Курва, та шо в вас компи 20 річної давності чи шо? Стоїть каспер інет секюріті, нема ніяких гальмів. Так шн не видумуйте.. Як мені шось не подобаїсі, качвю короїда і шманаю ним комп..
Який там компютер на селі? Такий во. На селі тако во - включаєш каспера, всьо геть чисто зависає, йдеш бортувати в фіри колеса, возити комбікорм, тогди сі вертаєш і воно починає робити.
В Сімці. І так далі. Ран7іш юзав Аваст. Але майкрософт єсеншл - норм. Біллі вражає. Ще трохи - і IE скоро перестане бути матюком. Створіть краще. Вінду(ОСю) та антивірус. Так. Забаньте касперскіє, одноглазнікі-вконтактє та майлсру. Повно альтернатив-оригіналів. Вони агресино оекламуються на пост-совку. Викинь те гімно. касперський - в співпраці з фсб ссілку давати не буду, щоби не піарити рашасайти.
Я спеціально скачав для свого компа 2009 року стару безкоштовну версію Аваст 5.1.865 і відключив в ній оновлення самої програми. Оновлення антивірусної бази приходять щодня, ресурсів антивірус на себе тягне зовсім мало. Десь 5 років вже так, не гальмує, загалом все добре.
В мене Есет зараз стоїть, Кюреіт регулярно комп обнюхує - всьо працює як годинник, ніяких тобі ані конів, ані хробаків нема Життя без Каспера існує
Десь минулої весни закінчилась ліцензія на Каспер, продовжувати не став з бойкотних міркувань. З того часу антивірус не використовую. Найліпший антивірус - то є мозги, вони мають постійно працювати в фоновому режимі, не дозволяючи клікати на всяку підозрілу херню. На днях мозги зависли і я таки клікнув, підхопив вперше за рік заразу. Скачав Аваст, просканував комп, знайшов паразіта і прибив. Аваст зніс
Ви пропонуєте дати "обнюхати" програмі Кюреіт з РФ, у цей час «гібрідної» війни з використанням кіберпростору, коли вже сбу попереджало українців за шпигунство в соц. мережах: вк, ок, жж і т.п. ???
Користуюсь НОДом вже кілька літ. Дуже легкий і доволі надійний. Рідний Мс менш надійний, як на мене, але теж систему не надто вбиває. Про Касперські, Веби, Авіри, Авасти і іже з ними - мови нема.
Живу без антивіруса вже дуже довго, точно треба дивитись на початок теми, періодично якась фігня підхоплюється, але легко вбивається сканерами. Тепер можу точно сказати що ні один вірус не грузить так систему як антивірус. Найбільші неприємності то коли починає підгружатись реклама в пошук гугля, вирішується просто відключенням відповідного розширення в Хромі. Клікаю куди попало, ставлю програми з неперевірених джерел, і принципово гігієни не дотримуюсь. Політ нормальний.
Везуньчик наш адмін. Нє? Нада прислати юриста з моєї колишньої фірми. Умудрялася приносити/затягати постійно, і ще витріщатися, коли я переконував її, що то з її компа йдуть атаки по офісній мережі. Жи молодша пишногруда сусідка Клавдія в одноглазниках числиться. Дружина то не виділа, певнисьти Не хотілось би накаркати, але до певного часу. Будуть мати доступ до компа діти, яким щось там десь дуже цікаво, ще раз подискутуємо ))
все залежить, як використовується комп. Якщо Хуліган заробляє на життя вирощуванням петрушки, то йому шкоди наробить хіба якийсь шкідник чи бур"ян, але ніяк не комп"ютерний вірус. Бо комп"ютер в нього в першу чергу для розваг та спілкування
Ну мабуть таки в першу чергу для пошуку інформації, але тут теж не нашкодиш, а ше я собі купив НАС на 4 терабайти і все для мене важливе закинув туди, та ше і зробив дзеркальну копію, фотографії вже давно в "Пікасу" залив, на компі нема нічого такого що не можна було б відновити з інших джерел.