І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. zet

zet Дуже важлива персона

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

Мама в этом деле не помощник, как правило...
    А вообще-то, я рада за вас, только поменьше безапеляционности пожалуйста... Жизнь гораздо сложнее, чем вмещает ваш личный опыт... :)

• Подобається Подобається x 6
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я завжди про одне лиш думаю: аби мої погляди та переконання не змінилися у стосунку до мого сина. Бо так поки дітей не було, то легко було бути камінною, але дитина топить наскрізь, цілковито. І не стати такою ж як ті, у кого бачила негативний досвід, коштує маси зусиль.

Дискримінація річ така, як образа. Якщо вміти за себе постояти, якщо бути непробивною, то ніхто тебе не образить, ані дискримінувати не буде. Але якщо сама себе у дискримінацію запхала, то на себе й нарікати, мабуть.

• Подобається Подобається x 2
  3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

аякже - мама не помічник, бо мама жінка, а жінка хіба на це не здатна?
    от і прояв дискримінації! :)
    найбільше про несправедливість кричить той, хто найбільше її чинить :)

щодо особистого досвіду... та здебільшого кожен судить по своєму досвіді, а по чиєму ж ще? чого ми не бачимо навколо себе те погано знаємо і розуміємо, хіба що теоретично
    так що все з досвіду - або власного і з досвіду когось з оточення, це і називають "з життя"

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Висновок: дискримінація - міфологічна реальність чи рельний міф? ;)

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Міф, як для мене. :) Мене, як бізнеследі, мужчини навіть в приклад ставлять. :) І поліцай може відпустити без штрафу за порушення на дорозі. :)

6. zet

zet Дуже важлива персона

Максималистка :) Яркий представитель нового поколения, и это хорошо... только опыт все-таки еще куценький... :)
    Сейчас смесь всего и всякого вокруг нас. Дискриминация еще есть, но больше окопалась на крупных предприятиях. Частники, и вы правы, уже рассуждают по-другому, в общем, все развивается в правильном направлении...

7. Гелена

... молодість - вада, яка швидко минає :)
    ех... :sad:

8. zet

zet Дуже важлива персона

ничего, я в вас верю :) .. У меня двоюродная сестра такая же (намного младше меня), пусть ваш опыт не обогатится некоторыми страницами...

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

9. Гелена

:) :shy:

10. lanka

lanka Well-Known Member

На одній із робіт усіх дівчат та жінок (мене в тому числі) попереджали про те, що у разі вагітності треба буде звільнятися. Така у нас була "джентельменська" домовленість із шефом.

11. vasili

vasili Well-Known Member

lanka раджу почитати кзот, там ви винайдите дуже багато цікавого...
    http://www.rabota-ua.com.ua/lib/index.phtml?libID=25
    тут цікава 12 глава вся, ваш шеф, чмо, після цього радив би його провчити й завагітніти.

12. lanka

lanka Well-Known Member

Він уже давно не мій шеф, ми все ж таки його провчили. а веду я до того, що це типова ситуація в Україні. Після навчання тебе беруть на роботу, на співбесіді 25 разів розпитують, коли ти плануєш виходити заміж, потім розповідають, що фірма приватна, тобі не можуть платити офіційної зарплати, лише офіційний мізер (це стосується і чоловіків, до речі), однак жінок ще попереджають, що власник звільнить тебе, якщо ти завагітнієш і народиш дитину, чоловіків про таке не попереджають

• Подобається Подобається x 4
  13. vasili

vasili Well-Known Member

lanka, я знайомий з реаліями місцевими, так наші люди інколи від грошей шаленіють, тому тре шукати і то добре шукати, повірте є багато хороших підприємств з справедливим ставленням до працівників.
    ЗІ : починав свій трудовий стаж з маленької фірмочки але тоді був ще дурний, а тепер маю досвід, доречі, ніколи не працюватиму в маленькому підприємстві, там дуже часто директор чмо.

14. lanka

lanka Well-Known Member

Звичайно, що я це все добре розумію і знаю, просто коли ще досвіду немає, розумієш, що треба з чогось починати, дуже часто молоді дівчата свідомо погоджуються на такі пропозиції роботодавця. Правда в мене було кілька одногрупниць, які знову ж таки свідомо пішли працювати на державні роботи, бо там була можливість піти у декрет

15. vasili

vasili Well-Known Member

не погоджуюсь, не компетентні, юні, зелені, дійсно погодяться, але до усвідомлення реалій ситуації, доречі не так просто піти з підприємства малого, як проробив там пару років. У мене був директор який хтів мене покарати навіть, за те, що я звільняюсь, так і казав :"якщо поїдеш у відпустку і не придеш назад-поїду за тобою та пристрелю".

16. lanka

lanka Well-Known Member

:eek:

17. Гелена

а я от директор маленького підприємства...
    дуже приємно познайомитись...

• Подобається Подобається x 4
  18. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Звичайно є, ніхто і не заперечує, стукай і тобі відкриють.
    Але:
    , хоча право на декретну відпустку мають і мама, і бабця, і тато однакове. Це одне.

Я голослівно не кажу про дискримінацію, завжди є право вибору, хочеш - сидиш вдома з дитиною, хочеш - наймаєш няню і ходиш на роботу. Далеко не кожна жінка користається своїм правом 3 роки (а то і всі 6) доглядати за дитиною. Для мене це була свого часу "селфдискримінація".

І ліричний відступ. Колись ще в школі пам'ятаю більшість вчителів були жінки, як і тепер, звичайно. І до хлопців в них було більш поблажливе ставлення, ніж до дівчат. А ще, якщо хлопець був достатньо кмітливим, гарно усміхнувся і вчасно зробив невинний вираз обличчя, то йому прощалися всі гріхи. Мені доводилося затрачати більше зусиль, щоб бути помітною для вчительки, і тоді це зачіпало за живе.

19. lanka

lanka Well-Known Member

Звичайно, що теперішня дискримінація залишає право вибору, але якщо ти вже хочеш робити кар'єру, то доведеться штовхатися кулаками, ось пригадую, що коли я була на п'ятому курсі і шукала роботу, то в академії на інформаційному стенді висіли оголошення приблизно такого змісту: "На роботу потрібні випускники чи студенти, перевага надається хлопцям"

20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Значиться так! Жіночої дискримінації не існує! Усе це від любові!:) А от чоловіків дискримінують жінки! Постійно доводиться боротися за місце під сонцем!:sad:

а де твій аватар? :)