ідеологія «чайлд-фрі»

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Гелена, 7 сер 2008.

?

чи хочете ви мати дітей?

1. так, хочу мати/маю

72 голосів
    85,7%
  2. ні, не хочу ніколи

0 голосів
    0,0%
  3. не хочу, але маю

1 голосів
    1,2%
  4. інша відповідь

11 голосів
    13,1%
  1. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Відповідь: ідеологія «чайлд-фрі»

Власне, якщо людина не хоче чогось робити - вона просто не робить цього, та й по всьому. Це абсолютно її справа і її вибір. Тому ідея "чайлд-фрі" не викликає в мене жодного осуду. Навпаки, якщо людина чітко усвідомлює, що вона не зуміє виховати дитину належним чином (причини можуть бути різні - від спадковості до нелюбові до дітей) - то їй дійсно краще і не братись, бо нічого доброго не вийде. Набагато гірша ситуація, коли дітей таки народжують - і викидають на смітник, як ганчірку.
    Дивує інше - навіщо для того, щоб НЕ народжувати і НЕ виховувати дітей, об"єднуватись у якісь угрупування? Чи це такий потужний стадний інстинкт? Нагадує старий мультик: "А Баба-Яга проти!"

• Подобається Подобається x 14
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ага, я тоже така була, ще й сичала чоловiковi як змiюка пiдколодна коли якiсь дiточки шумiли бiля мене. А коли завагiтнiла (правда з власного бажання, абсолютно заплановано) я так дiтей полюбила, ну, крiм тих хто смикає мою дiвчинку, я мало не плачу як бачу маляточок. Всiх люблю! Коти i пси рєзко вiдiйшли на другий план, а то i третiй...хоча їх також люблю :)

Додано через 5 хвилин
    О! Ну все як про мене, ранiше я просила пересадити мене подалi вiд столу де були сiм'ї та ще й обурювалась що неможна курити... тоже менi ... фемiлi стайл, подумаєш. Тепер я сичу i кидаюсь як кобра на тих хто димлять бiля моєї дитини (звичайно якщо я в тому мiсцi була перша), та й багато таких прикладiв "до i пiсля" можу навести. А мої колiжанки ще дозрiвають, вiдговорка за вiдговоркою... ню ню.

• Подобається Подобається x 12
  3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

А у mamatu 34 тваринки на аватарі! :crazy:

PS: імхо, Маруся-мама тему розкрила (і закрила) абсолютно. Символічно: з таким ніком -- і таку тему ;)

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Трошки і так, і трошки не так. Відреагували, говорили...
    Там не зовсім те. ;)
    О, у мене те ж самісіньке було. Брала немовлят на руки, аж неприємно було. Зараз дітей і так не можу мати, не складаються обставини, але принаймні від малюка на руках більше не нудить.
    О, а це взагалі окрема тема. Чого тільки тим тваринкам не купують.
    Дивилася один фільм. Сім"я молодих людей, так років по 35 кожному. І мають песика. У песика ціла шафа одягу, біжутерії, черевичків, шапочок, про інші прибамбаси взагалі й не згадую, типу сходок до ліжка, аби бідний песик не перепрацювався, на те ліжко стрибаючи.

• Подобається Подобається x 5
  5. анфіса

анфіса New Member

скидється на те, що "чайлд фрі" зовсім не ідеологія, а відверта шизофренія.прихильники навряд чи бояться своїх дітей,просто у них вже є дитина-вони самі.роздвоєння особистості

• Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

До речі, є ж реставрації чайлд-фрі. І як на мене слушно, бо якщо хтось хоче укласти угоду якусь під час ділового обіду, то діти в реставрації тільки розпорошуватимуть і псуватимуть атмосферу. І в такому ніц страшного не бачу.

Та й ідеологію з того робити нема потреби. Хтось не має, бо не може, хтось, бо не хоче. А хіба всі мусять одружуватися і мати дітей?

7. Koza-Dereza

Ще є рiзнi дiти також, є такi бiсеня що їх нiгде не вiзьмеш а є чемнi чемнюськi якi серветочкою витираються i з виделочки їдять. Я таких бачила в "дорослих" i "поважних" закладах :)

8. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

наразі ще нікого не банили за висловлене на форумі небажання мати дітей
    тема не про окремих форумлян, а про явище
    але ви очевидно чогось не розумієте
    і якщо ви за всіх розписалися в нецікавості теми, то пропоную її закрити

Додано через 2 хвилини
    та ні, свого роду ідеологія: http://community.livejournal.com/ru_childfree/161791.html#articles

Додано через 12 хвилин
    та яка різниця те чи не те?
    йшлося про те, що такі погляди сприймаються нормально, а не "Для них це закінчиться або купою бруду або баном" (с)

Додано через 14 хвилин
    а для особливо тупих може поясните свій допис? бо я ніц не зрозуміла

Додано через 33 хвилини
    м'яко кажучи дивна реакція на дитину, як на мене
    ну але всяке буває...
    а дивно мені, бо думаю, що маленькі тваринки - песики, котики, таких неприємних відчуттів не викликають
    то чому викикають діти?
    щодо мене: мені чужі діти за звичайних умов швидше байдужі, іноді я ними милуюся, іноді вони дратують
    любити чужих дітей ми не повинні, але негативу якогось в мене особисто ніколи не було

щодо чайлдфрі: як на мене речі природні не повинні викликати огиду
    якщо викликають - то в людини якісь серйозні психологічні проблеми
    особливо дивують чайлфрі, які мають дітей, але зовсім не переймаються ними
    якби я не любила свою дитину і не мала бажання її доглядати, то пішла би до психіатра лікуватися
    бо я би вважала себе хворою, а вони чомусь вважають себе нормальними

п.с. ще раз пропоную закрити цю тему

9. Liliyah Romanova

Знаю, що дивна. Я про це говорю лише тому, що пройшло. А тоді жахалася сама себе. А реакція не дивна, якщо знати причини. :)
    Судити завжди найлегше. Але якби я чекала розуміння, то би того не писала.
    Думаєте, але я вам скажу, що тварин у той час взагалі уникала. Але то таке. Можна назвати заширокою чорною смугою.
    Я не сказала про негатив. Я сказала неприємно. Якщо хочете, моторошно. Ну от було відштовхуюче відчуття. Своєрідна черствість чи що...
    Особливо вразив випадок, що стався цієї зими у Пн. Америці. Молода сім'я настільки занедбала свою 8-ми місячну дитину, що та померла. Жорстокість до дитини була якась аж дуже нелюдська: дитину причепила до карсіта і кидали їсти, що самі перекушували під час фільмів та компутерових ігор. Підгузників не міняли, не мили. Мацьопство й загинуло... Від таких історій кров стигне, особливо тому, що вони правдиві...
    Будучи здоровим не можна сказати, як би поводився в часі хвороби. Якщо людина хвора, вона дуже часто своїх учинків несвідома і сама собі очі відкрити не може.
    Вже вдруге те саме пишете. А спокійніше якось, врівноваженіше.
    Нормальна тема.
    -1, уже вдруге за те саме. Раз почали, то най буде.

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Росіяни кажуть: бодлівой коровє Бог рогов нє дайот.

Це ж чудово, що ТАКі люди не народжують собі подібних.
    Вимруть, як динозаври.

А взагалі, синдром інкубатора (без мами, без тата).
    Трудно.

• Подобається Подобається x 9
  11. Ksani

Ksani Well-Known Member

Я колись бачила інтервю з подружжям чайлд-фрі. Жінка (на вигляд - за 30) казала, що зараз для неї головне - заробляти гроші і вона не може переривати кар'єру заради дитини, бо втатить професійні якості і т.д. Вона розуміє, що потім може бути пізно. Але, якщо на старості вона захоче дитину, у неї буде достатньо грошей, щоб найняти сурогатну матір.

12. Divcha

Divcha Well-Known Member

Так, на сьогодні у когось є бажання не мати дітей, а хто може гарантувати, що ці погляди не зміняться? Зарікаючись від природно закладеної в ній міссії, людина обмежує себе, пригнічує свою сутність. Хто гарантує, що перед смертю, а то й раніше, таке подружжя не відчує біль жалю за такий вибір?

13. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Тут спрацьовує захисний механізм психіки...Аби не страждати з париводу того, що не можуть мати власних дітей, вони "прикриваються" такою ідеологією. Хоча чому тоді не всиновити дитину???

Додано через 4 хвилини
    А це вже типова совєцька ідеологія виховання дітей заради того, щоб вони тебе не кинули, коли будеш старий та немічний, і все життя їм про це нагадувати: от, я тебе народила, виховала, все життя тобі віддала...ти мені винен. А дитина нікому нічого не винна! Діти-то радість, то Божий дар, вони не для того з"являються на цей світ, аби автоматично ставати чиїмись боржниками...Це виключно егоїзм батьків!

• Подобається Подобається x 8
  14. нталька

нталька Well-Known Member

Все вірно кажете, але так хочеться, щоб у майбутньому твої дітки спілкувалися з тобою, не забували тебе, а не казали, щось типу "не лізь у моє життя" і не відвідували раз у рік, а набагато частіше! Бо і діти і батьки - величезна і невідємна частина життя один одного!

15. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Я завжди можу розраховувати на допомогу і підтримку батьків, а вони можуть розраховувати на мене. Хіба це погано? І це не тому, що хтось комусь щось винен, просто приємно знати, що є люди, які тобі завжди допоможуть, і ти теж можеш допомогти людям, яких любиш

• Подобається Подобається x 7
  16. Гелена

ні, не вимруть
    кількість таких людей збільшується
    і вони свої погляди на життя перетворили в ідеологію
    психологи це пов'язують зокрема з кризою інституту сім'ї

Додано через 6 хвилин
    до чайлдфрі належить багато жінок, які роблять аборти або вже мають дітей, але вважають це своєю помилкою
    достатньо почитати їхні блоги і їхній сайти, що зрозуміти, що це чітка життєва позиція
    безпліддя тут як правило ні до чого

17. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

я знаю таких жінок як ви, але чомусь вони після родів не помінялись...
    впринципі кожному своє, хтось любить тільки своїх дітей, а хтось просто не переносить дитячої уваги.
    в кожної жінки по своєму розвинутий материнський інстинкт, але на мою думку якщо в голову приходить така думка "якшо буде своє може буду по інакшому відноситись", то краще не родити... (я можу помилятись)

18. Koza-Dereza

Нiкyди людство не дiниться. Покуди будуть жiнки i чоловiки на цiй землi, доти буде продовжуватись рiд. Зрештою, можливо з часом населення країн третього свiту переповнять цю землю - Iндiя, Африка, бiднi Китайцi. У бiдних людей нема часу страдати х...нею, у них, робота, i продовження роду за мету. А прогресивнi урбанiзованi iдеологи бавляться в метрiв культури i собаководства. Поки бiлi кар'єристи збирають собi на хату за $800,000 бiднi Мексики народили п'ятеро дiтей та й повiдправляли їх до школи за рахунок тих же кар'єристiв, а потiм ж кар'єристи i жалiються, що он, понаплодили тут. Так i напрошується висновок що може, просто МОЖЕ, деколи треба думати i головкою.

Додано через 2 хвилини
    Ой, та ну! Якби так всi думали i вагались то напевно мало б хто рожав взагалi. Не всi обожнюють дiтей з 13рiчного вiку i ладнi бавити братикiв i племiнничкiв у вiльний час. Для когось може це каторга. Але це не значить що люди черствi, просто не дозрiли.

• Подобається Подобається x 4
  19. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

але чи дозріють вони після родів???

20. Гелена

та певно що так, людство ніде не дінеться
    і завди були люди, які не хотіли дітей, але тільки тепер вони об'єднуються і качають свої права на "простір без дітей"

а де твій аватар? :)