Ідоли…Хто вони? Для чого? І звідки?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 11 лип 2010.

1. nastinka

nastinka відсутня

і я про те ж) всі на обрих машинах, і з хфайними хатами.

загалом люблю ту, що біля федорова знаходиться, мені в ній добре. а так то я не прихильниця ходити на Служби, хоча інколи пробиває відкрити і почитати з ними...

• Подобається Подобається x 1
  2. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

1) Звичайно відомо:
    "На катедрі Мойсея розсілись книжники та фарисеї. Робіть і зберігайте ВСЕ, що вони скажуть вам" (Мт.23:2-3)

2) А це просто-таки "залізний аргумент". Тільки-но прочитавши його, мені захотілося одним махом відкинути всю 2000-літню Традицію Церкви. Нащо мені знати ЯК вірили християни, наприклад, у 2 столітті? Ці самі християни, які ще застали якщо не самих апостолів, то принаймні їхніх безпосередніх учнів. Це ж не потрібно! Головне - Біблія! І то дурниця, що Біблія про все не пише. Бо ж якщо вона чогось не пише, то ми самі додумаємо, наприклад, у "Вартовій Башті". Так і виник протестантизм (і єговізм), де кожен новий пастор САМ СОБІ знавець Біблії, яку розуміє НА СВІЙ лад, при цьому будучи свято переконаним, що це його розуміння - це плід Святого Духа.

Якщо хтось дійсно шукає ПРАВДИ, ЯКОЮ Є ХРИСТОС, а не своєї правди, ПРОЧИТАЙТЕ БУДЬ-ЛАСКА наступний текст: Джон УАЙТФОРД. «Только Одно Писание». Несостоятельность протестантской точки зрения на Священное Писание - http://azbyka.ru/hristianstvo/bibliya/uaiford_odno_pisanie_01g-all.shtml

P.S. Як на основі однієї лише Біблії можна дізнатися, як, наприклад, сприймали Євхаристію перші християни? В Біблії про це нічого не сказано, окрім самого факту установлення Євхаристії (Мт.26:26-28; Ів.6:51-58 та ін.) та деяких згадок апостолів про це Таїнство (Ді.2:41-42; 1Кор.11:23-29 та ін.). Але як його сприймали перші християни? Ось тут на допомогу якраз і приходить Священне Передання: про ці речі пише християнський апологет Юстин Мученик (100 - 165 рр.). Читаємо всі уважно і порівнюємо (це я звертаюся до протестантів і до СЄ) з тим, як Євхаристію сприймаєте ВИ:
    "Пища эта у нас называется евхаристиею (благодарением), и никому другому не позволяется участвовать в ней, как только тому, кто верует в истину учения нашего и омылся омовением в оставление грехов и в возрождение, и живет так, как предал Христос. Ибо мы принимаем это не так как обыкновенный хлеб или обыкновенное питье, но как Христос, Спаситель наш, Словом Божьим воплотился и имел плоть и кровь для спасения нашего; таким же образом пища эта, над которой совершено благодарение через молитву слова Его и от которой через уподобление получаете питание наша кровь и плоть, есть — как мы научены — плоть и кровь того воплотившегося Иисуса. Ибо апостолы в написанных ими сказаниях, которые называются Евангелиями, предали, что им было так заповедано: Иисус взял хлеб и благодарил и сказал: “это делайте в Мое воспоминание, это есть тело Мое”; подобным образом Он взял чашу и благодарил и сказал: “это есть кровь Моя”, и подал им одним" (Перша апологія, 66) - http://khazarzar.skeptik.net/books/justinus/apolog_1.htm

Останнє редагування: 15 лип 2010
    • Подобається Подобається x 2
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Я от тільки зайшов на запропоновану Вами книжку і відразу натрапив на таке:

Протестанты, желающие дать честную оценку текущему состоянию протестантского мира, должны себя спросить: если протестантизм и его основополагающее учение о Священном Писании (как единственном заслуживающем доверия источнике), богоугодны, то почему это привело к образованию более чем двадцати тысяч различных направлений, не могущих столковаться между собой по поводу того, каковы основные идеи, вытекающие из Писания, и что значит "быть христианином?" Каким образом, если достаточно одной только Библии и нет необходимости в Священном Предании, но ни один из них не согласен и баптист, и свидетель Иеговы, и харизматик, и методист заявляет о своей вере в Библию,с другим относительно того, что же именно она говорит? Очевидно что эта ситуация свидетельствует против протестантов.

Тобто, автор пишучи"и баптист, и свидетель Иеговы, и харизматик, и методист " ставить в один ряд християнські конфесії і секти. І ще й вкінці підсумовує, називаючи всіх без розбору (включаючи сюди Свідків Єгови!) протестантами. Це або навмисно зроблено, або ж, проста теологічна неграмотність... Думаю всім відомо, що Свідки не є ні протестантами, ні тим більше, християнами.
    Вважаєте це нормальним?!о_О

Останнє редагування: 15 лип 2010
  4. Aquinas

Він називає "всіх без розбору" по одній простій причині: всі вони - і баптисти, і методисти, і Свідки Єгови - стверджують, що Біблія і ТІЛЬКИ Біблія... і пішло-поїхало - далі ви самі знаєте, що говорять протестанти і СЄ про Біблію.
    Читайте статтю до кінця і не придирайтеся до слів.

А щодо того, чи є Свідки протестантами... Це вже як кому подобається. Я вважаю їх протестантами, бо, як і протестанти, вони відкидають Святі Тайни, Літургію, Священне Передання, Учительський уряд Церкви. То як їх після цього назвати? Так, вони не визнають Пресвяту Трійцю і не визнають Божество Ісуса, але вони користуються ХРИСТИЯНСЬКИМ Писанням, а, отже, вони є протестантами на рівні з іншими.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Це не придирання до слів! Я лиш вказав на грубу теологічну помилку... Як можна таке дальше читати?!

Свідків Єгови Ви вважаєте протестантами??о_О
    Впринципі, то Ваша суб"єктивна думка, котра сама собі суперечить, як на мене...
    Якщо Свідки Єгови НЕ Є християнами, то як вони можуть бути протестантами, котрі Є християнами?

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

А ким є сатана, який спокушував Христа, цитуючи Писання?:shutup:

7. Aquinas

1) Ви думаєте, я один так вважаю?
    Ось скрін із Вікіпедії:

2) Ви не хочете дальше читати, бо там "груба теологічна помилка" чи тільки тому, що там пишуть ПРАВДУ про протестантизм?

Сатана також протестант, бо він постійно протестує проти Бога :)

P.S. Велике прохання до всіх не зациклюватися на тому, є СЄ протестантами чи не є (бо тут скільки людей - стільки думок), а зосередитися на основному: протестантське розуміння Біблії і Священне Передання Церкви.

8. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

нє, ну то само собою зрозуміло - батько і ідейний пастир того, хто в божому домі засів і за бога себе видає...

---------- Додано в 12:55 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

нє, ну дивують мене такі однозначні висновки.

9. stefka

stefka Well-Known Member

Проблема в тому що СЄ не є християнами і мають концепцію Бога відмінну від християн, тому я вкотре мушу зауважити що дискусія з ними на тему Передання та ін. конституюючих елементів християнства завжди буде безсенсовною. Це як з мусульманами дискутувати про целібат )))

• Подобається Подобається x 3
  10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

нагадали, але краще про Ви б не згадували...
    До чого призвів целібат католицьких священнослужителів?
    До масової педофілії й розпусти?
    Чому?
    Тому що людині притаманно бути в парі й відповідає фізіологічним потребам організму.
    Целібат - це безпідставна догма католицизму, про яку нічого не йдеться в біблії, правда в переданнях 'святих' отців...

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Клас!
    А тепер уважно прочитайте те , що Ви самі привели:

Як на мене це говорить про небагатослівність, якої було достатньо, щоб зрозуміти основне поняття нового вчення.
    Добре, що Біблія не повний збір висловлювань Христа. А то могли би ще одну Тору зробити, яку ніхто б практично не читав, не говорячи про те, щоб виконувати...

12. stefka

stefka Well-Known Member

Целібат ніяка не догма, а звичай частини католицької Церкви (римо-католиків). "Учіцє матчасть таваріщь" ))))
    Не зіскакуйте в таку любу для всіх СЄ тему шельмування священиків, придивіться краще до своїх бруклінських начальників)))

13. Aquinas

Так, я цілковито з вами погоджуюся. Але, крім Свідків Єгови, тут на форумі ще є багато протестантів. Можливо, такі дискусії якраз їм і допоможуть КРАЩЕ зрозуміти науку Христа і не зациклюватися тільки на тому, хто і що з них відчуває в даний момент.

14. Levko

Levko Well-Known Member

От власне!
    Підтримую!
    Не потрібно скидати все в один котел- християн разом з сектантами.

Або приймати протестантів як християн і як братів по вірі, або не приймати?

Тоді уже можна буде говорити про нюанси і розбіжності...

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Досить багато релігієзнавців визначають свідків Єгови як християнську конфесію і відносять їх до пізнього протестантизму. Те що баптисти чи пятедесятниуи з цим не згодні нічого не змінює.

---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:48 ----------

відмінну від кронцепції яких християн? 3, 4 16 чи20 ст?

16. stefka

stefka Well-Known Member

Оскільки я маю великі сумніви що когось можна в чомусь переконати в царині віри, то зазвичай навіть не беруся за це. У цій темі написав перше своє повідомлення лише аби звернути увагу учасників форуму що дехто з СЄ навмисно творить тут теми щоб виконувати свою "роботу" в інтернеті, а інші читачі не підозрюючи нічого ув'язуються у дискусію ціль якої не пізнати якусь правду, а поширювати ідеологію відповідної організації. Чи точніше творити місця де можна буде пропагувати власні погляди.

• Подобається Подобається x 1
  17. Сергій аспірант

тобто те що не має підстав в Біблії і було запозичено з поганської культури.

---------- Додано в 13:53 ---------- Попередній допис був написаний в 13:50 ----------

можу вас запевнити що свідки Єгови таким чином не діють і ні я ні Абдурахман свідками Єгови не є. І ніколи цього не приховували

---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

Моя мета не навязати якісь поглядиа спростувати ннеправдиву інформацію про свідків Єгови.

---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

Пропоную продовжити цю дискусію у відповідній гілці

---------- Додано в 13:58 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

СВідки Єгови роблять це значно ефективніше спілкуючись з людьми на вулиці

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ----------

Звичай який не має білійних підстав
    для більшості людей протиприродній
    сприє лицемірству і статевим збоченням

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:00 ----------

Яка концепція Бога у свідків Єгови?

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Вам на це питання відповідали разів з десять, а може й більше. Тренуйте пам’ять, бо втрачається сенс вам відписувати.

19. Сергій аспірант

Етикчні погляди християн як і теолоічні змінювались і питанняє цілком доречним.
    Про субординаціоналізм ранніх апологетів я також уже згадував.

---------- Додано в 14:36 ---------- Попередній допис був написаний в 14:34 ----------

Мене здивувала дискусія на тему чи є свідки Єгови християнами - івраховуючи те що
    1, Єдиним джерлом віровчення для свідків Єгови є Біблія
    2, Свідки Єгови ретельно дотримуються морально-етичних норм викладених в Біблії

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:36 ----------

Хоча важко дискутувати з людьмиякі беруть інформацію про свідків Єгови з не дуже якісних апологетичних сайтів

---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

Ви очевидно придивлялись ы що знайшли?

20. Aquinas

У цьому якраз біда багатьох католиків, які чомусь постійно уникають розмов про свою віру, шукаючи тисячі різноманітних виправдань. АЛЕ ЧОМУ МИ МАЄМО МОВЧАТИ? На нас "плюють" хто тільки може, нас як завгодно обмовляють, а ми мовчимо наче нічого не відбувається. Звичайно, не варто розкидати перел перед свиньми, але ж не всі на цьому форумі - свині.
    Я також більш ніж впевнений, що розумними аргументами тут нікого не переконаєш: ні протестантів, ні Свідків Єгови. Бо в таких випадках потрібна молитва. АЛЕ! "Працюй так, ніби все залежить від тебе, а молися так, ніби все залежить від Бога" - ця славнозвісна приповідка дуже добре ілюструє, як повинен себе поводити християнин. Так, потрібно молитися за цих братів, але - в той же час - потрібно також розповідати їм, чому Католицька (Православна) Церква вірить саме так, а не по-іншому. Бо тільки наша співдія з Богом може допомогти навернути цих братів (навіть якщо вони зараз вважають, що таке навернення їм не потрібне, бо вони вже навернулися).
    І наостанок те, що я постійно цитую: "Господа Христа святіть у ваших серцях, ЗАВЖДИ ГОТОВІ ДАТИ ВІДПОВІДЬ КОЖНОМУ, ХТО У ВАС ВИМАГАЄ СПРАВОЗДАННЯ ПРО ВАШУ НАДІЮ" (1Пт.3:15)
    Ну і не потрібно забувати цієї настанови: "Мої брати, коли хтось із вас відступить від правди і коли хтось його наверне, хай знає, що той, хто навернув грішника з хибної його дороги, спасе його душу від смерті і силу гріхів покриє" (Як.5:19-20).
    Тому давайте не будемо мовчати!

а де твій аватар? :)