зовсім ні - є натовп віндовзятників, які не можуть без "підколок" пройти мимо лінуксоїда, що сидить мовчки, нікого не рухає... якраз не тому - а тому, що найбільше дір, і найпростіше вірусню писати Тому що в інших ОС - вірус просто не виживе на жаль - вже такий є. Правда, не зовсім лінух - і навіть мікрософт свою пошту тримає не на віндових кластерах (грошей шкода - таким марнотратством займатися) - мікрософт для своїх поштових служб використовує freeBSD == а вірусів для FreeBSD - так і немає ми - не доводимо. У нас - ОС працює, переінсталів і шаманських танців не потребує, вовтузитися з антивірусами - не треба... Ми просто один раз встановили ОС - і собі працюємо. І нічого нікому не доводимо == А от віндовзятники - ті постійно щось доводять, причому в основному самонавіюванням займаються, самим собі доводять, що вінда - це для них дійсно найкращий вибір! ті, кому просто потрібно працювати на комп’ютері. Не шаманити - а саме працювати Але не віндовз-юзери - зі старих анекдотів - віндовз-юзер подібен на віндовз-модем, віндовз-прінтер - ззовні як звичайний, але без мозгів.
га? аналогічно!.. ти про лінухи говориш? це ж вінду поставив і вона працює, не тре ж пропатчувати експлорер під віндовс-2003.. от ти навів приклад вірусів, що ламають чи просто коцають вінду... а чому ти замовчуєш про різного роду вади лінуха?.. наприклад, недоліки апача (і не тре казати, що це не є обов’язкова складова), через які взламують хостінги.... ну і тд...
давай з цього місця - трошки детальніше... Ну хоча б з прикладами але спершу кілька питань: 1) ми говоримо про персоналки, а не про сервери - ми говоримо про звичайне робоче місце користувача 2) як ти думаєш, хто частіше переставляє ОС - віндовзятники чи лінуксоїди? Для прикладу - я вдома за 5 років інсталив тричі - перший раз на свому компі, другий раз - коли федору на убунту поміняв, і третій раз - коли купив другий комп 2а) ти в свому блозі описав спосіб, як спростити віндові переінстали - як часто то на тебе находить? 3) а що ти там про "пропатчення" експлорерів? то ти де таке вичитав? - таким на нині лише вінда і страждає - вони нарешті "асілілі" утиліту patch
ну так і я ж про персоналки, про широке коло користувачів... а пан фаєрбол наводе приклади великих підприємств... звичайно, що віндовзятники... чи хто сперечається?.. я, наприклад, перевстановлюю щопівтора пісяця... це аналогія щодо "пропатчити кедеє під фрібеесде"... )
то забув уточнити - це про KDE версії 2 - і вже мовчу про версію FreeBSD анекдот старий, бородатий - десь тих часів, що анекдот про корел: - Холмс, как вьі думаете, чем наполненьі воздушньіе шарьі на заставке корела? - Истественно, водородом, Ватсон! - А почему, Холмс?! - Ватсон, ето же елементарно - у меня вчера корел навернулся - так пол-виндьі нахрен снесло! І навіть великі підприємства не використовують апач І навіть якби використовували - атаки в інтранеті зазвичай відбиваються найпростішим способом - по мордам хакеру == І наостанок: апачівський вебсервер - це не ОС, це окремий проект. Реалізований, до речі, і для вінди. І загальновизнаний експертами як надійний - тобто про якісь "взломи" годі й говорити Але - до надійного апача чіпляють значно менш надійний php - але навіть і в цьому випадку говорити про "взлом" не доводиться, крім випадків, коли адмін аж надто вже тупий чи неадекватно "безвідповідальний". І вже тоді, наостанок, до того всього чіпляють користувацький контент - оті от "сайти", написані "однокнопочними мишоводами" - це така масова категорія програмістів. І саме з цього місця доволі тяжко говорити про надійність апача - тут вже віртуозом треба бути, щоб уникнути серйозних наслідків при атаках на оці от "творіння" == але таки апач - це не ОС, і ми ж не вебсервери порівнюємо!
зайдеш до мене -- я тобі покажу надійність апача... ну бач, розмова переходе у площину топупості користувача... у мене також протягом останніх кількох років проблем з вірусами і троянами не було... хіба тільки хробак заповзав з мережі... але як заповзав -- так і виповзав... ну це ж ти ціле повідомлення присвятив апачеві...
винятково щоб повернути лайливу суперечку в основне русло я ще планую іншу гілку "засобачити" - PhotoPaint vs PhotoShop vs Gimp - для того, щоб цю чудову перепалку не засмічувати несуттєвими деталями == Коротко - операційна система - це: 1) власне ядро системи 2) набір базових програм системи. Далі, в сучасних ОС присутня графічна оболонка (якщо бути абсолютно точним - то вінда є графічною оболонкою, від якої будь-яка нормальна ОС відмовиться, і тільки тому вони змушені були написати щось подібне на ОС) тому - наступним пунктом - можемо вказати 3) графічна оболонка (графічне середовище) 4) набір базових (системних) утиліт, - точніше, їхнї "графічні" морди 5) набір користувацьких утиліт в графічному режимі (такі, що не мають аналогів в текстовому) == Ну, і по лінухах: 1) ядро системи - станом на нині - окремий проект для лінухів. Доволі добре документований, більшість параметрів системи можна змінити "на ходу" - без перезавантаження. Якщо (раптом! ну аж так зовсім треба! і зовсім екзотичну функцію, яку зазвичай не використовують!) потрібно додати нову функціональність до ядра, - достатньо докомпілити той модуль. І, зазвичай, також можна "підкинути" той модуль "на ходу" - без перезавантаження. ** (особисто мене оті от віндові "щоб задіяти нові параметри - потрібне перезавантаження", і так кілька разів протягом встановлення того ж офісу - прикалує = прикалує лише тому, що мене то не торкається, я за тим спостерігаю зі сторони = якщо б зачіпало - я б скаженів) 2) у вінді і половини тих мережевих та системних утиліт немає, взагалі я співчуваю віндовим адмінам - якщо користати базовий віндовий набір - то як на роялі одним пальцем бринькати 3) таки графічних оболонок для лінуха (з "гламурненьких) я знаю три, і, думаю, їх троха більше. І по "гламкрності" вони вінді не поступаються - хто хоче - той "шламур" вмикає, хто не хоче того педерастизму - той абсолютно ні в чому не програє 4) частина мережевих утиліт, всі утиліти налаштування - реалізовані. Доволі симпатичні центри керування як в гнома, так і в KDE. 5) "базовий" комплект таки кращий в лінуха - тобто лінух відразу після інсталяції - повноцінне робоче місце. В тому числі повноцінний офіс (openoffice), гпарочка графічних редакторів (і аналог фотошопа - Gimp), повноцінна робота з pdf (і не потрібно ставити ніяких адобе рідерів), кілька варіантів аськи, є підтримка сканування і купи прінтерів, і т.д. і т.п. Отак от просто "сідай і працюй" - і все. І основна фішка - немає того результату нічних марень явно нетверезого вар’ята - "ішака", ще відомого як "інтернет експлорер"
полюбив Fedora за простоту роботи з пакетами за що любив фряху по функціоналу , ну що все є все працює відмінно за гарфічні оболонки ... товариш афтерстеп вроді глямурне кде реалізували і під віконцями і як їх тепер розцінювати (позбавили цноти =) ... ) + є така штука як GTK+ під якою працюють багато перекомпілених прог з лінукса під віндовсом наприклад мій улюблений (тепер вже) клієнт мереж бітторрент Deluge такого функціоналу міжплантформних програм не бачать навіть у снах розробники софту під віконцями .... щодо фотошопу є така думка стара і далеко не моя що 99% наших псевдо користувачів софту аля фотошоп використовуть функції пейнта так тоді чому їм потрібен фотошоп ?? , а просто тому що вони це получать задарма а не так як за бугром коли за гвіндовс треба заплатити кучу бабла отож сидять і рахують грошики люди і думають на чому їм працювати а не так як у нас "перстановлю раз у місяць я Looner XP і буде мені щастя" давно відчув переваги відкритого ПО і переваги ліцензійного ПО і в цьому і в іншому випадку головне у них ПІДТРИМКА ! якої більшість товаришів не бачили ) про віруси вірус має конкретну ціль в даному випадку програми під віндовс це їх явище в лінуксі є інші тварі також від кривих рук доречі ))) chkrootkit та rkhunter не дарма є ))) ось вроді і усе працюю з віндовсом як із робочим компом з лінуксом як сервери розумію між ними межу і нікого не провокую на героїчні переходи ввжаю що не тупий юзер не виживе в лінуксі і це прекрасно ))
гламур зло!.. інтерфейс 98-ї вінди мені подобається уже сім років... його і користаю... з цим не погоджуюся... якби це було так -- то у мене досі би стояла твоя сьома федора... до речі, кац -- великий шанувальник ішака... ) не підколов ні разу!... афтерстеп підняв фотошоп під лінухом... принаймні так сказав, а недовіряти не маю жодних причин... лишився корел і язлі...
якщо прочитати між стрічками - то там написано: при умові, що користувач вивчив зо півтора десятки типових утиліт. Бо воно таке - якщо не знаєш, як користати - то лише марно місце на диску забирає. Вінда тим шляххом і пішла - вивільнила місце. Бо, мовляв, юзер все одно не вмітиме тим користуватися, а (з досвіду мікрософта) написати програму, що працює правильно і без помилок - то практично неможливо. "в лоб" - не пішли. Особливих причин вовтузитися і піднімати їх - не бачу. Хоча б тому що: 1) є досить непоганий векторний редактор під лінухом, правда, називається не CorelDraw. Можливо, якихось "крутих" функцій у ньому і немає - але, знов таки, можливо, того що в ньому є - для роботи достатньо? Якщо назвеш таку функціональність, без якої тобі "ну ніяк", і в тому редакторі немає - ну, будемо думати. Відмазка "клієнт хоче файли cdr" - не канає. 2) от стосовно язлі - хотілося б знати, яку саме ти статистику вибираєш. Вибач, але мій досвід підказує мені, що російські програми зазвичай є "обманом", і те, що вони роблять в гламурний спосіб під вінду - цілком можна зробити ефективно і просто в негламурний спосіб. Вже не кажучи про якість російських програм - в них аж надто часто трапляються помилки, правда, рідше ніж в мікрософта. гарна фраза - одне "не" зайве - кожен викидає зайве "не" на свій смак
навіть якщо подивитися на наш форум, можна зробити висновок: люди не хочуть вивчати те, що напряму їх не стосується... є кнопка "цитата фрагмента", яка дуже полегшує життя, але доки десять разів не звернеш на неї увагу -- люди користуватися нею не починають... у цьому то й перевага вінди -- вставив диск, натиснув кілька кнопок і все працює.. пригадуючи 98-ий віндовс, коли тре було більшість служб додатково налаштовувати, шукати інфу, встановлювати, перевіряти, чому воно не працює, починаючи від 2000-го (або навіть глючного до неможливості міленіума) це все зникло... клієнтам до ляпки, який формат, головне, щоб їхнє програмне забезпечення його з’їло.. але є ще така річ, як звичка -- мало хто кардинально переходе з одного редактора на інший, якщо: 1. інший незрозумілий інтерфейс... 2. російський (англійський)... 3. інші клавіатурні скорочення... через то й веб-сайти всі як конвеєрного типу -- однотипні та малоцікаві, нічого революційного нема і не буде, якщо буде, то мало хто про це знатиме, бо такий сайт буде маловідомий... наприклад, я тут з адміном думав зробити ліву панель повідомлення справа, то він був категорично проти -- а бо люди не зрозуміють... беклінки, все решта -- вторинне... ну ліньки мені руками це все робити... зарядив лінк і отримуй результат через 20-30 хвилин, зі сортуванням та додатковою інфою...
я просто так і не розумію, що саме ти називаєш таким вумним словом тут відповім по пунктам: 1) лінух в тому не відрізняється - тобто якщо ми не порівнюватимемо явно застарілий лінух часів 98-ої вінди з Windows 7 - то перевага буде явно не на користь Windows 7 2) таки аудиторія "однокнопочних організмів" - мрія будь-якого маркетолога. Щоб системою користувалися однокнопочні з тугим гаманцем 3) ти слово "працює" вживаєш в не зовсім коректному контексті. Краще було б сказати - "виглядає роботоздатним, як при поверхневому огляді, так і в разі, якщо сильно не навантажувати". Тобто по реклямувкам мікрософта - цінда уявляє собою потужний, швидкісний і таке інше автомобіль. А насправді - є зашкленою фірою, причому на екрані перед оператором відображається не картинка реального часу - а "галіма" ілюзія швидкої їзди. Наприклад, спробуй розархівувати (або заархівувати) на вінді каталог, що містить зо 5000 файлів загальною "вагою" під гігабайт. Може, тобі такий приклад видасться надуманим - але і таке в роботі трапляється. Тут питання не в коректності прикладу - а як прикольно "влипає" вінда. і думати - також? == а от стосовно консервативності користувачів - згоден. Тому й кажу, що по нинішнім часам - ОС на десктопі - це скорше питання смаку та звичок. == Але коли при мені віндовзятники починають нити. що вінда повисає, це тягне а це не тягне - віриш, трафляє. Ви ж самі собі обрали той геморой, таке гімно на сніданок? - ну то або їжте мовчки, або знайдіть у собі залишки мізків, і освойте якусь операційну систему, а не мікросовтівську суміш ігрової приставки з медіаплеєром.
А то, что "линукс форева и как сервер, и как десктоп, винда мастдай" - подростковый комплекс, который со временем уходит, как юношеские прыщи )
і замість цього комплексу - приходить старечий маразм і працьовитість? мене, наприклад, перевстановлення ОС "ламає" - я вважаю, що розважатися можна значно цікавіше, і час тратити значно корисніше та приємніше. А вже оті "мені вірус то-то і то-то зробив", "а в мене антивірус перестав ловити" і таке інше - інакше як на підліткову твердолобість - не знаю, ще б на що списати...
Приходит понимание того, что бойкое стучание по клавиатуре на фоне черного экрана для выполнения тривиальных действий - не признак какого-либо профессионализма в ИТ-области. Перестаешь фанатично верить и рассказывать другим сказки прошлого века о глючной винде и неглючном линуксе, не подверженном вирусам. В общем, становишься нормальным человеком.
Есть одно "но", Mr. Blick. Это "бойкое стучание по клавиатуре на фоне чёрного экрана" является очень удобным способом взаимодействия с компьютером и таки да функционально
а коли приходить розуміння, що переповідати побрехеньки часів як ваша бабця дівкою була - це не байкарство, а глупство? ой?!!! - а ви що розповідаєте? "бабка, новьій век на дворе - миллениум!" і вже як мінімум з того часу - ваша байка суттєво застаріла == чи ви дійсно думаєте, що я на форум дописую з "чорного вікна"? це тоді, коли відключаєш мозок, перестаєш читати керівництво користувача, починаєш розказувати глупоти яко байки, і безглуздо витрачаєш час на переінстали, антивіруси, "апгрейди/сервіспаки/патчі" тощо? == краще я до скону буду ненормальним, ніж отак сам себе нижче плінтуса опущу
думаю - тут зовсім інше малося на увазі. Якщо під віндою запустити консоль - тоді воно саме так. Жахливе чорне вікно, незручне і криве, і т.д. == Але тяжко сліпому пояснити красу райдуги, а віндовзятнику - переваги лінухової консолі! до речі - нортон командер ви теж "ацтоєм" вважаєте? == PS: нагадаю особливості жанру. Holy War - це як полеміка в політичних гілках - з лайками, емоціями, вигуками "сам дурак" і таке інше. Основна подібність - дискусія ведеться не для того, щоб когось переконати - а щоб "покрасуватися", просто провести час, і таке інше Основна відмінність - при політичних дискусіях люди часто насправді псують стосунки між собою, - в комп’ютерних Holy War - теж були зафіксовані такі поодинокі випадки. Але зазвичай - це проста "перепалка заради перепалки", і лайка застосовується не з метою образити, а як один з (аргументів?) інструментів "покрасуватися". Якщо ця особливість жанру вам неприємна - попередьте, і стосовно вас ця особливість застосовуватися не буде.