І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

Татусьо, ну як можна так безбожно путати поняття?!
    Дискримінація - це коли в трамваї місця окремо для жінок, окремо для чоловіків, з відповідно озвученими табличками. Або ще краще - окремі вагони для жінок. Це коли, приміром, сидіти з жінкою за одним столом чи в одному приміщенні - нижче твого рівня. Подати руку - мови не може бути. Це також жіночі гетто і лише низькооплачувана чорнова робота...
    А ви тут якісь набір життєвих епізодів перерахували, зумовлених фізіологічними і психологічними відмінностями між чоловіком і жінкою та віковічними устоями життя суспільства...
    Ще можна купу всього додати... Жінок в космонавти чого майже не беруть?! А вчених чому так мало?! А ви знаєте хоч одну жінку-рейсового пілота або принаймі водія автонавантажувача?! Топ-менеджери, будівельники-висотники, електрики, священники нарешті? В регбі чи хокей чого бідним жінкам не дають грати?
    Список безкінечний.
    Та й взагалі, шось собі любий боженька занадто позволяє - першим Адама створив, а не Єву... Во де дискримінація, нє?!

• Подобається Подобається x 5
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Е, тойво, уже є...
    Але вони вже починають шкодувати, що пішли на таке.
    Ви забули, що то була просто бета-версія. ;) [​IMG]
    Та ви хоч уявіть собі.
    20 матросів і одна жінка на тому ж кораблі. Ну чим не біда? :ninja:

• Подобається Подобається x 7
  3. Samojlovu4

+99.

4. Liliyah Romanova

-1 за бета-версію, очевидно? ;) [​IMG]

5. Samojlovu4

Це плюс 99 матросів... :D

Та взагалі-то нє...
    99, бо сподобалось. Просто маю чогось таку мульку - навіть будильник ніколи на рівно не ставлю, а на 6:58 приміром...

• Подобається Подобається x 1
  6. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

не маю часу багато писати, але... яка армія??? яке далеке плавання???
    колись думаю навіть контрацепції не було, то жінка як не вагітна, то з малою дитиною
    відповідно тому жінки не воювали і не плавали, хоча б тому, що не мали як
    часи змінилися - так, але є речі незмінні, жінка і далі мусить 9 міс бути на легкій роботі, мінімум рік, а краще три біля дитини, а там ще одна дитина і заново все
    так що я думаю - або діти або флот :)

• Подобається Подобається x 3
  7. Liliyah Romanova

Вони ще й не дуже освіченими були.
    А потім півжиття дітям трути наріканнями типу "та я ж тебе виростила, та я ж доглядала, ночі недосипала..."
    Є кобіти-квочки. Їм курчата+гніздо вистачає по зав"язку. Деяким кобітам того таки мало.
    Знаю таких кількох. Колись із однією в Польщі познайомилася. Не думала, що таке можливе. Троє дітей, а вони з чоловіком кожен власний бізнес ведуть. І все дуже успішно. А ще одна викладачка в Сілезійському університеті: скільки разів на ній хрестик ставили, кожного разу, як у неї дитина народжувалася, а вона й далі пише наукові праці, статті, продовжує розвиватися...

А жінки на війнах теж були. Тільки не полководцями (не всі Жаннами д"Арк родилися)....

Та й що там війна. У старих китайських драматичних театрах досі грають лише чоловіки. А там ніби воювати не треба...

• Подобається Подобається x 4
  8. Гелена

я такого не скажу точно, хоча доглядаю і недосипаю і не можу займатися бізнесом на даний момент
    (те що я часом на форумі кажу, що я замучена до уваги не береться)
    тю... страшне діло... а хто каже що так не можна?
    в нас теж бізнес тепер буде окремо, разом більше не хочемо з чоловіком, вистачило одного : )))
    тільки я свій окремий ще не почала, бо нема як наразі
    як тільки дитина дасть можливість то буду працювати
    але інша то справа, я нікуди не поїду - ні на війну, ні в плавання на півроку
    дитина має маму щодень бачити, а мама в далекому плаванні - це щось ненормальне, імхо
    були, звичайно
    мусіли бути
    як не дай Боже війна, то я теж осторонь не буду

Додано через 5 хвилин
    ну то такі були реалії тодішнього життя
    жінкам та освіта не конче і потрібна була, хоч не хоч мусило бути "діти-кухня-церква"
    думаю доньки багачів були освічені, а бідні можливості не мали вчити доньок того, що їм навряд чи згодиться вдома
    то він багатьох факторів залежало...але було і загуло

9. Liliyah Romanova

Теж думаю, що такого не скажете. Ті слова написала загально. Вас вони не стосувалися. Є такі мами. Тут важко щось змінити.
    Мені здалося, чи ви мій допис до себе приміряли? ;)
    То були просто думки і просто приклади, яких знаю багато і якими завжди захоплювалася і буду далі захоплюватися.
    Як на мене, тато в далекому плаванні, теж не дуже нормально.
    Сімейним ні. Чоловіки до інших освічених ходили. :)

Ви вважаєте, що зараз усі освіту отримують і нема неосвічених людей?

• Подобається Подобається x 2
  10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

В Америцi цим всiм i рештою жiнки якраз то i займаються. У нас з дискримiнацiєю борЮться. Може це на iнших континентах жiнка-космонавт все їдно що жiнка-iнопланетянин. Проте американськi жiнки космонавти i тим бiльше українського походження (одна) може з iнопланетянами й зустрiчались ;)

11. Liliyah Romanova

Угу, в Америці ще й як борЮться.
    Он уже за знак пішохідного переходу взялися. Будуть спідницю йому домальовувати. Зовсім вже знудилися, або на голову їм щось часто падає...

12. Гелена

того я ніяк не розумію
    але то інша тема
    ні, не на себе
    просто нема в тому нічого надзвичайного, що жінки і реалізовують свої здібності і дітей виховують
    швидше так і повинно бути
    мене трохи дивують жінки, які як ви кажете "квочки" і їм того досить, але то не мало би теж бути дивним
    то теж цілком нормально
    а от "жінка-квочка" звучить трохи зверхньо, навіть зневажливо, чи мені здається?

цілком згідна
    але хтось мусить плавати, їздити
    колись чумаки в Крим їздили, бо мусіли :)

є неосвідчені і чолвоіки і жінки

13. Liliyah Romanova

Образ як образ. Зразу ясно, що мама з дітьми. І що в тому суть її життя й іншого вона не шукає і не прагне. У тому її самореалізація. (о, ви мені нагадали, що я хотіла одну тему відкрити. аби знову не забути)
    Чому раптом надавати пейоративного значення?

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ви недооцінюєте своїх попередниць. Контрацепція була у всі часи і народи. Багато жінок про неї знали і багато користувались а інші з релігійних причин обирали не користуватись нічим спеціальним.

не мали як, бо дамі не личило таким захоплюхатись. Але це не означає що не робили. Шекспір це описав в одній з своїх комедій.

Як то кажуть, це може в них там собака друг людини, а в нас управдом друг людини!

Я не феміністка але переслідувати себе за те що в мене груди нульового розміру після чотирьох дітей, а тухіс як в Тьоті Соні не дам!!!
    Думаю що в флот таки не піду, бо мене не приваблюють гарчання боцмана в 6-тій ранку (я ітак ночами не сплю, це сильна половина людства відсипається, бо це вони змучені неходінням на роботу і нічогісінько не роблячи тижнями) ПІДЙОМ... і взагалі поперечні полоски мені не личать, вони мене повнять!

• Подобається Подобається x 7
  15. Liliyah Romanova

офф, але тут він цілком доречний...

Маруську наніч суперово читати. З чудовим настроєм спати лягаєш і спиш як немовлятко!
    Маруська, я тя люблю! Але ти то і так знаєш!

• Подобається Подобається x 3
  16. Ірена

Ірена Well-Known Member

не уявляєте, як хочу бути "квочкою"!!!!
    а ще ліпше в прямому значенні слова. (так, щоб десь під Різдво до холодцю).
    і щоб не дорікали, що "горе от ума"

17. bora

bora Well-Known Member

:) А ми тут заради того?
    ПОяснюю різницю - спілкування - вроджена потреба людини у встановленні контактів з іншими, підтримка і розвиток цих стосунків. Передбачає ОБМІН навиками, вміннями, досвідом, точками зору і т.д.
    Дискусія - попросту суперечка в якій кожна сторона прагне досягти своєї цілі.
    Не псуйте думку про форум, чесне слово:)

18. Samojlovu4

Ну, ну, ну... Не знаю, чи то ви так зі свого досвіду категорично заявляєте, чи ні. Можливо, вам просто неповезло з чоловіком, свекром, батьком, братом, сусідом, майстром і вчителем співів - хто там з них ваш тижневий ледар... Ну то хто ж вам винуватий...

Половина, добра половина чоловіків, як от наприклад мій тато(який все життя собі жили рвав на двох-трьох роботах, вставав в 6 ранку, і зараз однією пенсією не задовільняється) на подібну репліку просто би "снісхадітєльна улибнулась"...

Перепрошую, але різницю між чим?! Думаєте, я не відрізняю спілкування від дискусії?!
    Де в моїх словах згадка про "різницю", чи принаймі прохання її пояснити?
    Це просто суха констатація факту, яка не вимагає ніякої реакції. Нічого більше.

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ви мені щераз слово скажете на мого тата чи будь якого мужчину з мого оточення і я вам привселюдно дам в ніс. [​IMG]

Чоловіка підсунули, так що не можу казати що не повезло. Він сам зробив в хаті ремонт, він у мене хлоп-квочка. (таке бува?)Тато і був моїм вчителем співів і він в мене золота людина. Свекор мій вже в кращому світі, також був золота людина. Ні одної неділі не пропустив богослужінь. Брат мій зарозумілий, але це ж не вада. :D Майстер, той що машину ремонтує - золоті руки має. Хто ще? Сусід? Сусід був в мене закоханий... файний хлопчик був.

20. Гелена

цілком природне бажання :)
    в мене теж таке :)
    а от це ненада : )))

Додано через 2 хвилини
    ммм... і про що це свідчить в контексті нашої розмови?

а де твій аватар? :)