Ідоли…Хто вони? Для чого? І звідки?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем ABDURAKHMAN, 11 лип 2010.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

я до церкви теж заходжу рідко.
    дехто називає мою віру мильними бульбашками.
    але вона від того меншою не стала.
    Кожна людина - це світ,з думками...почуттями...бурями..ураганами...
    В кожній поєднане Добро і Зло..Світло і Темрява...
    Можливо.занадто узагальнююче і напищено звучить...але ж так воно є...
    А,щодо переконань...
    в кожного свій шлях... І в сектантів теж він свій...зрештою поведінка і аргументи прихильників традиційної церкви нічим не відрізняються від поведінки сектантів. Схожого - більше...
    І,взагалі...читаю оте все мудрування в релігійних темах..
    Будь-яка релігія - це інструмент впливу на свідомість людей,що тепер називають елєкторатом,та й більш нічого.
    До Віри в Бога це не має анінаймемшого стосунку - оте биття в груди п'ятками апологетів будь-якої релігії,конфесії,секти і гучномовні заяви в те,що от:" Ми пізнали світло істини,а ви всі єретики і язичники,богохульники і вубше барани!"...
    Офіційна церква - це та ж секта,котра розрослася до ґіґантських розмірів і панує над умами людей.
    Секти поменші і троха молодші зі всіх сил туцкаються,намагаючись зайняти більше місця і урвати більше влади...
    Забуваючи про те,що місще зустрічі людини з Богом - у серці...в душі...
    І що Він там присутній в кожного з нас,будь-якого віросповідання,атеїста,грішника...у всіх,хоч не всі це усвідомлюють...
    Трохи офтоплю...соррі...але ж тема така...

• Подобається Подобається x 4
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Те що Ви рахуєте першоджерелом і абсолютом.
    2. Дуже просто. Якщо людина не служить Богу в дусі і правді, то вона служить Дияволу в ідолах і брехні.
    3. Та ви язичницьких богім назвали на християнську манеру:
    Павло, Петро, Іван...
    4. О, нарешті прозвучала якась мудра думка!
    5. Ні, такої думки немає. Є лиш думка що Сатана прагне відвернути людей од Бога і він використовує різноманітні обманні методи. Навіть такі які здаються на перший погляд неймовірними. І те що видається за служіння Богу насправді є служіння Сатані.

3. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Можна аргументувати? Чому тільки так або так. Шо більше варіантів нема?
    Себто Господь для вас є божеством, а для язичників Перун є божеством, а для греків Зевс був божеством. А атеїсти божеств не мають.
    Як то немає якшо я її вже висловив. Та і якшо чесно то не придумав, а почув. Себто була і до мене.

4. ABDURAKHMAN

1. Біблія як аргумент годиться? Інших не маю.
    Суддів 10:6-7
    Марка 7:6-7
    2Коринтян 11:14-15
    2 Коринтян 6:14-17
    Івана 15;19
    якова 4.4
    матвія 23:13-15,23,24
    2. Так і язичники приносячи жертви вони думали що приносять їх боввану чи каменюці, але ж за допомогою того ідола(котрого вони за ідола не рахували) вони стають угодними в очах бога(ів). Віра в них була але толку...
    3. Я думав питання стосувалося безпосередньо моєї думки. Але я помилився.

5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Бачте, та сама проблема залишилася і по сьогодні. Бо проблема віри не в тому у шо/кого вірити. Жодна віра не відображає правильно той вищий світ з Творцем, ангелами, демонами і т.п. про який ми поняття зеленого не маємо. Кожна віра показує їх схоже, але дещо по іншому. Не варто на тому зациклюватися, бо правильно сказала Ліля Романова в якійсь гілці шо в дрібницях зло.
    Та і я вже говорив шо стараюся не пхатися в релігійні гілки бо мене сильно трафляє від того як гризутся люди різних конфесій.
    Так чого на мою думку в нас є проблема віри. Бо люди зациклилися на поклонінні і починають плювати на себе і свій внутрішній світ. Натомість то як ми поступаємо з собою і своїми ближніми може бути набагато важливіше (не тільки для нас, але і для Творця) аніж то до якого ідола ми молимося.
    Натомість кожне релігійне вчення побростало всякими правилами що направляють вірян проти іншої релігії. І то теж є проблема бо сіє ворожнечу між духовними людьми з різних кутків світу.

• Подобається Подобається x 2
  6. nastinka

nastinka відсутня

важливо, те, що вона для вас не є мильною бульбашкою, створення ідола то є гріх, наша церква вважає, що вона є нашим ідолом, і наживається на нас. не маю ніякої поваги до тих святих священників, яким треба руки цілувати...це взагалі..я протестую...мене можна засуджувати, але це ідіотизм і край вірі, яку люди створили, той самий Ватикан повний гріхів, як наприклад педофілія...і то священник...нема про шо говорити.

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви до котрої ходите?

Бо я чогось не маю відчуття, що на мені хтось якимось чином наживається.

Я у своєму костелі кожного тижня даю десь приблизно два долари. Ну у стрийському - десять, бо рідко там буваю. І точно знаю, на що вони підуть.

• Подобається Подобається x 3
  8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Звідки? Звичаю звітувати перед громадою про фінансові витрати католики немають

---------- Додано в 09:58 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

Я звичайно не хочу звинуватити греко-католиків чи католиків у зловживаня коштами але жодного разу не бачив бідного священника.

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ----------

Педофіля- це психічний розлад і виникати можк в багатьох людей незалжно від конфесійної приналежності. Але целібат священниківв як наслідок неможливість вдовільнити свої статеві бажанння справді сприяють появі відхилень

9. stefka

stefka Well-Known Member

Переглянув тему...
    Бачу ті зі свідків Єгови, які не хочуть чіплятися до людей на вулицях зі своїми брошурами, вигадали більш "інтелігентні" способи пропагування своєї секти ))))
    Цікаво було б зробити аналаз цього форуму і порахуватит скільки тем тут створено для того щоб народ відвертати від християнства і заманювати до свідків?

10. Сергій аспірант

Прошу вибачення зап оофтоп. Але свідки Єгови є християнами.
    Більшість авторів тем які стсосуються свідків Єгови не належать до цієї організації.

11. stefka

stefka Well-Known Member

Свідки Єгови не є християнами принаймні з 2 причин:
    1. Не вірять у божество Ісуса Христа
    2. Не вірять у Пресвяту Тройцю

• Подобається Подобається x 4
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

А чому не свята, а пресвята?

До речі. Для мене ідоли - це сталін, Гітлер, Цой, Джексон, Усі суперзірки. Христос...

• Подобається Подобається x 1
  13. stefka

stefka Well-Known Member

Це просто усталена назва, можете називати і "свята", або просто "Тройця".
    P.S. Згадав про 1 книжчину у якій описано доктринальні відмінності організації "Свідки Євгови" і християнства. Не знаю чи її ще десь продають: В.Ганц, Т. Ленккевич, Свідки Єгови: Апостоли чи зайди".

14. ABDURAKHMAN

1. Вірять в божествену природу Христа. Не вірять в те, що Христос то Бог Всевишній.
    2. Тут все вірно. Не вірять.
    Але це людські критерії божої істини.

15. stefka

stefka Well-Known Member

Висновок: Свідки Єгови НЕ Є християнами.
    Сумніваєтеся? Прочитайте "Символ віри" християн.

16. ABDURAKHMAN

символ віри хрЕстиян, зауважте.
    Все що потрібно людині для пізнання правди записано в Біблії, котра натхнена божим духом. Решта - це лише ро3думи людей про сутність Бога, котра являється неосягаємою.

17. Сергій аспірант

Який символ віри Апостольський чи Нікейський?

---------- Додано в 17:34 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ----------

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як ви думаєте, символ бога сонця Ра на будівлі СЄ - то ідолопоклонство, чи ні?

19. Сергій аспірант

Цікаво а зображення апостолів з головами тварин не повязане з ідолопоклонством?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну ви мастак вішати локшину.
    Знайдіть мені слово "християнин" у Біблії.

а де твій аватар? :)