можу вам порадити - якщо у вас вона балотуватиметься на прем’єра чи президента - не гАлАсуйте - сприйміть це як справжній фін - стоїчно тоді не лізьте з агітацією а то ви нічим не кращі, ніж "піонери", що за пару гривень "арсенія" кожному зустрічному пхають
Вы меня с кем то путаете. Я - украинский гражданин, живущий в Хельсинки, и имеющий много-много интересов в своей стране Украине. Умирать от свинного гриппа - это агитация?
Люди тут шум пошел что на солнечной Зу - Н1Аш1 разгулялся и уже есть почти 30 смертельных случаев, не у кого нет инфы реальной, не из ЗМИ ?
Есть. Много больше. 23 - это только известных случаев и только в Тернопольской области. Примерно столько же в Ивано-Франковской и много незарегистрированных. В украине точная регистрация не ведётся.
Тоді розкажіть нам, будь ласка, як у Фінляндії лікувались від свинячого грипу. Буде цікаво почути. п.с. тема ж то про здоров'я, а не політична.
Хто з ким ділиться це вже інше питання (доречі теж дуже цікаве). Я лише констатував факт. Заперечите? Не так. Я Вам про маніпулювання суспільною свідомістю а Ви мені про досягнення сучасної медицини. А це вже навіть коментувати не хочеться.
Очень разумное сообщение. Пока никак. Ввезены первые дозы вакцины. Пока её не хватает на всех, порядок прививания следующий - работники первой линии здравоохранения (дежурство, инфекционне отделения, раковые отделения, иммунологические отделения, легочные отделения), беременные, другие работники здравоохранения, работающие с первичными больными, дети... Будет привито все желающее того население Финляндии. ОБсуждается вопрос о взаимоотношениях врач-больной. Постулат. Больной имеет право поинтересоваться, привит ли лечащий его врач, и если нет - имеет право сменить врача. То же касается врача, если больной не привит, врач имеет право его не принимать. Закон ещё не принят, следят за развитием пандемии.
Власне, якщо подумати логічно, то яка може бути легенева чума, пневмонія, тиф чи якийсь мікс курячого і свинячого грипу??? Якщо в світі ще у квітні розпочалась епідемія свинячого грипу, а зараз в деяких державах (наприклад, у Великобританії) є вже друга хвиля епідемії; якщо в усіх без винятку державах-сусідах України (Росія, Білорусь, Румунія, Молдова, Польща, Словаччина, Угорщина!) у квітні-жовтні були зафіксовані випадки захворюванням А/Н1N1, то невже Україна знаходиться десь у космосі? Для чого придумувати версії інших болячок? Ідеальний варіант би був у даній ситуаціїї , якби достатньо було закуплено протигрипових медикаментів, н-д, "Таміфлю" і розповсюджено в аптеки з доступною ціною для більшості населення, н-д, 50 грн. (а не 300-500). А людям би лишалось не панікувати, імхо. А якими вакцинами? Хто їх виробляє і скільки вже людей привито саме тими вакцинами в інших державах? Чи можна відмовитись від вакцинації у Фінляндії, і якщо так, то що тоді? п.с. трохи багато питань вийшло, то вже вибачайте
Народ, раджу вам дуже уважно слухати що каже наша влада. Вони кажуть, що зафіксовано лише 16 захворювань на свинний грип (казали ближче до вечора). Але одночасно кажуть що в Україні епідемія свинячого грипу. Богословська у програмі Шустера, сказала що їздила по західному регіону і їй лікарі сказали що у нас крім свинячого грипу ходить ще й легенева чума. Якщо вірити її словам тоді стає зрозумілим чому деякі хворі помирали дуже швидко і їх легені після вскриття були чорні а інші просто походили, покашляли і потемпературили. Коли про це сказала Богословська, їй у відповідь виступив медик з Тернополя і сказав щоб вона не піднімала паніку. Але зауважте, той медик не сказав що Богословська говорить дурниці, він сказав щоб вона не піднімала паніки. Також дуже дивним виглядає і те що влада обіцяла результати аналізів що це за хвороба лише в Пн.-Вт. а до цього часу взагалі нічого не стверджувала. А сьогодні в обід влада заявляє що це свинний грип. Я перепрошую, але звідки у них така інформація? Про це вони теж нічого не сказали, вони не сказали що Лондон підтвердив свинячий грип в Україні. Особисто у мене склалося враження що у нас на заході ходять різні хвороби, або ж влада просто не знає що тут відбувається. Я вже не вірю ні нашій владі, ні нашим лікарям. Всі наші депутати просто хворі на голову, і думають лише про те якби їм утримати контроль і владу в державі, навіть ціною життя багатьох людей. Лиш би тільки народ не піднімав паніку, типу у нас все дуже добре, все під контролем, все чудово, ми знаємо що це за хвороба і у нас є ліки.
Напевно в тому, що з’явилась паніка, є і позитивні речі. Люди почали приймати профілактичні ліки, ходять в пов’язках. Можливо це зменшить темпи поширення вірусу. Звичайно краще було би якби людини починали робити це і без паніки, але в нас „Пока гром не грянет мужик не перехрестится” та і до вакцинації люди в нас ставляться не дуже позитивно. На рахунок того, що нам не кажуть правду, можливо це і так. Але не варто слухати всіх політиків. Я для себе вибрав декілька представників влади кому можна довіряти і до кого можна прислуховуватись. І кожен може вибрати таких для себе, принаймні до таких як Богословська прислуховуватись не варто.
Знаєте кажуть, що при тому грипі, який тепер ходить гарячку нурофен добре збиває. А для профілактики добре: віферон, ногацил, інгаверил, арбідол. Не знаю як помагає, але знайомі казали, що нурофен гарячку точно зіб*є
Нурофен, так само як і парацетамол збивають будь-яку гарячку. Тому їх треба мати в хаті завжди. Головне уважно читати інструкцію і приймати дозу відповідну до віку. Противірусні препарати (інгаверил, арбідол) треба приймати не для профілактики, а при перших ознаках хвороби. Препарати віферон, ногацил - не мають доведеної ефективності. Приймати їх - робити експеримент над собою.
Маска... може воно і не зле... Якщо маска є бар"єром для вірусу, то тоді, якщо на заражену людину натягнути маску, думаю, що ой і не корисно буде.
Про що ви говорите, ви думаєте якщо хвора людина буде в масці це погано. Ви що не знаєте, що вірус передається повітрям. Цілий світ ходить в масках, всі кажуть, що це правильно, в аптеках масок вже купити не можливо, люди роблять маски самостійно. А у вас своя теорія, що можливо маски не дуже потрібні.
Я не дуже розумію аргументу "цілий світ ходить в масках". Ясно, хворий в масці можливо менше зможе заразить інших, а от як хворому від того? Адже концетрація вірусу при такому диханні явно зростає.
Вірус вже вразив клітини хворого, і организм з допомогою ліків, чи сам вже почав боротися з вирусом, але потрібен час, щоб здолати ворога. Карочє більш зле, від маски, хворому не стане, а от здоровому, так.