І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

сщассс... розляну вашу пропозицію в порядку черговості :)

Додано через 3 хвилини
    ... за кілька років мабуть будете так само сумніватися в можливостях новоспеченого керівника щойно з студентської лави і мабуть що безвідносно до статі :)
    нормальна як на мене реакція :)

2. Мія

Мія Well-Known Member

ну знаєту після академії на керівника, я б сама дискримінувала вас.
    Людина повинна пройти шлях досвіду щоб бути керівником і дівчина це чи хлопець не важно.
    Якщо з академії зразу на керівника то такий керівник ніколи не зрозуміє підлеглого а тим паче не зможеним керувати.
    Пам"ятаю як після академії починала з торгового агента, згодом запросили на керівника, така трудолюбива і файна була. І що ви думаєте мене з"їли мої ж підлеглі. І я не звинувачую їх в тому вони праві, керівник з мене поганий був адже за досвідом я була ну скажем недосвідченою...
    Проте сьогодні я керівник і пройшла шлях як то кажуть з самого початку. Дискримінація... ні я не стикалася з дискримінацією в Україні. Якщо ти спеціаліст, то тебе сприймають як спеціаліста, і міф про те що жінка не може раціональною розвіюється після першої хвилини розмови з вами як спеціалістом, а не істотою в спідниці яка ниє що слабка.
    Хочете бути недискримінованими, самі себе такою не робіть.

• Подобається Подобається x 2
  3. bora

bora Well-Known Member

- 1

4. Мія

Мія Well-Known Member

Ой яка ж та жіноча солідарність....

• Подобається Подобається x 1
  5. Гелена

дискримінація жінок - це обмеження або позбавлення прав жінок за ознакою статі
    і це серйозне звинувачення :)

те що про тут говориться - це не дискримінація, а зверхнє, зневажливе, упереджене, недовірливе ставлення до когось в професійному плані, про яке можуть сказати і жінки і чоловіки
    хороший спеціаліст всюди цінується і ніхто його не дискримінує незалежно від статі
    єдина проблемка тут: бути хорошим спеціалістом і вважати себе ним - абсолютно різні речі

• Подобається Подобається x 3
  6. lanka

lanka Well-Known Member

Ніхто тут і не писав про фаховість, можливо я не надто детально описала ситуацію, але йшлося не про мої професійні навики і здібності, зрештою це вже буде трохи поза темою, але чи мають право вас оцінювати люди, які взгалі не дотичні до вашої роботи, як було у моєму випадку, і ставилися вони до мене зверхньо не тому, що в мене щось не виходило. Ми не перетиналися з ними по роботі, навіть не співпрацювали, просто іноді доводилося бути на спільних імпрезах, ось тоді вони й пережити не могли, що я така молода дівчина....:babruysk:
    У мене таке враження, що бажання обмежити жінку в її правах в наших чоловіків закладено генетично

7. Мія

Мія Well-Known Member

Вибачте це смішно. Таке могла сказати і жінка не обов"язково чоловік. Звичайна заздрість, до чого тут дискримінація жінки? не розумію...

8. lanka

lanka Well-Known Member

До речі, про звичайну заздрість могла подумати могла тільки жінка:p
    Я не хочу про це стільки сперечатися, звичайно, що людям з боку завжди краще видно:borat:

9. Мія

Мія Well-Known Member

Аргументуйте!

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Прошу спілкуватися на тему і не влаштовувати розборки.

Мені здається, що в Україні в принципі дискримінація, незалежно від статі.
    Мій чоловік на своїй шкірі це відчув, коли тільки почав працювати після навчання. Нам лише кілька років згодом пояснили, що установа діяла незаконно щодо нього.
    У мене теж певні проблеми були, коли працювала в гімназії і була вагітною, а потім народила дитину. Мене відмовилися узяти на обіцяну ставку, аби не платити допомогу на дитину. Відповідно я відмовилася на них працювати. І на жодні вмовляння залишитися не піддалася. Не хочете ви мене, то і я вас не хочу. І щаслива, що пішла геть.

• Подобається Подобається x 3
  11. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

В середовищі айтішників думка, що жінка не може бути програмістом - більш, ніж популярна. А про красиву жінку нема що і говорити. Неодноразово чула жарт, що жінка програміст, це як морська свинка - нічого спільного ні з морем, ні зі свинею.
    Дискримінація:feminist: ?
    Не знаю. Упереджене ставлення - 100%.
    На щастя особисто не відчувала нічого такого від роботодавців, навпаки, працюю в компанії, яка має певні гендерні правила і в моїй команді порівну чоловіків і жінок. Але знаю це з розмов колег, а ще більше стикалася під час навчання.
    Хоча в кожному жарті є доля правди...

• Подобається Подобається x 2
  12. Liliyah Romanova

Та ну, просто примітив. Лише примітивні чоловіки будуть намагатися вивищитися та самоутвердитися таким чином. Нормальний чоловік ніколи не буде боятися мудрої жінки.
    На філологів математики вічно казали, що то не професія, а діагноз. Хто би на то ображався? ;)
    У мене життєвий принцип такий, що ніхто не може мене образити, якщо я сама себе не ображу. ;)

13. Гелена

...таке ж ставлення було б якби на вашому місці був молодий хлопець, який відразу після навчання став керівником :)
    тут і заздрість, і скептичне ставлення до здібностей, і багато іншого

Додано через 13 хвилин
    дискримінація - це обмеження чи порушення прав певної частини населення виділеної за якоюсь одною ознакою

коли ж просто є тотальне порушення законодавства і прав людини і громадянина або ж звичайна для нашого життя нечесність і зажерливість, то чи є сенс говорити власне про дискримінацію як таку?
    дискримінація це коли певна частина людей в невигідному для себе становищі, а от коли всі то вже не дискримінація :)
    мабуть в багатьох установах діють незаконно чи несправедливо по відношенні до працівників, але чи часто там думають про те якої статі працівники? сумніваюся. швидше до всіх погано ставляться, ніж вибірково

• Подобається Подобається x 4
  14. Liliyah Romanova

Маєте рацію. Я це й мала на увазі. Вжила слово "дискримінація" лише відносно до теми. :)

Додано через 1 хвилину
    Власне так і є. Принаймні з того, що бачила і сама пережила, можу сказати.
    Бо якщо у школі більшість вчителів - жінки, і до одних ставляться краще, а до інших - гірше, то чи це дискримінація? Хоча, може, то дискримінація лише молодих ?

15. Наталя

Наталя Well-Known Member

Мабуть, таки є. Оскільки не проушувати законодавство, беручи на роботу жінку, роботодавцеві складніше.
    Ну хто надасть перевагу претенденту-жінці перед претендентом-чоловіком при приблизно рівних професійних якостях, знаючи, що вона нехай не через місяць, а через рік чи два піде в декрет (на рік, а то і на 3?) і ще й можливо не один раз. То ж їй декретні платити прийдеться, та і якусь відповідальну тривалу роботу боязно доручити - ненадійно все-таки...
    А раз є реальні підстави для дискримінації і закон так легко порушити - то як її може не бути?
    І проблема тут не в роботодавцях, бо вони звичайні люди, які шукають вигоди, просто багато держав (і наша в тому числі) не можуть забезпечити законність і статеве рівноправ'я.

• Подобається Подобається x 4
  16. Liliyah Romanova

+1!

17. Наталя

Наталя Well-Known Member

А щодо тих жнок, які не потерпають від дискримінації - думаю, тут є сенс говорити про їх кращі професійні якості порівняно з конкурентами-чоловіками, от і все.

18. lulu

lulu Well-Known Member

де ви живете-на який світ дивитесь????
    та на будові працює купа-купезна жінок і то різного віку
    і ще жодного разу не чула щоб війну починали жінки-тому й не воюють
    бо жінки переважно намагаються компромісно вирішити суперечливі і криваві питання бо знають що таке біль краще ніж чоловіки бо відчувають його набагато частіше
    чоловіки швеї, прибиральниці і доглядальниці теж редкость-хоча дуже багатьох жінок піти на таку роботу заставили обставини
    досить часто складний період чоловіки перечікують а жінки переступають через себе бо треба все на собі тягнути
    а потім вони "потупішали", "подурнішали", "професійні навики втратили"...
    і я говорила про професію не пов"язану з фізичною силою

а ви знаєте такі випадки?
    бо я говорила про конкретних людей
    тим чоловікам жінки як ви кажете "на війну" рушника стелили трояндовими пелюстками посипали і хлібця в дорогу давали-не допомогло
    усьо красівшим способом спустилось
    а їхнім жінкам з малими дітьми вони вибору не залишали...на жаль!

ну і ще один нюанс!
    мені особисто разів зо 5 відмовляли в роботі тільки тому що я жінка
    бо за досвідом роботи і професійними навиками-підходила вздовж і впоперек!
    коли ж доходило до особистого знайомства-одразу було-оооо та ви жінка
    ні-ні-ні
    ще й заміж вийшли...ой як погано!
    та ви всеодно в декрет підете
    нам ТАКЕ не потрібне!
    шкода-додавали потенційні роботодавці під кінець

• Подобається Подобається x 5
  19. Liliyah Romanova

+1!

20. lulu