І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Яка насправді роль жінки?...

Ну, перші півроку взагалі уникальна ситуація. Цього ні один чоловік не зрозуміє. Для цього треба в шкурі побути цілковито, а то неможливо.
    Це стьоб чи ви справді вірите у "війну світів"?

Додано через 1 хвилину
    Тоді я не розумію вашої позиції і ваших дописів. [​IMG]

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а можна більш точно: скільки я маю дивитися на шафу і стінку, щоб поспостерігати та проаналізувати?....
    ну, не я ж писав про "обслуговування чоловіка" і ще купу обов'язків... [​IMG]
    до речі: "обслужи" у вас на третьому місці, а "задовольни" -- на восьмому, "виглядати файно" -- на дев'ятому:
    про духовне ні слова, але це, мабуть, тому, що ви з чоловіком розумієте один одного з півслова... [​IMG]
    звичайно....
    на спині спати дуже комфортно, тоді тіло відпочиває і людина нормально висипається; якщо ж спати інакше -- то це може говорити про проблеми з внутрішніми органами, людина часто-густо погано висипається, її щось муляє...
    ви спите якось інакше?...

• Подобається Подобається x 2
  3. Katrin

Katrin Well-Known Member

Лілю, я ж не пишу виключно про себе і свою сім'ю. А мої дописи- це обурення на
    бо в мене 1 дитина, квартира трикімнатна, правда з меншею площею, але я тоді не розумію, що я весь день роблю, напевно явно не тим займаюсь. Зауважу, що я не фанатик чистоти і з тряпкою далеко не часто бігаю.
    До слова:
    1. Подзвонив одногрупник запропонував роботу зі словами:"Ти ж в декреті, в тебе ж часу зараз вагон".
    Тобто за його версією я сиджу і ніфіга не роблю.
    2. Прийшла сусідка і плаче. В неї чоловік сидить в хаті, вона весь день працює, потім робить всі домашні справи і т.д., це при тому, що він вдома весь день, може хіба в магазин сходити. Після одного з таких днів, він їй ввечері висловлює своє "фе", бо в хаіт не протерта підлога. Нащо вона йому каже:"Не подобається-зроби сам". А відповідь:"Це жіноча справа".
    І це не один випадок, чомусь дуже багато чоловіків вважають миття посуду, прибирання тощо саме жіночою роботою.( для Пупера - це не стосується мого коханого)

Додано через 7 хвилин
    Будь яке речення можно перекрутити на свій лад, що Ви з успіхом і робите. Мова про рейтинг зовсім не йшла, прошу зауважити.

Додано через 9 хвилин
    Саме так і навіть більше.

Додано через 12 хвилин
    :D розсмішили...це відвертий натяк на те, що мене щось муляє?

Додано через 15 хвилин
    Ви явно себе обмежуєте у спілкуванні з людьми, шкода, що ваше оточення лише шафа і стінка

• Подобається Подобається x 7
  4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Без "бе", я серйозно питаюся, цікаво... Дайте відповідь, як маєте бажання...
    В нас малий теж просто алергетик...

Додано через 9 хвилин
    Цим хтів сказати що він не завжди смачний виходе.
    Ну, є таке блін... За тиждень-другий-третій планую трошки підзав"язати, пора відпусток закінчується помаленько.
    Стьоб. Але розбіжності і природнє непорозуміння між марсом і венерою - вічні.

• Подобається Подобається x 2
  5. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

(в ролі мами)
    Відносно кого?
    Якшо стосовно суспільства-то, певно, обтяжує: ти мама, але ти повинна бути красивою, доглянутою, веселковою, усміхненою etc
    Якшо стосовно чоловіка-то, певно, обтяжує: ти мама, але ти повинна бути сексуальною, господинькою, необтяжливою, незанудною, вічно молодою і підтягнутою etc
    Якшо стосовно себе самої-то вже слід розглядати кожен окремий випадок)

6. bora

bora Well-Known Member

А не були б обтяжені хто зна чим би то всьо скінчилося - мо почали б у війни бавитися як чоловіки:) Хто то казав, що праця робить з мавпи людину?:)

• Подобається Подобається x 1
  7. duncan

ну не я ж пишу про "купу проблем з обслуговуванням", а потім спростовую це вихваляннями "чудового чоловіка, який у всьому допомагає".... [​IMG]
    ви для початку визначіться, що ви думаєте... [​IMG]
    а то подивіться направо, подивіться наліво, а тепер виявляється, що це ви людей мали на увазі....
    це ви писали з якогось концерту, що замість стін у вас люди, чи ви на вулиці комп'ютер тримаєте?... [​IMG]

8. Milongera

Milongera перехожий

Браво, дуже мудрий підхід.
    Я коли до свого коханого піджартовую, що він майбутній глава сімї і повинен брати на себе відповідальність, то він каже, що не хоче такого поділу. Може відповідальності боїться? ))))

А глобально роль жінки визначити дуже важко. Вона, мабуть, різна у різний час. Нині прочитала, що згідно з дослідженнями в Британії, дуже великий відсоток тамтешніх жінок вже не вважають, що повинні робити карєру. Тобто вони радше не вважають, що варто старатися і поєднувати карєру і сімю. В своїх відповідях вони надають перевагу таки домашньому господарюванню, виховуванню дітей або просто мирному існуванню вдома за рахунок чоловіка. От що робиться після розквіту фемінізму ))
    І все-таки хочеться щоб власна роль була вагомою і ефектною, якщо не змінити щось у світі, то бодай локально - навколо себе.

• Подобається Подобається x 4
  9. Liliyah Romanova

Почитала я гілку і дійшла висновку досить банального.

Роль жінки полягає в тому, аби свою роль не завищувати.

А чим більше хтось нарікає на інших, тим більша певність, що є сам причиною своїх тягарів. Вони того й такі тяжезні, що самі собі придумані...

• Подобається Подобається x 3
  10. Katrin

Katrin Well-Known Member

Ви знаєте, Пупер, не маю більше бажання Вам щось пояснювати і бути для вас об"єктом для насмішок.
    А стосовно визначіться
    : я для себе вже давно визначилась- я -жінка, мама, друг, співробітник.. В мене багато я, і кожне, я сподіваюсь, не таке і погане.
    А моя роль в житті....
    А я не хочу грати роль, я хочу бути сама собою, просто жити, вірити, кохати, підтримувати, щоб там, далеко попереду, мені не було соромно за своє прожите життя.

• Подобається Подобається x 7
  11. Lady_Opium

ЯКщо чоловік-порося і постійно доводиться проводити після нього миротворчі дії в сімейному гніздечку - то ще й яка робота

12. duncan

досить пафосно....
    але може і справді щиро...

13. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Ну вот, хотіла пошуткувати, змінити тему, і відразу -1. Шкода :sad:

Але ж бувають в огрганізмі необдумані, рефлекторні рухи...:):):)

14. duncan

пані (панно?) S-Irine, мені видається, що це не надто вдалий аргумент.... [​IMG]

15. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Але щира спроба розрядити розмову... Може й не дуже вдала...:agree:

А якщо серьозно, я сама тих приказок не люблю. Та й заміж я виходила, щоб бути "за мужем", а не перед ним.

Дивує тільки, що нашою культурою обов*язок зберігати "гарну погоду" в родині покладається чомусь на жінку. Згадались привітання та настанови на весіллі:
    Мені:
    - будь терплячою
    - будь уважною до чоловіка
    - будьте вірними один одному
    - прислухайся до чоловіка
    - багато вам діток, та щоб здорові були
    - слідкуй за собою, щоб для чоловіка бути гарною
    и т.д.

Чоловікові:
    - хорошої роботи
    - грошей побільше
    - дітей здорових
    - друзів вірних
    - щоб жінка цінувала та любила

Порівняйте...
    Я не скаржусь, але якось... Спільного тільки про дітей... А чому чоловікові жодна (!) людина не побажала бути вірним мені? прислухатись до мене? бути терплячим до родини? :sad:

Коли я поскаржилась на це (тоді мене це дуже зачепило), то мій чоловік мені відповів: Так це само собою розуміється! А стосовно мене значить не розуміється?:ireful1:

Поясніть хтось.......

P.S. Пані я.......

• Подобається Подобається x 4
  16. Lady_Opium

То вже інша тема "Тому що мені сьогодні гірше всіх"

Додано через 1 хвилину
    поки що доводиться воювати виключно з чоловіками:)

17. duncan

дякую.....
    хороша спроба...
    але ніби атмосфера ніби й не напружена....

18. Liliyah Romanova

Нащо? Іскри ніби не летіли. Чи летіли?
    Угу, і прирікання послуху чоловікові під час шлюбу в церкві. А він того самого неприрікає. Ех, несправедливість. Як мені чоловік то нагадує, то я все кажу, що я на тому слові кашлянула. :D:D:D

19. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

яка насправді роль жінки де? в сім'ї? в суспільстві? в коханні?
    я от тільки що мала змогу переконатися,що є окремі прошарки людства,які вважають жінок-прислугою чоловічої половини! сиджу я в кімнаті(чоловік на нічній зміні зараз),заморена,я на 9 місяці вагітності і в цю жару все-таки ше наробила налисників з мясом,перепрала все і попрасувала,прибрала трохи і от знову на ЛФ дописую...аж стукіт в двері ,заходить чоловіка дід(ми живемо четверо-я,чоловік,його тато і його дід-їсти я варю на трьох мужиків!!!! а це вам не так і мало)..отже заходить і каже мені"Оленко,там П.С.(імя по-батькові свекра) прийшов,йди нагодуй його,бо він голодний!":eek: я ледве всиділа на кріслі!!! то я ше вночі маю бігти йому розігрівати,бо в нього руцьок нема си шо? я не пішла нікуди,але от страшенно псіхую...пожалілася чоловікові,шо після пологів моєї ноги ва цій хаті не буде...я ЖІНКА ,а не робоча лошадь:ireful1:
    і то вже не перший раз пордібні коники,а раз дід мені просто сказав-,"така жіноча доля":ireful1::eek:-це відколи?
    ЖІНКА-то божество,яке треба оберігати і любити і тоді вона зробить все,щоб її хтілося ше більше любити і оберігати...
    не знаю,хто в цій сім'ї тих старих так навчив,але явно жінки їм все підносили під ніс,якщо таке ставлення до жінки...
    чи може я неправильно ставлюся до цього?
    мій тато(коли я була вдома на 8 місяці)біля мене носився і все мені робив,навіть не дозволяв шось варити,казав відпочивати і себе з ляльою берегти...а ці двоє...мало того шо ніц не роблять,та ще й ніц не цінують,а вважають то як за належне

20. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Так то ж ваш тато, оленка!
    В цьому житті ви потрібні лише татові-мамі, це - найрідніші. Ну, можливо там ще брат-сестра, і то навряд...
    Навіть чоловік, і то вже не рідна людина в повному розумінні цього слова. І рано чи пізно це стає ясно.

Пи.Си.: до-речі, ніяк не второпаю ваш аватар...

а де твій аватар? :)