Точно - хочеться бути як за кам'яною стіною, тобто захищеною, але не як у клітці, тобто обмеженою в правах і свободі. І все.
Ну та певно. Як ви то так уявляєте поєднати шоб і за стіною і необмежена ? От наприклад є якесь питання на яке у вас різні погляди (таке буває дуже часто і не тільки між чоловіком і жінкою). Поскільки ви необмежена, то можете чинити як самі забажаєте і припустімо шо він вам не буде перечити. Але прийняття будь якого рішення автоматично тягне за собою відповідальність за наслідки. То шо є для вас фраза "як за кам"яною стіною"? То коли чоловік приймає рішення сам? То коли чоловік приймає ті рішення які не можете прийняти ви? То коли чоловік розгрібає наслідки ваших рішень? То коли чоловік забезпечує вас матеріально і підтримує морально? Ваш варіант __________________________________ ---------- Додано в 01:46 ---------- Попередній допис був написаний в 01:43 ---------- ЗІ. Шось ми сі так здає шо жінка, яка хоче бути необмеженою в правах і свободі не буде себе комфортно чувствувати за камяною стіною і їй захочеться періодично зза тої стіни визирати шоб самій смакувати життя зі всіма його прєлєстями і проблемами.
напевно щоб робив усі ті перераховані випадки і ніколи не згадував/нагадував (попрікав) дружині про це. Хіба ні?
А я цього не розумію. Ну як не почистивши зуби пити каву?? Чи то спочатку бігти чистити зуби, а потім знову в ліжко і чекати на каву? Для мене це теж важливо. Але щоб чоловік знав, коли треба бути кам'яною стіною, а коли пухнастою пандою, до якої хочеться притулитись :shy:
Та які клітки за кам"яною стіною? Там простір, свобода. Кам"яна стіна просто бере на себе всі удари. В мене відповідь - інший варіант. Вірніше, колишній, класичний. Якщо молода сім"я і малі ще діти, то чоловік основний provider для сім"ї. Жінка - хранителька сімейного вогнища. Але основний менеджер сімейних ресурсів. Якщо не транжира, ясно. Чоловік - авторитет і приклад для дітей, а з дружиною, як з кришталевою вазою. Коли діти підросли і жінка може і хоче працювати, чоловік все одно основний provider. Жінка працює скоріш за все для дрібних розходів і самозадоволення. Але все одно залишається кришталевою вазою. Бачила на практиці такі стосунки - прекрасне сімейне життя в людей. Можна сказати, ідеальне. Тому вважаю, що все починається з саме такого ідеального чоловіка.
Я не кокретно про щось говорила. Великі покупки завжди взаємно узгоджуються. А дрібниці, яких більшість, таки жінка полагоджує краще. Ще раз, якщо не транжира. Чоловіки частіше на ціни й мало дивляться. Тому, як продавець, люблю чоловіків-покупців. Їх можна розкрутити на файні гроші. А жінка вже відразу вмикає "калькулятор". Хоча з обох сторін завжди є вийнятки.
О, до чого тема про ідельного мужчину дійшла - пішла мова вже про панд. Тако собі на мить уявила чоловіка, схожого на пухнасту панду Такий? А коли бачить, наприклад, вареники, то такий, нє?
Нє, так нецікаво. Тут теж залежить в чому. Якщо щось стосується обох, то треба приймати рішення разом - дискутувати, чи радитись, чи навіть сперечатись, але в результаті дійти якоїсь згоди. Не подобається варіант ані "я так сказав, бо я чоловік", ані "роби, та як я сказала". А якщо це стосується моїх родичів, друзів, захоплень чи вподобань, то диктування своїх умов в цьому якраз і є вислів "пташка в клітці" і нічого спільного з "кам'яною стіною" не має. До слова, всі питання стосовно дітей мають бути прийняті спільно, або хоча б обговорені - авторитарний варіант виховання мені неприйнятний. "Як за кам'яною стіною" - кобіта знає, що може розраховувати на його допомогу, пораду, захист в разі якоїсь небезпеки і т.п. "Як у клітці" - кобіта знає, з якими подругами і родичами спілкуватись, а з якими ні, в якій годині бути як штик вдома, як одягатися щобудня і в свята. Вона всьо знає, бо їй чіткий регламент, як треба жити написав чоловік. Є різниця?
От читаю дописи і думаю що чоловікові щоб стати ідеальним треба і багато заробляти і бути як мінімум боксером щоб захистити свою половинку і щоб вона була як за кам'яною стіною, і бути ніжним котиком щоб обняти, пожаліти коли треба, і бути товариським до її коліжанок, мами (читати тещі). Притому йому треба бути розумним, начитаним, вміти танцювати, варити чудову каву...От цікаво це можливо все опанувати хоча б до 40 років Причому багато рис просто не можуть поєднатись в одній особистості.
Ну, якщо деяким жінкам вдається окрім пунктів 1,3,4,5 ще й бути стрункою Анджеліною Джолі, мудрим психологом, все-встигаючою-господинею і водночас за мить перетворитися на вишукано одягнену і зачесану леді (дивлячись на яку не подумав би що ще 20хв. тому вона "в милі" досмажувала котлети і паралельно домивала посуд), а також встигати щось читати, вишивати чи там які курси закінчувати, робити коханому та друзям приємні сюрпризи та пригощати своїм пирогом з яблуками на посиденьках... то певно деяким чоловікам теж вдається поєднувати якісь свої домінуючі риси із тими, які виявляються час від часу. Звичайно, так швидко "переключатися" як жінка вони як правило не можуть - хоча б тому, що влаштування мозку не таке. Але раз на тиждень і кам'яна стіна на 5 хв. напевне цілком може побути кимось м'якшим і сердечнішим (типу котика, жилетки чи вже як у кого вийде)..
Згоден, але головне, щоб йому хотілося приносити Арабська приказка: Людина за життя може встигнути тільки одне - або багато заробити, або багато стратити. Тому ідеальний шлюб між ідеальною жінкою та ідеальним чоловіком. До поки не вважають усіх інших не ідеальними...
а у мене трохи інші асоціації: "за камяною стіною" - уявляється червона площа; "як в танку" - ведуть себе водії деяких авто; "як горохом об стінку" - це я розмовляю зі своїм синулею а по темі: ідеальних не буває (імхо) на жаль, чи на щасття. з ідеальними щодня, мабуть, було б нудно, особливо якщо сам не ідеал
Якщо сам ідеал,то довго б не протягнули,всі знають закони фізики.На то ми всі такі різні,щоб доповнювати один одного.