І сотворив Бог людину на свій образ ... чоловіком і жінкою сотворив їх.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Гелена, 27 жов 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Жіноча дискримінація: міф чи реальність

Згадалося...
    На єврейське весілля запрошують російського друга. Перед весіллям тамада попереджає російського друга:
    - Ви повинні будете сказати тост і побажати молодим великого нахіса!
    - Та без проблем...
    Весілля в розпалі, гості вже напідпитку. Встає російський друг і каже
    охренітельний тост і в кінці каже:
    - Ну і хочу побажати молодим великого... цього.. блін, слово забув...А-аа! Цього.. Тухіса!!
    Всі гості в регіт. Тут встає старий єврей і говорить:
    - А що ви смієтеся? Великий тухіс - це теж нахіс!

• Подобається Подобається x 8
  2. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Почнем з кінця, секретарка має вміти швидко розрілювати різні ситуації, давати лад паперам і створювти позитиний імідж омпанії для клієнтів, що завітали чи подзвонили вперше, а не мати ноги від вуха і очі звідти ж :)
    2. Якщо людина чи компанія поставила за мету взяти собі таку людину, а не інакшу, вона її візьме, навіть якщо не вказуватиме це в оголошенні. Мене, наприклад, набагато більше дратують співбесіди, коли в оголошенні пишуть одне (або взагалі чогось не згадують0, а на сп. вилазить зовсім інше. Тоді питання, навіщо витрачати даремно час?.
    3. Не такі дурні персональщики, щоб небути гнучкими і сліпо притримуватись профілю.
    4. Ви ж усе одно надсилаєте спершу резюме. Вас можуть відсіяти вже на прешому турі по резюме - то тут теж дискримінація?

• Подобається Подобається x 2
  3. Ella

Ella Well-Known Member

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та все правильно, що спеціаліст він всюди спеціаліст але чому у вас на резюме вказують вік, дату народження, сімейний стан і кількість дітей? Ось тут вже є дискримінація, бо працедавець подивиться що навіщо йому мама з багатьма дітьми якій потрібно буде давати лікарняне і тому подібне...

• Подобається Подобається x 6
  5. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

От власне де дискримiнацiя настає це тодi коли ви навiть не даєте шансу людинi надiслати те резюме.
    I не розказуйте менi що дiвчина в 22-25 рокiв виконає краще роботу секретарки (раз ми вже вчепились за секретарку) нiж жiнка середнього вiку. Досвiду з вiком прибуває а не вiдбуває.
    Цiкаво б було почути вiд саме таких людей. А то у нас на форумi всi начальники...

• Подобається Подобається x 5
  6. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

в нас така ситуація з бізнесом, що навіть не всі можуть собі дозволити цілу зарплату платити офіційно, хоч би і хотіли...
    але то інша сторона медалі

Додано через 1 хвилину
    абсолютно згідна

7. Chortenia

Боже мій, та хто ж не дає надсилати резюме? типу на оголошенні стоїть пароль на відсилання, і відіслати може ітльки людина, що відповідає вимогам... :ninja:

В жінки середнього віку амбіції вже зовсім не секретарські, і навіть яякщо вона вирішила працювати в цій справі, то пасуватиме їй більше референт і т.д., а не кобіта, що відповідає на дзвінки і наводить лад з документацією, хі ба не так?

А влаштування на роботу, це та сама угода, ви пропонуєте свої послуги, компанія їх або купує. або не купує, так само і ви, або погоджуєтесь працювати в певній компанії, або ні.

8. bora

bora Well-Known Member

Знаєте є такий анекдот - але є ньюанс:) ЩО стосується Африки, то ми часто говоримо, те чого не знаємо. В Африці спеціалістів теж цінують, але платять 50 доларів у місяць і жінок на роботу просто не беруть, щоб була робота в чоловіків - там навіть прибиральники - чоловіки.)) То так, до слова.
    Хоча я погодусь що більша дискримінація в роботодавців за віком.
    Мої родичі (в Україні:)) приміром вже не мають жодної надії на працевлаштування (при тому що досвід величезний і абсолютно активні люди), але у разі чого анкету не подаш з таким віком. Тому тримаються за роботу скільки б їм мало не платили. І тягнуть на собі більшу частину товаробороту фірми. Оце дискримінація.

• Подобається Подобається x 4
  9. Ella

Ella Well-Known Member

Я згідна що таке дійсно є. Але попри те є купа випадків де люди старшого віку знаходять роботу. Наприклад мій батько, два роки тому вийшовна пенсію і успішно влаштувався на нову роботу за фахом на іноземне підприємство. Зарплата більша ніж на попередній де відпрацював майже 40 років. При тому що це без усяких знайомств і "блатів".
    На фірмі де я працювала 5 років тому (промислове п-во) брали на роботу технологів, інженерів, керуючих змінами, виключно старшого віку, котрі здобули досвід ще за часів СРСР, бо вони спеціалісти.
    Як кажуть, шукайте і знайдете, стукайте і вам відкриють. Я за те, щоб таких прикладів було більше. А дискримінація вона всюди є, у будь-якій країні світу і в Україні ще не найгірша ситуація. Хочеться щоб люди більше вірили в себе і не опускали рук.

10. Chortenia

Так отож. А хто хоче бачити дискримінацію і спихати все на неї, той її знайде всюди...

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У нас на фірмі секретарка вже найстарша зі всіх кобіт. Їй ще немає 45, але всі інші мають найбільше 30, а найменше 25. Я просто не уявляю кращої секретарки. Справді. А маю з чим порівняти. Молоде дівчисько завжди буде дівчиськом, яке легко можна окреслити словом "фіфочка", ну, або, може, то мені такі траплялися. Такий порядок, як у нашої секретарки ще треба пошукати. І з нею надзвичайно приємно працювати. :) Так що то таке. У кого які стереотипи. ;) Ну, і досвід, відповідно. :)

• Подобається Подобається x 3
  12. Chortenia

Як то кажуть, вийнятки тільки підтверджують правило.;)
    Стереотипи стереотипами, а від загальних тенденцій нікуди не дінешся.
    І взагалі, все індивідуально, тільки на цю індивідуальність не завжди вистачає часу

13. klen

klen Well-Known Member

Серельнього можливо. В мене свекруха все життя пропрацювала друкаркою. Амбіцій ніяких аби хоч щось платили. Півтора роки тому шукала роботу хочаб на 800 грн, їй тоді 52 роки було. Нікому таких не треба.
    І ще роки 3 тому я сама була присутня на співбесідах на посаду программіста. Претендували жінка 35 років, дівчина 26 років і 4 чи 5 хлопців щойно після інституту або навіть ще вчилися. Дівчина була набагато краще за будьякого з цих хлопців, жінка була трохи не з тої області але вона мала досвід роботи і була згодна на будьяку зарплату і дуже хотіла працювати. Взяли хлопця. Щоправда і цю дівчину і цю жінку я потім зустріла на іншій фірмі, так що роботу вони знайшли і можливо наіфть кращу, але факт лишається фактом.

14. Ella

Ella Well-Known Member

Для всіх хто в 50 шукає роботу!
    Укрсоцбанк набирає операторів контакт-центру. Вік 20-50 років. Подробиці на сайті http://www.usb.com.ua/about/employment/vacancy/5/
    з.п. від 400 у.о.

Хто шукає, той знайде! Хто стукає - тому відчинять. А чекати "від моря погоди" можна .... , в кожного свій термін.

15. zet

zet Дуже важлива персона

Естественно, что кто ищет, тот найдет.. Только все равно у молодого мужчины это получится гораздо быстрее.... Хотя, должна признаться, что с возрастом и потерей юнной привлекательности с работой стало проще. Обращают внимание все-таки и на мои умения, а не на внешность. Ох и доставали же...

16. bora

bora Well-Known Member

Львівська газета

17. Уляна

Уляна Well-Known Member

Коли я шукала роботу першим питанням було чи я замужем? чи є у мене діти ? Коли я відповідала що замужем а дітей ще немає відповідали коротко ВИ НАМ НЕПІДХОДЕТЕ. ( Вам світить декрет, а нам знову шукати працівника). Я із цим стикнулася 3 рази. А це як назвати?

• Подобається Подобається x 1
  18. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

це називається: в Україні малий і середній бізнес в складних умовах

19. Уляна

Уляна Well-Known Member

Можливо. Але прицьому взяли молодого хлопця без ніяких навіків в роботі. Нікому не спало на думку скільки часу він працюватиме у них і чи знову винекне необхідність шукати нового працівника.

20. zet

zet Дуже важлива персона

Причем, 100% - так и будет. У нас только сейчас начальство начало задумываться и хоть немного оставлять на кафедре девушек. А ребята приобретают опыт (у нас не только теория, но и практика необходима), подключаются к хоздоговорным тематикам, раззнакамливаются и уходят. Причем, проделали это не единожды...

Дискриминация женская в Украине есть. Именно поэтому наши женщины, выехав за границу, более успешны, чем наши мужчины.
    Только имея свой собственный бизнесс можно избежать этой дискриминации и приобрести независимость.

а де твій аватар? :)