І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Такі да, хоч такі ні.
    Божою мовою він таки таблички не зберіг, а свою він таки мав. Але і інші народи мали. Мо були і древніші рукописні тексти? Їх ніхто не відміняв.

2. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

О, пане Зеніт, знову образи... А що ж я поганого такого вам сказав?
    Я не безгрішний, пане Зеніт, а навпаки, по природі дуже грішний... Але, розповідають... Був такий монах, Мартін Лютер. Був добрий християнин, але все сумнівався на рахунок його спасіння, кажуть, постійно мав сутички з дияволом. Ось одного разу, диявол причепився, що Лютер був дуже грішний. Тоді останній сказав, пиши всі мої гріхи! Сатана взяв чорне чорнило і пише... Лютер каже, ти ще не все написав, сатана продовжує писати, нарешті закінчив... Лютер взяв червоне чорнило і поперек написав.
    "КРОВ ІСУСА ХРИСТА ОЧИЩАЄ ВІД УСЯКОГО ГРІХА".
    Повірте в це пане Зеніт. В Ісуса а не в купку бруклінських баламутів.
    Ісус пошле вам Духа Святого і це буде ваш особистий канал до Бога, а не той, про який бреше бруклінська кліка.
    А проти вас я особисто не маю нічого. Лиш бажання, щоб ви пізнали істину.

• Подобається Подобається x 4
  4. sigoris

sigoris Well-Known Member

...хоче? Чи може???;)

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Переглянув апокриф від Іуди, хотів викласти слова, що там вичитав:
    Цікаво, в яких творах ще згадується про походження людства і які імена в перших людей?

• Подобається Подобається x 2
  6. Зануда

Зануда така зануда

Не думаю, що можна говорити про спільний корінь, оскільки слова походять із різних мов - Єва це іврит חוה (озн. та що дає життя), а Євангелія - грецьке слово εὐαγγέλιον (блага вість).

7. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Римлян 10:13. Бо «кожен, хто кличе ім’я Єгови, буде спасенний». 14*Проте як будуть кликати того, в*кого не повірили?.*.*.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви певні, що правильно промовите його ім'я?

Невже Ісус під час молитви дозволив собі промовляти ім'я Бога вголос? Хіба він не молився до творця цього Світу, що від початку його збудував?

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Далі продовжуємо грубити, пане Зеніт? Людині, яка прийшла до вас з любовю і хоче щоб ви пізнали істину. Негарно... Наука Рутерфорда в дії.
    Думаю, ви не перейняли інших "достоїнств" Рутерфорда - пияцтва і схильності до оргій.
    Не там ви шукаєте істини, пане Зеніт. Бруклінська компанія, яка перейняла всі атрибути Бога вас не врятує. Бо коли сліпий веде сліпого...
    Прийдіть до Христа, покайтесь... Бог добрий.
    Лишаю вам ще кілька віршів Писання.

Ісус відповів і до нього сказав: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства.
    Никодим Йому каже: Як може людина родитися, бувши старою? Хіба може вона ввійти до утроби своїй матері знову й родитись?
    Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
    Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух.
    Не дивуйся тому, що сказав Я тобі: Вам необхідно родитись згори.

(Ів 3:3-7)

10. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Настільки, наскільки і ви впевнені вимовляючи ім"я Ісуса.

"Я виявив твоє ім"я людям" (Івана 17:6, 26)
    Я прийшов від імені свого Батька, ви ж мене не приймаєте. Та якби хтось прийшов від свого імені, його би ви прийняли. (Івана 5:43)
    ...Наступного дня багато людей які прибуло на свято, почули, що Ісус наближається до Єрусалима. Тож вони взяли пальмове листя і вийшли йому назустріч, вигукуючи: "Молимо, спаси! Благословенний, хто йде в ім"я Єгови, - цар Ізраїля" (Івана 12:12, 13)
    Батьку, прослав своє ім"я". Тоді з неба пролунав голос: "Я прославив і знову прославлю". (Івана 12:28)
    Його звати Єгова.
    "Щоб люди знали, що ти, чиє імя Єгова, Ти один Всевишній над усією землею. (Псалом 83:18)
    "Єгово, Боже наш, достойний ти слави, честі й сили, бо ти все створив і з твоєї волі все існує та створене" (Об"явлення 4:11)

11. navav

navav Well-Known Member

Роль жінки-берегиня вогнища.Роль чоловіка-захисник і годувальник.Я не історик,але так було із сивої давнини.

12. plastic

plastic Well-Known Member

Общество Сторожевой башни учит, что имя Бога - Иегова или Яхве. Это Его имя или одно из Его имен?
    Достаточно двух текстов, чтобы ответить на этот вопрос: "И сказал Моисей Богу: вот я приду к сынам Израилевым и скажу им: "Бог отцов наших послал меня к вам". А они скажут мне: "Как Ему имя?" Что сказать мне им? Бог сказал Моисею: "Я есмь Сущий (Иегова). И сказал: так скажи сынам Израилевым: Сущий послал Меня к вам" (Исх. 3,13-14 ст).

"И говорил Бог Моисею и сказал ему: Я Господь. Являлся Я Аврааму, Исааку и Иакову с именем: "Бог Всемогущий"; а с именем Моим: "Господь" (Иегова) не открылся им" (Исх. 6:2-3). В этих двух текстах указано 2 имени Бога.

Прежде чем изучать некоторые имена Бога, следует обратить внимание на еврейское слово "имя". "В Ветхом Завете это слово имело большое значение. Имя - это не просто ярлык, этикетка, но значение реальной личности того, кому принадлежит"
    1. Шаддаи - переводимое словом "Всемогущий". Часто употребляется с приставкой Эль, что в сочетании со словом "Шаддаи" означает Бог Всемогущий. Впервые встречается в Быт. 17:1. "Господь явился Аврааму и сказал ему: "Я Бог Всемогущий".

2. Яхве - переводимое словом Иегова. "Некоторые авторитетные еврейские богословы утверждают, что это имя буквально означает: "Становиться, происходить, существовать" ("Помощь в изучении Библии" 888 стр.).

Это имя в таком случае открывает Бога как Творца. Однако "Яхве" - форма глагола "быть" также подразумевает значение "самомуществующий".

3. Ехвех ашер ехвех - переводится выражением: "Я есмь то, что Я есмь" - передавая смысл: Вечный, самосуществующий Бог. "И сказал Моисей Богу: вот, я приду к сынам Израилевым и скажу им: "Бог отцов ваших послал меня к вам". А они скажут мне: "Как Ему имя?" Что сказать мне им?" В 14 стихе Божий ответ звучит: "Я есмь Сущий" (Исх. 3:13. 14).

4. Адонаи - переводится словом "Господь". Еврейское слово "адон" - обычно переводится словом "господин" и употребляется в значении собственника имущества, хозяина дома, правителя провинции.

Но применимо к Богу, это слово обретает форму Адонаи. Оно представляет Бога как Хозяина, Правителя Вселенной, имеющего право на послушание. Авраам, Моисей часто обращались к Богу, называя Его таким именем. Можем ли мы утверждать, что называя Бога словом "Господь", мы следуем примеру, данному в Библии Авраамом и Моисеем? (Быт. 18:гл 3. 27. 30-32; Исх. 4:10-13). В течение многих веков слуги не обращались к старшим, а дети - к своим родителям, называя их по имени.

Не является ли это причиной, почему Иисус, Который знал все имена Бога, и особенно Яхве, наиболее часто упоминаемое имя,- не советовал христианам употреблять какое-либо особое имя Бога, но скорее учил их молиться, обращаясь к Богу "Отче Наш"?

Подчеркивание Общества Сторожевой Башни на имени Иеговы, как единственном божественном имени, данном для нашего употребления,- не поддерживается ни учением Библии, ни примером Иисуса.

13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Он сучасна жизня все перевернула догори ногами. У нас чоловік розпалює вогнище щоразу, і пильнує аби подовше горіло - оберігає еноє, а я щоразу його і дітей годую.
    Передам чоловіку що від сьогодні я запалюю вогонь в газовій плиті а він нехай мене годує.

14. poetka

poetka Дуже важлива персона

Жінка повинна залишатись жінкою в любих ситуаціях,навіть,якщо вимушена годувати сімейство(доречі в тому нічого дивного немає....в кого які можливості і засоби...)
    Залишатись жінкою,не означає вивішувати на себе всі зялізячки прикраси і тонни мастики на лице, а бути самою собою........бо всетаки,як каже мій чоловік жінки крутять світом.....а так воно десь і є....не буду заглиблюватись в таку "дремучу філософію":)

• Подобається Подобається x 5
  15. navav

navav Well-Known Member

.Світ глобалізований і уніфікований.Доводиться деколи перебирати на себе не
    свої обов"язки.Ось жінка третій місяць у відрядженні-нічого,і дітей годую і перу і уроки роблю,хоч це не чоловіча робота.
    Чоловік-одиничка,жінка-нуль.Та все залежить де нуль стоїть-перед,чи після одинички.Попереду-0.1 позаду-10.У скільки разів змінюється вираз? І якраз і роль жінки у тому чи підсилить чи послабить вона свою сім"ю і свого чоловіка.Банальна математика.Хоча ні-психологія.
    Можемо подискутувати.Світ глобалізований і уніфікований.Доводиться деколи перебирати на себе н

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

17. navav

navav Well-Known Member

Чоловік і жінка не те що генетично не схожі -вони відрізняються навіть набором хромосом.Ми різні істоти.До кінця один одного нам не зрозуміти.Ми різні істоти.

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Згадав Лук"яненка.:scratch_one-s_head:
    Люблю фантастику,оце ж...:dntknw:

19. poetka

poetka Дуже важлива персона

Такої ,вибачте,дурної версії,ще не чула........Ви біблію читали?
    А хромосомний набір ретельно вивчили?

20. navav

navav Well-Known Member

З багатьма тезами згоден.Та у чому ж фантастика?Із шкільної парти відомо,що генотип чоловіка і жінки відрізняється парою хромосом-xx та xy...

а де твій аватар? :)