наведіть хоч один приклад бо я маю приклад відповіді від мікрософтів - "так, дякуємо, ми про цю помилку знаємо. З вас 30 баксів" Причому то була довга переписка з москвою, софт був ліцензійний, відповідно - звернулися в мікрософт в надії якщо не на підтримку, то хоча б в сподіванні на якусь пораду. Москва відфудболила в американський офіс - клієнт найняв перекладача, і написали ввічливий лист по всій формі А за три тижні (в них видно електронну пошту досі волами возять) - прийшла отака-от відповідь == до речі - за мою недовгу практику роботи з віндєцом (роки зо три) - NTFS в мене злетів. Клієнти з проблемами - "пропали дані" - зверталися Але я не можу такого сказати ні про HPFS (10 років роботи [з 1996 по 2006 - далі при апгрейді техніки сервер зупинили] OS/2 Lan Manager v5 без переінсталяції, консоль використовувалася як робоче місце), ні про ext2 - 6 років роботи без переінсталяції, і далі працює
на фоні тотального віндовоззя такий значний приріс (до речі - а звідки ви викопали 1%?) - масово! мікрософт свій планктон десятиріччями "прикормлювала" і ростила - а лінух... По-перше, некомерційний, без реклами, ... По-друге, таки орієнтований не на кінцевого користувача - а на розробників, причому доступні всі першоджерела - тексти програм, документація, CVS-репозиторії... ... продемонстрував протягом двох років хороший приріст аудиторії, причому в кількісному показнику (к-сть народу, що пересіли на лінух) доволі непогано конкурував з віндою! Особливо гарно показники пішли догори при провалі операції "Віста" (вінда Висла, Висне і буде Виснути) - і дещо пригальмував при появі windows 7. Віндовзятники знов чекають чуда і двох сервіспаків, після чого встановлять, попробують і.... сподіваюся, хоч на цей раз не розчаруються - бо за 10 років після 98-ї - довго-довго мусолили ХРень, і якось довели її до більш-менш стабільного стану, але вийшло не то, на що сподівалися, коли анонсували... ... сподіваюся, що не розчаруються Бо для лінуха настануть складні часи саме в той день, коли всі віндовзятники раптово на нього пересядуть Таки краще не випускати їх з резервації == тим часом.... 1) офісні пакети для лінуха покращуються шаленими темпами 2) в гламурі KDE вже давно вінду обігнала - і зараз замахнулися наздогнати мак 3) основний недолік лінуха (з точки зору користувача) - складний процес інсталяції - вже роки зо два як усунутий 4) хороша документація. З ростом спільноти - створюються все нові і нові блоги з спрощеною документацією, йде робота над перекладом документації (особливо в росії), і - з’являється ціла низка книжок "для чайників" == І цілком можливо, що небагато залишилося чекати, доки вінда стане десктопом для багатих марнотратників - а ті, кому працювати на компі треба - пересядуть на лінух == До речі - навіть російський уряд розуміє важливість того кроку, і, наскільки я читав - в росії є урядова програма по переводу освіти під лінух. А коли виросте покоління, що в школі вчилося на лінуху - тоді віндовзятникам доведеться заснувати секту "віндовз в кожну хату" і почати ходити з проповідями - як свідки Єгови, наприклад...
Нє, Пупере. Справжній, жорсткий холівор - це Emacs vs VI ) X Window System - коряво слепленный? Ну-ну ) Он создавался просто несколько с другими целями, чем графическая подсистема в Windows - вот и всё. Mr. Blick, Вы же не совсем с идиотами разговариваете. Прошу, не надо рассказывать про летающий офис ХР на 32 метрах. У меня была такая машина, чесслово. JFS разрабатывала IBM, XFS - SGI, где они долго и хорошо работали. И работа всех ФС таки тестируется. Мой reiserfs и тот, что у знакомых - ни разу не падал. У меня вообще ФС не мрут, кроме FAT32 Может быть Вы не в курсе дел, но Microsoft никак (пара долларов - не ответ, правда?) не отвечает за потерю данных в следствие ошибок NTFS или своих ОС.
а я читав, що російський уряд замахнувся на розробку "ру-ось".. і зовсім не на базі лінуха, а щось там унікально своє, рускоє...
Але як вони її виконують... Здається, що або цю програму хтось саботує, або просто віддали на проведення не досить професійним людям. Перша партія дисків, які необхідно було розіслати, була зламаною (хтось поліз у готовий образ диска (як вірно українською?), щоб засунути в нього документацію й зекономити на дисках) і не завантажувалася, друга - виправлена, але з деякими недоліками.... Головне, щоб люди могли свідомо користуватись комп'ютером. А далі - чи то Windows, чи то MacOS X, чи QNX - що знадобиться, з тим і можна вже розбиратися
все коректно - така термінологія застосовується - зламана, образ диску і таке інше взагалі-то для держави головне (будь якої) - незалежність. І якщо в якийсь день через примху якогось балмера чи гейтса, або через ще якісь негаразди у редмонді і таке інше - зупиниться все управління... На додачу - GPL-продукти можна перевірити по текстах, і переконатися, що шпигунів/троянів там немає... На додачу - то якою ж потрібно бути багатою державою, щоб тільки на ліцензування вінди в школах такі шалені мільярди баксів (на вітер) викидати! І, до речі, саме мак довів - діти, коли виростають - воліють користуватися тими комп’ютерами/тою операційкою, що вивчали в школі... ви просто не зрозуміли цей тонкий гумор Літати - це бути над поверхнею чогось, рухатися або висіти... Висіти, падати - це також літати!
та я думаю, що далі розмов справа не піде... погоджуюся... а що заважає у вінді викорастати прнцип "адмінські права" + "контрольна сума"?.. встановлення якихось програм щоб було суто під віндовським аналогом рута, додати туди контрольну суму -- і проблем з вірусами та нестабільною роботою бути не повинно...
зробили таке чудо ))) називаэться воно User Account control (UAC) гівно ще те і лінуксі вже SElinux доводять до ідеалу а вони тільки стають на праведний шлях =) виглядає і працює то діло каряво + приторможує ОС а якщо добавити сюди Windows Defender System Restore і мега служби Superfetch та Indexing Service получаємо такого плуга що уявити годі )) тому все це рекомендую виключати ))) З.Ы Тепер в віндовс 7 добавили пункт налаштування UAC і як завжди основна аудиторія дебіли 5 пунктів від більше до менеше (матюги........)
Ну, я не против, я достану машинку с 32Мб ОЗУ, поставлю винду и офис ХР и покажем людям, как работает, а потом поставим туда линукс с опен офисом, и тоже покажем. На кон - ваши супер-модераторские полномочия на этом форуме :cool:
що за офіс мається на увазі - це випадково не буде win98 і office 97? причому я в принципі можу показати повноцінний робочий лінух на такій машині з "шустрим" офісом - от тільки не певен, що openoffice 1.x десь у мене зберігся
http://www.nexle.dk/win2000-32mb/ http://www.delilinux.de/ http://www.puppylinux.org/ Вы не прочитали остальную часть поста, наверное. X Window System создавалась с несколько иными требованиями, чем графическая подсистема Windows. Отсюда - определённые преимущества и недостатки. Но меня они как-то слабо волнуют - в игры не гоняю И мне совершенно непонятно, зачем проводить это надуманное сравнение и что в нём можно будет увидеть И почему бы не уменьшить объём требуемой памяти вообще до 8MB. И стотыщмильйонов фунтов стерлингов в придачу )
пару тижнів тому шукав такий лінух чорт - не додумався глянути в цю сторону але глянув на arch linux - ті, зарази, виклали дистрибутив i686, відповідно, при встановленні на Cyrux III - встановлення навернулося з лайкою виду "unsupported CPU instruction" чи щось таке == треба буде спробувати ці лінухи при нагоді
знайшов комп - IBM PC 300, біла зборка (ще ірландська, а не московська), 64мб ОЗУ, 3 Гб диск Зараз на ньому стоїть (не висить і не літає) Win98 + Office 97. == Чи вдалий варіант для тесту ХРєні на життєздатність? За лінух я певен - працюватиме, і навіть досить "гламурно" Якщо цей полігон визнано вдалим - я можу спробувати поставити на ньому ХРєнь за вашими рекомендаціями - і відтестувати це
Непогано Трішки поналаштовувати - може й нормально буде. Колись мені казали, що XP іноді швидше працює ніж 2k.
ну - це я можу спробувати лише задля тесту - не для роботи особисто мені вінда не видається комфортним середовищем для роботи
http://itc.ua/node/40325 Ага, засцали! Думали вечно, как во времена виндовс95 будут пиариться на "глючной винде". ХР и 2003 сервер были патологоанатомами линукса, а еще более совершенная, и быстрая(sic!) виндовс7, похоже, станет могильщиком
Поклонник DRM? http://windows7sins.org/ Опасности же никакой не представляет, так как имеет разные ниши. Ах да, и стоимость. Говорить же о том, что XP как-то негативно повлияла на развитие Linux - )