Грибний Захід

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Olexander, 20 вер 2013.

1. Olexander

Olexander Member

Напевно серед учасників форуму є багато грибників. Пропоную у цій темі писати та викладати різноманітну інформацію стосовно грибної справи.
    Я розпочну перший =)

На базарах можна зустріти практично усі види їстівних грибів з околиць Львівщини. Ціни також різні. Від 15 грн за кульочок маслят до 60 грн за кг білих.

Отже грибний сезон зараз перебуває в самому зеніті. Карпати практично вкриваються білими грибами, а рівнинні ліси опеньками, польськими та маслятами. З нещодавних поїздок до ближній Карпат мені вдалося в загальному винести майже 25 кг відбірних білих грибів. При чому усі чисті та розміром з палець (дещо більші та меньші).
    Тому якщо ви ще не встигли набрати грибочків на зиму, то зараз саме час !
    Деякі фото з останньої поїздки :
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Детальніше про цю поїздку тут
    Отже корзини в руки і гайда до лісу =)) Нехай щастить !
    Пишіть про свої грибні походеньки.

• Подобається Подобається x 2
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

омг! і тут гриби! :facepalm:

3. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

4. Olexander

Olexander Member

То вже сезон там точно закінчився)))

5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

а в Карпатах досі молоді є?

6. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Вчера в Донецке продавали маслята по 15 грн за кг и белые 40-60 грн за кг

7. thinkers

thinkers Well-Known Member

позавчора ще були:)

8. Olexander

Olexander Member

Гриби у Карпатах ще є !
    Особливо у Івано-Франківській області, однак Львівська також не пасе задніх. Можете сміло їхати.

9. BondaM

BondaM Member

Дуже, дуже хочу по гриби!

10. Olexander

Olexander Member

То у чому проблема?) Гриби зараз повсюду. Навіть не виїзжаючи зі Львова можна набрати опеньок та польських ) Ось та ось =)
    Вдалої грибалки !

• Подобається Подобається x 1
  11. Wili

Wili Well-Known Member

В суботу 21 був в лісі біля Сколе, взяв 20 білих, дуже багато людей в лісі, місцеві виносили повні кошики.
    Треба або ночувати і виходити до світанку, або машиною виїжати в ночі.

12. Novyzna

Novyzna Active Member

кілька тижнів тому в Карпатах, в Верховинському районі каталися, там при дорозі продавали чудові білі гриби по 20 кг за кіло. Шкода, не було можливості купити (бо подорожували, додому збирались аж за кілька день, і не мали що з ними робити). попускали слинку і поїхали)

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

Десь пару днів тому ходив з дружиною на опеньки, пройшли 12 км. і знайшли хіба одного опенька...Зато надихались лісовим повітрям і укріпили сім'ю чудовим екстремальним сексом на природі :)))

14. Olexander

Olexander Member

Сьогодні мав нагоду відвідати ближні Карпати (Сколівщина, буковий ліс). Сказати, що я був в захваті - не сказати нічого ! Осінній ліс просто фантастичний - запах, колір, атмосфера ! Грибів багато. Може навіть дуже багато =) Набрав вдосхочу і на любий смак. Детальніше тут.
    Ось декілька фото :
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

15. Bambook

Bambook Persona non grata

Написано якраз тоді, коли грибному сезону почав приходити капець...

---------- Додано в 21:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:08 ----------

Це якась хитра спамерська тема?

16. Olexander

Olexander Member

Не розумію, що ви маєте на увазі під "капец"? Це коли в Карпатах повно грибів, а маленькі все лізуть і лізуть? Ну тоді та, то дійсно повний капец =))
    Написано якраз тоді коли найкращий час для того щоб назбирати чистих ( не хробачливих) грибів.

17. Bambook

Bambook Persona non grata

Це коли 15 числа зібрано 220 з гаком білих, а на інші навіть не зверталося уваги, а 22 за вдвічі довший час - 11 десяток маслюків і зо три десятки польських :sad:

18. Olexander

Olexander Member

Я думаю, вам просто вартує змінити місце грибалки. Гриби вони такі. Зо два тиждні ростуть в одному регіоні і потім зовсім пропадають, натомість з'являються в іншому. Кожен ліс має свій власний мікроклімат і тому гриби можуть надзвичайно добре рости в одному лісі, коли в сусідньому буде майже порожньо. Зараз гриби точно є на Сколівщині (букові ліси) і у Вишкові та прилеглих селах. Де ще є, я не знаю, тому і створена ця тема, щоб люди могли ділитися та обмінюватися такого роду інформацією .

19. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Шановні, може хто зголоситься вислати у степовий південь грн. на 200 білих грибів?

Ви там балувані, а я крім печериць з супермаркету та маслюків з сусідньої лісопосадки нічого й не бачила ...білі то взагалі щось з області фантастики!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Аліяс, то вам тре приїхати.

Бо через день-два гриби просто стануть хробачливі.

а де твій аватар? :)