Грузія - маяк демократії.

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Danilo, 19 бер 2010.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 5
  2. Loyal

Loyal Well-Known Member

Хто сказав???? Маю знайомих там. Їм дуже комфортно - не бояться за свою машину, за телефони в маршрутці (в нас сумки всі тримають, якби там було по мільйону). Мають хорошу середню з/пл, за яку себе чують білими людями. Будь-які довідки на виїзд чи що-будь отримуєш одразу і без цукєрок чи 20 грн. Кордон перетинають швидко, не треба півночі стояти. Можливо, в решті ми й краще живемо... А взагалі я грузинами захоплююсь - їх силою, витримкою, гордістю і такою правильною затятістю... Десь колись ми такими були і, дай Бог, будемо.... Знаєте, може, то гори притягують, бо тут на прикарпатті ми десь трохи схожі, але ми інша нація зі сходом/півднем і взагалі задніпрянці інші.

3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Второй раз ограбили иностранных добровольцев в Грузии. Как сообщает региональный корреспондент Кавказ-Пресс, у проживающих в регионе Гурии в городе Озургети по улице Костава гражданок Польши и Чехии украли ноутбуки, деньги и личные вещи.

При ехавшие по доброй воле иностранки снимают про Гурию фильм и обучают детей английскому. Как заявила одна из ограбленных, Диана Задор, они разочарованы тем, что уже дважды стали объектом ограбления. Обе иностранки съехали с квартиры, где дважды их обокрали.

Следует отметить, что после первого случая, воры были почти сразу же задержаны, а все ворованное возвращено иностранкам.

Сейчас полиция ищет воров.
    http://www.apsny.ge/2011/soc/1304441851.php

4. Nevermind

Nevermind Просто персона

Вот что Юлия Латынина в Новой Газете пишет про Грузию и в частности про Батуми:

http://www.novayagazeta.ru/data/2011/061/15.html

Но я ее чуть-чуть покритикую. :)

Про променад - правда, променад - шикарный, длинный, мы так до конца его и не дошли. "Шератон" давно открыт, а вот то, что "Рэдиссон" откроют через месяц - сомневаюсь: он, конечно, полностью построен (жутко кривое здание - такая задумка архитектора), но там же еще наверняка должны быть отделочные работы.

Про шоссе в новый аэропорт - правда.

А это уже чушь - там все еще строится дорога на границе с Сарпи, поэтому заторы бывают как раз с грузинской стороны.

Это, в принципе, правда. Страна таки бедная.

Нищие попрошайки есть в крупных городах (причем, наглые, почти как в Индии, хотя их, конечно, к счастью, меньше, чем в Индии).

• Подобається Подобається x 3
  5. Tanka

Tanka Well-Known Member

Це, мабуть "опозиція", що з палками мітингувала. А якщо серйозно, то й шо? Поліція крадіїв знайде та вкрадене поверне. Злочинність і корупція є в усіх країнах, питання тільки в її концентрації та рівні. От в Грузії вона дуже низька, а у нас жахливо висока.

---------- Додано в 17:18 ---------- Попередній допис був написаний в 17:12 ----------

Подивилася б я на Україну, якби за 20 років незалежності їй прийшлося б пережити 2 війни, та ще прийняти у себе більш ніж 300 тис. біженців. Коли Саакашвілі прийшов до влади там була суцільна руїна - не було світла, опалення, дорог теж не було , а зараз Грузія електроенергію експортує.

• Подобається Подобається x 7
  6. Nevermind

Nevermind Просто персона

Я! (с) :yes:

250 баксів? (а це правда, такі суми й мені у Грузії говорили).

Ну, в аеропортах кордон проходили як скрізь, тобто недовго, хоча все одно вони довго порпалися в моєму паспорті. А перед зворотним вильотом вони хвилин 10 розглядали паспорт чоловіка. (У нього в паспорті дуже багато віз).

А коли їхали на поїзді з Грузії до Вірменії на грузинському кордоні поїзд стояв 1 годину сорок хвилин, а на вірменському - всього 1 годину.

• Подобається Подобається x 4
  7. Loyal

Loyal Well-Known Member

Однозначно! Та ви наші новини почитайте - ще й не таке знайдете. Обікрали тут 2 польок - в нас про таке навіть не пишуть, є куди гірші інциденти

• Подобається Подобається x 2
  8. Nevermind

Nevermind Просто персона

Так, дороги в них зараз - просто відмінні (не рахуючи кількох доріг у високогірних районах, де, втім, будуються нові дороги) - як у Європі. Я, взагалі, здається, не була в жодній країні, де дороги гірше, ніж в України.

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Мова йшла про середню зарплату в Грузії, а не про зарплати знайомих.

11. Gron

Gron тафгай

Ноутбук це погано, але ж то не "Азовсталь" чи газпром, нє?

12. Мікі

Мікі Well-Known Member

Во-во, подібну, пєсню я чую від, навіть, рядових донецьких етнічних росіян вже на протязі 20-ти років. Особливо це ниття посилилось, і вже за допомогою місцевих ЗМІ та кишенькових проросійських організацій, в останні 10-15 років. Це коли почали підгрібати владу (спочатку в Донбасі), теперішня її Банківська верхівка...

За 3 кілометри від мого дідівського донбасівського хутора, був інший хутір, де була двохсотрічна кам'яна церква і в яку мене водила бабуся, як тіко я навчився ходити...
    Я добре пам'ятаю, що люди з цього, теж старовинного українського поселення говорили тою ж українською, але трохи з іншою мелодикою, вживали слова не бабусиного мовного складу.
    І ще вони по-різному, до якоїсь міри, займались огородництвом, рЯдна, яких було багато в кожній хаті, по своїм колірним та візерунковим мотивам, теж, якщо було придивитися, відрізнялися... і т.д. і т.п.
    Коли я вже був величенький і запитався про все те, мені пояснили, що в нашому хуторі переселенці були з Полтавщини, а в сусідньому, здається, якщо не помиляюсь, з Кіровоградщини...
    То й що тепер? У мене в середніх класах була вчителькою української мови та літератури чистісінька галичанка - Галина Іванівна. Такої справжньої літературної, вишуканої мови я, і до того, і після того, ні від кого з учителів не чув...

До чого це я все веду? Та не для того, щоб знову епігонить про те, що ми всі, хто свідомі,- українці!
    Харе по-дешевому розводиться, не можна лити воду на ворожий нам, українцям, млин...
    Навіть, чисто по-женскі, навіть в аполітичному форматі, зайвий раз озвучувати таке абсолютно лишнє...

Нас є кому ділить... і ця потуга достатньо могутня, а ще більше, в своїх намаганнях, уперта...

Отаке мені видиться з мого терикону... І з получкою... і без получки...

А це я сьогодні після чудового кросу розговорився:)

• Подобається Подобається x 7
  13. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

То Ваші проблеми...Як кажуть, своя сорочка ближче до тіла;).

14. Nevermind

Nevermind Просто персона

Фотки Армении, кстати, выложила в теме про фото. :)
    http://for.lviv.ua/showpost.php?p=886839&postcount=141

15. FourA

FourA Дуже важлива персона

Просмотрел путевые заметки шановной пани Nevermind, кое-что было интересно, кое-что позабавило. Вкратце попробую написать своё мнение. Сравнение уровня жизни и образа жизни в Грузии и Армении не учитывают одного обстоятельства: Грузия, как "витрина демократического общества", регулярно получает финансовые подачки. Армения преимущественно живёт на заработанное. Мы на Украине тоже сравнительно долго жили не по средствам - потребляли больше, чем зарабатывали. Но ни отдельный человек, ни вся страна бесконечно долго жить в долг не могут - рано или поздно приходит время долги отдавать. Сейчас правильно говорят, что при Юле жилось лучше. Совершенно понятно, почему - проживали взятое в долг, тратили больше заработанного. Сейчас вынуждены отдавать долги..
    Есть такой показатель - среднедушевой доход на душу населения страны. Этот показатель дает представление о количестве произведенных товаров и услуг, приходящихся в среднем на одного жителя государства, или, иными словами, о том, сколько получил бы каждый житель страны, если бы весь годовой национальный доход был распределен между всеми гражданами страны поровну. Как и все статистические показатели, он даёт определённое представление о богатстве и доходах населения каждой страны. У меня есть показатели такого дохода на душу населения, рассчитанные по методике Всемирного банка. Эти показатели были опубликованы 27 сентября 2010, и отражают данные за 2009 г. Согласно этим данным, на Украине среднедушевой доход населения равен 2800$ в год, в Армении - 3100$, в Грузии - 2530$. в России - 9370$. Данные опубликованы на: Интересные выводы можно сделать, сравнивая наблюдения путешественников по Закавказью с этими данными. Получается, что мы на Украине всё-таки живём не лучше, чем в республиках Закавказья....
    Спасибо пани Nevermind за то, что так хорошо знает, что я люблю, а чего не люблю, при этом не будучи мною. Я всё припоминаю свою любимую философскую притчу о двух философах, а также сцену с флейтой в Гамлете.

16. Loyal

Loyal Well-Known Member

Мій попередній допис абсолютно не до того, щоб нас ділити. Те, що ми різні, це констатація факту. Але от чому... задовго там москаль топтався. Чим іпонує Грузія в тому випадку. Дали троха часу, щоб вивчити СВОЮ мову. Можеш, хочеш, зумієш - прошу дуже, живи і тішся життям, а нє могьош - вали на московію. Хто в нас зараз при владі? - колишні комуняки, а Грузія заборонила. І кожен держслужбовець має володіти держмовою (і не на папері - таке і в нас є, а реально).

17. Nevermind

Nevermind Просто персона

Та щас живет на заработанное! Вы забыли про мощную армянскую диаспору, которых в два раза больше, чем армян, живущих в Армении.

Нам одни армяне хвастались - показывали два паспорта: армянский и американский. Преимущественно они живут в Америке, но иногда приезжают в Армению, пересылают деньги родственникам в Армении.

В Украине мы живем лучше, чем в Армении и Грузии. В целом и в Грузии, и особенно в Армении люди живут бедно, нет работы.

---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 11:07 ----------

Ясна річ, що грузини володіють грузинською, тому що це їхня рідна мова. Вони там всі грузинською розмовляють, тому таких проблем не виникає.

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ----------

Да пожалуйста :blush:

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Служби пропаганди (власники каналів) не змінилися :)))

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 11:17 ----------

Ви точно забагато об'єктивного телебачення надивилися. ;)

19. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Пипец, если Вы про НТВ. Вообще поражаюсь, как такую гидоту не закрыли!
    Да чего уж там! Он мне сам минусов наставить может. Я не обижаюсь.

20.  
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)