Відповідь: Григоріянський календар. Что-то перепутали... Хотя, в наше время ПРОЧИТАТЬ можно что угодно :D :D
Відповідь: Григоріянський календар. Возможно, эту бредятину писал какой-то апологет Миллениума'2000, вложившийся в празднование (например, закупивший сувенирной продукции на все), потом с ужасом понявший, что третье тысячелетие НА САМОМ ДЕЛЕ наступает не с 1999 на 2000, а с 2000 на 2001 (и это доказывается реально как раз отсутствием в календаре "нулевого" года), и от нервов налабавшего такое.... Лишь бы людей запутать. А зря старался, народ любит круглые цифры больше, чем их истинный смысл :D Так и отпраздновали третье тысячелетие на год раньше его наступления
Відповідь: Григоріянський календар. Посилання по темі Юліанський календар Юліанський Календар - був введений 1 січня, 45 до н.е. Юлієм Цезарем. Юлій Цезар у кінці 46 до н.е., маючи грецького астронома Созігена (Sosigenes) встановлює довжину сонячного календаря в 365 і один з чвертю дня (365.25). Кожен четвертий рік мав додавати один день, щоб утримувати четверті днів точними, що зараз стало нашим високосним роком з 29-м лютим. Свого часу Гай Юлій Цезар пожартував:"Римляни завжди перемагають, але ніколи не знають коли це трапилося." Ім’я Цезаря вшановано у сьомому місяці (тодішньому п'ятому) - July. Пізніше римський Імператор, Августус Цезар, виправив конструкцію високосного року і 8-й місяць в його честь був перейменований на August. А щоб не осоромитися щодо Імператора-попередника то Серпень August також отримав 31 день, який взяли з кінця року - 29/30 Лютого (February) Але рік Юліана 365 днів і 6 годин перевищує істинний сонячний рік 365.2422 днів, або 365 днів, 5 годин, 49 хвилин і 46 секунд, на 14 секунд 11 хвилин. Різниця складає близько 0.0078 дня за рік або близько одного дня за 128 років. За період 1,500 років календар знову відставав на десять днів. Що і стало причиною введення в 1582 році Григоріанського календаря Григоріанський календар —- календар введений в ужиток 4 жовтня 1582 Папою Римським Григорієм XIII. Реформа календаря мала за мету ліквідувати помилку в обчисленні дат: з моменту введення юліанського календаря до XVI століття "набігла" різниця в 10 днів порівняно з астрономічною датою. Згідно з нововведенням папи, одзразу ж після 4 жовтня1582 року наступало 15 жовтня. Цього дня в Італії, Франції, Іспанії, Португалії та Польщі прийнято григоріанський календар - попередні десять днів були вилучені з календаря. У 1583 р. Григорій XIII направив Константинопольському ПатріархуІєремії II посольство з пропозицією перейти на новий календар. В кінці 1583 року на соборі в Константинополі пропозиція була відкинута, як не відповідна канонічним правилам святкування Великодня. У Росії григоріанський календар введений в 1918 році декретом Раднаркому, згідно якому після 31 січня1918 р. слідувало 14 лютого1918 р. Російська православна церква і деякі інші православні церкви не прийняли григоріанський календар і продовжують користуватися юліанським календарем.
Відповідь: Григоріянський календар. можливо то для всіх очевидним було. Але я от тільки зараз зрозуміла, що в школі мене вчили, що Ісус Христос жив 33 роки, помер у віці 33 роки, а виявляється 33,5
Відповідь: Григоріянський календар. Уточніть, будь ласка які саме православні церкви перейшли. В цілому Ваша логіка здається цілком вірною, але це питання церковниками з самого початку напевно було саме "політичним" та полягало в неприйманні іншої релігії, утворені штучно різниці наскільки я розумію.
Відповідь: Григоріянський календар. А я вот только что практически узнал (осознал), что в официальной истории каждой страны, перешедшей на григорианский календарь, нет какого-то количества дней (в зависимости от времени перехода). Нет их и в официальной истории церквей - католиков, протестантов и поместных православных церквей, (перешедших, кстати, формально не на григорианский, а на "новоюлианский" календарь, совпадающий с григорианским прим. до 2800 года. Интересно, чем они занимались все эти дни? :rolleyes: Ещё интересно: Все поместные православные церкви, перешедшие на новоюлианский календарь, тем не менее ПАСХУ расчитывают только по юлианскому календарю. В РПЦ в течение 24-х дней формально действовал "новый стиль" в церкви (ещё бы, давление властей нетрудно было представить). Общественность всё равно не приняла, Тихону пришлось отменить своё постановление. А вот в какой последовательности СВЕТСКИМИ властями (впрочем, для католических правителей вариантов не было особых) осуществлялся переход на григорианский календарь. 1582 — Италия, Испания, Португалия, Польша, Франция, Лотарингия, Голландия, Люксембург, ВКЛ. 1583 — Австрия (часть), Бавария, Тироль 1584 — Австрия (часть), Швейцария, Силезия, Вестфалия. 1587 — Венгрия. 1610 — Пруссия 1700 — протестантские немецкие государства, Дания (включая Норвегию). 1752 — Великобритания и колонии. 1753 — Швеция (включая Финляндию). 1873 — Япония. 1911 — Китай. 1912 — Албания 1916 — Болгария. 1918 — Советская Россия. 1919 — Сербия, Румыния. 1927 — Турция. 1928 — Египет. 1929 — Греция. И т.д. Вот тут много: http://www.apn-nn.ru/index.php?chapter=contex_s&id=1789&sf=1 "...неотступно следуя Постановлению I Вселенского Собора относительно ориентиров Христианской Пасхалии"
Відповідь: Григоріянський календар. Ну от Невстранець випередив. Тут є ще одна причина - традиція. Люди так привикли і все. Наприклад грекокатолицька церква давно б перейшла на новий календар, але вважає, що народ ще не привик і це може викликати розкол у церкві. Звичка - це велика сила.
Відповідь: Григоріянський календар. Тобто Гузар побоюється, що після переїзду до Київа якщо змінити календар (що доречі цілком слушно, своєчасно ИМХО) то це відверне прихожан? Теж саме і УПЦ КП?
Відповідь: Григоріянський календар. Це може просто розколоти існуючих прихожан. Люди ж у нас недалекоглядні.
Відповідь: Григоріянський календар. Тоді питання ставлю по іншому. Чи не ведеться повільна "агітація" у Греко-католицькой церкви (12,3% всіх віруючих в Україні) за те що б всім перейти на григоріанський календар та святкування за ним? Чи у інших церквах наприклад в УПЦ-КП? Та врешті чи не є ця гілка саме такою повільною "агітацією", вибачте не знайшов іншого підходячого слова? Бо як кажуть обговорення проблеми - це вже частка ії вирішення, нє? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Віросповідання в Українi Православ'я - 66% Без визначення патріархату (може частково протестанти) - 38,9% УПЦ-КП - 21,8% УПЦ (МП) - 16,4% УАПЦ - 3% Католицизм - 13% Греко-католицька церква - 12,3% Римо-католицька церква - 0,7% Іслам - 0,8% Іудаїзм - 0,4% Невіруючі та не визначились (може частково протестанти) - 18,8%
Відповідь: Григоріянський календар. Про календар, я думаю, давно пора переходити на григоріанський, але тут знов є купа нюансів. Офіційна версія в греко-католицької церкви є така, що вони хочуть об"єднатись з православними в одну помісну українську церкву, а григоріанський календар буде перешкодою. По-моєму, одної помісної укр. церкви не буде ще принаймні років зі 100, так що такий аргумент виглядає непереконливо. Другим аргументом є те, що люди вже звикли святкувати всі свята за юліанським календарем. Не знаю, навіть покоління моїх батьків є готовим до зміни календаря, а про молодших і згадувати не треба, ну а зовсім консервативних можна переконати в тому, що так краще, тільки треба сильно захотіти їх переконати. Єдиним зараз, як на мене, нормальним аргументом може бути лише те, що всі православні українські церкви живуть за юліанським календарем і всі великі церковні свята є державними знову ж за юліанським стилем, тобто, вихідні будуть припадати не на святкові дні (за григоріанським календарем), і всі свята будуть робочими днями. П.С. В США і, думаю, в інших країнах греко-католицька церква живе за григоріанським календарем.
Відповідь: Григоріянський календар. Агітація не ведеться, хіба можливо в колуарах, а дарма. Думаю 80% за перехід на новий календар.
Відповідь: Григоріянський календар. Почитав, подумав - це ж виходить ми всі живемо за йудейським календарем ))))))) А у нас взагалі-то лише 307 років, як від різдва Іси рахунок часу ведеться. Може перейдемо назад до "від початку світу" ? Єшуа взагалі-то народився у кінці березня, а різдво просто присобачили до язичницький свят (25-го Коляда народжує нове Сонце)
Відповідь: Григоріянський календар. ну в івриті слово міхаіл означає "подібний до Бога" ))) Свята простіше відзначати за рівноденнями і сонцестояннями ))) простіше і не плавають майже)))) до Петра першого Новий Рік відзначали 1-го квітня (а ще раніше в день весіннього рівнодення))))