Ідоли…Хто вони? Для чого? І звідки?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 11 лип 2010.

1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А тепер порівняйте з описом хрещення у Біблії.

2. stefka

stefka Well-Known Member

а навіщо порівнювати? Хай протестанти порівнюють, бо це ж вони дотримуються принципу Sola scriptura, а ми католики (і православні) окрім Біблії ще маємо Передання (Традицію). Тому прошу не пхатися в католицько-православний "монастир" з протестантським "уставом" ;)

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

А що важливіше Біблія (Боже слово) чи традиція й передання (слово людське)?

• Подобається Подобається x 1
  4. stefka

stefka Well-Known Member

А що важливіше машина чи колеса? )))
    Не слушне протиставлення, Традиція це "колеса" Біблії. Біблія, до речі це теж Традиція, Боже слово у слові людському. Вважаю що біблійний "буквалізм", це шлях у глухий кут, особливо нині, коли сучасній біблістиці є різні тенденції, різні методології...

• Подобається Подобається x 2
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Упс. А ви не протестант часом?

6. stefka

stefka Well-Known Member

Я "часом" греко-католик ))

7. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ну дійсно, для чого тоді цілі кіпи журналів "Вартова башта" та іншої бруклінської макулатури якщо біблія важливіша? Нехай би виключно біблію і видавали, якщо вже такі прихильники тільки біблії...:scratch_one-s_head::mocking:

• Подобається Подобається x 5
  8. stefka

stefka Well-Known Member

Найважливіше це секта, Біблія чи Коран це засоби...

• Подобається Подобається x 3
  9. ABDURAKHMAN

8 Стережіться, щоб ніхто вас не звів філософією та марною оманою за переданням людським, за стихіями світу, а не за Христом,
    (Кол.2:8)
    19 Бо написано: Я погублю мудрість премудрих, а розум розумних відкину!
    20 Де мудрий? Де книжник? Де дослідувач віку цього? Хіба Бог мудрість світу цього не змінив на глупоту?
    21 Через те ж, що світ мудрістю не зрозумів Бога в мудрості Божій, то Богові вгодно було спасти віруючих через дурість проповіді.
    (1Кор.1:19-21)
    18 Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все.
    19 Хто ж порушить одну з найменших цих заповідей, та й людей так навчить, той буде найменшим у Царстві Небеснім; а хто виконає та й навчить, той стане великим у Царстві Небеснім.
    20 Кажу бо Я вам: коли праведність ваша не буде рясніша, як книжників та фарисеїв, то не ввійдете в Царство Небесне!
    (Матв.5:18-20)
    18 А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі.
    19 Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,
    20 навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь
    (Матв.28:18-20)
    15 І дивувались юдеї й казали: Як Він знає Писання, не вчившись?
    16 Відповів їм Ісус і сказав: Наука Моя не Моя, а Того, Хто послав Мене.
    17 Коли хоче хто волю чинити Його, той довідається про науку, чи від Бога вона, чи від Себе Самого кажу Я.
    (Iван.7:15-17)
    8 Наостанку, браття, що тільки правдиве, що тільки чесне, що тільки праведне, що тільки чисте, що тільки любе, що тільки гідне хвали, коли яка чеснота, коли яка похвала, думайте про це!
    9 Чого ви від мене й навчилися, і прийняли, і чули та бачили, робіть те! І Бог миру буде з вами!
    (Фил.4:8-9)
    10 Багато бо є неслухняних, марнословців, зводників, особливо ж з обрізаних,
    11 їм треба уста затуляти: вони цілі доми баламутять, навчаючи, чого не належить, для зиску брудного.
    (Тит.1:10-11)
    29 Відповів же Петро та сказали апостоли: Бога повинно слухатися більш, як людей!
    (Дiї.5:29)
    13 порушуючи Боже Слово вашим переданням, що його ви самі встановили. І багато такого ви іншого робите.
    (Мар.7:13)
    2 Бо пильную про вас пильністю Божою, заручив бо я вас одному чоловікові, щоб Христові привести вас чистою дівою.
    3 Та боюсь я, як змій звів був Єву лукавством своїм, щоб так не попсувалися ваші думки, і ви не вхилилися від простоти й чистости, що в Христі.
    4 Коли бо хто прийде й зачне проповідувати про Ісуса іншого, про якого ми не проповідували, або приймете іншого Духа, якого ви не прийняли, або іншу Євангелію, якої ви не прийняли, то радо терпіли б ви те!
    (2Кор.11:2-4)
    6 Дивуюся я, що ви так скоро відхилюєтесь від того, хто покликав Христовою благодаттю вас, на іншу Євангелію,
    7 що не інша вона, але деякі є, що вас непокоять, і хочуть перевернути Христову Євангелію.
    8 Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий!
    9 Як ми перше казали, і тепер знов кажу: коли хто вам не те благовістить, що ви прийняли, нехай буде проклятий!
    10 Бо тепер чи я в людей шукаю признання чи в Бога? Чи людям дбаю я догоджати? Бо коли б догоджав я ще людям, я не був би рабом Христовим.
    (Гал.1:6-10)
    16 Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності,
    17 щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова.
    (2Тим.3:16,17)

10. stefka

stefka Well-Known Member

Шановний, я теж маю біблійну симфонію під руками і можу цитат насмикати цілу купу, але НАВІЩО? Я не збираюся дискутувати з свідкми Єгови про християнську Традицію )))

11. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

А Боже Слово може перебувати ПОЗА Біблією чи Бог обмежений у своїх висловлюваннях виключно Біблією?

12. ABDURAKHMAN

Для чого такі овації: шановний-шановний?
    Можна простіше - призрінний.
    До того ж греко-католицизм - це секта яка відкололась від православ*я, перебіжчики.
    Так що ви далеко від мене не втікли.
    Така ж секта, тільки трохи більша.

http://www.pochaev.org.ua/?p=listok/listok8

13. stefka

stefka Well-Known Member

Звісно що може, Біблія це не чарівна книжка з Божими секретами. Якби Бог був чимось обмежений то не був би Богом.

14. ABDURAKHMAN

Вони грунтуються виключно на Святому Письмі, не суперечать йому, але лише відкривають більше його розуміння.
    Але всерівно Біблія - це наважливіше.

---------- Додано в 00:03 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ----------

Боже слово обмежене лиш Біблією.
    66 книг.
    Решта від лукавого

---------- Додано в 00:07 ---------- Попередній допис був написаний в 00:03 ----------

Бог дав нам своє слово - Біблію, а людина хоче придумати своє, при чому видаючи за Боже. Для чого?
    Для здобуття влади і грошей.
    Біблія - єдина богонатхнена книга.

15. Aquinas

Ну, ви це не мені кажіть, а Свідкам. Я не СЄ і не протестант.

Значить те, що писав апостол Павло - від лукавого. А писав він наступне: "У всьому я показав вам, що, так працюючи, треба допомагати слабосильним і ПАМ’ЯТАТИ СЛОВА ГОСПОДА ІСУСА, ЩО САМ СКАЗАВ: «Більше щастя — давати, ніж брати» (Ді.20:35).

Тепер запитання: ЗВІДКИ апостол Павло взяв ці слова Ісуса, якщо в ЖОДНОМУ Євангелії їх нема? Якщо Боже Слово - це виключно Біблія і ніщо поза нею, то звідки взялися ці слова Христа, яких ніде нема в Біблії?

16. ABDURAKHMAN

Діяння апостолів написав Лука, той що євангелію від Луки написав...
    В той час не було диктофонів кожне слово не запиувалося.
    Луки 6:38
    Давайте й дадуть вам...
    Матвія 10:8
    ...Ви дармо дістали - дармо й давайте.

17. Aquinas

Перестаньте лукавити! Апостол Павло ЦИТУЄ слова Христа, а не переповідає їх.

18. ABDURAKHMAN

зі всіх чотирьох євангелістів лише апостол Іван був свідком всього того про що описував.
    Й тому в него є багато крилатих висловів Христа котрих немає більш ніде:
    ...світло для світу...
    ...Я хліб, що зійшов з неба...

Я веду до того, що якби хтось написав абсолютно все що Ісус говорив то Євангелія була б як такою як роман Війна і Мир, себто багатотомною. Й тому записували основне.

Останнє редагування: 15 лип 2010
  19. Aquinas

1) А інші апостоли в той час де були?

2) Правильно. А багато інших істин віри апостоли передавали УСНО (тобто вони ніколи їх не записували):

- «Радію, що ви про мене згадуєте в усьому і тримаєте ПЕРЕДАННЯ ТАК, ЯК Я ПЕРЕДАВ ВАМ» (1Кор.11:2).
    Яке це передання апостол передав коринтянам, якщо це ПЕРШЕ його ПИСЬМОВЕ послання до них?

- «Такий наказ тобі я доручаю, сину Тимотею, згідно з пророцтвами, що раніше були ВИГОЛОШЕНІ про тебе, щоб ти завдяки їм боровся доброю боротьбою» (1Тим.1:18 ).
    Які це пророцтва були виголошені і стосувалися безпосередньо Тимотея? Ким виголошені, коли?

- «Ти ж, мій сину, зміцнюйся у благодаті, що в Христі Ісусі. А що ти ЧУВ від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, які будуть здібні інших теж навчити» (2Тим.2:12)
    Чи передав Тимотей «вірним людям» те, що ЧУВ від Павла? Як передав? Письмово? Де ж тоді поділися ті його листи?

- «І тому ми також дякуємо Богові безперестанку за те, що ви, ледве ПОЧУВШИ від нас слово Боже, прийняли його не як слово людське, а як воно є справді — як Боже слово, що й діє у вас, віруючих» (1Сол.2:13)
    Що саме і коли солуняни ЧУЛИ від апостолів, якщо це ПЕРШИЙ ПИСЬМОВИЙ лист до них?

- «Тож стійте, брати, і тримайтеся передань, яких від нас навчилися чи то УСНО, а чи листовно» (2Сол.2:15)
    Без коментарів.

- «Чимало мав я до вас писати, та не хотів на папері й чорнилом, але надіюсь прийти до вас і УСНО з вами поговорити, щоб радість ваша була повна» (2Ів.12)
    Без коментарів.

- «Чимало мав я тобі написати, але не хочу писати чорнилом та пером; надіюсь незабаром побачитися з тобою, то й поговоримо собі УСНО» (3Ів.13-14)
    Без коментарів.

Усна наука Апостольської Церкви згодом була записана Отцями Церкви, які були учнями та послідовниками самих апостолів (Юстин Мученик, Полікарп Смирнський, Іриней Ліонський та багато інших).
    Біблія + Священне Передання + Собори Церкви (пор. Ді.15:1-35) = християнська віра. А не Біблія + мій розум + моє суб'єктивне розуміння, яке походить не від того, що сказав Господь, а від того, що я хотів би, щоби Він сказав.

Отож Священне Передання – це Боже об’явлення, що не записане (з різних причин) у Біблії (Ів.20:30; Ів.21:25). Воно допомагає розуміти Біблію, бо розповідає про те, як її розуміли перші християни, а не про те, як її розумів Арій, Несторій, Лютер чи Рассел.

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

У євреїв також юула усна традиція - як до неї поставивися Ісус відомо.
    Свещенне передання - іноді прямо суперечить писаннюі аж ніяк його не доповнює.

а де твій аватар? :)