А чё париться? Вот я установил Windows 7 и Ubuntu 10.04 - и нормалёк! Они вааще не воюют! В паутине на убунте юзаю (значительно шустрей, имхо,.. да и без [STRIKE]презерватива[/STRIKE] антивируса можно, места ей вааще крапаль можно откусить - скромная%-)), а винда для понтов - типа игрушки, фотожопки и т.п. Так что - НЕТ ВОЙНЕ!) P.S. Всю жизнь на винде сидел... Решил испытать разнообразие, поставил Ubuntu 10.04 - неожиданно приятно удивила меня эта цацка! Попробуйте - приколитесь! Тады бодалово холиварское само собой угаснет!
Основний аргумент, який я чув від прихильників Лінукса то те, що він безплатний. Я вінду 7 також беру безплатно. Під Вінду все є, під Лінукс шукати треба більше. Та й узагалі дизайн в Лінуксі мені не довподоби. Щодо вірусів, то боротись з ними легше, ніж виявляти труднощі з Лінукс.
це позиція, поважаю. але справа у тому, що лінух один раз налаштував -- і всьо, забув про те, що треба чистити\лікувати\ховатися\фільтрувати. левову частку ресурсів комп’ютера забирає фаєрвол\антивірь. в лінусі такого немає -- тому це і відображаєтсья на швидкодії
Ну перевіряти комп треба не так вже і часто, щоб антивір забирав ресурси та і компи зараз сучасні такі, що не помічаєш, що антивір активно робить, я приміром не помічаю. Для Лінукса також існують антивіри, якби мене примусили використовувати Лінукс невже би я його не поставив? Відносно очищення я маю дві програми: безплатну і платну, вони автоматично оновлюються і чистять реєстр, виправляють помилки тощо. Не знаю, ну не переконав Лінукс ним користуватись.
даруйте, але те, що Ваш антивірус не знаходе віруси і через це Ви почуваєтеся спокійним можна порівняти з тим, що якщо немає зовнішніх онак захворювання -- то це не означає, що хвороби немає. це як реклама супермодних ліків. ніколи не звертали увагу, як саме їх рекламують? "швидко позбаве від симптомів захворювання" -- це означає, що саму хворобу ці ліки не лікують, тільки сигнал організму, що йому зле. так і тут якщо антивірус мовчить -- то це радше говоре, що він працює погано. плюс не дарма у кожному антивірусі є така річ, як "швидка перевірка" і "повна перевірка", це як німе пояснення, що те, що антивірь працює -- не гарантія від того, що вірусів немає
З такою логікою можна сумніватись у чому завгодно сто разів на дню Але в кожного віруса є своя поведінка і наслідки діяльності і якщо я кажу, що вірусу нема, то мабуть я переконався у цьому. Ми ж власне, говорили про те, наскільки антивір завантажує систему і що це зараз вже не актуально.
у мене двоядерний проц 3 гц, гіг оперативки. це небагато, знаю. але робота комп’ютера відчутно ліпша, коли є лінух я про це.
У мене проц DualCore Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz (7 x 333), 2 гіга оперативки - й ті ж враження від роботи компа з лінухом!
за що цінують лінукс ?? з практики ---> поставив і працює роками безперебійно по дизайну : там можна такого натворити що в тому тільки ти сам зможеш розібратися три слова beryl compiz fusion
Та так, довелося трішки з ДОСом мати діло. Працює роками безперебійно - це не показник, в мене ХРюша на роботі 9 років безперебійно робив, а користувався я ним як вдома, тобто з усіма вивертами. ПЗ мусить постійно оновлюватись, та же 7-а непорівняно краще працює за ХР. Все що пропонується і можливо зробити з дизайном - архітектурний мотлох!