І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Яка насправді роль жінки?...

то не тому.
    Просто на сході чоловік в будь-який момент міг вигнати дружину і вона мусила йти в тому, в чому була одягнена. Тому там коштовності всі при собі, на всякий пожежний....

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

неправда....
    з ваших слів випливає, що "на сході" чоловік такий собі тиран-диктатор, а жінка -- заледве не рабиня...

• Подобається Подобається x 1
  3. Katrin

Katrin Well-Known Member

Хатня праця не робота....мда...особливо стає не зрозуміло, зважаючи на Ваш наступний допис, про те, що ви самі все робите. Напрошуються висновок єдиний, що у вас таки є той гарнізон бабців, бо як би Ви самі все робили В хаті, то наврядчи би так написали, принаймі з поваги до самого себе і до своєї праці. Єдине, що можу сказати, що скільки би тої роботи не робив, все одно не переробиш все, а хатню роботу її не видно і вона не ціниться ніким, а сприймається ніби так і треба.
    Може трохи оффтоп, але ось так, довго не думаючи, скажіть мені , що вам треба в хаті зараз зробити, прибити, відремонтувати тощо? В житті не повірю, що нічого.
    P.S. А стосовно цінності праці в селі -мій свекор з села, відповідно його мати, щоб мати час на оту всю город-худобу макала в горілку марлю і давала смоктати, щоб дитина цілий день спала, вважаєте вихід??? і тепер вважати її роботу роботою??Фігня, що свекор тепер хронічний алкоголік, але проте честь і хвала його мамі, бо вона ж працювала.

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Гг...
    Про бабців була вже темка. Мені би сюда в певний період хоча б одну, навіть тьощу, прости Господи - я би взагалі як на курорті фітькав собі...
    Найближча родина живе від нас за 1394 км., шановна Катрін. І шенгенську візу ой як тяжко відкрити, навіть для мами-тата. Це так, для інфи.
    Повірте на слово - зараз нічого. Неділя нині.
    Завтра пропилошошу, в хаті трохи марафет наведу - студік один завітає, переночує по дорозі до Львова...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

та ж не я придумав....

6. Samojlovu4

Допис 40

7. Katrin

Katrin Well-Known Member

Тобто все що Ви робите в хаті-це пилесос і марафет, бо приїде студік,я кби не приїхав, то марафет би відминився певно:).
    Такі питання мучать: в магазин коли ходили, що варили їсти і як часто, коли мили холодильник,сральник,плитку тощо, загалом робили вологе прибирання, закрутки на зиму чи готуєте . В решті-решт з дитиною чим займаєтесь?
    Перелік питань не думаю, що варто продовжувати..

8. Samojlovu4

Я такого не казав. Це ваші фантазії.

Магазин - по суботам, на цілий тиждень. Їсти варити не люблю, вже писав. Зранку малому кашу(манка, мамалига, вівсянка), і вечерю йому готую. Обідає в садку. Холодило мив, десь раз на місяць. Нашо частіше, якщо порядок підтримувати?! Сральник і вологе прибирання мінімум раз в тиждень, при потребі два.
    Які закрутки?! 21 століття на дворі...
    Повторююсь - хатня праця в квартирі НЕ РОБОТА! Плюс пралька, пилосос, холодильник, мікрохвильовка і посудомийка. А ви ще там, у Львові, взвод бабців маєте...

9. duncan

а хто придумав?..
    цілком погоджуюся....

справді важливе, потрібне, складне заняття -- виховання дітей...
    це й справді робота, найкраще з нею справляються жінки...
    хоча...
    може тому, що чоловіки в цей час роблять щось інше?..
    гроші для всієї сім'ї заробляють?..

10. Katrin

Katrin Well-Known Member

Хотіла би мати хоч одну, але нажаль.
    Можна інакше питання поставлю: Ви в своєї жінки ніколи не питали чи вона вважає хатню роботу роботою чи так марнотрацтвом?
    Не зовсім орієнтуюсь у Ваших родинних відносинах,але жінка здається наразі не з Вами живе.От постає питання, "побувши в декреті на самоті" Ви будете надалі допомагати жінці робити хатні справи чи з роботи прийшли, кохана їсти дала, посуд з Вами помила, а Ви на диванчик перед телевізором...
    І ще, Ви можете своїй дружині сказати прямо в очі: "Кохана, все чим ти займаєшся в хаті-фігня і це не робота" Цікаво чи була б у вас тоді ще дружина....

Додано через 19 хвилин
    А знаєте чого погоджуєтесь, бо не пробували. Принеси, приготуй, обслужи, помий, прибери,попрасуй, виховай дітей, в ліжку задовольни, при цьому виглядай файно, а і на роботу сходити не забудь.
    Класно прийти додому, коли все зроблено, а ким і як це неважно так виходить?
    Працювала в чоловічому колективі, в суботу чомусь у дуже багатьох раптом зявлялась термінова робота... а на роботі фільми дивились, легше ж просто піти з хати, ніж принаймі щось допомогти зробити.

• Подобається Подобається x 5
  11. Samojlovu4

Наївне питання. Покажіть мені жінку, яка не вважає хатню працю за найтяжчу роботу?!

Все Ок в нас, робота в неї просто така. Тому "васкрєсная мама".
    Забули?! Мова про жінок і роздуті міфи, а не про мене. Але вам персонально на вушко: "Буду"...
    Вона в мене практично нею не займається, тут-то і проблемка.
    А прийде рано чи пізно час - можу сказати, хоча впевнений, такої потреби не буде.
    Тільки не таким питанням, яке ви під себе сформували, а щось типу "Кохана, ну от тільки не розказуй мені казочки про тяжку нужденну працю по господарству в трикімнатній квартирі, нехай навіть і з дитиною"...

• Подобається Подобається x 2
  12. duncan

я справді не пробував нікого "обслуговувати в ліжку"...
    я навіть не буду іронізувати щодо цього "обслуговування"....

я так розумію, шо у вас типу: чоловік лежить, закотивши очі вгору під час цього "обслуговування, заклавши руки за голову, і подобається це тільки йому, а для вас це щоразу мука?....
    "прибери, попрасуй, приготуй"?...
    на сміх курам!...
    я жив з бабцею (жив), і прибирав, і готував сам собі їсти, і прибирав за собою, і за бабцею своєю приглядав, та допомагав їй....

тому!
    якщо ставитися до шлюбу, як до, піпєц, якої послуги чоловікові, то інших слів і не почуєш від жінок....
    типу: я така затуркана, затуркана!...
    я все для нього роблю, а він!

13. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

ТАК!!!
    Діти маленькі, пісяються часто...
    Чоловік кожен день хоче свіжу сорочку, в таку спеку я його розумію...
    Хлопці бьються, рвуть штани та й не тільки...
    І підлогу мити, і вологе прибирання двічі вдень мушу робити, бо дитина алергик...

А крім того ще є робота ( і не одна...)

Додано через 5 хвилин
    И молочне, хліб, фрукти раз на тиждень?! :D:D:D

А звідки відомо??? Я родом з Узбекістану, близько, правда??? ;)
    Плюс бабці ( в кого є) працюють, і не мріють займатись онуками...

Додано через 18 хвилин
    Якщо подивитесь, на форумі сиджу вночі, за рахунок сну, так сказати. І паралельно, ще й працюю. А вставати в 7.00...

• Подобається Подобається x 6
  14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Самойлович, я вас читаю і хочу вам пояснити в чому різниця вашого поняття і жіночок яким ваші дописи не подобаються.

Я тяжко-працююча мама і тепер можу вам підтвердити ваші слова що з чоловіком мені не пощастило, але залишимо мене і мій варіант. Дивимось на різницю:

ви живете в країні де справді закуповуються лишень раз на тиждень ( в нас так само і це роблю я. Хлоп може але не хоче, ну тобто він часами робить але як щось купе то їсти нема що... але менше з тим)
    малі діти в мене скажімо і напевне у вас також років до трьох ходять в підгузниках (приблизно. Часами довше, часами ні)

... в Україні продукти люблять купувати частіше і дітей в памперси/підгузники майже не одягати.
    Ось вам одна різниця. Я наприклад ніколи не журилась тим що мені діти просто облили весь килим/ковролін (чи як там його) За два роки він був такий чорний, що в кінці мій чоловік просто його зірвав і зараз маємо паркет - легше дихати.

Ще. Вдень ваше маля ходить в садочок, отже у вас більш розв*язані руки аби провести час на форумі чи розприділити час для себе.

Коли ми жили в Нью Йорку в маленькій квартирі і у мене був лише один маленький син і я була в декреті, я встигала багато чого. Квартира була маленька і робити там справді було мало. Там вологе прибирання займало ну максимум годину. А якщо капітальне, ну тоді три.

Тепер коли у мене велика хата прибирання мені займає набагато довше. Чомусь мій чоловік може пропилісосити за пів години так що я потім потрачу дві години на то аби порядно зробити ту саму справу. Така поміч мені не потрібна. І зараз у мене так склалась ситуація що я мушу відпрацювати велику кількість годин на роботі а потім ще прийти додому і вислуховувати як я нічого не роблю вдома а домашня робота це фігня. Подумаєш... а що такого. Прийшла з роботи і що конче спати лягати?

Тому, до чого я веду, що порівнювати хатню роботу в вас і деяких жінок не можна. Так є такі жінки що справді прикриваються хатньою роботою але повірте є і велика кількість жінок які справді цілий день крутяться по-хаті а їхньої роботи на перший погляд не видно. Нераз мені було сказано, та чого ти змучена ти ж була в хаті цілий день. Але ніколи не враховується те що я може працювала з дому цілий день і моя робота не завжди мені дозволяє сидіти на форумі і читати все що хто де написав.

Але лише тому що я була вдома не означає що я автоматично нічого не робила цілий день чи навпаки маю прибрати все на глянц, наварити їсти і щей відкрити двері в стріньґу з тарельом зупи в руках.

Додано через 5 хвилин
    Так. Ми купуємо це раз на тиждень. Хліба у нас так багато не їдять, тому навіть черствий ставимо в тоастер і ВУАЛЯ! А і ще ставимо в морозилку, тоді взагалі ще довше тримається.

Правда. Одні бабці не можуть інші не хочуть.

• Подобається Подобається x 5
  15. Samojlovu4

Кльово! Без пральки?! Бо я з пралькою щотригодини прати готовий.
    До-речі, а дитина на що алергію має?

Про хліб-молоко вам вже відповіли...
    Я не вас персонально мав на увазі, а всіх інших мамочок-міфотворців. Загально.
    Ого. Не гнівайтеся, нічого персонального, але...
    Особисто для мене це підтвердження. Хлоп нераз як після мішків чи відер з цементом на ліжко впаде, то йому ні сексу не треба, ні тим більше нічного Інету. Спати!

Додано через 36 хвилин
    Маруся-мама, з дечим згоден, з дечим нє.

Я ніколи не заперечував двох фактів: так, є в хлопів схильність до лінощів, канапи і запущення, особливо без жінки. І дуже часто краще самому зробити шось по хаті, ніж доручити то хлопові. Факт.
    Ця ж тема обмежується в нас виключно жінками-міфотворцями, які часто прикриваються непосильною хатньою роботою. І також я говорю про 1-2-3кімнатну квартиру в місті і 1 дитину. Якщо нащадків два і більше і хата двоповерхова з лужайкою - інші пироги.
    Дівчата-опонентки, за браком доказів очевидно, часто приплітають сюди своїх бомків-муженьків. Ізвінітє мєнья?! Якого собі вибрали-виховали-підібрали-відхватили-знайшли-заарканили, такого і маєте. Хто вам винуватий, нє?! Мова виключно про жінок-міфотворців(див. абзац вище).
    Прошу зауважити, я з малим і по господарству від самого початку, а не лише тепер, коли йому вже 4.5 і садок останні півторароку. Тому процес знаю повністю, і так просто на панти мене не візьмеш.

Це зовсім не означає наїзди на шановних дівчат, все, зо що я розпинаюся:
    Так, хатня праця(квартира в місті, одне дєцко) це робота, але зовсім не така сізіфова, вбивча, знищуюча і непосильна, як тут деякі люблять представити. При нормальній організації і тим більше купі побутових приладів(!) виконується легко, вільно, не виснажливо і не прінуждьонно, так що часу залишається не лише на півгодинний макіяж коло дзеркала.

16. Rem

Rem Member

хто-небудь замітив, що із теми "Яка роль жінки?" повільно перейшли на тему, хто і що робить на господарстві вдома?

згоден, що домашні клопоти іноді стають на заваді нормально відпочити і провести гарно час. але ж не потрібно вже бути настільки дріб'язковими і не помічати більше нічого крім квартири (хати), прибирання, роботи і т.п. Ви що, ніколи не їздите на відпочинок, не проводите із коханим (коханою) вільний час?:clapping:

Додано через 1 хвилину
    на всі 100 % ))

17. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

Так, якби вона припинила бути жінкою....то й дискримінації жінки з дітьми теж не було б.
    Якщо жінка до одруження працювала і після народження дітей вона хоче працювати, але її не беруть на роботу не за професійними ознаками, а за наявність дітей, бо "можливо" "з великою вірогідністю" "мабуть" вона буде непродуктивно працювати, то це ї є дискримінація.

Багато хто думає, що керівна посада свідчить про розум і професійність людини. Насправді не всі керівники розумні. Підбираючи кадри за статевими ознаками, довгими ногами чи ще чимось, вони часто-густо завалюють справи, створюють в колетиві нездорові стосунки.
    Т.ч.економлячи копійки на матерях, вони втрачають значно більше.
    Для цього існують випробувальні терміни і строкові трудові угоди. Людина не підходить, термін угоди закінчився і до побачення.
    І не обов’язково робити дівчат, жінок і матерів якимись ущербними.

18. Katrin

Katrin Well-Known Member

Пупере, спочатку навіть не хотіла відповідати на ваш допис.
    Скажу єдине, Ви не знаєте ні мене ні мого чоловіка і тим більше з нами в ліжку не спите, тому залиште свої фантазії і вислови при собі. Доречі фрази як "обслужи в ліжку" я не писала.
    На відміну від Ваших домислів, чоловік в мене найкращий і у всьому мені допомагає, навіть у такій фігні, як Ви вважаєте, хатній роботі.
    Стосовно дівчат-міфотворців, то мені стане дуже цікаво, що Ви скажете наприклад після тижня проведеного за графіком дівчат-міфотворців і роблячи все, що вони роблять зазвичай.Наприкінці тижня захочете втікти далеко.
    А зараз напрошується лише один висновок, Ви явно хочете почути комплімент від жінок, ну який же молодець і все по хаті робить і не замучується.
    І маю питання до Вас, Пупере і до Самойловича, а чим же займаються (займались за часів спільного проживання) Ваші жінки в хаті, яка ж їх роль,чи Ви робите абсолютно все, що жінці просто немає що робити?

• Подобається Подобається x 4
  19. Samojlovu4

Я, я такий, можна замельдуватися! Який тиждень, я вже майже 5 років за тим графіком живу, а ще вчуся і на роботу ходжу, правда не кожен день.(наперед кажу, бо зараз ще будете дописувати). І все роблю, виключаючи звичайно кількагодинну турботу перед дзеркалом про себе, кохану... :)
    Бздури. Нікуда не хочу і не хотів, навіть наприкінці 4 років, а не тижня. Це в сто разів краще, ніж зірвати собі спину на мішках, будові чи де інде. Я вже не кажу про чудові батько-син стосунки зі своїм малим, яких зазвичай бракує в 99% сімей...
    Шо тут такого?! Має час і вихідні - і вона шось зробить, обід-вечерю файну забацає приміром. Не має як - теж ніяких проблем. Логічно все.:)

20. duncan

"я не хотіла казати, але все-таки скажу"... )))
    ви "принеси-подай" обслуговуєте?
    [​IMG] справді?...
    тоді оцей допис трошки суперечливий:
    [​IMG] почути комплімент?......
    я?........ [​IMG]
    я не дам пряму відповідь на це запитання...

напишу інакше: мені не подобається, що хтось з себе починає робити великомученицю (великомученика)...

а де твій аватар? :)