ГРОШІ! Хто як зберігає

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Mafija, 29 гру 2007.

?

В чому Ви зберігаєте заощадження

1. Гривні

57,9%
  2. Металеві гривні

7,4%
  3. Євро

26,3%
  4. "Зелені"

36,8%
  5. Російські рублі

5,3%
  6. Інша валюта

8,4%
  7. Золото, антикваріат, інші коштовності

9,5%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: ГРОШІ! Хто як зберігає

напевно той птах з паталогіями... десь я тиж то видів...

2. Тіріон

Тіріон Active Member

А я гроші не збираю. Як тільки акумулюється якась сума, одразу думаю, на що потратити.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

теж правильно...

4. demetris

demetris Well-Known Member

тепер довелося вкладати гроші в один проект і стикнувся з ДУЖЕ різними умовами зняття коштів з карткового рахунку. в одних обмеження на день (майже у всіх до 5 кілогривень), в інши не більше 3 разів на день знімати, в інших комісія якась неясна. коли вкладав на то не звертав уваги, взяв міжнародну платіжку задарма, а там комісія 0,75 (нуби навіть у свому банку. а з каси 1:wacko:, а тепер буду обережніший.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коли банк втискає нєнавяжчєво картку, то каже, що це добре, бо ви ніколи не загубите і ніколи вам не вкрадуть грошики. Не вірте, з карточки без пінкоду можна розрахуватися у будь-де... насправді вигідно лише банку, це спосіб як позбавити вас ваших коштів і покористуватися безкоштовним готівковим кредитом, та ще й зняти з вас за обслуговування....

• Подобається Подобається x 3
  6. Mafija

Mafija Well-Known Member

Хтось має Visa, MasterCard, Maestro, чи щось подібне?
    Як воно?

7. Ума

Ума Well-Known Member

Я не довго мучила себе питанням куди вкласти дитячі гроші за народження. Купила йому (малому) злиток 100гр. банківського золота (ну, звісно доклала, бо ще не вся допомога виплачена і поки її отримаю, то вже не куплю й 50гр.) і поклала на депозит. Хоч відсотки менші, але як на мене надійніше (поки що).

Єдине, що варто купувати банківські метали в тому банку, де їх і візьмуть на депозит - бо в іншому захочуть експертизу, ще якусь біду - то додаткові витрати.

Решту грошей в гривні на депозитах. і то зараз дещо зняла і накупила будматеріалів, бо роблю величезний ремонтище, а ті матеріали дорожчають не по дням!!!

• Подобається Подобається x 5
  8. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

нормально,

та в принципі залежить від того що ви хочете знати. Maestro мав від Ощадбанку. Visa Electron маю від Кредобанку. Ніби все в порядку. Віза електрон краща бо має платіжну силу в інтернеті.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

на базаре того не признают і з гаїшником....

10. Масік

Масік Well-Known Member

дуже вірний крок , я одразу ж прочитала чоловіку, ми мабуть теж так зробимо

Додано через 1 хвилину
    а весільні гроші поки зберігаємо трохи в євро трохи в доларах, чоловік твердить все перевести на євро, але я думаю що долар ще полюому підросте

11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Маю кредобанківську VisaElectron, поповнюю рахунок за інтернет, мобільний (Life) через і-нет - дуже зручно! Не знаю чи інші типи карток підтримуються, певно, що так..

• Подобається Подобається x 1
  12. Larka

Larka Active Member

Ответила: три вида валюты (по 30-ть %-тов каждой) и не дома под матрацем...:)

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Банки, картки – безумовно зручно та надійно.
    Але … ось 2.січня терміново знадобилася сума 19520 грн готівкою (дружина зламала шийку стегна) – і ага! Потрібну суму теоретично маємо, але банкомати майже всі спустошені, банки зачинені. І знайомі теж тримають гроші не в матраці. Хто знайшов 400 баксів, хто – 300 євро. Наїздився по місту та навколо нього як дід мороз (тільки не з подарунками, а «подайте, подайте, граждАне / из ваших мозолистых рук»!)
    А в суботу відкрився ощадбанк, де дружина теж дещо тримає. І почалося – “на дорученні кома не того кольору, бланк, бачте старий (типу 19___ року) – перепишіть…
    Совєтський союз !
    Благо, кредитор поставився з розумінням.

• Подобається Подобається x 7
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

а банки в носі мали наші проблеми.... я кажу - картки є для того, щоб забрати у нас наші гроші і не більше...

15. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

дуже співчуваю п. Борисе!
    ой то дійсно банк із старовинними традиціями. але що зробиш як він державний (наприклад компослуги всі через нього) - в цьому його плюси і мінуси.

16. Boris_Kiev

Дякую за співчуття.

Як тільки дружина видужає, перше, що ми зробимо – це зліквідуємо стосунки з Ощадбанком і перенесемо залишки до Приват-Банку.

Кілька років тому мій приятель мало не залетів: і сума була на рахунку, і гроші були в банкоматі, але система “списала” гроші, не видавши їх. За угодою, такий казус може вирішуватися до 2-х місяців. Благо, товариш особисто знав начальника IT того банку (який перебуває в іншому місті) і той, зваживши на обставини, під свою особисту гарантію, виконав “вручну” дуже хитру транзакцію, так що наступного дня гроші вдалося отримати.
    Але ж не всі дружать із сисадмінами банків… :)

17. Boris_Kiev

Продовження особливостей національного сексу з ощадбанком імені СССР.

Передрукував бланк доручення. Дружина змогла написати своєю рукою. Зав.відділенням, який дивом з"явився на 20 хвилин перед відпусткою, широко відкрив очі, почувши, що і його, і палатного лікаря підписи мають бути завірені їхніми особистими печатками.
    Так з 10 до 15 години "вибігав" завірене доручення.

В ощадбанку знайшов завідувачку. Усну скаргу вона відхилила не дослухавши і видала нові коники:
    1. Де Ваше свідоцтво про ідент. код
    2. Чому Ваш підпис не такий, як у паспорті - може со зла ?

Я порахував до 30 і спокійно кажу:
    "Мадам, відбитки пальців можете зняти, довідки від гінеколога в мене нема.
    Мені сума великими купюрами потрібна протягом 10 хвилин.
    Інакше хтось із вашого персонала ляже з і свіжими переломами до сусідньої палати травматології.
    Час пішов."

Намагалися втюхнути по 20-50 грн, я продовжив: "Час іде".
    Швиденько знайшли по двісті.

А мій кредитор вже вирулював на Мінське шосе (віз комусь хабаря в гривнах). Не наздогнати його - втратити ділову репутацію. І тут - стук у помпі. Тосол не витікає - плювати.
    Наздогнав. І повернувся ! Хух!

З тієї же серії совєтської реклами:
    - Летайте самолетами Аэрофлота ("их осталось совсем немного" :) )
    - Пейте Советское шампанское (наче можне було купити інше :) )

• Подобається Подобається x 2
  18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Visa Electron маю від Аваль. Зручно.;)

19. sselev

sselev Well-Known Member

Приват вигідний тим, що багато відділень і розвинена мережа банкоматів - тільки з цієї причини я вирішив працювати з цим банком. Але через велику кількість клієнтів тут теж можна зіткнутись з "совком" - черги в відділеннях, затримки та різні маразми з проведенням платежів через онлайнову систему та ін.

Нещодавній випадок з невидачею грошей в банкоматі (Приват) в мене так само вирішився оперативно, але знову ж таки завдяки знайомство у банку.

Додано через 17 хвилин
    Безвідсоткове зняття готівки з картки буває тільки тоді, якщо вона зарплатна.

20. demetris

demetris Well-Known Member

дакую, я вже зрозумів ;)
    Почитав про метали - сподобалося. Мабуть куплю собі пару грам. Може хто порадить де й як? буду вдячний.

а де твій аватар? :)