Говорить правду

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем alex21, 6 сер 2010.

1. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Шо, кажан з єврейським прізвищем? Нікогда!
    Краще якась ворона,з галицьким іменем,як Юрко Крук в письменника Петра Козланюка,або...краще вже Чистоплюєм обізвіть...Будь ласка! :yes:
    Герб Галичини.

Олекса Довбуш бідних й правду захищав,
    як Тіль,а не монах,
    бо в його серці клекотав
    вiтця Клааса прах!
    Був Муромець й Попович був...
    Богатирі! Росія!
    Котрих з придуманих казок
    змінив у "Бульбі" Гоголь-малорос
    на Тараса й Андрія.
    "Чудовий" руский героїзм -
    все покорять й вбивати,
    чи українець,чи поляк,
    чи якась інша раса...
    Шось(?) Гоголь в "Бульбі" поміняв,
    і так нічого не поняв,
    що вбивство не прикраса!
    Вбив Батько Сина! -
    що за героїзм вбивати непокiрних?
    ...А справу вішать на чужих,
    (як Рос на Малороса)
    і потім вбивство оправдать
    розправою з невірним!
    ...
    Усяке можна людям закрутить...
    Наприклад знять Іллю ...із муромской печі,
    Картошкіна та Бульбою назвать.
    А ти,як той дурний: ходи й "іщі-свіщі"!
    (Це тіпа,поміняти бабі стать
    і яйця причіпить... оті!)
    :bye:
    Нині,09.08.2010 р.
    (Юрко НОТОЦО)

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

По темі. Презентую статтю мого друга.

3. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Закінчення.

4. alex21

alex21 Well-Known Member

Не произносите бесповоротных суждений

Это достаточно простое и очень глубокое по смыслу изречение Аврелия Августина, актуально сегодня буквально каждый день. Не будем трогать партийные программы и предвыборные лозунги, нынешняя власть да и оппозиция, выдают каждый день такие перлы, что невольно задумаешься о пришельцах с космоса, но в таком количестве... Ну руки которые не крали, ладно пускай теперь отдыхают, раз каждый день мешки таскали. Ганя - санитарка, плачущая от того что ее непосредственный начальник Левочкин не опускает на передовую, Ганя а кто в тылу останется? Но Бродский -""Хочу заявити, що це абсолютна нісенітниця. У мене насправді є свій блог, я один з провідних блогерів України, але жодного стосунку до відповіді президента блогерам ані я, ані моя прес-служба не мають. Так само я не є", - сказав Бродський."
    Ну ладно правда она у каждого своя. Но ведь и мозги еще мы получаем при рождении, может пора уже замечать своими мозгами окружающий мир , и власть выбранную нами.

5. ostrov_stranger

ostrov_stranger Well-Known Member

Ну, в цьому ж топіку тільки правду говорять? То як я можу назвати Вас вороною, якщо Ви Бетмен? :)) А картинки у Вас прикольні. Хто малював? Мене найбільше вразила оця:
    Довго думав, де ж я бачив щось подібне, поки не згадав:

Так що можу ще й адептом чучхе назвати...

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Так там вупше єден в другого теми лямзили....

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

І листівки під копірку писали

7. Антон РАКИТИН

Антон РАКИТИН Well-Known Member

В детстве много раз с удивлением слышал от взрослых(причём в самых разных областях тогдашней РСФСР) фразу "Тяжело в деревне без нагана...", но никогда не знал вот этого очень ЁМКОГО и сильного продолжения.

Кто автор? Или народное ?

Ведь эти 4 строки фактически вмещают в себе всю огромную литературу писателей "деревенской прозы"(В.Астафьев, Ф.Абрамов, В.Белов, Б.Можаев, В.Тендряков), показавших страшный процесс нравственного одичания русской деревни после проведения в ней геноцидной советской "коллективизации".

8. ostrov_stranger

Ну так навіщо приєднуватись до цієї компанії?

9. olegp

olegp миється в бані

эта компания более вас касается, что 1я колонка , что 2я

10. ostrov_stranger

Ги-ги :))

11. alex21

alex21 Well-Known Member

По поводу стиля, есть такой поэт Евгений Юхница
    ОНУКОВЕ СВЯТО На стіл святкові страви!
    Несе бабуся кишку.
    Й на неї з-поза шафи
    Онук стрибає нишком...
    Бабусенька хитається,
    Миски розбиті, чайнички.
    – Та це ж так вовк ховається
    І плигає на зайчика.
    Правда он печатается огромными тиражами но только в газете "Все о бух.учете", рекомендую вам там будут очень рады.

12. Юрко НОТОЦО

Йой...Та Ви також,я бачу,на галичанина тєгнете в свої 45-ть...:))
    Автохтонний мешканець Галичини у 45 - 50 років вільно орієнтується у зовнішній політиці будь-якої держави світу і міг би служили радником при будь-якому уряді.

Ну а по-відношенні до нас автохонних галичан,то...то все суща правда.Бігме!

Особливо це помітно під час уродин, храмових празників, релігійних свят, коли за столом збирається вся родина і після третьої чарки хтось обов'язково скаже: "А чули-сьте,що востатне москалі зробили?.." Питання всіх часів і всіх галицьких поколінь - чому американці не хочуть на Росію ракети нуклеарні пустити - так збуджує галицькі уми на забавах, що вони часом перебирають міру алкоголю і розв'язують світові проблеми навкулачки, прозиваючи непристойними словами супротивників, з якими щойно пили і браталися.
    Якби хтось додумався вислати галичанина в космос, то дешевше вийшло б: нашому космонавтові, крім вишитої сорочки, у відкритому космосі нічого не треба. Навіть скафандра. Корабель наш земляк обов'язково замаїв би вишитими рушниками і портретами Кобзаря, Каменяра та Лесі Українки. І лиш у клозеті на цвяшку висіла б газета "Правда". (Богдан Волошин "Галицький синопсис")

Новина
    Прибіг онучок і кричить щосили,
    Же радіо повіло новину:
    Що москалі у космос полетіли...
    Новина Number One на "всю страну".
    Наскочила на вуйка Йвана радість,
    І він з тиx радощів ледь-мало не здурів.
    Перепитав: -Чи вся Росія полетіла?
    Почув,що лиш один...Хлоп мало не зімлів.
    (Юрко НОТОЦО)

13. Юрко НОТОЦО

Илье Эренбургу принадлежит авторство лозунга «Убей немца!». Адольф Гитлер лично распорядился поймать и повесить Эренбурга. Нацистская пропаганда дала Эренбургу прозвище «Домашний еврей Сталина».

... слово "немец" разряжает ружье. Не будем говорить. Не будем возмущаться. Будем убивать. Если ты не убил за день хотя бы одного немца. твой день пропал. Если ты думаешь, что за тебя немца убьет твой сосед, ты не понял угрозы. Если ты не убьешь немца, немец убьет тебя. Он возьмет твоих и будет мучить их в своей окаянной Германии. Если ты не можешь убить немца пулей, убей немца штыком. Если на твоем участке затишье, если ты ждешь боя, убей немца до боя. Если ты оставишь немца жить, немец повесит русского человека и опозорит русскую женщину. Если ты убил одного немца, убей другого - нет для нас ничего веселее немецких трупов. Не считай дней. Не считай верст. Считай одно: убитых тобою немцев. Убей немца! - это просит старуха-мать. Убей немца! - это молит тебя дитя. Убей немца! - это кричит родная земля. Не промахнись. Не пропусти. Убей!
    «Красная звезда», 24 июля 1942 г (№173 [5236])

Замітьте! Не я почав про це розмову тут про те хто плакати малював!
    Раз події були правдиві,то і плакати також відображали ці реальні події!

14. ostrov_stranger

15. Юрко НОТОЦО

Ось Вам Моя Правда!

Я - Галичанин,бо родом з Галичини....
    Я - Українець,бо я все своє свідоме життя провів на своїй Вітчизні - Україні...
    Я - Бойко,бо тут на Бойківшині жили мої Предки,Батьки і продовжують жити Діти Мої...
    Я - Самбірчанин ,бо народився в столиці Бойківщини ,місті Самборі...
    І Всим Цим непомірно горджусь,як і більшість моїx Земляків.Тут Я народився,Тут Я виріс,Тут Я навчався,Тут Я женився,Тут Мене Мої Діти і поxовають,як Я поxовав своїx Батьків,на самбірському цвинтарі.І на це прийде свій час...
    І все це відбувається і відбудеться в Краї з такою чудною назвою,ГАЛИЧИНА...А xоч і Галиція,чи-то Galicija.
    Тіло Моє Українське,а в нім Серце Галицьке і Душа Полонська...
    І все це тісно і гармонійно пов'язане ві Мні,i не бореться одне з одним.
    Чого і Всім Bам Бажаю ,мої Земляки!
    http://yuriy-sydoriak.livejournal.com/

16. ostrov_stranger

Пане Юрко! Ви так і не зрозуміли мене! Я не сприймаю тоталітаризм в будь-якій обгортці! Ви себе позиціонуєте як "фільозофа" початку ХХІ століття, то чому так зациклились на ХХ-му? Так, були такі історичні факти. Думаю, Ви погодитесь, що й американці у Кореї були, м'яко кажучи, не ангелами. Але чомусь, дивлячись на ці картинки, не виникає почуття праведного гніву. Тому що час зараз другий і в такий спосіб сучасну людину не проймеш. Я сприймаю Еренбурга, Кукриніксів, чи навіть тих німецьких художників, чиї плакати Ви тут виклали. Сприймаю, як частину тієї епохи і їх творчість викликає цікавість. Але я не сприймаю творчості Юрка Нотоцо, який більшу частину свого життя був рядовим громадянином СРСР, а тут раптом прозрів. Збирайте краще галичанський фольклор.

17. ostrov_stranger

От тут, погоджуся з кожним словом. *drink* Тому що, коли людина щира, то це одразу видно.

18. Юрко НОТОЦО

по-перше...Не натягуйте моє писання...на творчість.3 самоаналізом і самозакоханням "усьо з порядку"!:mail1:
    по-друге...Чого Раптом? Прозрів і все!;)
    по-третє...З гумором у нас з вами все О.К. Тому я й продовжую...гм-м,критик Ви Наш,галичанський! :crazy:
    Дякую! Як на мене,щирий і правдивий - синоніми!
    :hi:

19. ostrov_stranger

Ну що ж, дай Бог...

20. Юрко НОТОЦО

Хоч вірш мій явно не Франковий -
    Погасла вже моя Зоря...
    Та суть писання - це розплата
    За злісні дії Упиря!

Присниться щось - таке незвичне
    І Словом ляже на Папір.