І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Levko

Levko Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та я знаю що й десять років не треба було чекати. У мене є один приклад коли чоловік виріс в зовсім атеїстичній родині, бо батько був в партії а жінка навпаки в дуже релігійній. Через те що батько був дуже правильним тому хлопцеві бракувало любові і відчуття родини, яке він знайшов в своєї жінки.

А інший протилежний, що жінка пішла за чоловіком і тепер вони «християни» лишень про людське око.

---------- Додано в 05:50 ---------- Попередній допис був написаний в 05:45 ----------

Якщо вже ви за нього пішли то або свідомо відмовились від своїх або свідомо розумієте що мусите приймати його. Як там не крутіть а в любій сім’ї не обійтись без розмов і порозуміння щодо присутності релігії вдома і якщо ви справді любите один одного то йдете на якісь компроміси. Але навіть і не це. Коли я виходила заміж то у нас з майбутнім чоловіком була угода складена на папері в присутності священника, де ми зобов’язались виховувати дітей в одній релігії. І він свідомо на це йшов і я. Отже наперед було все домовлено, а не раптом одного разу збудився і дізнався що ми святкуємо не Різдво а Хануку.:pardon:

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

о_О За кого я пішов?

Чисто по-американськи.

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я дико вибачаюсь але онте «чисто по-американськи» відбувалось в церкві Св. Михайла у Львові, де після до шлюбних наук ми перейшли співбесіду а отцем на якій зобов’язались виховувати дітей в одній обраній вірі.

---------- Додано в 04:02 ---------- Попередній допис був написаний в 03:59 ----------

, ви ж сказали гіпотезу що хтось одружується... а я вжила займенник «ви» не в розумінні - Gunner, а в розумінні особа.

5. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Мужчина і жінка... тема, яка має початок, але не має кінця. Стільки вже говорено. Давайте спробуєм поговорити про нас таких різних (але чи настільки різних...) в світлі християнства?

• Подобається Подобається x 4
  6. orfej

orfej Well-Known Member

Пригадалось з одного шлюбу, читали Апостола:..чоловіки повинні любити своїх жінок, як свої тіла, бо хто любить свою жінку, себе самого любить...

В кінці священик промовляючи сказав ще таке, що він би поручав любити свою дружину багато більше і насамперед інакше, як себе самого, і навіть не тому, що Вона «хрупкий сосуд», а тому, що це є незречений стан і почуття :scratch_one-s_head:(таке, що важко передати)

7. Coffe13

1Пет.3:7 Ви, чоловіки, живіть розумно разом з вашими жінками, як з істотами, що від вас слабші, віддаючи їм належну шану як співспадкоємцям благодаті життя, - тим ваші молитви не втрачатимуть на силі.

Там також є продовження: "а жінка нехай поважає чоловіка."

• Подобається Подобається x 3
  8. orfej

orfej Well-Known Member

Оце дуже вартісне ви подали, я не пам`ятав цього місця!

Я свідомо не закінчив це, бо якось так складно «неопісуємо» наразі мені виглядає!?

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Що складно і неописуємо?

---------- Додано в 20:40 ---------- Попередній допис був написаний в 20:38 ----------

Та що там казати. Ми однакові перед Богом, бо ми грішні однаково і однаково можемо впасти.
    А про що ще ви хотіли поговорити?

10. orfej

orfej Well-Known Member

А складно доручити, щоб кожного мужа поважати.
    Ви що не зустрічались з тим, що дооосить багатьох чоловіків важко поважати в подружжі і як чоловіка, і як батька?

Останнє редагування модератором: 12 тра 2011
  11. Romko

Romko Дуже важлива персона

А що,тема для того,щоб красііііво правильними цитатками перекидатись?
    Чи висловити думку?
    У Вас,взагалі-то власні думки є?
    Чи лмше цитатками вмієте сіяти?
    Побожними...
    В Коффі хоч власні думки є...а тут лиш єлеєм тхне.
    А по темі...
    Маруся мудро сказала.
    Можна й по-іншому...ги...цитаткою:

Від суми і тюрми не зарікайся.

---------- Додано в 00:44 ---------- Попередній допис був написаний в 00:34 ----------

Маєте власний досвід?

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я перепрошую, але якщо жінка свідомо бере шлюб з мужчиною, і дає клятву прожити з ним ціле життя аж поки смерть їх не розлучить, то звідки береться онте - ви не зустрічали мужчин яких важко поважати. КОМУ? Вам? Ну а ви стороння особа. Його має поважати в першу чергу його жінка!!! Це вона з ним брала шлюб і дала клятву перед Богом. Яким би він не був - вона зобов’язана його поважати і шанувати!!!

Я знаю сім’ї де нема поваги до голови сім’ї з боку жінки, але це не приклад доброї християнської родини.

Воу, ви чого? Вас яка муха вкусила? Я просто не зрозуміла в чому суть теми... тому і запиталась спокійно без ніяких підтекстів, про що ще, бо перед Богом ми рівні!

Якщо про те що чоловік голова жінки? То можна про це поговорити і можна розказати своє розуміння.

Якщо про те якою має бути жінка і як про це написано в Біблії також можна. Просто хочу знати від чого відштовхуватись.

Вона створила для нас тому я її і запитуюсь в якому руслі вона хоче вести розмову.

Останнє редагування модератором: 11 тра 2011
  13. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

насколько я знаю Бог (в иудейской мифологии) создал из глины Адама а потом чтоб тот не скучал из его ребра клонировал Еву ... что в принципе укладывалось в тогдашнею концепцию, а в 400-каком-то году на очередном "вселенском" соборе, патриархи с перевесом в несколько голосов приняли решение считать что у женщины все таки есть душа! и она вроде как тоже человек ... вот такая петрушка ...

• Подобається Подобається x 2
  14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ага-ага...
    То все-таки є пєчєтка,що свідчить про то,нє?
    Церква то визнає?

Ясненько...просто цитатник.

15. Coffe13

Вай вай, люди, ви чого?!
    Ну от переглянула я теми в релігії є в нас про роль жінки. А я б хтіла поговорити про стосунки між чоловіками і жінками. Що крім покори жінки і того яка вона має бути показує нам Біблія. Чи то лише жінці вказано якою бути... Тобто тема власне "про стосунки між хлопчиками і дівчатами", а не про кожного окремо.

Останнє редагування: 11 тра 2011
  16. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую, п.Марусю.
    Може якось звузити трохи тему, конкретизувати, чи як...? :scratch_one-s_head:А то уже надто широка якась вона...
    Хоча загалом тема хороша...

17. Coffe13

Зате нема мізків, нє? Бо звідки ж йому взятися з кістки в якій нема кісткового мозку :nea:

• Подобається Подобається x 2
  18. Levko

Levko Well-Known Member

О!!!
    То друге діло!!!

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Послухайте тепер, що вам ту повість Мих.

По-перше, то вітка "Християнство". У вітці "християнство" я недозволю всякого роду дискусії на тему "я - файний, а ти - дурак" і плюс всякого єхидства. У вітці "Християнство" ми обмінюємося думками з повагою один до одного. Ми тут вчимося, а не сперечаємося.

Ну й не будьте такі легкозаймисті до ближніх. Марусю, де ви побачили, що орфей хамить?

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А й справді, для жінки настанов чимало.

Скільки подібного є для чоловіка?

а де твій аватар? :)