І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. mavka

mavka Well-Known Member

хіба це перший раз !... хіба останній !.... :give_rose::tongue:

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не перший і не останній.
    Я не боюся помилятися, я боюся не помітити помилку та не визнати її (хоча б для себе).

3. mavka

mavka Well-Known Member

"Будьте уважні!.." значить.. це в Біблії одне з найважливіших..... :)

4. Liliyah Romanova

А я думала "мир вам"... ;)
    А "будьмо уважні" в Літургії, а не Біблії...
    Не знайшла такого в перекладі Огієнка. Тільки "будьте відважні". :tongue:

5. mavka

mavka Well-Known Member

нічого, іншим разом знайдете... гудтрай - як кажуть в америк. дит. садках.

бо Огієнко перший в Гуглі українською ? ... "не ходіть широкими шляхами " :)
    прогугліть "be careful Bible" - і буде Вам . :)

6. Liliyah Romanova

Ні, бо його маю в електронному вигляді. Хоч і не терплю цей переклад.

7. mavka

mavka Well-Known Member

зате сила волі гартується, - розумію таке світосприйняття. :empathy:

• Подобається Подобається x 3
  8. Liliyah Romanova

Не пригадую, чи подавала цю цитату. Раз вона мені знову впала в око, то кину. :)

9. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

Жінка Адама

Поясніть ті, хто знає, чому так:

Буття, глава 1:

27. І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх.
    28. І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!

Буття, глава 2:

7. І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею.

20. І назвав Адам імена всій худобі, і птаству небесному, і всій польовій звірині. Але Адамові помочі Він не знайшов, щоб подібна до нього була.
    21. І вчинив Господь Бог, що на Адама спав міцний сон, і заснув він. І Він узяв одне з ребер його, і тілом закрив його місце.
    22. І перетворив Господь Бог те ребро, що взяв із Адама, на жінку, і привів її до Адама.
    23. І промовив Адам: Оце тепер вона кість від костей моїх, і тіло від тіла мого. Вона чоловіковою буде зватися, бо взята вона з чоловіка.

маємо в Біблії 2 повідомлення про сотворення жінки. Чому? Спраді описано по-різному сам процес сотворення. Якщо відштовхуватися від того, що Біблії НЕ можна НЕ вірити, то, відповідно, скаладається враження, що якоїсь інформації тут бракує... Знайшов ось тут:

http://ru.wikipedia.org/wiki/Лилит
    Лили́т (ивр. לילית‎) — первая жена Адама в еврейской мифологии. Именно в этом смысле большинство исследователей рассматривают это слово в Книге пророка Исайи (Ис.34:14).Упоминается в Свитках Мёртвого моря, Алфавите Бен-Сира, Книге Зогар.

Допоможіть і поясніть, якщо можете... Тобто є книги, які "доповнюють" Біблію?!? Як тлумачить ортодоксальна церква наявність 2 різних шляхів створення жінки? Бо і справді складається враження, що йдеться про 2 різних жінок.
    Існує ще одна легенда про походження Єви, але про це згодом...

10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

жінка одна й та ж - єва. Супереч5остей немаё спочаку говориться про створення людей в загальному так би мовити, а потім більш детально опису процес створення людей (зокрема Єви). ІМХО

• Подобається Подобається x 3
  11. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

цікавить обґрунтована відповідь, а не власна інтерпритація з посиланням "на ІМХО".
    Навіщо описувати 2 рази один і той же процес? У першому варіанті і так достатньо інформації. Крім того, другий опис не "потім", а досить далеко від першого. Не враховано вказані у статті з Вііпедії книги..
    Було б цікаво прочитати думку Сергія-аспіранта.

• Подобається Подобається x 1
  12. plastic

plastic Well-Known Member

Мені також цікавило це питання.
    Біблія взагалі дуже цікаво написана. І чим більше я її читаю тим більше вона мене дивує.
    Біблія починається з того як людина створена і живе в раю. Потім ми бачимо тисячолітню історію, коли панує гріх. А остання книга-книга Обявленя описує кінець епохи гріха і знову повернення людини в рай.
    Гріх зпотворив Божу ідею для людства, але не зруйнував зовсім.
    Я вважаю що жінка в Адама була одна-Єва.
    Чому було описано 2 рази одну і ту саму подію?
    -1 тиждень(6 днів) символізує наші 6000 років(доречі по еврейському календарю в них 2008 рік-це 5769 рік) . Про 6 днів сказано-Був вечір і був ранок-день.... Про 7 день -субботу-не сказано що був день і ранок. Сказано що Бог почив в цей день. Це символізує майбутній покій, що не скінчиться.
    Я розумію-створення людини 1 описане в бутті 1/27 символізує створення людства,
    А ще один опис створення в бутті 2 символізує що Бог піднімає з праху людину через воскресіння і в неї починається нове життя.(або ж духовне оновлення)

• Подобається Подобається x 2
  13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Щоб зрозуміти, треба мати трошечки мозкової речовини, gray cells, як казав Еркюль Пуаро. А як їх нема, то нічим не зарадиш.:sad:

---------- Додано в 00:03 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

А що тут пояснювати? В першому розділі поданий ФАКТ створення. В другому ПРОЦЕС створення. Все що потрібно людині. Хоча, думаю - це маленька частинка одного проценту, що все-таки насправді відбулося.

14. Зануда

Зануда така зануда

Та все набагато простіше. Просто коли формувався канон, то залишили два описи сотворення світу від різних авторів, але як такі, що не суперечать один одному, а навіть доповнюють.
    Буду мати час - "розжую", якщо справді цікаво.

• Подобається Подобається x 4
  15. JaguaR

JaguaR щасливий

Від яких двох авторів?
    Ви про шо? Буття Мойсей записав.

• Подобається Подобається x 4
  16. comanche

comanche знайшовся

герменевтична акробатика?
    бо я не бачу тут жодного прикладу хорошої екзегези...

Отож почнемо:
    Маємо чітке завершення сотворення землі в хронологічному порядку, те як показав Бог сотворення землі Мойсею (чи розказав).

Йдемо далі:
    Ем, вам не здається, що це місце трішки конфліктує із тим, що Бог уже:
    Отож, що ми скажемо? Біблія протирічить сама собі? можливо губиться в перехрещенні часу? Та ні ж Бо! перший розділ, був описом дій, які зробив Бог, для закладин світу. 2-й розділ присвячений людині, та описі саду, в якому ця людина розміщена.

17. Pedro

Ви є щасливою людиною, що не жили свідомим життям за совка. Якби жили то знали б, що була така категорія людей які себе називали войовничі атеїсти. Вони могли зайти до церкви і грубо перебити проповідника.
    Але це були в основному ідеологічні працівники і ті які явно керувались нечистою силою. Це було дуже видно.
    Прості агностики просто не вірили, але вони ніколи не перешкоджали вірити іншим.
    Я вже розповідав про свою медсестру в Львові, яка саме належала до тої категорії. Хтось приніс книжку Р. Муді "Життя після життя" про переживання тих хто переніс клінічну смерть. Всі були вражені а вона просто сказала - а я не вірю. Це по крайній мірі було сказано чесно і вона не засуджувала ту більшість яка вірила.

18. Василь

Василь Well-Known Member

Причина того, що я пишу на форум, проста: я зареєстрований на форумі і маю право писати у всіх темах форуму. Тум нема форуму окремо для християн!

19. vov66

vov66 Well-Known Member

Є знання, є віра. А є ще "сліпа віра" - типу, що би не говорили, а я вірю в те, що вірю. І крапка. Приклад "сліпої віри":

Общество плоской земли

По заявлениям сторонников общества, все правительства Земли заключили мировой заговор с целью обмануть людей.

Космология общества такова:

1. Земля является плоским диском 40 000 километров в диаметре, с центром в районе Северного полюса
    2. Солнце и Луна вращаются над поверхностью Земли. То же самое происходит со звёздами.
    3. Гравитация возникает ввиду того, что Земля движется вверх с ускорением 9,8 м/с².
    4. Южного полюса не существует. То, что нам кажется Антарктидой — ледяная стена, опоясывающая мир.
    5. Все фотографии Земли из космоса — подделки
    6. Расстояние между объектами в южном полушарии намного больше. Тот факт, что перелёты между ними происходят быстрее, чем должно быть согласно карте плоской Земли, объясняется тем, что пилоты авиалайнеров тоже замешаны в заговор.

• Подобається Подобається x 5
  20. Pedro

а де твій аватар? :)