Holy War: типова суперечка "Windows краще ніж..."

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем afterstep, 1 сер 2009.

1. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Выдносно купування вінди, то якщо є необхідність ставити на роботі все офіційне поставте краще UBUNTU. Адже платити прийдеться не лише за віндовс, а й за весь пакет програм. В лінуксі не важко розібратися. Якщо хтось годину-другу покаже його основи і принципи, то цього буде достатньо.

2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

І для Віндовса можна знайти безкоштовні програми-аналоги віндосівським (Deep Burner замість Nero, Open Office замість Microsoft Office тощо). А от, якщо прийдеться на Лінуксі запустити якусь програму, розроблену під Віндовс, то вже буде проблема. Саме цей ньюанс і не дає мені вибрати безкоштовну Мак ОСХ на свій комп, доводиться брати Віндовс 7 :sad:

3. Trooper

Trooper Well-Known Member

???

А почему "приходится"? Это ж нормально, что-то нужное покупать за деньги.
    Например операционную систему.
    Я соглашусь, что маркетинговая политика Майкрософт очень жесткая, но с другой стороны нет разумной альтернативы раз, стоимость ОС на сегодняшний день не такие критичные деньги два.
    Вот уже купить тот же Адоб дизайн стандарт, например, совсем другие денежки. Кстати Адоб щас для украинских версий скидки сделал.

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Разом з комп'ютером отримала до нього операційну систему безкоштовно (МАК ОСХ для айМака). Але так як на ній не працює програма, яка потрібна мені по роботі, доводиться купувати спеціально Віндовс.
    Ви праві, що це дрібниці у порівнянні з тим, що треба заплатити за інші програми (Фотошоп коштує в 7 раз більше), але і такі гроші на дорозі не валяються.

5. Trooper

Trooper Well-Known Member

хм

Ну под МакОС программы тоже стоють денег. Вообще это конечно нужно было учитывать при покупке компа. Например брать не мак, а IBMсовместимый и фсьо.

6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так, тому такі програми як Фотошоп доводиться купувати в будь-якому випадку. А решта програм можна так само замінити на безкоштовні аналоги.
    Вийшло дешевше купити мак 24', ніж аналогічний ІВМ з дуже хорошим 24' монітором для графіки. Та і взагалі-то це не має значення, бо в мене і так на маці стоїть зараз Віндовс (ліцензійний ХР) ;)

7. ovod

ovod Well-Known Member

перейшов на linux через віруси в вінді. Я не люблю користуватися антивірусами, які гальмують систему. Тому після перевірки системи антивірус зразу видаляв, решта вірусів видаляв вручну. І от в прекрасний день ручний режим став неможливий - вірус гарний попався.
    Тоді і перейшов.
    Спочатку було складно, розбирався сам, але тепер він мені подобається більше ніж вінда.
    Цікавіше. Є над чим побавитися.
    Правда маю паралельно встановлений вінодовс і так(пограти контру і гонки) і у віртуалці (треба finereader)
    Не сказав би що глюків менше ніж в вінді.
    Але якщо треба буде мати ліцензійну систему, то швидше відмовлюся від вінди.
    Якщо говорити про переваги в програмному забезпеченні, то в принципі linux гірше.
    Але, наприклад, більшість того що мені потрібно було зробити в фотошопі я робив в гімпі. Правда макросів немає таких як в фотошопі.

8. Войцек

Войцек Well-Known Member

Linux назавжди!

а де твій аватар? :)