І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Все решта з Писання про чоловіків!:mocking: (Жарт).

Якщо говорити саме про стосунки між чоловіками і жінками, то з цього приводу мені найбільше подобаються і є своєрідним дороговказом для мене особисто слова ап.Петра:

1Петр.3:7
    Чоловіки, так само живіть разом із дружинами за розумом, як зо слабішою жіночою посудиною, і виявляйте їм честь, бо й вони є співспадкоємиці благодаті життя, щоб не спинялися ваші молитви.

• Подобається Подобається x 3
  2. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Майже у кожному приведеному вами уривку, чи поряд з ним є настанова і для чоловіка:

• Подобається Подобається x 1
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

О, ну тоді тема висвітлена?

4. Coffe13

Ну закривайте тоді... :girl_in_dreams:

5. Levko

Levko Well-Known Member

До речі, читав недавно одну книжку, де автор розмірковує, чому Бог саме таким дивним чином сворив жінку для Адама- з його ребра.
    Дослівно не пам"ятаю, але суть така, що створення Єви з ребра Адама, виключило для людей можливість вивищення чоловіка над жінкою, і жінки над чоловіком. Вони стали взаємопов"язані один з одним, тому що "як жінка від чоловіка, так само й чоловік через жінку"(Коринтян 11:12)

6. Un.Known

Та чого, може в когось ще які думки з цього приводу.

В мене наразі одне питання - от якщо порівняти список настанов для жінки і для чоловіка, нами обидвома приведених, то для чоловіка їх таки менше.

Чому?

• Подобається Подобається x 2
  7. Coffe13

От і мене власне колись цікавило чому. То є наслідок того що чоловік є головою для жінки? Але з іншого боку... може порад більше тому, що від жінки більше залежить?

8. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

9. Un.Known

А я це розумію як вихід з батьківської сім"ї і створення нової - з жінкою, котру обрав.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Обов"язково.
    Давайте їй прати свої брудні скарпєти,швінки і прочі лахи.
    І,по висушенні їх має спрасувати.
    Подати їсти,розігріти і востудити.
    Потім помити миски...боронь Боже хлопу тото робити...не пасує.
    Не дозволяти дитині докучати,бо чоловік дивицця фтелєвізор,тоїсть має поважне зайняття.
    На кожне заволанє летіти ґальопом...бо ж...виявляє честь...
    І теде і тепе.

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:39 ----------

О! Давайте перейдем на тьощ! :)))

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

Для Ромка це просто невичерпна тема.

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Орфею відповім тут,на його комент до видаленого допису.

15. Levko

Levko Well-Known Member

:))) розсмішив, Ромку...

До-речі, я колись читав, що "слабіша посудина" перекладається ще й як "дуже дорогоцінна посудина".
    Я собі уявив дуже дорогу, антикварну розписну вазу. Було б не мудро її кидати об стіни, колоти нею горіхи, чи ще якось грубо поводитися з нею... Я би поставив таку вазу в домі на видне і захищене місце, обережно поводився б з нею щоб часом вона десь не впала і не розбилася...
    Десь так і з жінками нам чоловікам напевне треба поводитися... Щоб часом десь її не ранити словом, чи вчинком, цінувати і оберігати її, як цінний подарунок Божий!:)

• Подобається Подобається x 7
  16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Олю, а чи не зауважили ви з тих цитат яку свободу і яку високу посаду має жінка! Власне що деякі мужчини потім все перекрутили аби принизити жінку і її роль, а он в євреїв і надалі жінка залишається на висоті.

Давайте поговоримо про те які є у них відносини в родині. У них шлюби укладаються із знайомства, тобто так звані зведені шлюби. АЛЕ!!! Молода дівчина іде до свахи і та їй показує список вигідних кавалєрів, і дівчина обирає з ким піде на здибанку. Вона ходить на здибанки до того часу поки не вибере для себе власне того який їй найбільше подобається. ОСТАННЄ СЛОВО ЗАВЖДИ ЗА ДІВЧИНОЮ! Якщо вона каже що їй ніхто не підходить, то її не мають права заставити.
    А коли вже дівчина накінець обере собі хлопця тоді вони обоє свідомо укладають угоду про шлюб. Доречі, коли вони складають клятву перед Богом то чоловік обіцяє опікуватись жінкою так щоб вона ніколи не зазнала потреб, і якщо він зрадить цій клятві то він каже щоб Бог на нього зіслав кару, ака відсохла його ліва рука. (здається ліва :))) )

А тепер щодо правдивих християнських відносин між чоловіком і жінкою. У чоловіка ДУЖЕ великий обов’язок щодо своєї жінки. Він повинен нею опікуватись!!! А що таке опікуватись? А це означає що не МАЄ ПРАВА її ображати, принижувати чи будь-до чого змушувати.

---------- Додано в 13:14 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

---------- Додано в 13:15 ---------- Попередній допис був написаний в 13:14 ----------

17. Un.Known

Коли чоловік вимагає до себе шани - це сумно, бо він має поводитись так, аби оточення його поважало без вимог - за його вчинки, за його сутність.

Якщо жінка поважає "наєлеєйованого" - шкода тієї жінки, бо доброта її не буде оцінена.

Але і жінки часто не цінять того, що мають. Колись почала на ДП тему "Ноги мити і воду пити", то образне відображення стосунків - жіночої відданості і любові тому, хто їх вартий дуже багато жіночок сприйняли як добровільне приниження.
    Зауважила, я, власне, не маю проти тих настанов ніц, ані проти їх кількості.

Зрештою ті, що їх писали, знали, чому. І я не буду піддавати сумнівам потрібність.

18. orfej

orfej Well-Known Member

....«за розумом» це добра настанова, однак щось мені виглядає не цілком вистарчаюче життєво.
    Дівчина, жінка – насамперед, більше як мужчина емоційна, раціональним мало її потішиш, висока вразливість і власне ірраціональність, це те, що надає жінці власне сутності її Жіночості і приваби.
    Жіночість – це ж тонкість надзвичайна... Так собі уважаю.
    Дуже рідко ....«за розумом» – самим, проходило вдало.
    Але, це тільки моя рефлексія, і тільки тут і зараз...
    Завтра, з якоюсь особою, можливо..., можливо...

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та я сі з вами не сварю, я тіко так емоційно пишу.

Щодо сумніву і потрібність, деякі пункти трохи протирічні але ми їх бум розбирати в іншій темі :)))

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:42 ----------

Власне в євреїв залишилась традиція починати суботню молитву з подяки Богові за свою жінку.

Чому це втратилось, чи радше чому ми це не перейняли від євреїв, адже перейняли червоні ниточки на руку, аби відігнати злих духів ака вроки?

20. Levko

Levko Well-Known Member

100%!
    Турбота, опіка, повага... Напевне жінкам цього найбільше хочеться від чоловіка.
    Чоловіки, у свою чергу, потребують найбільше і перш за все -це поваги і похвали з боку своєї дружини. Десь приблизно такого ставлення як у Сари до Авраама:
    1Петр.3:6
    Так Сара корилась Авраамові, і паном його називала.

а де твій аватар? :)