Від пневмонії люди вмирали, вмирають і будуть вмирати... І нема на то ради... Але нашо панікувати? Цікаво, що би було, якби наші кандидати в презер... тьху, в президенти, оголосили статистику смертності від інфарктів за останній тиждень. Геровітал, пумпан, валер"янка - тю-тю, нє?
Звичайно, кожна людина вмирає від якоїсь хворби, частина від грипу, частина від туберкульозу, частина від сердечних приступів.... Так було завжди.
Свинський, як моя донька каже. "Знову через той свинський грип до школи не можна". А я десь читала, що жодна свиня на той грип і не хворіла, то якийсь недолугий журналіст назву приплів.
Люди, що за істерія. Вчора я переконувала колектив що те не чума нова, а просто новий штам грипу, що його весь світ здолав і ми поборемо. До вечора переконала. Сьогодні зранку трохи нездужала, так мене з роботи мало не силком додому відправляли. Як незручно було перед російськими колегами, що розмитнення зривається з-за істерії співробітників. Завтра все одно маю їхати по інстанціях і робити справи, бо в звичайний час я таку температуру і кхекання і за хворобу не вважала
Знайомий (21 р.) помер півтора року тому від того ж самого ГРВі, з тими ж симптомами, за такий же ж короткий термін... І він тоді був не один, але хіба ж їхня смерть комусь би підняла рейтинги (за 2008 рік від пневмонії померло 198 осіб тільки у Львівській області!!! Ви про це чули ТОДІ???). Просто ще не було економічної кризи-падіння ВВП-виборів і т.д. Р.S. Найсмішніше бачити перелякані очі людей, які надягають маски і обмотуються шаликами, виходячи на чисте морозяне повітря, а до того, в приміщенні, дихали "на повні груди", себто ніс, бо ж попробуйте постояти 10 хв у черзі з маскою на носі... Продавці в навколишніх магазинах закривають масками ТІЛЬКИ рот... P.P.S. Не хочу бути вже таким циніком, бо скільки б не було тих порахованих з наказу уряду смертей, це біда для родин... Маю малі діти, хоч розум підказує, що це все дужжже награно, страх за здоров я близьких бере свої нервові клітини. Але ... Чомусь мені не дає спокою остання фраза з листа д-ра Комарова, і, мислю собі: якби ж то Кучма додумався до такого політтехнологічного ходу у листопаді 2004 року, то ......... Варіантів могло б бути багато.., але точно не Помаранчева революція - НАС, виявляється, ДУЖЕ ЛЕГКО ЗАГНАТИ В НОРИ...
Цікава фраза...От сьогодні у Львові холодно, сиро, мокро під ногами, дощ зі снігом на голову падає - не дуже приємна погода, та ще й карантин (хтось називає це політичним піар-ходом)...Питання. Не було би епідемії, але була б така ж погода та й організувала якась партія мітинг, віче чи з'їзд якийсь, Ви б туди пішли - постояти і послухати? Справді, не розумію про яке загнання в нори йдеться Хто кого куди загнав? Чи Вам особисто хтось не дає щось робити важливе для держави? Чи це просто тему грипу обов'язково треба звести до політики? В даній ситуації мене може насторожити тільки погіршення здоров'я моїх близьких. І родичі насправді ходять на вулицю в масках (нехай для когось це маски-шоу). Набагато більше (аніж "політичні версії грипу") хвилює компетенція лікарів, аби вони встановлювали правильні діагнози, а не політизували ситуацію. Тішуся, що батько сьогодні не пішов на роботу, бо знову почав кашляти і з'явилась температура. Його хтось загнав в якусь нору? Ні, йому просто не хочеться ускладнень і ще якихось "сюрпризів" від здоров'я. Сумно, бо одній знайомій (26 років) лікарі точно не можуть сказати, чому вона кашляє; спочатку написали одні ліки, але вони їй не підійшли - ото сумно. Але то все не політичне, а життєйське.
теж ходимо в масках, але на зупинках є люди досить простуджені з страшним кашлем і вони без масок... нині в податковій ну такі кашлі були як хор..... а кажуть епідемія проходить...
Ось як раз вони и повинні бути в масках, щоб зменшити загрозу для оточуючих Для здорових маски взагалі не потрібні
А для самої профілактиеи не варто гроші втрачати. Якщо маска терминово потрібна, надибав версію "make your own".
Если бы все больные были сознательны и надевали маски при первых же симптомах заболевания, чтобы не заражать остальных, то, возможно, здоровым и не нужны были бы маски. Но поскольку на чувство ответственности чужих людей расчитывать особо не стоит, то здоровым носить маски просто необходимо, чтобы не стать больными. Ведь и больные не стали бы больными, если бы, будучи здоровыми надевали маски. Круг замкнулся. P.S. К своему традиционному пожеланию "Будьте здоровы!", добавлю "Берегите себя и других"!
ВООЗ: У більшості людей захворювання на грип А/H1N1 протікає без ускладнень "Я хочу наголосити, що як і у випадках сезонного грипу, у випадках пандемічного грипу А/H1N1 захворювання у більшості людей протікають без серйозних ускладнень і навіть без потреби в медикаментозному лікуванні" http://ua.korrespondent.net/tech/1015532 Виходить не такий вже і страшний цей грип. Хоча бувають і важки випадки.
Достаточно неприятный - быстро передаётся и быстро вызывает осложнения у тех, у кого вызывает. Хотя может и легко протекать, видимо у тех, у кого перекрёстный иммунитет со схожими штаммами сохранился.
Но ведь каждый год "много людей переболевших гриппом". Кстати - это хорошо. То что переболели, как и раньше было и , слава Богу, живы и без осложнений, надеюсь . Я совершенно без иронии. Сегодня зашёл в аптеку, там идёт распродажа лекарств, укрепляющих иммунитет. И сам купил два вида. Один внукам, один себе. Так, для очистки совести, на всякий члучай. Надо ещё дочке купить. А может это действительно рекламная компания. Люди всегда от гриппа умирали. Якщо б не вмирали, то нiбо б подпирали. И от пневмоний. Кстати надо одно от другого отделять. Они и раздельно могут быть. Всегда в больницах лежало много больных с хроническими пневмониями. Насколько я понимаю неприятная ( для больного) вещь. Статистика пока ничего точно не доказывает. По моему, даже на Украине.
Багато даних вказують на те, що цей Каліфорнійський грип нічим не відрізняється від сезонних штамів грипу. І показниками заразності, і показниками летальності. Хіба що характер розвитку ускладнень дещо особливий. Але частота ускладнень не висока.
ПОКА В УКРАИНЕ ПАНИКА И ЛЮДИ БОЯТСЯ УМЕРЕТЬ ОТ ГРИППА, ЛЮДИ МЕНЬШЕ ДУМАЮТ ПРО ПЕДОФИЛОВ ИЗ БЮТ (БАНДИТЫ ЮЛИИ ТИМОШЕНКО сокр.авт.) МЕНЬШЕ ДУМАЮТ ПРО ОХОТНИКА НА ЛЮДЕЙ С ФАМИЛИЕЙ ЛОЗИНСКИЙ, УКРАИНЦАМ СКАРМЛИВАЮТ ТАМИФЛЮ, КОТОРЫЙ ЗАПРЕТИЛИ В ЯПОНИИ И ДРУГИХ ЦИВИЛИЗОВАННЫХ СТРАНАХ (ЭТОТ ПРЕПАРАТ ПРОДАЮТ ТЕПЕРЬ ТОЛЬКО В ОТСТАЛЫХ СТРАНАХ ТРЕТЬЕГО МИРА, КУДА МЫ УГОДИЛИ) ЭТОТ ПРЕПАРАТ ПРЕДЛОЖИЛА УКРАИНЕ ВЕНГРИЯ - ПРИЧЁМ БЕСПЛАТНО, НО УКРАИНА БОГАТАЯ СТРАНА И ЭТУ ОТРАВУ ПРЕДПОЧЛА КУПИТЬ, СПРОСИТЕ ПОЧЕМУ? - НА САЙТЕ "ВЕРСИИ" ЭТО ОБЪЯСНЯЮТ ТОЛЬКО ТЕМ, ЧТО ЕДИНСТВЕННЫЙ ДИСТРИБЬЮТЕР В УКРАИНЕ, ЧЕРЕЗ КОТОРОГО ПРОИЗВОДИТСЯ ЗАКУПКА ПРЕПАРАТА ЭТО ЧЛЕН ВСЁ ТОГО ЖЕ БЮТ. ВОТ И ВЫХОДИТ - В СТРАНЕ ПАНИКА, А У КОГО-ТО ХЛЕБНЫЕ ДНИ! НА ПЕРЕДАЧЕ "СВОБОДА СЛОВА" ОТ 6 НОЯБРЯ 2009 В СТУДИИ В МАСКЕ БЫЛ ТОЛЬКО ПРЕДСТАВИТЕЛЬ БЮТ. ВОТ И СУДИТЕ САМИ КОМУ ЭТО ВЫГОДНО! ПРОСЬБА К ВАМ ГРАЖДАНЕ - УЖ ЕСЛИ ВСЁ ЖЕ ЗАХОТИТЕ ЛЕЧИТЬСЯ "ТАМИФЛЮ" ПРОЧИТАЙТЕ В НАЧАЛЕ ИНСТРУКЦИЮ С ПРОТИВОПОКАЗАНИЯМИ И Т.П.! НЕ ДАВАЙТЕ ЭТОТ ПРЕПАРАТ ДЕТЯМ ДО 14 ЛЕТ. У ДЕТЕЙ ОТ ЭТОГО ПРЕПАРАТА ПОВЫШАЕТСЯ СКЛОННОСТЬ К СУИЦИДУ! (ЯПОНЦЫ ИЗ-ЗА ДЕТСКИХ СМЕРТЕЙ ЕГО ЗАПРЕТИЛИ) ЗА УКРАИНУ ОБИДНО!