І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Відповідь: Яка насправді роль жінки?...

А ніхто і не робить, просто хочеться елементарної поваги, але бачу це не про вас...

Додано через 5 хвилин
    Напевно їжа все таки сама вариться і сама на стіл кладеться, прямо "скатерть-самобранка". А "принеси і подай" це хіба не обслуговування, погляньте при нагоді на чек з ресторану, де написано обслуговування.

А це типове відношення чоловіків до жінок.

• Подобається Подобається x 2
  2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

певно я належу за вашим визначенням до мамочок-міфотворців : )))

перше скажу, що маю з чим порівнювати, бо:
    - я виросла в селі, з 11 років під час літніх канікулів готувала два рази вдень на сім'ю з 5-6 чол., прибирала в хаті і на подвір'ї, допомагала і на городі і по господарці і ще мала час бавитися, читати і т.п.
    не скажу, що була хронічна втома від такої роботи - нормально було
    як нині пам'ятаю - все зробила до обіду, полюбувалася результатом роботи, пішла бавитися
    після обіду - те саме роблю, ввечері бавлюся

- жила у Львові сама, в однокім. квартирі, працювала до 19.00,20.00 в т.ч. в суботу, вдома все було зроблено, домашня робота - фігня, часу для себе купа і т.д.

- жили там же з чоловіком, працювали обоє з 09.00 до 21.00, 22.00 в т.ч. в суботу, харчувалися переважно в кафе, решта роботи - фігня
    потім була вагітна, працювала майже до пологів, останні місяці, було нормально, втомлювалася по інших причинах, але не через хатню роботу

- за два міс до пологів переїхали до свекрів, народилася дитина,на роботу не ходжу, сиджу вдома з дитиною, цілодобово їсти-бавитися-перебиратися-купатися-гуляти-носитисянаруках і т.д. плюс хатня робота і я як вижатий лимон, це при тому що раніше готувала переважно свекруха
    я ніколи не була постійно така замучена, як перші півроку дитини

цей місяць мені вже легше, бо малий сидить трохи в візку, то янавіть готую/прибираю з ним на кухні тепер
    тобто аж на 7-му міс стало легше, далі видно буде
    так що я добре знаю про що кажу і маю з чим порівнювати
    не треба казати, що мами видумують!

п.с. потвм я вам допишу ще дещо :)

• Подобається Подобається x 4
  3. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Боронь Боже! Ви - один з моїх найулюбленіших дописувачів. Не вас мав на увазі.
    Я також добре знаю, про що кажу.
    При всій повазі - ви змалювали суто свою ситуацію. Багато вона мені не говорить. Впевнений, якщо я вам змалюю не менш важчу ситуацію двох свіжих студентів, по кількох місяцях перебування в зовсім чужій і незнайомій країні, без сторонньої допомоги, бабусів-дідусів, постійної роботи і неочікуваною та незапланованою дитиною на руках... Ви мене також на 100 відсотків не зрозумієте, не ввійдете в мою ситуацію і лишитесь при своїх думках.
    Це все відносно, в кожного своя правда, свої діти зі своїми характерами накінець.
    А саме головне - своє бачення і сприймання ситуації. А також можливе підсвідоме і цілком природнє як для жінки бажання виграти перед чоловіком ще один козир. :)

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я цитувати не буду.

Самойловичу, я також з вами в дечому погоджуюсь а в дечому ні.
    Якого собі вибрали чи виховали чоловіка такого й мають/маємо і якщо його не прилучати до домашньої роботи він розліниться на ніц.

Геленко, ви говорите про маленьку дитину і з маленькою дитиною а щей мамі годувальниці набагато важче а ніж з 4.5 річною дитиною яка щей вдень ходить в садочок. Тому коли говориться про грудне маля, то це справді тяжко. Але з часом стає легче і знаходиться більше часу на інші речі.

Незважаючи ні на все, жінка не повинна залишатись лише помивачкою, прибирачкою і тому подібне. Як не як жінка це партнер з яким будується свою маленьку імперію, йменованою - СІМ*Я! А отже, якщо це спільна праця той все повинно робитись спільно.

Міллер у своїй книзі «Втрачений Рай» висуває таку теорію, що якщо б у Адама і Єви не було розподілу праці, тобто вони б і надалі залишались разом і працювали разом то змій ніколи б не спокусив Єву. Це звичайно ж хитка теорія але те що коли ми разом то ми сильніші - це факт.

Я вважаю, що коли чоловік і жінка ділять обов*язки більш менш порівну і при цьому не стоять і не кричать що це не чоловіча/жіноча робота про повагу не буде питання і підніматись. А коли хтось каже: я для нього зроблю, бо він побачить і оціне плоди моїх старань. Не чекайте віддяки. Ніколи він не оціне, особливо якщо в сім*ї такого не було. Але це вже в тему про уникання помилок.

Додано через 24 хвилини
    RESPECT! Справді коли переходиш через багато переоцінюєш ситуації які є в людей. Звичайно що у вас там не все так гладко, бо знаю що значить вчитись, частково працювати і дитину виховувати. Просто якщо стосунки поставлені справді на нормальні щабельки і кожен знає що де і чому, проблем не виникає.

Ей, Самойловичу, а признайтесь каже вам жінка що ви ніц не робили цілими днями? :D:D:D:D

• Подобається Подобається x 7
  5. Samojlovu4

Чесно?! Буває, але рідко дуже. Перважно коли іскри так і так летять і двоє починаєм "ліхарадачна" згадувати грішки одне одного і звідки ще один козир витягнути...
    В основному тоді через якість прибирання(згадував раніше, в хлопів якість хромає, факт) і прасування. Прасувати люблю, особливо сорочки, але вбийте мене, ніяк не зрозумію - для чого прасувати простинь, наволочку і подібну ліжкову білизну???!!! Кухня зрідка - коли після вечері забуду підмарафетитись до її приходу, по хлопськи з Попсуймайстром все на столі полишаємо. Ну але в таких випадках в мене відмазка готова - "малого спати вкладав"... :p
    Ага, і хоч вона в мене в компі не дуже, можна сказати навіть дуже "не"... але інтернетовску хроніку з браузера я заввбачливо регулярно підтираю.;)

• Подобається Подобається x 4
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та казочки то все.
    Там жінка захищена законом, шлюбним контрактом. Є ще сімейні зв"язки.
    Але європейцям це знати не треба.
    Той, хто має гроші на завішування жінки коштовностями, шанує її і закон понад усе.

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Для тих жінок це нормальне явище що у чоловіка буде декілька жінок, ну тобто у нього їх дві а не одна. Але повірте, якщо порядний мусульманин то він має забезпечити двох жінок однаково як матеріально так і «духовно».

Бідний мусульманський хлоп. :D

• Подобається Подобається x 3
  8. Liliyah Romanova

Я теж повторю.
    Чоловіки її халявно роблять. Мало який робить дійсно порядно й на совість.
    А ще цікава річ. Поки жила сама 2 місяці, як чоловік був у штатах, і потім 3 тижні, як був у Лондоні, то помешкання було вилизане й блищало. Чомусь коли він сидить в хаті, мені таке не вдається. І дійсно, поки була сама з дитиною, роботи майже не було. Ми з малим цілими днями в парку сиділи. І готувала я для малого лише, бо сама сиділа на йогуртах та фруктах. І дійсно закупи ми з Дарком тоді раз на тиждень робили, або й раз на 2.

Мені от цікаво, що ви на вечерю готуєте. Розпишіть так тиждень-два. Раз вже хвалитеся, то давайте по повній. ;)

І одна шпилька ще: а ви на цьому "клятому форумі" з примусу сидите? Нема чим іншим зайнятися?

От я на форумі або розслабляюся від роботи, або просто відволікаюся від поганих думок, якщо в хаті ностальгія раптом заїдати почне. Це так, якби зустрічне питання виникло.

Додано через 10 хвилин
    Самойловичу, ви не подумайте, що я вам опоную. Мене радше дивує ваш тон.
    Загалом ви маєте рацію. Займатися помешканням та речами у ньому не так складно і не вимагає багато зусиль. Набагато гіршим і часомістким є куховарення та виховування дитини, але саме виховування, а не давання дитині чогось на відчіпну.
    За годину можна прибрати 2-3-кімнатне помешкання і ту ж саму годину займає готування, наприклад борщу. Навіть звичайна зупа займає щонайменше 20-30 хвилин. А ще й придумати щось, аби різноманітно було... Щиро кажучи, я би воліла працювати у якійсь реставрації шеф-кухарем ніж постійно щось удома вигадувати. По якомусь часі виснажує і тоді хлопці тиждень їдять ковбаски, піцу та відбивні, бо я на кухню заходжу і мені недобре. На щастя, вони не жаліються. Потім знову починаю готувати смаколики. Так що знають, що треба просто перечекати.
    Я завжди дивувалася тим кобітам, які цілий день сидять цдома, а ввечері чоловікові подають макарони чи рис із сосисками. Смішно просто. Я у Львові поки з малим сиділа рік у декреті, то виробляла таке, що у нас мало не щодня гості були. Ще й на ніч іноді лишалися, аби й сніданком посмакувати. :D:D:D
    Ваш зневажливий тон обурює. Чи ви навмисне хочете такого ефекту, аби на вас нападали? Чи просто негатив викидаєте? ;)

• Подобається Подобається x 7
  9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

типове, тобто і вашого чоловіка також?.. )))
    а "повага" у чому має проявлятися?...
    що я маю написати, що погоджуюся з вашими "доводами"?..
    тут вже є одна цікава гілка, там чоловіків називають штаноносами, певні паралелі вбачаю і у ваших дописах...
    знову чоловіки у всьому винні, вони "нам життя псують"?.. [​IMG]
    "ніц не роблять, лежать пузом догори, а ми бігаємо коло них; обслуговуємо"?...

• Подобається Подобається x 1
  10. Liliyah Romanova

Ну, нічого собі!
    Дітей мають виховувати обоє. Хочеш сказати, що якщо я гроші для сім"ї заробляю, то вже виховання дитини мене не обходить???
    Це радше культурно так склалося, що жінка більше часу з дитиною сидить. Але чоловік дуже важливий у тому процесі, інакше, якщо він ігнорує цей свій обов"язок, діти калічками будуть. По дітях зразу видно, які у них мама і тато, не лише мама.
    По-перше, непочатий край роботи вигадали собі жінки. По-друге, вона цінується, якщо поставити це відповідно.
    Он у мене хлопці цінують. Прибираю я всі розкидані речі раз-два на місяць. То відповідно, вони зразу це помічають і наступні кілька днів мені дуже дякують. Ну, але що я зроблю, що я з роботи приходжу втомлена і зварити їсти ще маю силу, а прибирати за ними - вже ні. Зрештою, хто їм насмітив? І от скільки не намагаюся привчити їх тримати порядок, не виходить. Ну, то й плюнула. Принаймні так само вміють раз на якийсь час порядок навести. От до Даркових забавок їх вічно заганяю.
    Якщо таке і є, то це виключно сама кобіта собі таке влаштовує. Ніхто її до того не змушує. Зразу треба думати, бо як вже привчені, то тяжче міняти.
    Не було б від чого втікати, то би й не втікали...

11. Samojlovu4

А ніхто не хвалиться. :no:З переписами писати, і фото виставляти?! :)А мо" ще відео на ютуб?! :p:)
    Якщо ви розраховуєте на "а, видите, я казала - одну бульбу варить!" то вважайте що виграли.:p Смаколиків, голубців і пирогів я не кручу.:beee: Але борщ сякий-такий, салату, овочево-картопляну запіканку, рагу - як два пальці об асфальт.:cool:
    "Клятий" в розумінні часу прірву не їсть, а жере просто!:aggressive: А не як антикомплімент форуму. :agree:Моя вина, так, підсів занадто. :dance:Але нічого, канікули скоро закінчаться - вже так часто не буду зависати.:):):)
    От вкотре переконуюсь - людям смайлики давай. :radist:А я якось без них звик, сів, нацокав, пустив в розпечатку. :ninja:Над особливим змістом, чи щоб лагідності допису надати, щоб сподобатись, чи над смайликами не думаю. :agree:Мені ж на кармі не розходиться.:borat: Може тому так?!:sad: Повірте, зневажливого тону не планую передавати, то хіба з тамтої сторони дроту так сприймається.;););):):):)

Пи.Си.: а за
    подякував.:clapping::dance::p:D:y::):radist::clapping:;):crazy:

12. Liliyah Romanova

Вистачить сухий список. А те, що смаколиків не крутите, то і так ясно з ваших дописів. А що таке сякий-такий борщ? Борщ або польський, або український.
    Я зрозуміла, в якому значенні. Сама часто зависаю. А потім мушу не заходити якийсь час, аби трохи відвикнути, бо затягує.
    Ви колись менше часу сиділи, до речі. То так, не закид, констатація факту.
    Аби лиш ломки не було.
    Ну, смайликів не конче. Фразі "хатня робота - НЕ РОБОТА" ніякі смайлики не поможуть.
    А от те, що не пишете, аби сподобатися, помітно і позитивно. Тільки не перестарайтеся із тим, аби не подобатися. ;)

І що то ви тих смайлів вчепилися. -1. Ніби дописи Пухнастика прочитала. Але вона кобіта, то їй можна. А ви чого?

13. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Згадалось одне прислів*я. Чоловіки може й скукожаться, але особисто мені подобється:
    В родині чоловік - голова, а жінка - шия. Куди шия поверне, туди голова й дивиться :p

14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

добре, добре -- маленьке перебільшення з мого боку.... [​IMG]
    до речі, а що по мені видно?... [​IMG]
    ой, блін....
    який боян...
    на цей дотеп я вже давав коментар:
    для того, щоб шия покрутила головою, голова має спочатку подумати...

15. Liliyah Romanova

Я про малих дітей, віком до 6 років. Ти вже радше не дитина для мене. :p
    І ще одне є: жінка 3 кути в хаті тримає, а чоловік 4-ий.
    Не люблю жодне з них. Прислів"я для якихось жінок із комплексами, аби якось їх потішити, мабуть...

16. Зануда

Зануда така зануда

А можна я свого чоловіка похвалю? Дуже хочеться. Він у мене такий молодець - їсти вміє варити (смачно і красиво), сам кухню змайстрував (ми її разом придумали а він втілив у життя), батько чудовий - від народження дітей приймає у всьому участь (встає по ночах, кашки-памперси), не прискіпливий у побуті (у нас це взагалі не прийнято).
    В нас ніхто не виконує ніяких ролей, ми просто живемо і тішимся тим, що ми себе маємо. У нас немає змагання хто кращий,розумніший, талановитіший - ми різні, але мабуть тому ми і разом. Ми роками до цього йшли, ми працюємо над цим кожен день.
    Я ціную його здоровий глузд і вміння приймати рішення, я не рвусь до того, щоб мати владу, все вирішувати і давити своєю ідеальністю - яка я розумна, красива і яка господиня з мене чудова :p і від чоловіка я б такого не потерпіла. Менше треба зациклюватись на глупотах всіляких, більше буде причин для радості.
    Жінки самі собі придумують якісь ролі,або успадковують їх від своїх мам, а ті від своїх і так в безкінечність. Бо так треба,бо всі так... Папрощє в биту нада бить таваріщі!

• Подобається Подобається x 11
  17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

хех... невже ще так буває?
    чи то людям що пороблено - чи то щось з головою?
    певно - таки вакцинація винна (привіт, левандівко!)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

скажіть ше, що там демократія.....

19. Liliyah Romanova

Я таке не сказала. Але є традиції і вони дуже сильні. І ніхто їх не підважує. Навіть не думає, що можна підважити.

20. Katrin

Katrin Well-Known Member

Частіше дивіться по сторонам, проаналізуйте, поспотерігайте і побачите.
    "Мы сами кузнецы своего счастья".
    Якби я відносилась до свого коханого як, з деякіх часів Вашого улюбленого слова, предмету обслуги, то
    1. Я би не виходила заміж взагалі
    2. а навіть як і вийшла би випадково, то наш шлюб вже давним-давно не існував би.
    Спеціально для Вас, в мене СІМ"Я з нормальними стосунками і нормальним відношенням один до одного, і прибирання в нас далеко не на першому місці стоїть, бо воно не головне і зауважу робиться разом

Це Ви про себе?

а де твій аватар? :)