ГРОШІ! Хто як зберігає

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Mafija, 29 гру 2007.

?

В чому Ви зберігаєте заощадження

1. Гривні

57,9%
  2. Металеві гривні

7,4%
  3. Євро

26,3%
  4. "Зелені"

36,8%
  5. Російські рублі

5,3%
  6. Інша валюта

8,4%
  7. Золото, антикваріат, інші коштовності

9,5%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Відповідь: ГРОШІ! Хто як зберігає

стоп-стоп люди ви мене трошки запутали :). В своєму пості я писав про металеві гривні номіналом "1 гривня" випуску 1996 і 2006 чи 2007 р.
    А 2 чи 5 гривневі монети є тільки подарункові, сувенірні, обмежені випуски НБУ, які звичайно що вартують значно більше за свої номінали (є й платинові номіналом 400 грн. за реальною вартістю 2000-3000 тис. грн.)

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

серед нумізматів є правило: гривнева монета має бути непоцарапана......

3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Зарплату дістаю автоматично в банк в канадських $.В банку Маю чековий рахунок.Мав ще savings RRSP , але вже не маю - купили помешкання.

4. Оля

Оля Старожилка форуму

Тільки в нерухомості. Який би не був на неї ринок, але в нас то саме надійніше. А решта все - в бізнес. Хто має бізнес, ніколи грошей вільних не має. :)

• Подобається Подобається x 4
  5. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Саме звичайні обігові монети номіналом "1 гривня" я і мав на увазі. Якщо вона 1996 року, то її ціна вже вища за номінал, а якщо там є якісь особливості штемпеля то може навіть значно вища. Тут можна розповісти багато цікавого, з фотографіями навіть, але це вже буде оффтоп.

6. lotr_an

в нас і в нерухомості небезпечно. хоча покищо це дійсно було і є вигідно.

подумати тільки, інфляція за рік десь 15-16 %, а відсоток по депозиту максимум пропонують 16% (в одному банку було 17,5% але він швиденько передумав :) ). Депозит ледве справляється із зберіганням реальної вартості гривні, а про прибуток ніхто й не говорить. Мало того якщо інвестувати зараз ці гроші що ви маєте в інші (ризиковані) проекти то прибуток буде більший значно. такі реалії

ясно. наскільки памятаю я їх розглядав з лупою були вони одинакові (ті штемпелі). Ви не знаєте що то за особливість п. Stanley-ю?

7. Оля

Оля Старожилка форуму

У нас, слава Богу, поки що до 6%. Принаймі недавно перефінансовували навіть діти свою хату, то такий був.

• Подобається Подобається x 1
  8. lotr_an

не дуже, якщо вважати що облікова ставка 4,5% (здається). маржа надто мала.

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Моя тьоща зберігає гроші в шєфі.
    Межи майтками.

• Подобається Подобається x 4
  10. demetris

demetris Well-Known Member

У банках. Ріжних. Але інфляція зжерла все. мав у гривнях під під 16,5 з правом поповнення (Родовід), долари 9 (Укрсоц)
    а тепер тре тратити все на один проект. Буду накопичувати. Може в Райфайзен або кредобанк о(треба почитати, а то люди дуже хвалять ;))
    Хтось користувався послугами Юні Кредіт (кредо) банк. Ніби перший європейський і все таке?

11. Mafija

Mafija Well-Known Member

В мене є 2 по гривні з 1996, спеціально їх відклав. Ще відкладаю алюмінієві 2 копійки, точно не знаю надідька, але чимось заднім відчуваю, що треба. Років через 50 будуть антикварні:)
    О, про антикваріат, ще на шафі валяється 3 рубля 1961 року, цікаво, їх би зараз хтось купив, чи треба ще стільки ж чекати?:)

• Подобається Подобається x 2
  12. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

УкрСибБанк, вклад "Активні гроші"...

13. lotr_an

а я ще крім всього того дивацтва відкладаю всі які попадаються (а вже дууууже рідко) паперові гривні старого, першого зразка.
    І ще, якогось лихого, якщо попадаються (в банку наприклад можуть видати) незімяті купюри з "чергою" послідовних серійних номерів (ну тут вже тільки 1-10 гривневі купюри, більше жаба дусить в конверт класти :) ).

14. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

О, а я маю 3 рубля теж, але з 1938 року... українець один дав, який після остарбайтерства в Німеції залишився, з власного бажання... тільки я не на шафі їх тримаю, а в шкіряному брелочку на ключах від авта...

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Йой, Ромку, кажіт-но свої тисьцьові жиби там ни тримала, бо злодії тоті місцє знают. :) А ше знают, жи люди в людувках гроші ховают. Їдна кубіта наша запхала 14 тисіч в курку і ті батєри і там знайшли. Так шо тоті гроші покласти на конто таки биспичніше....:p

• Подобається Подобається x 2
  16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А шо ТАКого? Нам уряд ще нарисує. Скільки за останній рік нових купюр увійшло в обіг, не бачите?

Вільні гроші тримаю в сумці для фото (приємніше працювати не дуже старим інструментом).

17. lotr_an

тобто вільні гроші ви конвертуєте в хороший фотоапарат?

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК, камера, оптика, спалах... Все коштує дорого, але й працює відповідно. :)

Додано через 18 хвилин
    Засоби виробництва...

• Подобається Подобається x 1
  19. Mafija

Mafija Well-Known Member

Я теж відкладаю нові купюри по 1,2,10,20, а от по 5 чогось нові не попадаються, дуже-дуже рідко. Дивно.
    Ще притримав 2 гривні першого випуску.

Додано через 1 хвилину
    І не боїтеся загубити таку реліквію?

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А в мене якась монетка з 1915 року з дво-головим орлом і дубовими листочками.. Поняття не маю якої країни.. І ще ношу наші 5 копійок.. Бо вони з дирочками :D

а де твій аватар? :)