І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Яка насправді роль жінки?...

лишатися жіночною....
    я впевнений, що ті самі мусульманки, яких ти згадували -- жіночні...
    не намагаються займатися чоловічими справами...

• Подобається Подобається x 2
  2. Divcha

Divcha Well-Known Member

Мені здається, сучасна жінка виборола для себе перш за все свободу вибору своєї ролі:
    Хочу - обмежуся народженням дітей, їх вихованням та побутом, обравши супутника, який дотримується подібних поглядів на жінку (таких вистачає і в європейській культурі). Це якщо мене влаштовує бути залежною і не мати права на особистісний розвиток.
    А хочу-візьму на себе всі, або окремі "тягарі" сучасної жінки: освіта, робота, побут, діти.
    Саме ці "тягарі" роблять наше життя повноцінним, цікавим та різноманітним. Для когось вони заважкі, а хтось встигає одне і друге і третє, кожен день дивуючись новим відкриттям, і залишається при цьму дуже навіть жіночною;)
    Жінка я чи чоловік - я не хочу, щоб мене запхали в якісь рамки, а хочу мати вибір. Був колись у п. Лілі влучний підпис: "Стандарт один, але не всім він підходить", якщо я правильно цитую.:o

• Подобається Подобається x 11
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Залежить від менталітету...характеру...
    В Україні жінка здавна була берегинею,користувалась повагою як дружина,як матір...

• Подобається Подобається x 5
  4. bora

bora Well-Known Member

В такій країні як Туреччина сповідуваний тисячоліттями ширіат таки зазнав краху. Так що - "не намагаються" заголосно сказано. Чому? Не досліджувала цю тему. Мабуть чоловіки не змогли бути справедливими суддями жінкам. Якщо це не пропаганда з якоюсь ціллю, то було досить багато матеріалів про жорстокість в сім"ях де жінки традиційно вважаються безправними. Мабуть такі жінки в першу чергу і пошкодують, що вони не чоловіки.

Тому як на мене причина в чоловіках - вони не належно виконують свою роль, та не виховують синів, як ті повинні в свою чергу поводитись. Думаю у гарного чоловіка буде і гарна (читати - добра) жінка, яка не хтітиме його обов"язків.

• Подобається Подобається x 9
  5. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

В тих же мусульманських країнах чоловік може розлучитися з жінкою - і вона мусить піти з дому в чому стояла. Саме тому на тих жінках під паранжею завжди стільки прикрас - "перестраховуються".
    В будь-якому випадку, я - за вільний вибір. Не стала б зводити роль жінки до якоїсь вузької сфери. Краса - у різноманітності. То ж нехай кожна жінка вибере для себе ті "тягарі", які їй більше до смаку )))

• Подобається Подобається x 4
  6. bora

bora Well-Known Member

Роль? Другої половини, тобто розради та порадниці, друга і коханки, берегині особистого затишку, матері його дітей. Але для цього очевидно нема необхідності у паранджі, обмеженнях в роботі, переліку стародавніх задач і т.д. Жінка це ж і друг - а чи станете Ви друга зачиняти у квартирі бо вам так спокійніше, що він не зрадить?
    З іншого боку - чоловіки вже також не бігають по лісам з дубинкою на боку, щоб як було це раніше прогодовувати сім"ю і вважатись чоловіком.

• Подобається Подобається x 5
  7. Divcha

Divcha Well-Known Member

От тому то і беруть більшість українських жінок на себе частину тягарів буття. Бо чоловіки у нас так само вразливі та емоційні. І то не є зле;)

Мені ще подобається у нас саме слово дружина(друг), одружитися з (а не женитись на, як у наших сусідів). Ці слова позначають рівність у подружжі.

У наукових джерелах зазначають, що менталітет українського народу взагалі «жіночої статі», що підтверджується навіть жіночістю архетипу «Україна». Тому в національному характері українців виявляються такі риси, як чуттєвість, емоційність, любов до дітей, інтуїтивне сприйняття сутності явищ, мрійливість, допитливість.
    Часом, хочеться, щоб було у чоловіка менше тої мрійливості і більше раціоналізму, але був би він тоді, скажімо, німцем, а не українцем...

• Подобається Подобається x 3
  8. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

З назви ясно що не зрозумієте, а ось придивіться в реальному житті, то дискримінація іноді спостерігається. Випадок з рельного життя: моя сусідка не могла влаштуватися на роботу через дітей, яким 3 і 5 р., постійно відмазувались, що зателефонують пізніше і на цьому все. Їй набридло, вона зняла обручку і написала в резюме, що неодружена, одразу взяли без відмазок. Хіба це не дисримінація?

• Подобається Подобається x 4
  9. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Ой, а які німці трапляються романтичні! Аж часом перебір :)

10. duncan

"може розлучитися"?.. ))))
    типу напівнатяк: дивіться, дівчата, як у нас класно! у них просто можна жінку вигнати з дому голою-босою... штаноноси!!! )))

і багато таких випадків, що чоловік виганяє жінку ні сіло, ні впало?... )))
    типу: узаконена проституція?..
    нині одна жінка (цнотлива), завтра друга (цнотлива), а на третій день ... а що третього дня робити?....

соціальна криза починається?..

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Така емансипація яка зараз є мені на№%г не потрібна.

З одної сторони - прекрасно, що вибороли можливість дівчаткам ходити до школи, закінчувати університети і не бути лишень діркою в простиралі.
    А з другої сторони - в більшості виходить, що раз вибороли собі право на навчання і так зване рівнопраав*я з чоловіком, то тепер працюйте і на роботі і вдома (ну ж бо розподіл чоловічої і жіночої праці ніхто не скасовував).

Ось і виходить що хотіли як краще а вийшло як завжди!

Додано через 7 хвилин
    Сергію, не перегинайте палки. Звичайно що може вигнати і на рівному місці але часами те що нам здається на рівному місці для людей мусульманського виховання - це переступ закону. І вже.

А за цнотливими дівицями вони стараються попасти в рай ;)

Доречі, візміть колись почитайте їхній закон. Цікаво, але по-їхньому в раю лишень жінок повно. Правидні жінки отримують кожна по сім служниць, а он правидні чоловіки отримують кожен по сім дівиць. Чому нема сім мужів для правидних жінок? І що тоді дають євнухам в раю? Чи такі в рай не потрапляють?

Додано через 21 хвилину
    О власне. Вона була створена як друг для Адама а не як предмет для його задоволення.

• Подобається Подобається x 8
  12. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Пояснювали вже разів 40 на цій гілці... Це якщо чисто з жіночого боку дивитися на ту ситуацію з великими від страху очима і насупленими бровами на всіх клятих "штаноносів"(с)пупер - тоді це можливо на дискримінацію виглядає. І то з натяжкою.
    На мою суб"єктивну думку це нічого більшого, як звичайне економічне чуття, переживання за долю власної фірми, тверезий розсуд, раціоналізм...

Я, як виросту великий і стану директором фірми, нє! двох фірм - теж молодих кубіт, та ще й з дітьми, буду по можливості уникати на роботу брати. Щоб поменше відпускних платити, декретних, лікарняних, відгулів, відпрошень-запізнень на роботу "бо в Петрусика утрєннік в садку"... І так важко вижити економічно з нинішніми конкуренціями...
    Такі вже нинішні життєві реалії, і з дискримінацію то немає ніц спільного.

13. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

зараз жінка може обирати собі ту роль чи ролі які їй до вподоби
    і це просто чудово
    суспільство звісно межі накладає, але їх можна обійти

п.с. тема, імхо, більше би пасувала "Дівочим посиденькам"

• Подобається Подобається x 1
  14. Гелена

ні, не дискримінація
    якщо я 5-6 років посиджу вдома, а потім мене ніхто не захоче взяти на роботу - він буде правий!!!
    за 5-6 років можна розгубити половину знань, половина морально застаріє
    який з мене буде працівник? певно що не дуже хороший, принаймі поки не відновлю "форму"

15. bora

bora Well-Known Member

Як директору раджу приглядатись і до хлопців - вони теж мусять петрусиків возити, бо в жінки ж нема машини;) А ще крім того жінку всюди..і тещу..а ще будувати собі будинок, а ще ремонтувати машину, розвивати додаткове дільце і ти ди. Стільки тих турбот в робочий час в чоловічої частини компанії набирається, зо сто утрєніків кубіті можна обійти;):p:p

16. duncan

ясно....
    якщо в "дівочі посиденьки", то мені тут робити нічого....

17. Гелена

якщо тема про ідеологію чайлдфрі з розділу філософія перекочувала в посиденьки, то ця тема тим більше мала би там бути, імхо

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Яка насправді роль жінки?
    Як казав один тато своїй дитині, роль нашої мами запровадити нас до раю!

19. Rem

Rem Member

роль жінки....гм
    я стикнувся нещодавно із двома протилежними баченнями на роль жінки. 1. Жінка повинна бути незалежною, бути підпорядкованою тільки собі, робити ті речі, які вона вважає за потрібне для себе, не вважатися слабкою статтю людства і т.п. 2. Жінку потрібно шанувати, допомагати у тих речах, які їй не піддаються, оскільки це чоловіча була робота, поступатися місцем в автобусі і т.д. Так як тут визначитися? Хто сьогодні жінка? Рівня чоловікові, чи все-таки прекрасна, трохи слабша в одних речах, але сильніша в інших, більша частина нашого населення??
    Навіть в маршрутці був свідком такої ситуації: сідають молоді дівиці і починають обговорювати тему поступання місцем. Одна й каже, що якось в цей день їхали в маршрутці і їй молодий хлопець не поступився місцем (так "смачно" його накрила козлом і іншими епітетами), а потім почала тему рівності. Тоді скажіть, чи часто траплялося, аби чоловіки поступалися одне-одному місцями (не брати до уваги дідусів)? Для мене поступитися місцем дівчині навіть приємно, але ДІВЧИНІ! А коли заходить якесь тіло, яке намагається називатися дівчиною, то я краще буду сидіти і гав ловити )))
    Жінка, дівчина - гармонія і друга (чи перша) половина нас, чоловіків. Вони нас змінюють і змушують робити іноді такі речі, які би просто так ніколи б не вичворив! Без жінки не було би й чоловіків, так само як і жінок без чоловіків. Просто жінка іноді краще най вдасть себе слабшою, аби чоловікові було приємно їй допомогти! А то скоро з такими рівностями вже й не цікаво буде )))

• Подобається Подобається x 7
  20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А що на себе табличку причіпити - я правдива дівчина і не дивіться на моє тіло??????? ХАМ!

а де твій аватар? :)