роби собі і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм..." Повторення Закону 4:16 "...щоб ви не зіпсулися, і не зробили собі ідола на подобу якогось боввана, зображення самця чи самиці, зображення всякої худоби, що на землі, зображення всякого крилатого птаха, що літає під небом, зображення всякого плазуючого по землі, зображення всякої риби, що в воді під землею, і щоб ти, звівши очі свої до неба, і побачивши сонце, і місяць, і зорі, - усе військо небесне, щоб не був ти зведений і не вклонявся їм, і не служив їх..." Пс. 113:12 "Їхні божки - срібло й золото, діло рук людських: вони мають уста - й не говорять, очі мають вони - і не бачать, мають уші - й не чують, мають носа - й без нюху, мають руки - й не дотикаються, мають ноги - й не ходять, своїм горлом вони не говорять!" Дії 17:24 "...Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба й землі, проживає не в храмах, рукаю збудованих, і він не вимагає служіння рук людських, ніби в чомусь він мав би потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання і все." Тимофія 2:5 "Один-бо є Бог, і один Посередник між Богом та людьми, - людина Христос Ісус..." Ще є думка з Письма: "...спасіння наше залежить від пізнання Бога Отця, та його Сина, що післав Він Його на спасіння людей"... :agree: Три крапки означає, щоб ви самі взяли Святе Письмо та й прочитали!
Відповідь: Ікони Дивно... дуже дивно... В Святому Письмі чітко і ясно, чорним по білому написано... Моя вам порада, пані Олено... читайте частіше Біблію!
Відповідь: Ікони П. Melown, вибачте, будь ласка, але я не зрозуміла, що саме Вам не сподобалось чи здивувало, тому не можу повноцінно Вам відповісти.
Відповідь: Ікони Щодо поклоніння символам (зображенням, іконам, хресту...). Є приклад, який знають всі, хто більш-менш читав Святе Письмо. Отже, який знак був даний євреям, коли під час подорожування пустинею їх почали масово кусати змії: Числа 21, 5-9: "Тоді Господь наслав на людей вогненних гадюк, і почали вони кусати їх. І вимерло в Ізраїля сила народу. “Згрішили ми, бо говорили проти Господа й проти тебе; помолися ж до Господа, щоб віддалив від нас гадюк.” І Мойсей помолився за народ. Господь же мовив до Мойсея: “Зроби собі вогненну гадюку й повісь її на стовпі, а як укусить когось гадюка, то він погляне на неї й зостанеться живий.” І зробив Мойсей мідяного змія й повісив його на стовпі; і коли когонебудь кусала гадюка, то він звертав очі на мідяного змія й лишався живий. в принципі, Церква навчає, що цей уривок є месіанським пророцтвом, що стосується символу хресної смерті Ісуса... однак на його прикладі можна зробити порівняння з іконою: чому євреї не молилися собі до Бога кожен особисто, а фактично всю надію покладали на те, щоб поглянути на змія, і тоді видужували? при тому, це було зроблено за вказівкою Бога! можливо, вони не мали сильної віри, їм потрібно було саме символу, зображення, при цьому вони добре знали, що рятує (зціляє) їх саме Бог, а не змій на палиці. Читайте П. Melown
Відповідь: Ікони Я читав цю розповідь. В Євангелії є роз'яснення, що той змії був прообразом Ісуса. Так само, як скеля, звідки потекла вода в пустелі. Саме так! Вони були свого роду "близорукі", ще тоді їм потрібен дув об'єкт поклоніння. Згадайте їх слова, що були сказані Ааронові: "Зроби нам тельця, бога видимого..." Причому Мойсея тоді якраз не було з ними, він пішов на гору. Мойсея з ними не було, не було "об'єкту"...
Відповідь: Ікони Просто, якщо людина дивиться на ікону і думає про фарбу - то одне, а коли думає про Бога - то інше.
Відповідь: Ікони "...і він не вимагає служіння лук людських..." Дії 17:24 Дійсно, Бог не має потреби в чомусь, зате ми маємо потребу в Ньому, в Його милосерді, помочі... Бог дав нас свобідну волю і не вимагає нічого, що є проти нашої волі.
Відповідь: Ікони критики не бачу..... тільки емоції.... пс. може закладемося: ви будете писати негатив про свідків, про моє ставлення до лицемірства та церковного бізнесу і ваша карма миттєво зросте до сотень балів?.. ппс. “вартова вежа” — це наука Біблії, якщо вона протилежна “традиційній церкві” — терміново робіть висновки...
Відповідь: Ікони Критиканства не люблю, емоції виявляю рідко. Висновки зроблено.... Думка не змінилась. Я Вам про праведне, а Ви мені про грішне.