Грип/Застуда

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Koza-Dereza, 31 жов 2007.

1. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Від пневмонії люди вмирали, вмирають і будуть вмирати... І нема на то ради... Але нашо панікувати? Цікаво, що би було, якби наші кандидати в презер... тьху, в президенти, оголосили статистику смертності від інфарктів за останній тиждень. Геровітал, пумпан, валер"янка - тю-тю, нє?

• Подобається Подобається x 6
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно, кожна людина вмирає від якоїсь хворби, частина від грипу, частина від туберкульозу, частина від сердечних приступів.... Так було завжди.

• Подобається Подобається x 2
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 11
  4. Персі

Персі La mafia è immortale!

Свинський, як моя донька каже. :mocking: "Знову через той свинський грип до школи не можна". :)
    А я десь читала, що жодна свиня на той грип і не хворіла, то якийсь недолугий журналіст назву приплів.

5. QWERTAS

QWERTAS Member

Люди, що за істерія. Вчора я переконувала колектив що те не чума нова, а просто новий штам грипу, що його весь світ здолав і ми поборемо. До вечора переконала. Сьогодні зранку трохи нездужала, так мене з роботи мало не силком додому відправляли. Як незручно було перед російськими колегами, що розмитнення зривається з-за істерії співробітників. Завтра все одно маю їхати по інстанціях і робити справи, бо в звичайний час я таку температуру і кхекання і за хворобу не вважала

6. Знайомий (21 р.) помер півтора року тому від того ж самого ГРВі, з тими ж симптомами, за такий же ж короткий термін... І він тоді був не один, але хіба ж їхня смерть комусь би підняла рейтинги (за 2008 рік від пневмонії померло 198 осіб тільки у Львівській області!!! Ви про це чули ТОДІ???). Просто ще не було економічної кризи-падіння ВВП-виборів і т.д.

Р.S. Найсмішніше бачити перелякані очі людей, які надягають маски і обмотуються шаликами, виходячи на чисте морозяне повітря, а до того, в приміщенні, дихали "на повні груди", себто ніс, бо ж попробуйте постояти 10 хв у черзі з маскою на носі...
    Продавці в навколишніх магазинах закривають масками ТІЛЬКИ рот...

P.P.S. Не хочу бути вже таким циніком, бо скільки б не було тих порахованих з наказу уряду смертей, це біда для родин... Маю малі діти, хоч розум підказує, що це все дужжже награно, страх за здоров я близьких бере свої нервові клітини.
    Але ... Чомусь мені не дає спокою остання фраза з листа д-ра Комарова, і, мислю собі: якби ж то Кучма додумався до такого політтехнологічного ходу у листопаді 2004 року, то ......... Варіантів могло б бути багато.., але точно не Помаранчева революція - НАС, виявляється, ДУЖЕ ЛЕГКО ЗАГНАТИ В НОРИ...

• Подобається Подобається x 12
  7. VasMT

• Подобається Подобається x 14
  8. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Цікава фраза...От сьогодні у Львові холодно, сиро, мокро під ногами, дощ зі снігом на голову падає - не дуже приємна погода, та ще й карантин (хтось називає це політичним піар-ходом)...Питання. Не було би епідемії, але була б така ж погода та й організувала якась партія мітинг, віче чи з'їзд якийсь, Ви б туди пішли - постояти і послухати? :)
    Справді, не розумію про яке загнання в нори йдеться :) Хто кого куди загнав? Чи Вам особисто хтось не дає щось робити важливе для держави? Чи це просто тему грипу обов'язково треба звести до політики?

В даній ситуації мене може насторожити тільки погіршення здоров'я моїх близьких. І родичі насправді ходять на вулицю в масках (нехай для когось це маски-шоу). Набагато більше (аніж "політичні версії грипу") хвилює компетенція лікарів, аби вони встановлювали правильні діагнози, а не політизували ситуацію. Тішуся, що батько сьогодні не пішов на роботу, бо знову почав кашляти і з'явилась температура. Його хтось загнав в якусь нору? Ні, йому просто не хочеться ускладнень і ще якихось "сюрпризів" від здоров'я. Сумно, бо одній знайомій (26 років) лікарі точно не можуть сказати, чому вона кашляє; спочатку написали одні ліки, але вони їй не підійшли - ото сумно. Але то все не політичне, а життєйське. :)

9. Summer

Summer Well-Known Member

теж ходимо в масках, але на зупинках є люди досить простуджені з страшним кашлем і вони без масок... нині в податковій ну такі кашлі були як хор..... а кажуть епідемія проходить...

• Подобається Подобається x 4
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а їм вже нащо маски?

• Подобається Подобається x 5
  11. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Ось як раз вони и повинні бути в масках, щоб зменшити загрозу для оточуючих
    Для здорових маски взагалі не потрібні

12. Agaton

Agaton Well-Known Member

А для самої профілактиеи не варто гроші втрачати.
    Якщо маска терминово потрібна, надибав версію "make your own".

• Подобається Подобається x 10
  13. Volodarka

Volodarka Well-Known Member

Если бы все больные были сознательны и надевали маски при первых же симптомах заболевания, чтобы не заражать остальных, то, возможно, здоровым и не нужны были бы маски. Но поскольку на чувство ответственности чужих людей расчитывать особо не стоит, то здоровым носить маски просто необходимо, чтобы не стать больными. Ведь и больные не стали бы больными, если бы, будучи здоровыми надевали маски. Круг замкнулся.
    P.S. К своему традиционному пожеланию "Будьте здоровы!", добавлю "Берегите себя и других"!

14. Arthur

Arthur Well-Known Member

ВООЗ: У більшості людей захворювання на грип А/H1N1 протікає без ускладнень
    "Я хочу наголосити, що як і у випадках сезонного грипу, у випадках пандемічного грипу А/H1N1 захворювання у більшості людей протікають без серйозних ускладнень і навіть без потреби в медикаментозному лікуванні"
    http://ua.korrespondent.net/tech/1015532

Виходить не такий вже і страшний цей грип. Хоча бувають і важки випадки.

15. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Достаточно неприятный - быстро передаётся и быстро вызывает осложнения у тех, у кого вызывает. Хотя может и легко протекать, видимо у тех, у кого перекрёстный иммунитет со схожими штаммами сохранился.

• Подобається Подобається x 1
  16. Игорь

Игорь Well-Known Member

Но ведь каждый год "много людей переболевших гриппом". Кстати - это хорошо. То что переболели, как и раньше было и , слава Богу, живы и без осложнений, надеюсь . Я совершенно без иронии. Сегодня зашёл в аптеку, там идёт распродажа лекарств, укрепляющих иммунитет. И сам купил два вида. Один внукам, один себе. Так, для очистки совести, на всякий члучай. Надо ещё дочке купить. А может это действительно рекламная компания. Люди всегда от гриппа умирали. Якщо б не вмирали, то нiбо б подпирали. И от пневмоний. Кстати надо одно от другого отделять. Они и раздельно могут быть. Всегда в больницах лежало много больных с хроническими пневмониями. Насколько я понимаю неприятная ( для больного) вещь. Статистика пока ничего точно не доказывает. По моему, даже на Украине.

Останнє редагування: 6 лис 2009
  17. nata-k

nata-k Well-Known Member

Багато даних вказують на те, що цей Каліфорнійський грип нічим не відрізняється від сезонних штамів грипу. І показниками заразності, і показниками летальності. Хіба що характер розвитку ускладнень дещо особливий. Але частота ускладнень не висока.

• Подобається Подобається x 5
  18. obozrevatel

obozrevatel Well-Known Member

ПОКА В УКРАИНЕ ПАНИКА И ЛЮДИ БОЯТСЯ УМЕРЕТЬ ОТ ГРИППА, ЛЮДИ МЕНЬШЕ ДУМАЮТ ПРО ПЕДОФИЛОВ ИЗ БЮТ (БАНДИТЫ ЮЛИИ ТИМОШЕНКО сокр.авт.) МЕНЬШЕ ДУМАЮТ ПРО ОХОТНИКА НА ЛЮДЕЙ С ФАМИЛИЕЙ ЛОЗИНСКИЙ, УКРАИНЦАМ СКАРМЛИВАЮТ ТАМИФЛЮ, КОТОРЫЙ ЗАПРЕТИЛИ В ЯПОНИИ И ДРУГИХ ЦИВИЛИЗОВАННЫХ СТРАНАХ (ЭТОТ ПРЕПАРАТ ПРОДАЮТ ТЕПЕРЬ ТОЛЬКО В ОТСТАЛЫХ СТРАНАХ ТРЕТЬЕГО МИРА, КУДА МЫ УГОДИЛИ)
    ЭТОТ ПРЕПАРАТ ПРЕДЛОЖИЛА УКРАИНЕ ВЕНГРИЯ - ПРИЧЁМ БЕСПЛАТНО, НО УКРАИНА БОГАТАЯ СТРАНА И ЭТУ ОТРАВУ ПРЕДПОЧЛА КУПИТЬ, СПРОСИТЕ ПОЧЕМУ? - НА САЙТЕ "ВЕРСИИ" ЭТО ОБЪЯСНЯЮТ ТОЛЬКО ТЕМ, ЧТО ЕДИНСТВЕННЫЙ ДИСТРИБЬЮТЕР В УКРАИНЕ, ЧЕРЕЗ КОТОРОГО ПРОИЗВОДИТСЯ ЗАКУПКА ПРЕПАРАТА ЭТО ЧЛЕН ВСЁ ТОГО ЖЕ БЮТ.
    ВОТ И ВЫХОДИТ - В СТРАНЕ ПАНИКА, А У КОГО-ТО ХЛЕБНЫЕ ДНИ!
    НА ПЕРЕДАЧЕ "СВОБОДА СЛОВА" ОТ 6 НОЯБРЯ 2009 В СТУДИИ В МАСКЕ БЫЛ ТОЛЬКО ПРЕДСТАВИТЕЛЬ БЮТ. ВОТ И СУДИТЕ САМИ КОМУ ЭТО ВЫГОДНО!
    ПРОСЬБА К ВАМ ГРАЖДАНЕ - УЖ ЕСЛИ ВСЁ ЖЕ ЗАХОТИТЕ ЛЕЧИТЬСЯ "ТАМИФЛЮ" ПРОЧИТАЙТЕ В НАЧАЛЕ ИНСТРУКЦИЮ С ПРОТИВОПОКАЗАНИЯМИ И Т.П.! НЕ ДАВАЙТЕ ЭТОТ ПРЕПАРАТ ДЕТЯМ ДО 14 ЛЕТ. У ДЕТЕЙ ОТ ЭТОГО ПРЕПАРАТА ПОВЫШАЕТСЯ СКЛОННОСТЬ К СУИЦИДУ! (ЯПОНЦЫ ИЗ-ЗА ДЕТСКИХ СМЕРТЕЙ ЕГО ЗАПРЕТИЛИ)
    ЗА УКРАИНУ ОБИДНО!

19. VasMT

Shift заклинило?

20. olya_d

olya_d Well-Known Member

Сьогодні в нас помер 21-річний хлопець від пневмонії. Знову стає страшно...

а де твій аватар? :)