Я вже писав, що, якщо на нас нападе Росія, то ми також більш радикальними станемо...Але убережи нас, Боже, від цього... Не хочу я радикалізації такою ціною... Краще мирно, спокійно, неквапливо...
Насправді ця політика просувалася і до конфлікту в Осетії. Видно що є план, який чітко і розмірено впроваджується в життя. В нас все як бог пошле.
Не спішіть поперед батька в пекло...Там проблеми З Росією почались ще в 1990 році, коли "доблєстниє" радянські десантники трощили голови людям саперними лопатками...А потім Росія доклала рук в Абхазії і Осетії ...08.08.08 то вже останній мазок російського "живопису"... Нас Бог милував, то давайте будемо обережними і неквапливими...
Насправді не бачу звязку. Ми єдина країна в Європі (молдаванів ще запишіть), яка продовжує толерантно прогинатися під чужі "національні інтереси". Всі обрубали давно більшовицькі щупальця. Білорусь була така толерантна, що хоч до рани прикладай, тепер боком їм вилазить. Так що не плутайте грішне з праведним.
Говорить-то они, конечно, говорят, а вот грамматике их никто не учит Стоит только посмотреть орфографические ошибки в резюме современных выпускников ВУЗов, составленных по-русски, - волосы дыбом встают Так что в Грузии еще не все с этим делом потеряно. Если они хотя бы с 7-го класса русский учат.
Соглашусь с Вами, шановна пани! Могу сказать, что это - беда не только украинских школ. И началось это, судя по всему, намного раньше... К примеру, мой сын учился и закончил русскую школу в Армении. Учительницей русского языка у него была армянка, закончившая в Ереване пединститут по специальности русский язык и литература. Говорила она по русски практически без акцента. Но допускала всё же такие ошибки, которые ни один русский человек, выросший в среде русского языка, не мог бы сделать. Естественно, её ученики неплохо говорили по-русски, но грамотности от них требовать было бы несколько затруднительно. Тем более - практически абсолютной грамотности и особенно - языкового чутья, понимания нюансов языка.
А сейчас в Армении ситуация еще хуже с русским языком в плане обучения в школе. Приведу пример: Мы, когда ехали в Армении из Гарни в Гегард, тормознули какой-то автобус. Если грузинский алфавит мы еще хоть как-то выучили и могли понять куда едет та или иная маршрутка, то армянский алфавит - вообще темный лес: приходилось тормозить каждую маршрутку и спрашивать у водителя. В общем, непонятно было, что на табличке автобуса было написано. Тормознули, спросили: в Гегард? Да, в Гегард. Сели в него, а это оказался школьный автобус Куча детей. Муж разговаривал с водителем, который, понятное дело, знал русский язык. А я сидела в гуще этих детей. (Возраст от 10 до 17 лет примерно) Так вот, никто из этих детей не говорил ни по-русски, ни по-английски А подбосили они нас совсем бесплатно, еще и лавашом угостили и на шашлыки приглашали. Такие в Армении сердечные люди
А на фіг їй Грузія здалася? Хто його знає? Політика Росії не підкоряється законам здорового глузду...Умом Росію нє понять... В Россію можно только вєріть... Ось я вірю, що вона може... А багато наших дітей 10-17 років говорить англійською?
Звичайно, наші діти набагато краще знають англійську! Принаймні, навіть 6-річна донька моєї подруги відповість на елементарні питання: "What is your namе?" & "How old are you?"
Нещодавно була подружка в гостях з сином. Хлопцю 13 років... Не знаю точно, в який клас він перейшов, але можна порахувати .... Випадково у нас зайшла розмова на цю тему. Предмета "Російська мова" і "Російська література" у них в школі взагалі немає. Дещо з російської літератури (Гоголя, тощо) вони навчають у курсі "Світова література". Я сама здивувалася, бо думала, що є. А подруга мене просвітила, що вже давно у всіх школах відмінили російську мову і літературу.
Не у всіх відмінили. В школі дочки - є російська мова і література, один урок в тиждень за цей рік навчилась досить добре читати російською. З підручниками правда проблема, читали казки Пушкіна прямо із збірок..., крім того окремо - "світова література"
То у Вас дуже вже якесь елітарне коло спілкування...Серед моїх знайомих дітей, в 6 років розуміючих англійську, нема... В Києві!? Куди Попов дивиться? Ну з літературою зрозуміло...Нехай вивчають і вкурсі світової літератури...Але граматика російської мови!?
Это - шутка? Видимо - нет... Папа лидера "Океана Эльзы" довел образование до последней черты... При ТАКом даже Табачник станет спасителем...
Вже другий рік Сабачник керує...Докерувався до закриття шкіл, а до виправлення ситуації з вивченням російської мови руки не дійшли... Причому у себе попід носом в Києві...
Дальневосточник, из-за любви к Вам нашла программу для 10-11 классов по мировой литературе. Світова література 10 клас Стендаль (1783-1842). «Червоне і чорне» Онорé де БАЛЬЗÁК (1799–1850). “Гобсéк” Фéдір ДОСТОЄВСЬКИЙ (1821–1881). «Злочин і кара». Лев ТОЛСТÓЙ (1828–1910) «Анна Кареніна» Волт ВÍТМЕН (1819–1892) (Вірші за вибором учителя) Шарль БОДЛÉР (1821–1867). «Альбатрос», «Відповідності», «Вечорова гармонія». Поль ВЕРЛÉН (1844–1896). “Забуті арієти», “Так тихо серце плаче...”, “Поетичне мистецтво”. Артюр РЕМБÓ (1854–1891). “Відчуття”, “П’яний корабель”, “Голосівки”. Óскар УÁЙЛЬД (1854–1900). «Портрет Доріана Грея». Жесткое произведение, не для детей, ИМХО! Чарльз ДІККЕНС (1812–1870). «Пригоди Олівера Твіста» Микóла НЕКРÁСОВ (1821 – 1877). “О шостій вчора завернув...”; «Роздуми біля парадного під’їзду»; «Трійка»; «На смерть Шевченка». 11 клас Франц КÁФКА (1883–1924). «Перевтілення» Джеймс ДЖОЙС (1882–1941). «Джакомо Джойс» Михáйло БУЛГÁКОВ (1891–1940). «Майстер і Маргарита» Рáйнер Марíя РÍЛЬКЕ (1875–1926). «Орфей, Евридіка, Гермес», «Ось дерево звелось...» ҐІЙÓМ АПОЛЛІНÉР (1880–1918). «Лорелея», «Міст Мірабо», «Зарізана голубка й водограй» Олексáндр БЛОК (1880–1921). «Незнайома», «Весно, весно, без меж і без краю...», «Скіфи» Аннá АХМÁТОВА (1889–1966). «Довкола жовтий вечір ліг», «Дав мені юнь ти сутужную», «Реквієм» Бертóльт БРЕХТ (1898–1956). «Життя Галілея» Альбéр KAMЮ (1913–1960). «Чума» Ернéст Мíллер ХЕМІНГУÉЙ (1899–1961). «Старий і море». Габріéль ГАРСÍА МÁРКЕС (нар. 1928). «Стариган із крилами» КАВАБÁТА Ясунáрі (1899–1972). «Тисяча журавлів» Мúлорад ПÁВИЧ (1929-2009). «Дамаскин» Пáтрік Зюскінд. «Запахи, або Історія одного вбивці» "Парфюмера" читать подросткам с неокрепшей психикой - тоже жесть!!!!