І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

щось в тім є,Олю...

• Подобається Подобається x 1
  2. navav

navav Well-Known Member

Чесно кажучи біблію читав те що мені було цікаво-тезисно.А на рахунок хромосомного набору-це було написано ще у радянських підручниках
    .

3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Про "Код Давінчі"------ Риан Айслер. «Чаша и клинок»
    ..........И почему все безбожники, даже и те, что прикрываются ликом “верующих”, – так противятся этой истине Почитания Божественного Женского Начала? (У них тема такого рассмотрения вызывает раздражение и часто просто бешенство, и они её стараются замолчать “как не существующую”).

От Гармонии Начал зависит всё. Потому что это Закон Бога. Даже Человек сотворён по Образу Бога – и так человек оказался Мужчиной и Женщиной. Они один человек Вдвоём.

“Когда Бог сотворил человека, по подобию Божию создал его, мужчину и женщину сотворил их, и благословил их, и нарек им имя: человек, в день сотворения их” (Библия, Бытие 5:1-2). Они есть образ Божьего Единства и Совершенства, Гармонии.

А судя по Человеку, как бы копии и отражению своего Великого Творца – можно сделать вывод и о Самом Боге, Который есть Мать и Отец в Единстве. В Боге – Великая Гармония Двух Его Божественных Начал. На таком Законе весь Мир держится. И понятно, что основным направлением деятельности злых сил (и тех, кто в их власти и одержим их энергиями тьмы), это есть отрицание и нарушение этого Закона; а многие грешники, просто как не понимающие рабы, слепо исполняют их волю. Поэтому поведение тех, кому так не нравится фильм и книга «Код да Винчи», и это свое состояние они высказывают во многих обсуждениях, – это поведение понятно. Это их выбор, их свобода воли. Каждый вправе идти к Богу своим путём (даже если это путь наибольших страданий и предстоящих трудностей исправления ошибок). Только не все ведь рождённые занимаются богоборчеством. И можно сказать, что хоть и пребывающие в явном меньшинстве – ещё есть люди на Земле, стремящиеся к исполнению Воли Бога. Кому то из них будет понятно, о чём здесь говорится, в этом рассмотрении вопроса о книге «Код да Винчи».

Понятно, что в нашем мире Истина Бога в церквях искажена. Возобладала идеология “патриархата” (“pater” – отец, т. е. муж, мужчина; “арх” – власть). Ложное знание подсовывается в качестве “истины Христа”, а вместо Духа Божьего, люди принимают за “божью силу” совсем другую энергию, называемую в Библии “духом заблуждения” (Иоанн. 4:1-2). И затем эта же энергия, такой дух обманчивый, не позволяет многим воспринимать истинные знания Бога.

---------- Додано в 21:11 ---------- Попередній допис був написаний в 21:10 ----------

Я читала Код давінчі,і відгуки також, і скажу,що автор дійсно вкладає в поняття грааль саме жіночу сутність...
    Взагалі то велика стаття,але не буду забивати гілку "спамом"....Це одна з версій.....

4. navav

navav Well-Known Member

Якщо ви подумали,що я хочу принизити жінку-помиляєтеся.Тільки жінка ,з її гнучкою логікою може вирішувати 5 проблем одночасно.Особисто для мене-це не дано.Одне тільки не розумію:чи не читав біблію і відразу ,,Код Да Вінчі".Детектив у формі фентезі з домішкою реальних фактів-суто Голівудський варіант.

5. poetka

poetka Дуже важлива персона

Фільм...може,не знаю,не дивилась,а книга читається на одному диханні.

---------- Додано в 11:30 ---------- Попередній допис був написаний в 11:23 ----------

Взагалі жінка.як -квітка,яку припильнуєш,виросте красива,а,ні - зів"яне....
    Я взагалі дивуюсь чоловікам,котрі вивчають жінок,їхні звички,уподобання ,смаки і т.д.тільки до заміжжя, а далі?о_ОЦе ж як закінчити лише початкові класи, а далі?-"Старша школа",універ,"бакалавр","аспірантура"-впродовж цілого життя, і зазначу-ЦІКАВО!!!!!!!!!!!Жінку, повторюсь,потрібно постійно вивчати,тим самим наближуючи свої серця один до одного.
    І ,ті чоловіки,що вважають,навіщо їм жінка, глибоко помиляються,і насміхаються над Божим замислом:".....(І створив Бог жінку з чоловіка...).Почула одну фразу:
    Жінку і чоловіка порівнювали з сіллю і перцем,направду ,дуже різні продукти ,як на смак так і на колір,але вони завжди і усюди разом,доповнюють один одного.......

• Подобається Подобається x 6
  6. Hyligan

Hyligan Іронічний

Жінка-утіха воїна.
    Наполеон.

7. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Хех..... воно б було файно.....
    Але втіха втіхою, а якби вміла ше і патрони файно подавати (я в образному смислі) то було б неоціненно.

8. navav

navav Well-Known Member

Згоден з вами на всі100.

Це з однієї сторони.так цікаво вивчати коли є якийсь новий подих,коли жінка міняється,коли вона кожен день є загадкою для чоловіка.Хочеться і вивчати і розгадувати.А з іншої-вийшла заміж і для чого мінятися і бути загадкою.Чоловік є і нехай буде-нікуди не дінеться.Тоді-то чоловік і перестає помічати жінку,йому просто не цікаво.Може не так?

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Не сперечаюся є і такі-на те і правило,щоб були винятки.

• Подобається Подобається x 2
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви, чоловіки... ви, жінки...

Відкрила мені одна дуже досвічена подружня пара очі на слова з Петрового послання. Ця пара багато років займається допомогою подружнім парам, та й просто тим, що ділиться досвідом.

Є в Петра такі слова:
    1 Так само ви, жінки, коріться своїм чоловікам, щоб, навіть якщо деякі й не вірять слову, були поводженням жінок позискані без слова,
    2 коли побачать ваше життя у чистоті й повазі.
    3 Нехай ваша окраса буде не зовнішня - заплітання волосся, накладання золотих обручок чи прибирання в шати,
    4 але в середині людського серця, в нетлінності душі, лагідної та мовчазної: це многоцінне перед Богом.
    5 Бо колись і святі жінки, які надіялися на Бога, себе приоздоблювали, корившися своїм чоловікам,
    6 як от Сара слухала Авраама, «паном» його звала; ви ж її діти, коли добре чините і не лякаєтеся жадних застрашувань.
    7 Ви, чоловіки, живіть розумно разом з вашими жінками, як з істотами, що від вас слабші, віддаючи їм належну шану як співспадкоємцям благодаті життя, - тим ваші молитви не втрачатимуть на силі.

Аж 7 віршів для жінок. І така проста лаконічна порада для чоловіків.
    Ви, чоловіки, живіть розумно разом з вашими жінками, як з істотами, що від вас слабші, віддаючи їм належну шану як співспадкоємцям благодаті життя, - тим ваші молитви не втрачатимуть на силі.

Тобто якщо чоловік не шанує жінки й указує їй на її обов'язки без шани, Господь не вислухає його молитов.

Як на мене, ці 8 віршів із Петрового послання - фундамент християнської родини.

Ця тема не для баталій між чоловіками й жінками, радше для розмов про те, яким багатим є кожен з нас, як сотворений Богом і покликаний до зростання не лише особисто, а й у шлюбі.
    Ділімося тим, як ми даємо Богові будувати разом з нами фундамент наших сімей. Як диявол підшукує шляхи, аби нас підкосити. Важливо бачити й одне, й інше. Зі злим боротися, а добре - вкорінювати.
    Ділимося досвідом наших відносин у сім'ї.

Останнє редагування: 3 лют 2011
    • Подобається Подобається x 3
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

оце місце мені не зрозуміле.......

11. Liliyah Romanova

Тобто якщо чоловік невіруючий, аби собою показати дію слова Божого. Я таких прикладів знаю трохи.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тепер зрозумів.
    Взискані - майже польське слово, а я й не з"їв його зразу.

13. Liliyah Romanova

Треба буде ще з Огієнком порівнювати.
    Просто я більше Хоменків переклад люблю.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А якщо тільки один віруючий?

15. Levko

Levko Well-Known Member

100% правда!!
    Багато разів пересвідчувався, що коли у мене якийсь не гаразд у стосунках зі своєю дружиною, то я не можу молитися! Це як надувати кулю насосом в, котрому перетиснутий шланг. Молишся молишся, а молитва не йде.
    Якщо чоловік має близькі стосунки з Богом і дорожить ними, то він буде пильнувати щоб поводитися зі своєю дружиною з шаною і з любов"ю, заради того, хоча б, щоб не втратити ці стосунки з Творцем...!

---------- Додано в 11:05 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

ап. Павло дає чітку і вичерпну відповідь на це питання:

1Кор.7:12-16
    Іншим же я говорю, не Господь: коли який брат має дружину невіруючу, і згідна вона жити з ним, нехай він не лишає її.
    І жінка, як має чоловіка невіруючого, а той згоден жити з нею, нехай не лишає його.
    Чоловік бо невіруючий освячується в дружині, а дружина невіруюча освячується в чоловікові. А інакше нечисті були б ваші діти, тепер же святі.
    А як хоче невіруючий розлучитися, хай розлучиться, не неволиться брат чи сестра в такім разі, бо покликав нас Бог до миру.
    Звідки знаєш ти, дружино, чи не спасеш чоловіка? Або звідки знаєш, чоловіче, чи не спасеш дружини?

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так, але я як завжди більше до практичних аспектів, якщо родина лиш на половину християнська - то якось важко святкувати Різдво, Великдень, в одного свято, другий просто ходить, нічого не відчуває, подарунки на Миколая знаходяться на третій день, не цікаво просто.

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це у випадку, якщо нема поваги до релігійних почуттів супутника.

Я ж знаю випадок, коли почалось все так, як Ви описуєте - а через десять років чоловік йшов з дружиною на всенощну з особистим бажанням і потребою там бути.

• Подобається Подобається x 4
  18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Не в тому справа, просто так виросла людина, в такому середовищі, ніхто не прививав, супутника це не стосується. Просто в кожного свій "внутрішній календар", коли святкування для душі, для когось це Великдень, для когось корпоративна вечірка.

Ну що ж, 10 років - не мало, не багато.

19. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Це я розумію. Але якщо з кимось вирішите прожити поруч ціле життя, то будете перейматись не тільки вмінням половинки борщ варити, чи ні?

В свою чергу - Ви ж також очікуєте від половинки розуміння?

Сім"я - це не просто мирне співіснування, то якесь середовище, де душі зростаються, не відділяються, чи не так? Принаймі, так мало б бути (вважаю).

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну так, але як би ви за якогось індуса вийшли, в нього свої свята. Відмовлятися від них не будете, та і цікаво в принципі, так що ззовні все чин-чинарьом, але в душі ж то інші свята.

а де твій аватар? :)