І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

Ну тоді все зрозуміло, ось звідки безапеляційність і урівнялівка. Мала фірма розвивається за неписаними правилами однієї (двох) особистостей.

Васілі мене виправить, якщо я помиляюсь щодо того випадку, але малі підприємства більше грішать тим, що керівники в них поводяться як "царьки", і оцінка твоєї роботи залежить від того настільки професійний і людяний царьок тобі дістанеться. На відміну, великі (назвем так, хоча я маю на увазі з закордонним капіталом) компанії керуються у діяльності та оцінці чіткими стандартами, процедурами і визначаються досконалішою системою планування та контролю на кожному рівні. Відомі і важелі якими може впливати на працівника його керівник (а йому доводиться апелювати тільки до професійності а не до того, наскільки схожі в них з підлеглим життєві позиції). Тобто, все чітко - скільки зусиль доклав - стільки отримаєш, які здібності - на таку посаду і перейдеш. А "заривається" твій директор - ти і щодо його об"єктивності можеш сперечатися на рівні дирекції чи наглядової ради.

• Подобається Подобається x 3
  2. vasili

vasili Well-Known Member

...мені теж приємно повірте...тим більше,що ви директор малого підприємства, можливо Ви пані розповісте, який насправді стан речей, я от теж керую процесами, і скажу дискримінація - це міф.

3. Наталя

Наталя Well-Known Member

100% ! А я вже й забула - в моєму вузі теж таке було. (9 з 10 оголошень.) І при пошуку вакансій в інтернеті той самий результат. Навіть не просто про перевагу писали, а так: "Стать - чол." І чого б то? Дивно...

4. vasili

vasili Well-Known Member

в нас те саме, було, мені пояснював один керівник це тим що еффективність праці(розумова) чоловіка набагато вища.
    ЗІ : я сам так ніколи не думав тим чином, хоча всі головні інженери та архітектори чоловіки, чомусь дивно.

5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

а велика за писаними правилами однієї (двох) особистостей

хоча хто вам сказав, що мої правила неписані? все записано: в трудових договорах, зараз розроблю конкретніші інструкції, бо коли людей побільшає, то сама забуду в кого які права-обов’язки :)

коли і керівник і підлеглі працюють поряд, то видно хто є хто
    а атмосфера в такому колективі інша це ясно
    і в такій близькості тяжко терпіти і поганого керівника і поганого працівника
    щодо оцінки роботи - ви про що? я вам скажу що працювати дійсно треба добре, бо тут не сховаєшся за сотнею інших працівників ні фіга не роблячи весь день :) зате багато інших переваг :)
    але щось певно інше мали на увазі - типу скільки не працюй "царьок" того не оцінить, правильно я вас розумію?

великі компанії (схоже в вас великі тільки з закордонним капіталом :) )
    керуються тим принципом, що ви гвинтик в машині, а не людина. і закручують вас куди хочуть по своїх правилах, точніше дресирують по повній програмі - крок вправо-вліво від писаного і розстріл (тобто звільнення)
    хоча я не працювала в таких компаніях, тож можу в чомусь помилятися, але наслухалася і надивилася збоку на знайомих яким так сильно пощастило попасти в круту компанію і з іноземним панімаєш капіталом - мрія найманого працівника :radist:

я б розповіла, але так задумалася про те, що швидше за все попала в компанію до чмів, що аж забула ... (до речі, множина від "чмо" це "чми"? )
    ... так от забула написати головне - на наступному тижні йду в декрет :radist:
    отаке- то буває: і керівник, і молода жінка, і йду в декрет, і ніякої дискримінації
    ну прямо не як у всіх людей :) аж мені совісно трохи що мене ніхто не дискримінує :shy:

вам цікаво як так ся стало? а дуже просто: фірма моя
    так от, шановні жінки, хочете не розуміти що таке дискримінація, йти в декрет коли захочете, бути директором - відкривайте власну фірму
    або для початку почніть хоча б працювати на себе! усі вищеперлічені дискримінативні проблеми у вас зникнуть, правда з’являться інші проблеми, але свобода декрету того варта :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Мія

Мія Well-Known Member

Во бачите,можете собі то позволити а я в декрет певно піду десь за тиждень до пологів... в декрет себе ніяк відпустити не можу видно є та дискримінація коли сам для себе директор то і себе не жалієш всьо пільнувати треба, бо вже не тільки за себе відповідаєш а й за тих людей які мають жінок(!) і дітей.

7. Гелена

пишу ще раз... бо розказала тільки про себе, а про інших забула (отакий я поганий директор тільки про себе думаю :padonak: )
    так от щодо інших - більшість працівників жінки, у всіх діти дорослі, тільки в одної троє маленьких дітей і ще одна в тому віці що може піти скоро в декрет :)
    всі дууууже хороші спеціалісти. поганих не тримаємо в принципі. а чому більшість жінок? а тому що так вийшло - більше жінок, ніж чоловіків прийшло на співбесіду, досвід був більший, особисті якості більш влаштували тому і вийшло, що більше жінок, хоча чоловіки теж є і взагалі про гендерні проблеми до цієї теми я особливо не задумувалася бо підстав не було :p

Додано через 2 хвилини
    аналогічно, я хіба що офіційно буду в декреті :sad: :sad: :sad:

8. bora

bora Well-Known Member

2 Гелена
    Знати правила по яким треба працювати, згрубше ЩО САМЕ від тебе вимагається - це вже велика перевага. Малі фірми так як і Ви аж "до декрету" їх не прописують, а часу на пояснення вже не мають. Але що себе обманювати - в компаніях діє незмінний принцип Парето коли 20 відсотків працівників виконують 80 відсотків усієї роботи. Просто у вашому випадку вони діють коли вас фізично нема на місці, - тоді всі і відпочивають. Невже не помічали такого жодного разу? Бо вони звикли, що контроль - це коли ви за ними дивитися, і не знають правил які існують протягом усього їх робочого дня і передбачають обов"язкові звіти про обсяги напрацьованого...
    Поганих ви визначаєте на власний розсуд?)) Які критерії?)) В посадових інструкціях великих компаніях вказано, що саме Добре. а що Погано.
    А спитайте знайомих звідки беруться правила у великих компаніях? Так, я маю на увазі саме ті, які вміють вже працювати як за кордоном (а там нарід паше, запитайте в тих, хто у вас працює за кордоном:))) І правила беруться з тієї міжнародної практики - тому виключають способи чийогось свавілля та можливості нефахового керівництва.
    Керівник малої компанії банально просто не має таких грошей. Це і була причина зміни місця роботи - однак зі своїми колишніми керівниками ми досі дружимо. Не треба тут фантазувати про знедолену бору.) Не дождьотєсь))
    Ну то мали б си промовчати)) Бо я пропрацювала у кількох малих та крупних.
    Щиро вітаю!
    Обов"язково. Але для цього спочатку візьму все що можна з найкращого досвіду інших компаній (і помилок в тому числі).

• Подобається Подобається x 4
  9. Гелена

• Подобається Подобається x 1
  10. bora

bora Well-Known Member

Брр. Хто рахував-де рахував?)))Одна з найгірших людських рис, на мою думку.))
    Малим фірмам не доцільно виділяти крупні бюджети на масштабні всеукраїнські кампанії. )) Інакше вони вже не малі.)))
    Але то інша тема. Вмієте в ліс завести) Привіт підлеглим, що Вас вислуховують)

11. Гелена

взаємно :)

бо не про це спочатку йшлося:

12. vasili

vasili Well-Known Member

не акцентуйте уваги на худих словах, під словом чмо я мав на увазі конкретних дядьків які не правильно оцінювали мої успіхи, але з ними я працював, тремтів від люті, і набував практичного вміння, цим я до сих пір їм вдячний...
    Бора на мій погляд в пості №86 лаконічно поділилась думками, в постах пані Гелени я помічаю деяку необережну гоноровість (рос.спесь).

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Це логічно, в принципі. За складом мозку. :)
    Але жінки мають одну дуже важливу рису, якої завжди бракує в суто чоловічому колективі: увага до деталей та нюансів. Ну, й організованість також.

14. lanka

lanka Well-Known Member

А ще можливість професійно виконувати кілька справ одночасно, здається, серед чоловіків із таким даром був тільки один:)

15. Liliyah Romanova

Ну, тут би я посперечалася. Хіба що то справи, що не потребують зосередження.
    За складом мозку жінка може пізнати багато, але не надто глибоко, більш поверхнево. Чоловік натомість одну-дві речі, але зате зглибити її дуже серйозно.
    Саме тому жінки радше куховарять щодня (ну, чи хто як) удома (паралельно виконуючи ще сотні справ), а чоловіки стають відомими кухарями (проте удома таким все-таки не займаються).
    Це так, із книжок з психології та різних інших про гендерні відмінності. :)

16. lanka

lanka Well-Known Member

Хотіла б я глянути на усі їхні куховарські здібності, якщо б їм з дитинства повторювали сотні разів, що вони мусять вміти куховарити і мусять куховарити, а потім дійсно щодня це робили:)

17. Мія

Мія Well-Known Member

Що у Вас за ненависть до тих чоловіків?

18. Liliyah Romanova

Ну, мені так говорили. Але з моєю мамою на кухні тісно, тому куховарити я почала лише коли на своє помешкання з чоловіком переїхали. Мені було 21 чи 22. Якимось чином сама навчилася. Перші місяці з кухні не вилазила. Один тільки нюанс цікавий у тому всьому. Моя кухня і мамина - то 2 різні речі. У нас майже все на кухні інакше.

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

По-перше, звернув увагу, що на цій гілці баби, даруйте, жінки, дискутують з бабами... пробачте знову - з жінками по питанню їхньої дискримінації. По-друге. Вперше почувши про "гендерну рівність" запитав у дружини, чи вона її хоче. Дружина відповіла: "Який дурак цього вимагає?". Дружина у мене р-о-з-у-м-н-а!

20. Liliyah Romanova

З усього видно, що у природі мусить бути баланс. Даруйте мені мою відвертість.

а де твій аватар? :)