І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

Гелена, ви як юрист мисiли би знати що i на сiм'ю закони поширюються. У кожної людини є права i свободи не залежно чи вона є в законному шлюбi чи не є. Якщо чоловiк згвалтував свою ж жiнку то у неї є повне право заявити на нього в мiлiцiю i притягти до вiдповiдальностi. Тiл;ки я це не говорю щоб породити нову лiнiю обговорення, просто приклад. Чи коли жiнка побита - є права. Але це не до дискримiнацiї а до теми прав.
    А дискримiнацiя i порушення прав це рiзнi речi. Тому що ви можете просто порушивати права i можете порушувати права через дискримiнацiю. Якби дискримiнацiї не було тодi у суспiльствi не iснували б закони проти "неї".
    I колiр шкiри, стать i вiк це не стереотипи а реальнi пiдстави для дискримiнацiї.
    От у вас у рiдному Львовi - я колись з цiкавостi читала оголошення на роботу i щось типу "Потрiбна секретарша , жiнка, вiком вiд 22 до 35... iтд..." Це ж пряме дiло в суд??? Як можна вказувати вiк i стать в вимогах до роботи????? Знаєте як такого роботодавця тут би засудила якась дамочка якiй 45 чи 50. Чи якийсь пацанчик який дуже хоче бути ассистентом???? Про що ви говорите.

• Подобається Подобається x 3
  2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

та й на законодавчому рівні дискримінації жінок і будь-кого іншого нема взагалі
    а в житті вона є коли умисно позбавляють чи обмежуть права

3. Koza-Dereza

Перше речення протирiчить другому. На вашу думку дискримiнацiя є чи нема? Життя i законодавство тiсно переплетене. Закони регулюють наше життя. Якщо в життi хтось когось дискринмiнує для того iснує закон щоб покарати кривдника.

4. Гелена

я як юрист за освітою скажу: юриспруденція якраз по завершенні навчання перестала бути моїм покликанням :) і я втратила до неї інтерес з багатьох причин. от одна з них, що той випадок про який ви пишете з точки зору законодавства можна вважати незаконним! це чому ж????
    люди керуються совістю і власними уявленнями про життя, а не законодавством, імхо

це нормально в Львові дати таке оголошення і я вам скажу: слава Богу! бо тягти за нього в суд, це, бігме, насильство над чиїмось мисленням і правом вибору

• Подобається Подобається x 2
  5. Koza-Dereza

I ви правильно наголосили слово "умисно" - бо дискримiнацiя i є явище умисне. Нiхто ж випадково дискримiнує. Люди це роблять умисно. Ти єврей? Ок, посада вже заповнена... Або ти чорний чи жовтий? Нi дякуємо, посада вже заповнена. Тобi 45? Бабка ягодка опять але не в нашому лiсi...

6. Гелена

малося на увазі, що законодавство наділяє всіх однаковими правами

а як явище дискримінація з юридичної точки зору є, бо за неї встановлене покарання, на жаль я не фахівцем в кримінальному праві, але пригадую по пам’яті, що є якісь покарання

7. Koza-Dereza

А! Ну так власне - коли люди "люди керуються совістю і власними уявленнями про життя, а не законодавством" тодi i получається дискримiнацiя i iншi порушення прав! Тому що тодi Я можу робити все що хочу получається? Для того i iснують закони щоб усунути беззаконня. I я вам ще раз наголошу, якщо особисто вам не доводилось зтикатись з таким явищем то це дуже добре! Але я вас прошу не кажiть що його немає. Тому що воно Є у цiлому свiтi i на рiзних рiвнях! I не тiльки для жiнок. Хоча, знаю, тема саме про жiночу дискримiнацiю.

Може я вже давно живу в "Далекiй Гамерицi" але як на мене то це пряме дiло в суд. Хто докаже що жiнка в 45 гiрше виконає роботу секретарки нiж в 25?

8. Гелена

і ви думаєте що це явище притаманне Україні? :)
    бо ми ж не про Америку тут говоримо, все-таки

Додано через 2 хвилини
    і позивачів так зо 5 млн жінок віком від 25р? :)

9. Koza-Dereza

Ви лiпше, або хтось iнший хто живе i працює в Українi, скажiть менi. Я то приклад навожу.
    Не потрiбно 5млн. Потрiбна лише одна яка ДУЖЕ хоче ту роботу ;)
    Якщо їх набереться 5млн то тому роботодавцевi, як кажуть, нє сдобровать.

10. Гелена

мене ніхто не дискримінував, принаймі я такого не помічала ніколи
    і я беру на роботу маючи певні вимоги, іноді навіть думаю: жінку чи чоловіка краще було б взяти? може ви скажете що то дискримінація, але я так не думаю :) я думаю про якості майбутього працівника і от певні якості притаманні більше жінкам, а певні чоловікам і іноді варто подумати хто буде робити ту роботу: жінка чи чоловік?
    зрештою беру того, в кого кращі, на мою думку, професійні і особисті якості, байдуже чи то жінка чи чоловік. а як ще можу взяти? я ж собі не ворог, щоб кращому претенденту відмовити :)

Додано через 33 хвилини
    ... це примус :) і я тому не вважаю це нормальним явищем
    бідний роботодавець :)

11. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Говорили-балакали, сіли і заплакали.
    Я не стикалася, значить - не існує.
    Не всі такі, як Ви, Гелено

12. Наталя

Наталя Well-Known Member

А з практичної точки зору як на вашу думку?

Нема, бо ніхто за неї не карає?:D

Чи нема, бо вас ніхто не дискримінує? ;)

13. Гелена

мені більше подобається: почали за здравіє, скінчили за упокой :)
    це для нас, імхо, більш звичне явище як дискримінація

не всі такі як я, це точно. хтось мабуть певно вміє судити про людину за одною ознакою: стать, вік, колір шкіри абощо
    а я не вмію. я оцінюю людину взагалі, в комплексі і не можу собі уявити як то за якоюсь одною ознакою можна позбавити людину якогось права, або обмежити її в здійсненні цього права

але ви праві: хтось певно так може і тому дискримінує. тому хтось інший міг зіткнутися з такою людиною і відчути що то таке дискримінація
    особливо якщо бути дуже чутливим (ою) до обмеженості деяких людей :)

14. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Ну то чутливі люди повинні знати добре свої права :)

15. Гелена

от... я сиджу і думаю: то vasili дискримінує мене? як жінку чи як жінку-українку? чи просто хамить?

для тих хто в курсі, підкажіть: отак виглядає дискримінація? точніше це дискримінація чи що?

Додано через 41 хвилину
    "успеха достигают не благодаря, а вопреки" (с)

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Думаю, останнє.
    Поживете на форумі, звикнете. ;)

17. Оксана

Оксана Well-Known Member

Я довго не заходила на цю гілку, бо, чесно кажучи,не люблю всякі гендерні балачки ( свого часу втомилася від них). Але, виявилось, що все ж цікаво почитати.
    Наприклад, у нас в медицині жінці найважче, напевне, у хірургії. Ось з'являється така жінка у чоловічому хірургічному відділенні і починається....Всі представники сильної статі підсміхаються, кидають недоречні жарти, дехто відкрито каже: "ну тепер не закуриш, не вип'єш, не матюкнешся і т.п." І стає видно, як на долоні, що це не дискримінація, не упередження, не утиски, а банальна заздрість...Раніше все було ясно - жінка дітей виховує, а чоловік гроші заробляє. А зараз жінка може і дітей народити і бути класним спеціалістом, ще й кращим професіоналом...от і бісяться чоловіки...не нравиться їм..я думаю, тут найважливіше вистояти і витримати конкуренцію, впевнено демонструючи свої здібності і таланти...і відношення зміниться, замість насмішок - повага і здорова конкуренція...
    Гірше з відношенням жінок між собою. Мені, здається, що жінки більше дискримінують одна одну, аніж всі чоловіки жінок разом взяті. Іноді такі історії чую від знайомих, що волосся дибки стає - і наговорюють, і різні капості роблять, і інтриги всякі...Жах!Це не всіх стосується, але є таке, і то багато...Головне, не влізти в це все з головою, бо потім будеш крутитися в цьому болоті і ніколи не вилізеш... Я також не стикалася з вираженою дискримінацією, на щастя. Тому, тим, хто це пережили дуже співчуваю...

• Подобається Подобається x 4
  18. zet

zet Дуже важлива персона

Не верьте, Гелена, не привыкнете. Я к хамству vasili не привыкла. Один раз дала понять, что он точно собой представляет (и сейчас в этом уверена на все 100:wacko:, за что и заработала от Liliyah Romanova предупреждение. Поставила его и игнор, но мнение свое не просто не изменила, а еще более удостоверилась в собственной непогрешимой правоте..:p

• Подобається Подобається x 1
  19. vasili

vasili Well-Known Member

Ліля Романова, я від вас такої рецензії, усім Богам на зло, не очікував...

Додано через 4 хвилини
    Ув. Зет что это я не верю своим ушам Вы меня клеймите в виртуале, ведь это не правильно, я ведь хороший!
    ЗЫ что то не припомню что б наше с вами общение было чем то подернуто.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, знаєте, якби не читала ваші дописи, то би так, може, не написали. А так, ви часом таки грішите саме останнім. Але не кажіть, аби я вам зараз докази давала та лінки, бо не маю часу тим займатися.

а де твій аватар? :)