І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі. (Мт. 23:9)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Нецікавий, 27 тра 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А якщо просто думати і внушити собі що у Святому Дусі, що тоді?

2. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

з якою метою ви задали мені це питання?

на плотському варіанті поясню: попробуйте внушити свому шлунку ,
    після 2 днів не вживання їжі, що ви вже поїли і тепер треба іти втуалет...

Ин. 3:8
    Дух дихає, де хоче, і його голос ти чуєш, та не відаєш, звідкіля він приходить, і куди він іде. Так буває і з кожним, хто від Духа народжений.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

глибоке у вас порівняння їжі і духа...

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Кроме того,
    фарисеи любили, чтобы к ним
    обращались как к раввину и с
    большим уважением. Они
    претендовали на большее
    уважение, чем уважение, которое
    оказывали родителям, потому что,
    говорили они, родители дали
    человеку физическую жизнь, а
    учитель дает ему жизнь вечную.
    Они даже любили, чтобы их
    называли отец мой, как Елисей
    назвал Илию (4 Цар. 2,12), и как
    называли отцов веры.
    *
    Иисус заявляет, что христианин
    должен помнить, что у него есть
    только один Учитель - Христос, и
    только один Отец на небе - Бог.
    коментарій Барклі

Ісус застерігав від того щоб не надавати людям надмірної пошани і влади яка належить виключно Богу.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

О, тоді ні в кого жодних сумнівів не виникатиме.
    Можу навести вам аналогічний випадок:
    Матвія 19:17. Він же йому відказав: Чого звеш Мене Добрим? Ніхто не є Добрий, крім Бога Самого.
    А у притчі про таланти Ісус називає раба добрим.
    Матвія 25:23. Казав йому пан його: Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!
    Нє-а, з духовними отцями не згідна.
    До чого тут конфесії?
    Це може бути ейфорія. На жаль, таке інколи трапляється, коли сам собі учитель.
    Все вірно, тільки не люблю, коли Ісусу приписують якісь заяви.

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...може й офтоп...але коли іноді заглядаю на цю і схожі гілки...згадую аббата д’Ербле з його трактатом "Скільки ангелів міститься на вістрі однієї голки"...
    А чо’...
    Цікаве питання...:scratch_one-s_head:

7. Даяна

Даяна Well-Known Member

Для ортодоксальних опонентів це незрозуміло тому, що в катехизмі пише інакше. Вони думають, ніби мова йшла про те, щоб не вважати нікого на землі за Бога, а називати всупереч вказівці Ісуса ніби можна, (начебто Ісус казав не "не називайте", а "не вважайте нікого...). При цьому навіть не задумуються над тим, що у тих, кому Ісус казав "не називайте нікого отцем на землі" не було жодних проблем з тим, аби когось на землі вважати Богом, бо то була монотеїстична релігія з єдиним небесним Богом. Натомість, наведені вами фарисеї дуже любили почесті, і тому була проблема змінити свідомість людей, пояснивши, що нема вже духовних посередників між Богом і людьми. Але сучасні самоназвані духовні "отці"-"священики" почесті люблять більше від фарисеїв,- аж до чолобитних і цілування рук, а католики навіть придумали причину, за якою папі треба ноги цілувати (порівняйте Дії 10:26). Тому "прєсвятєйші", "вседостойніші" , "всечеснєйші" "блаженнійші" і т.д. мусять щось придумати (ніби мова йшла про Бога на землі), аби зберегти свої почесті, титули і вигадане ними новозавітнє посередництво.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

А це що таке? Треба з ними чолами битися? о_О

9. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ви той смайлик (о_О ) ставте католикам, які придумали поняття "чолобитні". ;)
    ( http://www.promin-lubovi.narod.ru/public/7/pub7st1.htm )
    Я не цікавилася. Можливо то походить від виразу: бити чолом до підлоги, примовляючи: "Які ж Ви у нас всечеснєйші і прєсвятєйші отці..."

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Чолобитні- це особи, які подавали чолобитну; прохачі, позивачі.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Так, звичайно. Я не заперечую. То ви вже не будете ставити мені такі здивовані смайлики і питати про биття чолами? Адже я застосувала католицький вираз про те, що ніби папі треба ноги цілувати, складаючи чолобитню, - так що бігом захищати слово "чолобитні" і не задавати зайвих питань :mocking:
    (ЦІкаве і походження цього слова ) http://www.otrezal.ru/catch-words/460.html
    Православні "отці" пишуть про це так: "Православный катехизис учит, что ... челобитный поклон перед священнослужителями и другие видимые действия есть только выражение почтения..." (порівняйте Дії 10:26)

12. Зануда

Зануда така зануда

Даяно, заспокійтесь. Ми вже про цілування ніг обговорили. А про падання ниц і биття чолом до землі...Знайшла те місце - по-перше ви зробили неправильний висновк з написаного чисто дослівно - ті, що приходили до папи з проханнями, робили це цілуючи йому ноги, а по-друге - той звичай вже давно в минулому. Все! Крапка на цьому!

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

А звідки ви взяли, що я неспокійна? :)
    1. Стаття 2004р.
    2. Якщо десь (крім вас) в офіційних католицьких ЗМІ прочитаю, що церква це відкинула, буду це вітати, як один крок у довгій дорозі від відступництва до апостольського віровчення і практики.

14. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

ну незнаю незнаю)))))))

Матв. 19:16-17
    16. И вот, некто, подойдя, сказал Ему: Учитель благий! что сделать мне доброго, чтобы иметь жизнь вечную?
    17. Он же сказал ему: что ты называешь Меня благим? Никто не благ, как только один Бог. Если же хочешь войти в жизнь [вечную], соблюди заповеди.

в грецькому перекладі "благий"

15. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Та ніколи вона не оверниться до апостольського віровчення, адже це Вавілон - мати всім церквам-блудницям.

16. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

А хто судді ?о_О Сектанти, та єретики?:haha:

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це вислів свідків Єгови-так вони називають церкву. Більше ні від кого такого не чула. Лити на когось бруд, щоб самим виглядати пристойніше, вони уміють.:girl_angel:

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Благий і добрий-це синоніми.

19. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

Нінакого ми не лиєм бруд. Адже про це каже сама Біблія. Між іншим, я з АСД.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну як? А Даяна?о_О

а де твій аватар? :)