ідеї для "домашнього" бізнесу

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Гелена, 29 кві 2008.

1. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Відповідь: ідеї для "домашнього" бізнесу

Я наразі дома не сиджу, але все одно маю підробіток - переклади, думаю, коли буду з дєцком, буду продовжувати.

Тим, хто не знає іноземної мови, можна перекладати з української на російську і навпаки, наскільки я знаю того потребують різноманітні сайти.
    Можна стати дописувачем на сайти, щось типу контент-менеджером, бачила такі оголошення в неті.

2. sselev

sselev Well-Known Member

Відповідь: ідеї для "домашнього" бізнесу

Я в студентські часи таким займався, любив братись саме за тексти зі схемами, формулами і табличками, завжди більше платили. С сенс займатись якщо брати термінові набори, розцінки ставити такі як в копі-центрах.

3. Divcha

Divcha Well-Known Member

А не поділитеся методою пошуку замовників на переклади? Сама постійно думаю про такий підробіток, але позаштатним перекладачем в бюро - мало заплатять, і боюся, щоб не кинули... А безпосередніх клієнтів де знайти?

4. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

які мови? і що в Вашому розумінні "мало"?

5. Divcha

Divcha Well-Known Member

Мова найпоширеніша - англійська, та ще - німецька (якщо тексти не дуже спеціалізовані). Висновки про "мало" роблю з того, що якщо бюро просить в середньому 55 грн. за сторінку, то скільки з цієї суми перепадає, власне, перекладачеві? Якщо менше цієї суми (а це факт), то це вже не багато.

6. Персі

Персі La mafia è immortale!

Коли я навчалась в універі, набір тексту коштував в копі - центрах 10 коп. за сторінку... Не знаю, як зараз, але так багато не заробиш...
    Інша справа - власні курсові і дипломні. Точно кажу, бо маю такий досвід. Клієнтів завжди багато (ну не хочуть студенти вчитись і самі собі писати курсові і дипломи), в час пік, тобто сесії, можна заробляти по 300 - 500 долярів в тиждень. Можна і більше, але то вже хіба не спати, а ще й вночі працювати. :)

7. Багіра

Багіра Well-Known Member

набір титульної пару місців тому коштвав 1,50грн а проста ціла сторінка десь 2-3 грн, на іноземній ще дорожче...

8. Varvar

Varvar Well-Known Member

шось не те кажете,
    коли я вчився 2000-2005 набір коштував десь від 1 до 2 гривень, формули дорожче.
    І так для довідки і порівняння: роздрук коштував 25 коп. біля навчальних закладів, десь подалі 10-15 коп, але треба було знати ці місця.
    Тому думаю, що 10 коп за набір 1 сторінки ніколи не було. :)

• Подобається Подобається x 1
  9. Персі

Ну старенька вже я, вчилась в 1997 - 2002. :) Та точно памятаю, що копійки коштував, бо компутера в мене тоді не було, курсові вручну писали, а от диплом тре було в друкованому вигляді, то мені якраз набирали в копі центрі. Мені здається, що по 10 коп... ну може забула, давненько було. максимум 20. :)

10. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну не знаю, тоды здаэться простийксерокс коштував 10 коп...

11. Varvar

Varvar Well-Known Member

Ви напевно плутаєте з роздруком однієї сторінки. А набір Вам напевно робили по блату - безкоштовно ;)

12. Персі

Може й справді... :dntknw: Така затуркана (с) :blush:

13. Varvar

Varvar Well-Known Member

чого ж так песимістично
    выше нос !(С);)

14. mayscream

mayscream Well-Known Member

Між іншим,що до хенд-мейд листівок.Буквально декілька днів тому натрапила на статтю про одну успішну молоду жінку,яка починала вдома робити листівки друзям/родичам.Серед знайомих тих самих друзів почали з"являтися перші клієнти,потім вона перемогла зі своїми роботами в якомусь тендері,та отримала велике замовлення,для виконання якого не спала кілька діб.Не вдаватимусь більше в деталі,але факт того що зараз відкритки студії цієї пані(вона вже має студію) продаються чи не по всьому києві,та ще в деяких містах України.Ось вам і домашній хенд-мейд.Було би бажання та терпіння,і віра в себе,і все неодмінно вийде!
    З перших капіталовкладень вона мала лише 200 чи то 300 грн. на розхідні матеріали;-)

• Подобається Подобається x 4
  15. Varvar

Varvar Well-Known Member

У випадку з листівками має бути ще художньо-фотографічний талант, ну і плюс до всього капля везіння. Таланти не завжди розкриваються-продаються з різних причин.

• Подобається Подобається x 4
  16. mayscream

mayscream Well-Known Member

Перепрошую,що не цитую,ніяк з тачпадом не подружуся,але можу посперечатися.Завжди є варіації,бо можна мати багату уяву та невмілі руки чи навпаки,і тоді одному важкувато,згідна.Але,існує купа товариств у неті за інтересами,завжди можна знайти однодумців,та пробувати працювати тандемом,якщо то творчі напрямки.Знову ж таки,питання сили бажання).

17. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Було, було. Я поступала в 1996, тоді ксерокс коштував 10 коп. за сторінку. А мені треба було відксерити 100 сторінок, і я знайшла, де по 7 коп.;) Ех, були часи...:)

18. Анута

Анута Well-Known Member

вставлю свої п"ять копійок.
    колись (вже буде 6 років назад) працювала в одному копі-центрі. Під час сесії там завал повний!
    Одного разу мені дали одного клієнта: він мав готовий диплом, але його треба було відсканувати, відкорегувати і роздрукувати по новій. На все це в мене пішло до 10 годин (якщо трошки прохалявити з форматуванням тексту, то було б менше) і заплатили мені на той час 100 грн. (ще й задоволений студік хотів мене додому на машині завезти - явно замало йому сказали :haha:)) )
    а зараз сам файн рідер вже новішої версії і краще тексти розпізнає (тому легше).

Тому я би порадила тим, хто живе недалечко від таких центрів перед сезоном сесій підійти і поговорити з директором. В стилі: якщо запарка, чи якась отака конкретна робота - нехай телефонують вам. Підійдете, а завтра-післязавтра принесете готове на диску (флешці). І їм добре, бо робоче місце вам не треба і податки за вас як працівника платити не треба, і ви щось додаткове заробите ;)

а по 10 коп. то роздрук був, а сторінка по 1 грн точно, а за титулку брали по 50 коп.
    а от якщо сканування і корегування - це виходило дорожче аніж простий набір. ну за формули взагалі мовчу ;)

19. Анута

Анута Well-Known Member

ось ще знайшла на просторах інтернету

20. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

Яка б не була ідея, а, особливо, якщо ви бачити її перспективність, ворто почати її втілювати в життя уже сьогодні. Визначити поетапно, що для цього треба і втілювати в життя. Почати робити хоч щось. Бо якщо цього не зробити сьогодні, - завтра ця, навіть найгеніальніша, суперперспективна ідея, не здаватиметься такою. І ви її не будете реалізовувати. Так кажуть всезнаючі дятьки і цьотки на супердорогущих тренінгах, та й ви в цьому мали можливість переконатися на власному досвіді неодноразово.

а де твій аватар? :)