Відповідь: ідеологія «чайлд-фрі» десь я читала: батько дивиться на сина як на спадкоємця, полководець як на солдата... далі не пам'ятаю, але суть думаю ви вловили а ще кажуть "если б можно было жизнь начать сначала я б ее не начинал" то жарт, звичайно, але в кожному жарті...
Відповідь: ідеологія «чайлд-фрі» не знаю, хто куди кого засмокче, але небезпека життя -- факт... це означає, що люди, які так думають замість "оті-путі, а хто там у нас, ми нині покакали, ми нині покупалися" і так далі, усвідомлюють в якому небезпечному світі живуть... я би радив пройти реабілітацію ... та навіть не радив, а наказав би пройти її тим, хто плодить дітей і анітрохи про них не думають, не думають користуватися запобіжними засобами... мислять категоріями "були війни, але дітей народжували"... я достатньо на таких надивився!
Відповідь: ідеологія «чайлд-фрі» Усвідомлювати небезпечність життя - не значить свідомо відмовлятись від всіх його гарних проявів і зрікатися щастя. Проблеми мають стимулювати людину до практичних дій щодо їх вирішення, а не загружати і заганяти в ступор. Треба щодня долати страх і жити всупереч небезпеці, радіючи сьогоднішньому. Якраз мрія про оті "уті-путі" надихає нас з чоловіком скоріше стати на ноги і забезпечити умови для нарождення, виховання дитини, а згодом, і передумови для її гідного майбутнього. Хіба існує потужніший стимул для розвитку? +1, бо і сама не хочу плодити голоту (12 тис. для мене не стимул) А у своєму дописі мала на увазі лікування від песимізму І не обов'язково для цього звертатися до фахівця. Просто треба подивитися на світ з багатьох сторін і можна виявити, що він не темний, а різнокольоровий
Відповідь: ідеологія «чайлд-фрі» все ви гарно описуєте, але не все залежить тільки від вас до того ж що таке мати дитину ви зрозумієте тільки тоді коли вона вас вже буде от планування другої дитини - інша справа п.с. люди, голосування закрите, можете голосувати і по інших варіантах : )))
Я проголосував "інша відповідь". А саме: скоріше хочу, ніж не хочу. Більшість людей хочуть мати дітей, і це зрозуміло: такий інстинкт закладено генетично, бо види, в яких це не закладено, вимирають. Але так, подумавши тверезо, здається більш природним не хотіти мати дітей. Це ж купа зайвих клопотів. У початковому повідомленні щось було ще написано про те, що "вони скоріше завели б кота, ніж дитину". То щодо цього скажу, що, як на мене, з котом більше клопотів, бо його важче навчити правильно справляти фізіологічні потреби. Дитина починаючи з якогось віку вже в цьому питанні не помиляється, а от з котом час від часу буває, навіть коли, здавалося б, добре навчився. Взагалі, окремою цікавою темою є історія про те, коли скільки дітей я хотів мати, а також коли я хотів мати кота і яких котів я мав. Але нема часу все це описувати.
оте чайлд-фрі, то про мою подругу... вона сама одненька в сімї дитина, що звикла до того, що все їй... ІМХО - це відхилення від норми... народження дітей - це БОжий дар, відкидання якого вважаю пихатістю, зневагою. ІМХО... ІМХО... ІМХО...
Нічого злого у тому немає, коли у людини виникло бажання не мати дітей. Цілком логічним буде, що разом з таким бажанням має бути присутнє бажання й не паруватися, в смислі не одружуватися. Тобто посвятити своє життя Богові -- стати монахом (монахинею).
Не тільки. Але таким важче, бо поділені. А я хочу, щоб ви безклопітні були. Неодружений про речі Господні клопочеться, як догодити Господеві, а одружений про речі життєві клопочеться, як догодити своїй дружині, і він поділений. (1- Кор. 7:32-34)
Пупере, не можу збагнути: як людина з вищою освітою може дивитися в Євангелію і постійно бачити фігу. Апостол сказав конкретно: важче, бо поділений. Хоче і рибку з'їсти, і не обмочитися. А так не буває.
вах, у вас вища освіта є?.. вітаю!... у мене, наприклад, немає і навряд чи буде... знаю людей, які мають по дві, на базарі торгують....
Є в мене одна знайома, яка не хоче дітей. 28 років - і не хоче, боїться, не вміє. Але натомість чоловіка знайшла, який її бавить. Бо ще, значить не доросла. Але на етапі такого свого не доростання вона була активним пропагандистом ч/ф. А статистику тих, хто передумов, "порозумнішав" ніхто не веде. Але їхній колективний психологічний тиск дозволяє залучати і нав`язувати погляди нових адептам, частина яких такими залишається на все життя. А взагалі-то західна ідеологія покликана турбуватися найперше про себе, не зважаючи на думки, потреби чи очікування оточення.