І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Яка насправді роль жінки?...

Та як які. Залежить, що вважати жіночністю. Керування машини теж чоловіча справа, по ідеї.
    Деякі з них доволі таки вульгарні. Жіночність там тоді фактично заникає.
    Молоденькі так, всі дуже тендітні та охайні. У порівнянні з багатьма тінейджерками дівчатка у хіджабах мов квіточки. Але саме дівчатка не дуже люблять хіджаби, то видно.
    Не зовсім. Не всі у нього вписуються. Дякую, що мене цитуєте. Приємно... [​IMG]
    Ну, я вважаю, що Україна якраз дуже матріярхальна. Але не феміністична, а матріярхальна. І спробуй заперечити чи покомандувати такому матріярхові на кухні. Ой, що буде...
    Феміністка такої поваги ніколи не доб"ється, як би зі шкіри не лізла, а точніше, як би не дерла її з чоловіків.
    Ну, взагалі то було військове поняття. У поляків досі дружина значить команда (наприклад, "футбольна дружина"). Так що уявіть, ЯКЕ значення мала жінка, цілої роти, а то й більше. ;)
    А я завжди додаю ще, що слово "людина" теж жіночого роду. В інших слов"ян вживається - чоловік, як людина. :)

Додано через 9 хвилин
    Може, у мене стереотип, але Азія то одна крайність у стосунку до жінки, а Гамерика - друга. У Європі воно ще якось більш-менш.
    Хоча, деякі жінки й не задумуються про те, що щось є приниженням. І були прецеденти, коли мусульманки "дякували" феміністкам і просили їх не рятувати, коли нема від чого.
    Якби мусульманкам було аж так зле, не ходили би по Європі казочки про те, що там жінка як лялечка. :)

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Надибав цікавий архівний документ...

• Подобається Подобається x 2
  3. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

А про що Ви подумали?! ;)

Я мала наувазі РОБОТУ: Проект некреслити, звіти порахувати, баланс звести, поки діти сплять...

4. S-Irine

Моя думка, що жінка має бути своєму чоловікові в першу чергу другом, напарником. Людиною, з якою хочеться ділити своє горе і свої радощі. Людиною, з якою є про що поговорити, і від якої нічого не хочеться приховувати. І добре, якщо при цьому вона пильнує дім, родину...
    Але реалії життя вносять свої корективи. Жінки працюють, і не тільки в хаті. Чомусь чоловіки хатню працю взагалі за роботу не вважають...:sad:

5. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Насправді в жінки - головна роль. А чоловіки - так, актори другого плану.

6. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Може тому, що то так і є?! ;)
    Ну, хіба на селі жити, город-худобу пильнувати... Або не одну, а дві і більше дітисок мати...

А як дитина одна, квартира трикімнатна квадратів на 80, хатня праця - не робота. Пилюку витер, пропилососив, в пральку лахи закинув, і то разок на пару днів.

• Подобається Подобається x 1
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Угу, передпенсійного віку, з дорослими дітьми...

8. S_Fighter

Стану Біг-Боссом, певно буду на роботу брати тілько жінок, і то з дітьми...
    Дай Боже стати ним до того як вже буде неактуально "хоч вдома, хоч вночі" ;););)

Додано через 1 хвилину
    Та... Хлопи все про їдно...

9. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

... а ще ви забули: їсти зварити - на плитку поставив :cowboy:

10. S_Fighter

Не є.
    Сам перевірив.
    Ліпше-м би орав цілий день, або залізо кував.
    І то при тому, що люблю готувати...

• Подобається Подобається x 7
  11. S-Irine

Дітей нагодувати, помирити. коли бьються, попрати, попрасувати (автоматичної праски ще не винайшли...), поремонтувати одяг (всяки дирки-гудзики), підлогу помити, їсти приготувати, на базар зходити, речі розкласти на місця за всіма... ХІБА ЦЕ НЕ РОБОТА???
    А чому ж тоді Ви це не робите??? :ireful1:

• Подобається Подобається x 4
  12. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Роль жінки???? Якось дивно поставлене питання. А яка взагалі роль людини???

А взагалі то жінка - це протилежність чоловіка і в той же час його доповнення. Жінка уособлює в собі тепло, ласку, ніжність..... все те, чого так не вистачає чоловіку. Це та часточка, яка несе в собі духовність, з якою добре і спокійно в будь-які незгоди.

+1000.

• Подобається Подобається x 3
  13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та роблять чоловіки ту роботу, роблять. Знаємо, ми якість того "роблення". Все одно потім жінці ще купу всього ДОробляти, а то й ПЕРЕробляти довелося. Основний принцип - якраз так, як ви описали - косо-криво, аби живо...

• Подобається Подобається x 4
  14. Samojlovu4

А хто сказав, дорогенька, хто сказав?! А чого, ви думаєте, я тут на подібні теми так сміливо карлякаю?! ;)

Додано через 39 хвилин
    1. я писав за умови, якщо одна дитина
    2. щодня перете?! Щодня прасуєте, ремонтуєте одяг, підлогу миєте?!

Вже десь згадував на гілці, де дівчата одна перед одною наввипередки хваляться, яка то тяжка справа з дитиною сидіти і най би ті казли спробували... Кум мій пару літ в декреті просидів, з двома дітьми. Затикає за пояс любу...
    Я, скромно говорячи, через сімейно-правові-юридичні-візові обставини теж в декреті, можна сказати, 4 роки сиджу. Фігня то все, хоча признаюсь - малому їсти варити харить, не люблю я куховарити. Був би сам, не варив би. Гляньте скільки часу я на клятому форумі пропадаю...

Колєга он гризеться - він добами на трьох будовах жили собі рве, все думає жіночка сама бідна з дитиною дома розривається, як вона йому постійно щебече... А ото якось на компі хроніку Інтернету виявив, яку вона по простоті душевній, чи по невмінню стирати забуває... дуже, каже, цікаві речі виявив, але передусім - скільки часу щодня його Настуня там проводить! Ще її не палив, думає наразі над тактикою...
    Так що не забувайте стирати хроніку з браузера, дівчата! ;)

Ще раз повторюю: за двох не знаю, але як дитина одна, і квартира двотрьокімнатна в місті на асфальті, хатня праця - НЕ РОБОТА! Навіть якщо ви одна дома, за гарнізон бабців на стрьомі я вже і не згадую...

Гляньте, форум повільно, але впевнено на БФ перетворюється... годинами голубоньки спілкуються... Думаєте, так багато з-за прилавка, станка чи робочого кабінету дописують?! ;)

15. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Та не дуже багато, мабуть :) Але сам факт, що мусиш, як равлик тягати на собі усе твоє добро, на випадок чогось там - не надто приємний :)
    Хоча, може я й не права, може, там дійсно жінка щаслива. Просто поживши зо три роки в мусульманській країні, чомусь я не забажала і собі відчути того щастя. Швидше навпаки - тепер почуваюсь щасливою, що народилась жінкою в Україні ))

16. Samojlovu4

До-речі, все питався в магометунів про цю ситуацію, включаючи колєґу-ортодоксального бербера. Знизують плечима...
    Кажуть, може й було колись таке за царя Гороха. Але скоріше всього це типова казочка , покликана створити ефект круглих очей в туриста.

17. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Можливо й так... Хоча особисто мені про це розповіла знайома мусульманка в Алжирі, аж ніяк не гід.
    З іншого боку, один знайомий бедуїн в Ізраілі також стверджував, що обрізання жінок - це застарілий обряд, який вже майже ніде не проводиться, хіба в якихось зовсім диких селах. А потім виявилось, що насправді все не так і ця дикість досі в них досить широко практикується.

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

[​IMG] вибачте, але тягати на собі коштовності для жінки -- тягар?

19. Зануда

Зануда така зануда

Якщо в когось із коштовностів одна обручка, то ні, а якщо "вагон і малєнькая тєлєжка"? Виявляється є країни, де мати щедрого чоловіка (і як наслідок велику кількість коштовностей) може бути обтяжливо.:p:D:rolleyes:

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а як ви думаєте: звідки бралися казки про "казкових принцес", "купи коштовностей" і так далі? [​IMG]
    зі сходу, мабуть......

а де твій аватар? :)