І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі. (Мт. 23:9)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Нецікавий, 27 тра 2009.

1. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

включіть соображаловку біблія сама собі перечети не може, Бо Авррам був названий отцем багатьох народів, одна з заповідей каже , шанувати батька і матір свою, а апостол Павло повторює цю заповідь вже в Новому Завіті....

Ів. 8:56
    Отець ваш Авраам прагнув із радістю, щоб побачити день Мій, і він бачив, і тішився.

Вихід 20:12
    Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!

Марк. 7:10
    Бо Мойсей наказав: Шануй батька свого та матір свою, та: Хто злорічить на батька чи матір, нехай смертю помре.

І якщо бути смекалистим, знаючи що біблія САМА СОБІ ПЕРЕЧИТИ НЕ МОЖЕ!!!!!

а Ісус в свою чергу каже нікого неназивати ОТЦЕМ.....
    ( хоча в Марка 7:10 і в Ів. 8:56 вживає , як слово "отець" так і слово "батько" )

8. А ви вчителями не звіться, бо один вам Учитель, а ви всі брати.

9. І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі.

10. І не звіться наставниками, бо один вам Наставник, Христос.

то як ви думаєте , про я ких отців іде мова????? ТА звичайно що про біблійних наставників і отців, виходячи з того, що повторююсь біблія сама собі не перечить.

Всіх благословінь.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

гм... не думав, що рідний батько теж може бути біблійний... ну раз є у декалозі.

3. Нецікавий

прочитайте щераз вище вдумчиво і досить... ..:scratch_one-s_head::dntknw:

Матв. 23:8-10
    8. А ви вчителями не звіться, бо один вам Учитель, а ви всі брати.

9. І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі.

10. І не звіться наставниками, бо один вам Наставник, Христос.

тут мова іде про духовних наставників і отців...., яких не треба називати отцями бо тільки один ОТЕЦЬ.
    __________________________________________________________________________________________________
    __________________________________________________________________________________________________

Ів. 8:56
    Отець ваш Авраам прагнув із радістю, щоб побачити день Мій, і він бачив, і тішився.

Вихід 20:12
    Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!

Марк. 7:10
    Бо Мойсей наказав: Шануй батька свого та матір свою, та: Хто злорічить на батька чи матір, нехай смертю помре.

Рим 9:4-5

4. вони ізраїльтяни, що їм належить синівство, і слава, і заповіти, і законодавство, і Богослужба, і обітниці,

5. що їхні й отці, і від них же тілом Христос, що Він над усіма Бог, благословенний, навіки, амінь.

а тут мова йде про отців по ПЛОТІ.......

і ще якщо це все не так, тоді Ісус протеречив би Сам Собі, бо називаючи Авраама отцем(Ів. 8:56), Він говорить отцем нікого не називати(Матв. 23:8-10).
    Слово Боже неможе перечити собі, тому мова у МАТВ. 23:8-10 йшла про духовних наставників і отців, яких не треба називати духовними наставниками і отцями, що успішно роблять деякі конфесії.

зрозуміло?

Нехай Бог допомагає.

Останнє редагування: 9 чер 2009
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

то чисто ваша думка.

5. Нецікавий

ну нащо ви так .... це ж не гарно....
    ви як цетуєте то процитуйте повністю, те що вище і напишіть ,що це чисто моя, думка.

ви ж бачите , що це все видно у Писанні.....
    що не сходиться? прочитайте щераз пост 43 і скажіть що є нелогічним, необміркованим і незрозумілим? прошу скажіть?

6. Зануда

Зануда така зануда

Прошу скажіть мені, а що саме вас тривожить? Вас дратує, коли ви чуєте звертання до священика "отче"? Що злого у цьому?
    Різні мови мають різні звертання до духовних осіб, то якось Бога ображає? Чи може применшує нашу віру? Чи може...я отак думаю, в що вам розходиться - у поглибленні віри чи у пошуках компрматів на Церкву?

У школі також маємо вчителів. Вони нас не шнурівки зав"язувати вчили, вкладали в нас і духовну поживу, то як бути з ними? НЕ треба того формалізму, він того не вартує, віра ваша від того не стане глибшою, чистішою чи досконалішою.

• Подобається Подобається x 1
  7. Нецікавий

наприклад : батюшка, padre, papas.... і т. д.д.?
    не применшує віри, а просто не сходиться з Писанням.
    а хіба їх потрібно шукати ці "компромати"?
    гадаю поглиблювати можна знання , а віру гадаю потрібно зміцнювати , і зростати у вірі.

яку це духовну поживу вони в нас вкладали?????7 ви це серйозно!!!!?:???
    та ніяк з ними небути.... нехай благословить їх Господь.
    вчителі , якщо і вкладали в нас то то були знання і "душевна пожива".
    ви я бачу не розрізняєте трошки.... вчителі в школах нам не проповідували.
    не треба плутати духовне з душевним.

бо Духовне, це там де (я вірю ) "іде робота" Духу Божого.
    а душевне, це там де (я вірю) "іде робота" людської душі.

тому наприклад : вкладати душу у навчання в учнів, --- це не проповідувати учням в Дусі Святому(духовне), а просто людські старання і робота вчителів(душевне).

трошки зрозуміло?

Мир Божий вашому серцю.

Останнє редагування: 10 чер 2009
  8. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

З усім згоден з Даяною, проте є одне "але". Апостол Іоанн, звертаючись до церкви, називає її членів "Діти мої".:dntknw:

• Подобається Подобається x 1
  9. Даяна

Даяна Well-Known Member

По-перше, в таких випадках потрібно давати цитати (не для мене, для інших, які у Біблію рідко зазирають, а частіше в катехизм). Мене часто називали дитиною літні люди з огляду на різницю у віці.
    Іоанн вживає ці слова в контектсі віку до різних вікових категорій (діти, юнаки, батьки).
    "Діточки мої, це пишу я до вас, щоб ви не грішили! "
    "Пишу я вам, дітоньки, що гріхи вам прощаються ради Ймення Його. "Пишу вам, юнаки, бо перемогли ви лукавого".
    "Пишу вам, батьки, бо ви пізнали Того, Хто від початку. Пишу, діти, вам, бо ви пізнали Отця. Я писав вам, батьки, бо ви пізнали Того, Хто від початку. Писав я до вас, юнаки, бо міцні ви, і Слово Боже в вас пробуває, і лукавого перемогли ви.
    (2-5 розділи 1Ів.)
    Як бачимо, Іоанн вживає ці слова в контексті вікових категорій і свого віку:
    "Старець улюбленому Гаєві, якого я направду люблю" (3 Ів.1:1)
    Тому в жодному разі ви не побачите у Писанні щось на зразок: отець Іоанн чи отець Павло, як і "священик" чи "посередник", чи "вседостойніший" чи "всечеснєйший", не кажучи вже про цілування рук -ніг. Першим гріхом (ще на небі) була гординя. Той "хлопець" наділяє нею усіх бажаючих.

10. Брацлавчанин

Так, цілком погоджуюсь з вами.:good:

А на ваш погляд про кого тут іде мова? Про якого отця?

Останнє редагування модератором: 11 чер 2009
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так от власне.

Ісус говорив цю фразу, маючи наувазі поняття Бога-Отця, а тут всі це поняття утотожнюють з рідним батьком, з Авраамом і т.д. і сперечаються, аж пір"я летить.
    хоч то слово одинаково чується, воно має різне значення у різних контекстах.

Де в Писанні написано, що то йдеться про духовних отців?

Останнє редагування модератором: 12 чер 2009
  12. Нецікавий

Заставляти вас думати я нехочу.... самі зрозумієте..., пройде час..

13. Нецікавий

а про яких отців тут може іти мова, якщо Ісус сказав неназивати нікого Отцем на землі.... звісно Ісус не про вашого і не промого батька по плоті казав, і не про решту батьків., бо тоді би Ісус перечив Сам Собі.(бо весь світ має отців по плоті, які тінями минулого, а Отець Небесний був , є і прибуває.)
    тому питання, про яких же отців міг говорити Ісус( щоб не називати нікого отцем), називаючи Авраама отцем.

про духовних чи плотських, чи може про тих і тих????скажіть будьласка, варіантів небагато.
    чекаю вівдповіді .

і заглянте у ПОСТ 43 можливо там вам щось пригодиться...

Нехай благословить Господь.

14. Брацлавчанин

Погодьтесь, що мова тут іде або про рідного батька, що є нелогічним, або про отців церкви (духовних отців).

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви забули ще один варіант: йдеться ні про плотських, ні про духовних отців.
    Як вам таке?

Останнє редагування: 11 чер 2009
  16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Мих, звідки Ви знаєте, кого мав на увазі Ісус?:)

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Матв.23:9 " І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі." :)
    Питання в тому, чому ті слова були сказані? Тут без доброго володіння Біблійної науки відповісти неможливо.
    Гадати -то тільки виставляти себе курам на сміх.

• Подобається Подобається x 2
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я притримуюсь загальної думки Олени. Ми всі часто не знаємо біблійної науки, значення слів, проте нам здається, що ми всі все знаємо. А це велика помилка.

Є таке поняття - технічна мова, яка має свою термінологію та визначений зміст понять, слів. Духовна мова - так само має певні поняття, певні изначення. І навіть не кожна мова є досконала для духовної науки.

19. Нецікавий

ви не слідкуєте за темою?? :dntknw:..... ми говоримо, про тих, що Ісус казав неназивати отцями.......... а про те що один Отець, той що на небі ми вкурсі.

Ісус протеречив би Сам Собі, бо називаючи Авраама отцем(Ів. 8:56), Він говорить отцем нікого не називати(Матв. 23:8-10).
    Слово Боже неможе перечити собі, тому мова у МАТВ. 23:8-10 йшла про духовних наставників і отців, яких не треба називати духовними наставниками і отцями, що успішно роблять деякі конфесії.

вибачте , що повторився, але бачу , що це потрібно

Гадати--- "левий стайл"....))))
    а будучи в Дусі Святому можна відповісти?

чекаю відповіді...

Останнє редагування: 11 чер 2009
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

так сказано ж: НІКОГО!

а де твій аватар? :)