Holly War: типова суперечка "Windows краще ніж..."

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем afterstep, 1 сер 2009.

1. Fireball

Fireball Well-Known Member

:scratch_one-s_head:

:)

:)):crazy::))

Дякую за ігнор, Пупере.

2. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

зовсім ні - є натовп віндовзятників, які не можуть без "підколок" пройти мимо лінуксоїда, що сидить мовчки, нікого не рухає...
    якраз не тому - а тому, що найбільше дір, і найпростіше вірусню писати :)
    Тому що в інших ОС - вірус просто не виживе :)
    на жаль - вже такий є. Правда, не зовсім лінух - і навіть мікрософт свою пошту тримає не на віндових кластерах (грошей шкода - таким марнотратством займатися) - мікрософт для своїх поштових служб використовує freeBSD
    ==
    а вірусів для FreeBSD - так і немає :sad:
    ми - не доводимо. У нас - ОС працює, переінсталів і шаманських танців не потребує, вовтузитися з антивірусами - не треба...
    Ми просто один раз встановили ОС - і собі працюємо. І нічого нікому не доводимо :)
    ==
    А от віндовзятники - ті постійно щось доводять, причому в основному самонавіюванням займаються, самим собі доводять, що вінда - це для них дійсно найкращий вибір!
    ті, кому просто потрібно працювати на комп’ютері. Не шаманити - а саме працювати :)
    Але не віндовз-юзери - зі старих анекдотів - віндовз-юзер подібен на віндовз-модем, віндовз-прінтер - ззовні як звичайний, але без мозгів.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

га? о_О
    аналогічно!.. :)
    ти про лінухи говориш? о_О
    це ж вінду поставив і вона працює, не тре ж пропатчувати експлорер під віндовс-2003.. ;)

от ти навів приклад вірусів, що ламають чи просто коцають вінду...
    а чому ти замовчуєш про різного роду вади лінуха?..
    наприклад, недоліки апача (і не тре казати, що це не є обов’язкова складова), через які взламують хостінги....
    ну і тд... :)

4. afterstep

давай з цього місця - трошки детальніше... Ну хоча б з прикладами :)

але спершу кілька питань:
    1) ми говоримо про персоналки, а не про сервери - ми говоримо про звичайне робоче місце користувача
    2) як ти думаєш, хто частіше переставляє ОС - віндовзятники чи лінуксоїди? Для прикладу - я вдома за 5 років інсталив тричі - перший раз на свому компі, другий раз - коли федору на убунту поміняв, і третій раз - коли купив другий комп
    2а) ти в свому блозі описав спосіб, як спростити віндові переінстали - як часто то на тебе находить?
    3) а що ти там про "пропатчення" експлорерів? то ти де таке вичитав? - таким на нині лише вінда і страждає - вони нарешті "асілілі" утиліту patch :)

5. duncan

ну так і я ж про персоналки, про широке коло користувачів... :)
    а пан фаєрбол наводе приклади великих підприємств...
    звичайно, що віндовзятники...
    чи хто сперечається?..
    я, наприклад, перевстановлюю щопівтора пісяця...
    це аналогія щодо "пропатчити кедеє під фрібеесде"... :))

6. afterstep

то забув уточнити - це про KDE версії 2 :) - і вже мовчу про версію FreeBSD :)
    анекдот старий, бородатий - десь тих часів, що анекдот про корел:
    - Холмс, как вьі думаете, чем наполненьі воздушньіе шарьі на заставке корела?
    - Истественно, водородом, Ватсон!
    - А почему, Холмс?!
    - Ватсон, ето же елементарно - у меня вчера корел навернулся - так пол-виндьі нахрен снесло!
    І навіть великі підприємства не використовують апач :)
    І навіть якби використовували - атаки в інтранеті зазвичай відбиваються найпростішим способом - по мордам хакеру :)
    ==
    І наостанок: апачівський вебсервер - це не ОС, це окремий проект. Реалізований, до речі, і для вінди. І загальновизнаний експертами як надійний - тобто про якісь "взломи" годі й говорити :)
    Але - до надійного апача чіпляють значно менш надійний php - але навіть і в цьому випадку говорити про "взлом" не доводиться, крім випадків, коли адмін аж надто вже тупий чи неадекватно "безвідповідальний".
    І вже тоді, наостанок, до того всього чіпляють користувацький контент - оті от "сайти", написані "однокнопочними мишоводами" - це така масова категорія програмістів.
    І саме з цього місця доволі тяжко говорити про надійність апача - тут вже віртуозом треба бути, щоб уникнути серйозних наслідків при атаках на оці от "творіння" :)
    ==
    але таки апач - це не ОС, і ми ж не вебсервери порівнюємо!

7. duncan

зайдеш до мене -- я тобі покажу надійність апача... :)
    ну бач, розмова переходе у площину топупості користувача... :)
    у мене також протягом останніх кількох років проблем з вірусами і троянами не було...
    хіба тільки хробак заповзав з мережі...
    але як заповзав -- так і виповзав...
    ну це ж ти ціле повідомлення присвятив апачеві... :)

8. afterstep

винятково щоб повернути лайливу суперечку в основне русло :)
    я ще планую іншу гілку "засобачити" - PhotoPaint vs PhotoShop vs Gimp - для того, щоб цю чудову перепалку не засмічувати несуттєвими деталями :)
    ==
    Коротко - операційна система - це:
    1) власне ядро системи
    2) набір базових програм системи.
    Далі, в сучасних ОС присутня графічна оболонка (якщо бути абсолютно точним - то вінда є графічною оболонкою, від якої будь-яка нормальна ОС відмовиться, і тільки тому вони змушені були написати щось подібне на ОС)
    тому - наступним пунктом - можемо вказати
    3) графічна оболонка (графічне середовище)
    4) набір базових (системних) утиліт, - точніше, їхнї "графічні" морди
    5) набір користувацьких утиліт в графічному режимі (такі, що не мають аналогів в текстовому)
    ==
    Ну, і по лінухах:
    1) ядро системи - станом на нині - окремий проект для лінухів. Доволі добре документований, більшість параметрів системи можна змінити "на ходу" - без перезавантаження. Якщо (раптом! ну аж так зовсім треба! і зовсім екзотичну функцію, яку зазвичай не використовують!) потрібно додати нову функціональність до ядра, - достатньо докомпілити той модуль. І, зазвичай, також можна "підкинути" той модуль "на ходу" - без перезавантаження.
    ** (особисто мене оті от віндові "щоб задіяти нові параметри - потрібне перезавантаження", і так кілька разів протягом встановлення того ж офісу - прикалує :) = прикалує лише тому, що мене то не торкається, я за тим спостерігаю зі сторони = якщо б зачіпало - я б скаженів)
    2) у вінді і половини тих мережевих та системних утиліт немає, взагалі я співчуваю віндовим адмінам - якщо користати базовий віндовий набір - то як на роялі одним пальцем бринькати
    3) таки графічних оболонок для лінуха (з "гламурненьких) я знаю три, і, думаю, їх троха більше. І по "гламкрності" вони вінді не поступаються - хто хоче - той "шламур" вмикає, хто не хоче того педерастизму - той абсолютно ні в чому не програє
    4) частина мережевих утиліт, всі утиліти налаштування - реалізовані. Доволі симпатичні центри керування як в гнома, так і в KDE.
    5) "базовий" комплект таки кращий в лінуха - тобто лінух відразу після інсталяції - повноцінне робоче місце. В тому числі повноцінний офіс (openoffice), гпарочка графічних редакторів (і аналог фотошопа - Gimp), повноцінна робота з pdf (і не потрібно ставити ніяких адобе рідерів), кілька варіантів аськи, є підтримка сканування і купи прінтерів, і т.д. і т.п.
    Отак от просто "сідай і працюй" - і все.
    І основна фішка - немає того результату нічних марень явно нетверезого вар’ята - "ішака", ще відомого як "інтернет експлорер"

9. TOTORO

TOTORO admin

полюбив Fedora за простоту роботи з пакетами за що любив фряху
    по функціоналу , ну що все є все працює відмінно за гарфічні оболонки ...
    товариш афтерстеп вроді глямурне кде реалізували і під віконцями і як їх тепер розцінювати (позбавили цноти =) ... ) + є така штука як GTK+ під якою працюють багато перекомпілених прог з лінукса під віндовсом
    наприклад мій улюблений (тепер вже) клієнт мереж бітторрент Deluge
    такого функціоналу міжплантформних програм не бачать навіть у снах розробники софту під віконцями ....

щодо фотошопу

є така думка стара і далеко не моя що 99% наших псевдо користувачів софту аля фотошоп використовуть функції пейнта
    так тоді чому їм потрібен фотошоп ?? , а просто тому що вони це получать задарма
    а не так як за бугром коли за гвіндовс треба заплатити кучу бабла

отож сидять і рахують грошики люди і думають на чому їм працювати
    а не так як у нас "перстановлю раз у місяць я Looner XP і буде мені щастя"

давно відчув переваги відкритого ПО і переваги ліцензійного ПО
    і в цьому і в іншому випадку головне у них ПІДТРИМКА !
    якої більшість товаришів не бачили )

про віруси
    вірус має конкретну ціль в даному випадку програми під віндовс це їх явище

в лінуксі є інші тварі також від кривих рук доречі )))

chkrootkit та rkhunter не дарма є )))

ось вроді і усе
    працюю з віндовсом як із робочим компом
    з лінуксом як сервери
    розумію між ними межу і нікого не провокую на героїчні переходи
    ввжаю що не тупий юзер не виживе в лінуксі і це прекрасно ))

Вкладення:

• f10release.jpg
      f10release.jpg
      Розмір файлу:
      3,5 КБ
      Переглядів:
      2
    • f10release.jpg
      f10release.jpg
      Розмір файлу:
      3,5 КБ
      Переглядів:
      2
  10. duncan

гламур зло!.. :)
    інтерфейс 98-ї вінди мені подобається уже сім років...
    його і користаю...
    з цим не погоджуюся...
    якби це було так -- то у мене досі би стояла твоя сьома федора... ;)
    до речі, кац -- великий шанувальник ішака...
    :)) не підколов ні разу!...
    афтерстеп підняв фотошоп під лінухом...
    принаймні так сказав, а недовіряти не маю жодних причин...
    лишився корел і язлі... :)

11. afterstep

якщо прочитати між стрічками - то там написано: при умові, що користувач вивчив зо півтора десятки типових утиліт. Бо воно таке - якщо не знаєш, як користати - то лише марно місце на диску забирає. Вінда тим шляххом і пішла - вивільнила місце. Бо, мовляв, юзер все одно не вмітиме тим користуватися, а (з досвіду мікрософта) написати програму, що працює правильно і без помилок - то практично неможливо.
    "в лоб" - не пішли. Особливих причин вовтузитися і піднімати їх - не бачу. Хоча б тому що:
    1) є досить непоганий векторний редактор під лінухом, правда, називається не CorelDraw. Можливо, якихось "крутих" функцій у ньому і немає - але, знов таки, можливо, того що в ньому є - для роботи достатньо? Якщо назвеш таку функціональність, без якої тобі "ну ніяк", і в тому редакторі немає - ну, будемо думати.
    Відмазка "клієнт хоче файли cdr" - не канає.
    2) от стосовно язлі - хотілося б знати, яку саме ти статистику вибираєш. Вибач, але мій досвід підказує мені, що російські програми зазвичай є "обманом", і те, що вони роблять в гламурний спосіб під вінду - цілком можна зробити ефективно і просто в негламурний спосіб. Вже не кажучи про якість російських програм - в них аж надто часто трапляються помилки, правда, рідше ніж в мікрософта.
    гарна фраза - одне "не" зайве - кожен викидає зайве "не" на свій смак

12. duncan

навіть якщо подивитися на наш форум, можна зробити висновок: люди не хочуть вивчати те, що напряму їх не стосується...
    є кнопка "цитата фрагмента", яка дуже полегшує життя, але доки десять разів не звернеш на неї увагу -- люди користуватися нею не починають...
    у цьому то й перевага вінди -- вставив диск, натиснув кілька кнопок і все працює..
    пригадуючи 98-ий віндовс, коли тре було більшість служб додатково налаштовувати, шукати інфу, встановлювати, перевіряти, чому воно не працює, починаючи від 2000-го (або навіть глючного до неможливості міленіума) це все зникло...
    клієнтам до ляпки, який формат, головне, щоб їхнє програмне забезпечення його з’їло.. :)
    але є ще така річ, як звичка -- мало хто кардинально переходе з одного редактора на інший, якщо:
    1. інший незрозумілий інтерфейс...
    2. російський (англійський)...
    3. інші клавіатурні скорочення...

через то й веб-сайти всі як конвеєрного типу -- однотипні та малоцікаві, нічого революційного нема і не буде, якщо буде, то мало хто про це знатиме, бо такий сайт буде маловідомий... :)

наприклад, я тут з адміном думав зробити ліву панель повідомлення справа, то він був категорично проти -- а бо люди не зрозуміють... :)

беклінки, все решта -- вторинне...
    ну ліньки мені руками це все робити... :)
    зарядив лінк і отримуй результат через 20-30 хвилин, зі сортуванням та додатковою інфою...

Вкладення:

• 22193607.jpg
      22193607.jpg
      Розмір файлу:
      63,4 КБ
      Переглядів:
      0
    • 22193607.jpg
      22193607.jpg
      Розмір файлу:
      63,4 КБ
      Переглядів:
      0
  13. afterstep

я просто так і не розумію, що саме ти називаєш таким вумним словом :)))
    тут відповім по пунктам:
    1) лінух в тому не відрізняється - тобто якщо ми не порівнюватимемо явно застарілий лінух часів 98-ої вінди з Windows 7 - то перевага буде явно не на користь Windows 7
    2) таки аудиторія "однокнопочних організмів" - мрія будь-якого маркетолога. Щоб системою користувалися однокнопочні з тугим гаманцем
    3) ти слово "працює" вживаєш в не зовсім коректному контексті. Краще було б сказати - "виглядає роботоздатним, як при поверхневому огляді, так і в разі, якщо сильно не навантажувати". Тобто по реклямувкам мікрософта - цінда уявляє собою потужний, швидкісний і таке інше автомобіль. А насправді - є зашкленою фірою, причому на екрані перед оператором відображається не картинка реального часу - а "галіма" ілюзія швидкої їзди. Наприклад, спробуй розархівувати (або заархівувати) на вінді каталог, що містить зо 5000 файлів загальною "вагою" під гігабайт. Може, тобі такий приклад видасться надуманим - але і таке в роботі трапляється. Тут питання не в коректності прикладу - а як прикольно "влипає" вінда.
    і думати - також?
    ==
    а от стосовно консервативності користувачів - згоден.
    Тому й кажу, що по нинішнім часам - ОС на десктопі - це скорше питання смаку та звичок.
    ==
    Але коли при мені віндовзятники починають нити. що вінда повисає, це тягне а це не тягне - віриш, трафляє. Ви ж самі собі обрали той геморой, таке гімно на сніданок? - ну то або їжте мовчки, або знайдіть у собі залишки мізків, і освойте якусь операційну систему, а не мікросовтівську суміш ігрової приставки з медіаплеєром.

14. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

А то, что "линукс форева и как сервер, и как десктоп, винда мастдай" - подростковый комплекс, который со временем уходит, как юношеские прыщи :))

15. Fireball

Кому что от "десктопа" нужно, тот с тем и работает ;)
    Всё остальное - банальная провокация.

16. afterstep

і замість цього комплексу - приходить старечий маразм і працьовитість?
    мене, наприклад, перевстановлення ОС "ламає" - я вважаю, що розважатися можна значно цікавіше, і час тратити значно корисніше та приємніше.
    А вже оті "мені вірус то-то і то-то зробив", "а в мене антивірус перестав ловити" і таке інше - інакше як на підліткову твердолобість - не знаю, ще б на що списати...

17. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Приходит понимание того, что бойкое стучание по клавиатуре на фоне черного экрана для выполнения тривиальных действий - не признак какого-либо профессионализма в ИТ-области.
    Перестаешь фанатично верить и рассказывать другим сказки прошлого века о глючной винде и неглючном линуксе, не подверженном вирусам.
    В общем, становишься нормальным человеком.

18. Fireball

Есть одно "но", Mr. Blick.
    Это "бойкое стучание по клавиатуре на фоне чёрного экрана" является очень удобным способом взаимодействия с компьютером и таки да функционально :pardon:

19. afterstep

а коли приходить розуміння, що переповідати побрехеньки часів як ваша бабця дівкою була - це не байкарство, а глупство?
    ой?!!! - а ви що розповідаєте?
    "бабка, новьій век на дворе - миллениум!"
    і вже як мінімум з того часу - ваша байка суттєво застаріла :)
    ==
    чи ви дійсно думаєте, що я на форум дописую з "чорного вікна"?
    це тоді, коли відключаєш мозок, перестаєш читати керівництво користувача, починаєш розказувати глупоти яко байки, і безглуздо витрачаєш час на переінстали, антивіруси, "апгрейди/сервіспаки/патчі" тощо?
    ==
    краще я до скону буду ненормальним, ніж отак сам себе нижче плінтуса опущу :)

20. afterstep

думаю - тут зовсім інше малося на увазі.
    Якщо під віндою запустити консоль - тоді воно саме так. Жахливе чорне вікно, незручне і криве, і т.д.
    ==
    Але тяжко сліпому пояснити красу райдуги, а віндовзятнику - переваги лінухової консолі!
    до речі - нортон командер ви теж "ацтоєм" вважаєте?
    ==
    PS: нагадаю особливості жанру.
    Holy War - це як полеміка в політичних гілках - з лайками, емоціями, вигуками "сам дурак" і таке інше.
    Основна подібність - дискусія ведеться не для того, щоб когось переконати - а щоб "покрасуватися", просто провести час, і таке інше
    Основна відмінність - при політичних дискусіях люди часто насправді псують стосунки між собою, - в комп’ютерних Holy War - теж були зафіксовані такі поодинокі випадки.
    Але зазвичай - це проста "перепалка заради перепалки", і лайка застосовується не з метою образити, а як один з (аргументів?) інструментів "покрасуватися".
    Якщо ця особливість жанру вам неприємна - попередьте, і стосовно вас ця особливість застосовуватися не буде.

а де твій аватар? :)