І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. coolzak

coolzak Well-Known Member

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

Не згідний.Досвід знайомих і власний не підтверджує цього

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А мій підтверджує. [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  3. coolzak

coolzak Well-Known Member

можливо в нас різне коло знайомих-я спілкуюсь активно десь з 20-25 сімями-майже всі вони з чоловіками які роблять 70-120к в середніх або малих бізнесах.жінки це 40-70к.Якщо жінка активно бізнесом займається то часу на сімю нема і тоді сімї нема теж.

• Подобається Подобається x 3
  4. SatYr

SatYr Well-Known Member

Щоб тут про роботу не казали але то вже залежить від роботодавця. Наприклад і для хлопців є проблема правда до отримання військового квитка. Якщо є можливість що вас загребуть в армію тоді роботодавці теж сумнівно ставляться, особливо ті в яких ви працюєте офіційно і отримуєте немалу зарплату.
    Якщо вже брати глобально дискримінація була, є і буде (хіба як не настане армагедон, раґнарок чи інший кінець світу) по відношенню до обидвох статей.

5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

дійшли до того, що всі дискримінують всіх :8:

п.с. дискримінація: нічого особистого. бізнес є бізнес ;)

6. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ну так, держава захищає працівників, тобто якщо жінка в декреті, чи чоловік у армії, їм підприємство мусить нараховувати заробітню плату все одно, хоч вони і не працюють. Ось тому вони всі і не хочуть брати ці категорії. Частково дана річ стосується людей похилого віку, як до чоловіків так і до жінок, які також є незахищеними.

7. Гелена

держава працівників не захищає, а тільки робить вигляд
    бо бізнес саме держава ставить в такі умови, що брати деякі категорії працівників на роботу невигідно

але якщо людина справді професіонал високого класу її візьмуть незважаючи на вік, стать, кількість дітей і т.п.
    це 100%. в нас не так багато профі, щоб ними розкидатися

8. zet

zet Дуже важлива персона

А что будет делать бизнесс, если, как сейчас стали частенько поступать, в декрет более активно будут уходить папочки, а не мамочки. И при приеме на работу работодатель не сможет "вычислить", кто и сколько пропустит на больничных по уходу за ребенком? :)

9. Marya

Marya Member

в нас дискримінація помоєму на підсвідомому рівні! Ну от наприклад мій випадок:ireful1: я в одному кабінеті сиджу з хлопцем, стаж в мене більший, по віку я трішки старша від нього і всі клієнти першим ділом йдуть до нього бо він чоловік!:beee: Хех здається дріб"язок, але ж образливо :beee::no:

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Спробував швиденько згадати галузь, у якій я звернувся б до жінки, а не до чоловіка - не згадав (майже :shutup:).
    Трудно...:padonak:

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

асфальтоукладчиця?..

12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

От сиджу i думаю купувати ферарi чи нi. Куплю за свої ж грошi i всеодно будуть дитивись i казати "О! Диви на неї, невiдомо шо вона робила щоб ВIН ЇЙ таку машину купив" ... а ви кажете дискримiнацiя на роботi... та на кожному кроцi! Я й сама так думаю коли бачу блондинок у ферарi :D

• Подобається Подобається x 8
  13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

І це вам честі не робить... чи як хочете, карми не додає :beee:

Додано через 5 хвилин
    Я власне з упередженням щодо жінки зустрічаюсь часто, бо працюю в такій галузі де клієнти надають перевагу спілкуватись з мужчинами. Приходиться їх відверто визбирати і поставити на місце, а як не хочуть то ніц їм з того не вийде. Бо нема більше до кого звернутись... німа. Можуть скрипіти зубами але в результаті мусять зі мною працювати.

• Подобається Подобається x 7
  14. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

А дарма...

Якщо подивитись оптимистично, то мені така "дискриминація" подобається. І місцем в транспорті поступляться, і в дверях пропустять, і тяжке допоможуть віднести, і комплименти зроблять (а ми часто говоримо чоловікам щось хороше?). І якщо вдало посміхнутись, то ще багато чого для нас можуть зробити. :)Жінки, давайте використовувати дискриминацію нам на користь!!

Але, якщо без жартів, я особисто частенько стикають зі специфічним відношенням до дівчат, жінок.
    Наприклад: В НУ ЛП абсолютно відкрито викладач на лекції міг сказати "Ну дівчата сюда поступають, тільки щоб заміж вийти...". Чи при виникненні питання, кого вибирати на посаду голови профкому, декан офіційно проголошував "...тільки не дівчат..."
    Але тим цікавіше їм доводити, що я не гірша, а краща за хлопців (чоловіків). (І доводила!!!:radist:) Та й на роботі чомусь клієнти в першу чергу до мене підходять...

15. Marya

Marya Member

• Подобається Подобається x 4
  16. bora

bora Well-Known Member

У чоловіків узаконене право не мати часу на сім"ю. Але я бачила бізнесвуменш яких не розумів чоловік, вийшла вдруге заміж - другий вже розуміє:) І нормальні сім"ї, чоловік там тапків в зубах не носить. То декого просто стереотипи мучать.

17. S-Irine

S-Irine Well-Known Member

Ділюсь власним довсвідом, як "напрошуватись", щоб тобі поступились місцем.
    Наприклад, я вагітна сідаю в маршрутку. Відповідно, першою встає яка небудь жіночка. Говорю голосно:"Да що Ви, дякую! Вон той чарівний мужчина згадає, що він джентельмен, і обов"язково поступиться місцем вагітній!" Діє на 99,99% (Мені не відмовили ні разу):clapping:
    Ми самі зіпсували чоловіків... А їх треба виховувати. направляти. Хто виховує майбутніх чоловіків? Ми...
    Як часто можна спостерігати картину, як в транспорт сідає мама-бабця з хлопом 7-11 років, причому вона несе ЙОГО рюкзак. Садить дитину, а сама нагружена СТОЇТЬ біля нього!!!:beee:
    І для цього хлопця це є норма. Чи буде він поступатись місцем, коли виросте? Сумніваюсь...
    А стосовно тяжких сумок... Все дуже просто: треба сказати: "Ви знаєте, в мене важки сумки, потримайте, будь ласка" и не чекаючі відповіді, поставити сумки чоловікові на коліна...Діє. Перевірено. :p Головне при цьому ніжно посміхатись.
    Дискриминація є, була і буде. Винищити її неможливо, боротись з нею глупо, значить лишається використовувати її на благо собі, коханій...

18. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

+1
    90% дівчат, що їдуть доглядати дітей в Тевтонію, чи на навчання - тільки щоб заміж вийти.

П.С.: а взагалі Гелена і Мія на перших сторінках гілки повністю виграли дискусію у численних опоненток.
    Респект.

19. Татусь

Татусь Member

Гадаю приклади реальної дискримінації жінок реально існують. Наведу кілька.
    1. ВМФ. Як там, браві матроси кажуть? "Жінка на кораблі - то до біди". Чим не нерівноправ'я?
    2. Жіночій футбол. Спитайте будь-якого футбольного фаната (чоловіка), як він ставиться до жіночого футболу і почуєте, що більшого збочення він ще не бачив. Хіба, скаже, цікаво, як футболками міняються;). Також, вважаю, явна дискримінація.
    3. Армія взагалі. Коментувати не буду.
    Шановна Гелено, чекаю ваших заперечень.

20. Гелена

: ))) і чого б то? я тут на посаді "заперечувальника" чи що?
    дивні приклади, імхо

я вважаю, що гендерне рівноправ'я має бути в розумних межах
    а ви? різниця між статями є і повинна бути

зрештою ВМФ і армія відкриті для жінок, ніхто особливо не боронить
    але чи місце жінок там?

є речі суто чоловічі, є суто жіночі
    по відношенню до суто жіночих речей, чоловіки теж по вашому є дискриміновані?

а де твій аватар? :)