я до церкви теж заходжу рідко. дехто називає мою віру мильними бульбашками. але вона від того меншою не стала. Кожна людина - це світ,з думками...почуттями...бурями..ураганами... В кожній поєднане Добро і Зло..Світло і Темрява... Можливо.занадто узагальнююче і напищено звучить...але ж так воно є... А,щодо переконань... в кожного свій шлях... І в сектантів теж він свій...зрештою поведінка і аргументи прихильників традиційної церкви нічим не відрізняються від поведінки сектантів. Схожого - більше... І,взагалі...читаю оте все мудрування в релігійних темах.. Будь-яка релігія - це інструмент впливу на свідомість людей,що тепер називають елєкторатом,та й більш нічого. До Віри в Бога це не має анінаймемшого стосунку - оте биття в груди п'ятками апологетів будь-якої релігії,конфесії,секти і гучномовні заяви в те,що от:" Ми пізнали світло істини,а ви всі єретики і язичники,богохульники і вубше барани!"... Офіційна церква - це та ж секта,котра розрослася до ґіґантських розмірів і панує над умами людей. Секти поменші і троха молодші зі всіх сил туцкаються,намагаючись зайняти більше місця і урвати більше влади... Забуваючи про те,що місще зустрічі людини з Богом - у серці...в душі... І що Він там присутній в кожного з нас,будь-якого віросповідання,атеїста,грішника...у всіх,хоч не всі це усвідомлюють... Трохи офтоплю...соррі...але ж тема така...
1. Те що Ви рахуєте першоджерелом і абсолютом. 2. Дуже просто. Якщо людина не служить Богу в дусі і правді, то вона служить Дияволу в ідолах і брехні. 3. Та ви язичницьких богім назвали на християнську манеру: Павло, Петро, Іван... 4. О, нарешті прозвучала якась мудра думка! 5. Ні, такої думки немає. Є лиш думка що Сатана прагне відвернути людей од Бога і він використовує різноманітні обманні методи. Навіть такі які здаються на перший погляд неймовірними. І те що видається за служіння Богу насправді є служіння Сатані.
Можна аргументувати? Чому тільки так або так. Шо більше варіантів нема? Себто Господь для вас є божеством, а для язичників Перун є божеством, а для греків Зевс був божеством. А атеїсти божеств не мають. Як то немає якшо я її вже висловив. Та і якшо чесно то не придумав, а почув. Себто була і до мене.
1. Біблія як аргумент годиться? Інших не маю. Суддів 10:6-7 Марка 7:6-7 2Коринтян 11:14-15 2 Коринтян 6:14-17 Івана 15;19 якова 4.4 матвія 23:13-15,23,24 2. Так і язичники приносячи жертви вони думали що приносять їх боввану чи каменюці, але ж за допомогою того ідола(котрого вони за ідола не рахували) вони стають угодними в очах бога(ів). Віра в них була але толку... 3. Я думав питання стосувалося безпосередньо моєї думки. Але я помилився.
Бачте, та сама проблема залишилася і по сьогодні. Бо проблема віри не в тому у шо/кого вірити. Жодна віра не відображає правильно той вищий світ з Творцем, ангелами, демонами і т.п. про який ми поняття зеленого не маємо. Кожна віра показує їх схоже, але дещо по іншому. Не варто на тому зациклюватися, бо правильно сказала Ліля Романова в якійсь гілці шо в дрібницях зло. Та і я вже говорив шо стараюся не пхатися в релігійні гілки бо мене сильно трафляє від того як гризутся люди різних конфесій. Так чого на мою думку в нас є проблема віри. Бо люди зациклилися на поклонінні і починають плювати на себе і свій внутрішній світ. Натомість то як ми поступаємо з собою і своїми ближніми може бути набагато важливіше (не тільки для нас, але і для Творця) аніж то до якого ідола ми молимося. Натомість кожне релігійне вчення побростало всякими правилами що направляють вірян проти іншої релігії. І то теж є проблема бо сіє ворожнечу між духовними людьми з різних кутків світу.
важливо, те, що вона для вас не є мильною бульбашкою, створення ідола то є гріх, наша церква вважає, що вона є нашим ідолом, і наживається на нас. не маю ніякої поваги до тих святих священників, яким треба руки цілувати...це взагалі..я протестую...мене можна засуджувати, але це ідіотизм і край вірі, яку люди створили, той самий Ватикан повний гріхів, як наприклад педофілія...і то священник...нема про шо говорити.
Ви до котрої ходите? Бо я чогось не маю відчуття, що на мені хтось якимось чином наживається. Я у своєму костелі кожного тижня даю десь приблизно два долари. Ну у стрийському - десять, бо рідко там буваю. І точно знаю, на що вони підуть.
Звідки? Звичаю звітувати перед громадою про фінансові витрати католики немають ---------- Додано в 09:58 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ---------- Я звичайно не хочу звинуватити греко-католиків чи католиків у зловживаня коштами але жодного разу не бачив бідного священника. ---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ---------- Педофіля- це психічний розлад і виникати можк в багатьох людей незалжно від конфесійної приналежності. Але целібат священниківв як наслідок неможливість вдовільнити свої статеві бажанння справді сприяють появі відхилень
Переглянув тему... Бачу ті зі свідків Єгови, які не хочуть чіплятися до людей на вулицях зі своїми брошурами, вигадали більш "інтелігентні" способи пропагування своєї секти )))) Цікаво було б зробити аналаз цього форуму і порахуватит скільки тем тут створено для того щоб народ відвертати від християнства і заманювати до свідків?
Прошу вибачення зап оофтоп. Але свідки Єгови є християнами. Більшість авторів тем які стсосуються свідків Єгови не належать до цієї організації.
Свідки Єгови не є християнами принаймні з 2 причин: 1. Не вірять у божество Ісуса Христа 2. Не вірять у Пресвяту Тройцю
А чому не свята, а пресвята? До речі. Для мене ідоли - це сталін, Гітлер, Цой, Джексон, Усі суперзірки. Христос...
Це просто усталена назва, можете називати і "свята", або просто "Тройця". P.S. Згадав про 1 книжчину у якій описано доктринальні відмінності організації "Свідки Євгови" і християнства. Не знаю чи її ще десь продають: В.Ганц, Т. Ленккевич, Свідки Єгови: Апостоли чи зайди".
1. Вірять в божествену природу Христа. Не вірять в те, що Христос то Бог Всевишній. 2. Тут все вірно. Не вірять. Але це людські критерії божої істини.
символ віри хрЕстиян, зауважте. Все що потрібно людині для пізнання правди записано в Біблії, котра натхнена божим духом. Решта - це лише ро3думи людей про сутність Бога, котра являється неосягаємою.
Який символ віри Апостольський чи Нікейський? ---------- Додано в 17:34 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ----------