Грип/Застуда

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Koza-Dereza, 31 жов 2007.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

можу вам порадити - якщо у вас вона балотуватиметься на прем’єра чи президента - не гАлАсуйте - сприйміть це як справжній фін - стоїчно
    тоді не лізьте з агітацією :)
    а то ви нічим не кращі, ніж "піонери", що за пару гривень "арсенія" кожному зустрічному пхають :)

2. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Вы меня с кем то путаете. Я - украинский гражданин, живущий в Хельсинки, и имеющий много-много интересов в своей стране Украине. Умирать от свинного гриппа - это агитация?

3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Люди тут шум пошел что на солнечной Зу - Н1Аш1 разгулялся и уже есть почти 30 смертельных случаев, не у кого нет инфы реальной, не из ЗМИ ?

4. Alexey Titievsk

Есть. Много больше. 23 - это только известных случаев и только в Тернопольской области. Примерно столько же в Ивано-Франковской и много незарегистрированных. В украине точная регистрация не ведётся.

5. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Тоді розкажіть нам, будь ласка, як у Фінляндії лікувались від свинячого грипу. Буде цікаво почути. :)

п.с. тема ж то про здоров'я, а не політична.

• Подобається Подобається x 1
  6. Євген М.

Євген М. New Member

Хто з ким ділиться це вже інше питання (доречі теж дуже цікаве). Я лише констатував факт. Заперечите?

Не так. Я Вам про маніпулювання суспільною свідомістю а Ви мені про досягнення сучасної медицини.
    А це вже навіть коментувати не хочеться. :sad:

• Подобається Подобається x 3
  7. Alexey Titievsk

Очень разумное сообщение.

Пока никак. Ввезены первые дозы вакцины. Пока её не хватает на всех, порядок прививания следующий - работники первой линии здравоохранения (дежурство, инфекционне отделения, раковые отделения, иммунологические отделения, легочные отделения), беременные, другие работники здравоохранения, работающие с первичными больными, дети...

Будет привито все желающее того население Финляндии. ОБсуждается вопрос о взаимоотношениях врач-больной. Постулат. Больной имеет право поинтересоваться, привит ли лечащий его врач, и если нет - имеет право сменить врача. То же касается врача, если больной не привит, врач имеет право его не принимать. Закон ещё не принят, следят за развитием пандемии.

• Подобається Подобається x 5
  8. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Власне, якщо подумати логічно, то яка може бути легенева чума, пневмонія, тиф чи якийсь мікс курячого і свинячого грипу???
    Якщо в світі ще у квітні розпочалась епідемія свинячого грипу, а зараз в деяких державах (наприклад, у Великобританії) є вже друга хвиля епідемії; якщо в усіх без винятку державах-сусідах України (Росія, Білорусь, Румунія, Молдова, Польща, Словаччина, Угорщина!) у квітні-жовтні були зафіксовані випадки захворюванням А/Н1N1, то невже Україна знаходиться десь у космосі? Для чого придумувати версії інших болячок? :dntknw:
    Ідеальний варіант би був у даній ситуаціїї , якби достатньо було закуплено протигрипових медикаментів, н-д, "Таміфлю" і розповсюджено в аптеки з доступною ціною для більшості населення, н-д, 50 грн. (а не 300-500). А людям би лишалось не панікувати, імхо. :)

А якими вакцинами? Хто їх виробляє і скільки вже людей привито саме тими вакцинами в інших державах? Чи можна відмовитись від вакцинації у Фінляндії, і якщо так, то що тоді? :)

п.с. трохи багато питань вийшло, то вже вибачайте :pardon:

Останнє редагування: 31 жов 2009
  9. mxa

mxa Well-Known Member

Народ, раджу вам дуже уважно слухати що каже наша влада. Вони кажуть, що зафіксовано лише 16 захворювань на свинний грип (казали ближче до вечора). Але одночасно кажуть що в Україні епідемія свинячого грипу.

Богословська у програмі Шустера, сказала що їздила по західному регіону і їй лікарі сказали що у нас крім свинячого грипу ходить ще й легенева чума. Якщо вірити її словам тоді стає зрозумілим чому деякі хворі помирали дуже швидко і їх легені після вскриття були чорні а інші просто походили, покашляли і потемпературили. Коли про це сказала Богословська, їй у відповідь виступив медик з Тернополя і сказав щоб вона не піднімала паніку. Але зауважте, той медик не сказав що Богословська говорить дурниці, він сказав щоб вона не піднімала паніки.

Також дуже дивним виглядає і те що влада обіцяла результати аналізів що це за хвороба лише в Пн.-Вт. а до цього часу взагалі нічого не стверджувала. А сьогодні в обід влада заявляє що це свинний грип. Я перепрошую, але звідки у них така інформація? Про це вони теж нічого не сказали, вони не сказали що Лондон підтвердив свинячий грип в Україні.

Особисто у мене склалося враження що у нас на заході ходять різні хвороби, або ж влада просто не знає що тут відбувається. Я вже не вірю ні нашій владі, ні нашим лікарям. Всі наші депутати просто хворі на голову, і думають лише про те якби їм утримати контроль і владу в державі, навіть ціною життя багатьох людей. Лиш би тільки народ не піднімав паніку, типу у нас все дуже добре, все під контролем, все чудово, ми знаємо що це за хвороба і у нас є ліки.

• Подобається Подобається x 7
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Показово? Показово!

11. Arthur

Arthur Well-Known Member

Напевно в тому, що з’явилась паніка, є і позитивні речі. Люди почали приймати профілактичні ліки, ходять в пов’язках. Можливо це зменшить темпи поширення вірусу.
    Звичайно краще було би якби людини починали робити це і без паніки, але в нас „Пока гром не грянет мужик не перехрестится” та і до вакцинації люди в нас ставляться не дуже позитивно.
    На рахунок того, що нам не кажуть правду, можливо це і так. Але не варто слухати всіх політиків. Я для себе вибрав декілька представників влади кому можна довіряти і до кого можна прислуховуватись. І кожен може вибрати таких для себе, принаймні до таких як Богословська прислуховуватись не варто.

• Подобається Подобається x 2
  12. pozytyvchyk

pozytyvchyk Well-Known Member

Знаєте кажуть, що при тому грипі, який тепер ходить гарячку нурофен добре збиває. А для профілактики добре: віферон, ногацил, інгаверил, арбідол.
    Не знаю як помагає, але знайомі казали, що нурофен гарячку точно зіб*є

• Подобається Подобається x 3
  13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Нурофен, так само як і парацетамол збивають будь-яку гарячку. Тому їх треба мати в хаті завжди. Головне уважно читати інструкцію і приймати дозу відповідну до віку.
    Противірусні препарати (інгаверил, арбідол) треба приймати не для профілактики, а при перших ознаках хвороби.

Препарати віферон, ногацил - не мають доведеної ефективності. Приймати їх - робити експеримент над собою.

• Подобається Подобається x 6
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Маска... може воно і не зле...
    Якщо маска є бар"єром для вірусу, то тоді, якщо на заражену людину натягнути маску, думаю, що ой і не корисно буде.

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Хворому від маски гірше не стане :). В першу чергу маски мають бути саме на хворих.

• Подобається Подобається x 4
  16. Arthur

Arthur Well-Known Member

Про що ви говорите, ви думаєте якщо хвора людина буде в масці це погано. Ви що не знаєте, що вірус передається повітрям.
    Цілий світ ходить в масках, всі кажуть, що це правильно, в аптеках масок вже купити не можливо, люди роблять маски самостійно. А у вас своя теорія, що можливо маски не дуже потрібні.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

але вони тоді замість чистого повітря постійно вдихатимуть вірус, хіба ні?

18. Arthur

Arthur Well-Known Member

Вони не видихатимуть вірус на інших.

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не дуже розумію аргументу "цілий світ ходить в масках". Ясно, хворий в масці можливо менше зможе заразить інших, а от як хворому від того? Адже концетрація вірусу при такому диханні явно зростає.

20. Gron

Gron тафгай

Вірус вже вразив клітини хворого, і организм з допомогою ліків, чи сам вже почав боротися з вирусом, але потрібен час, щоб здолати ворога.
    Карочє:) більш зле, від маски, хворому не стане, а от здоровому, так.

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)