Гострі перці -від "Вогника" до Хабанери

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Tenaris Kennel, 23 лют 2014.

  1. Tenaris Kennel

    Tenaris Kennel Active Member

    Вітаю шановні львівяни . Я хочу Вас познайомити з цікавими рослинами , які багато хто з нас спостерігали і можливо спостерігають до нині , на підвіконнях кухні . У простолюдді вони називаються «Огонек» , «Бабусин перчик » « Чіллі » і цілком можливо , ще як те, але більше назв я не знаю. Це гострі перці .
    Зацікавився я ними , коли в ранньому дитинстві побачив у товариша на підвіконні компактний симпатичний перчик , попросив одну червоненьку перчинку , вдома її роздеребанив , отримав багато насіння і посіяв . Через деякий час сіянці зійшли, найміцніший був посаджений в горщик і почалися мої спостереження спрямовані на очікування врожаю , через 4 місяці , на рослині сформувалося багато перчиком , які швидко поспіли і обдарували мене відмінним ароматом і серйозної ( на той момент) гостротою. Я їх розтирав в борщ , їв просто з домашньою кабачкової ікрою іноді навіть влаштовував « чемпіонати » з поїдання серед друзів манюхенькіх шматочків , але переможців так і не знаходилося. Час йшов , перчик прожив близько трьох років на підвіконні і після його загибелі я як то перестав активно шукати і ростити « Вогники » , коли ніколи бували посіви , і вирощування оних але проходило це без особливого ентузіазму. Останнім час іноді купував базарі різні «гострі» перці та задовольняв гостре бажання гострого за тарілочкою борщу. Але це були не ті перчики , не той аромат не та гострота , можна навіть сказати що гостроти , то майже і не було.
    Спалах старого хобі почалася минулої зими , де то в лютому , мені дуже захотілося чогось подогревающего апетит і я пішов по нашим " прекрасним " супермаркетам у пошуках чилі. Тлумачного нічого не знайшов , точніше знайшов пару довжелезних гострих перців , але продегустувавши їх вдома я зрозумів який смак має трава . Далі було фанатичні пошуки насіння гострого перцю , та не просто декоративного , а саме полум'яного , такого щоб куснув і о-го- го .... Через маму вийшло роздобути подобу « екстракту ядерної бомби». Принесла як то вона мені пару сушених перчиком від її знайомої , я на пробу , розламав , понюхав , начебто воно , лизнув і БАХ ... , ось те , що я шукав . Посіяв своїх « драконів» , вони виявилися так само скоростиглими і порадували мене непоганим урожаєм.
    Але на цьому захоплення не затихло , а почало розвиватися з величезною силою , я загорівся бажанням знайти різноманітні сорти і зібрати цікаві для мене види, як для декоративного мети , так і для харчової . Дізнався в чому полягає гострота , як даний фермент під назвою капсаїцин діє на організм , який самий гострий перець у світі і як його « їдять » , на скільки велике розмаїття гострих перців і що не так вже й просто їх вирощувати від насіння до врожаю , але а тепер все по порядку.

    ---------- Додано в 08:30 ---------- Попередній допис був написаний в 08:29 ----------

    Самі загальні різновиди перців :
    1 . Стручковий перець Capsicum annuum , який включає множини типу перців - ( bell peppers , паприка ) , jalapeños , і chiltepin (гострі та солодкі) .
    2 . Стручковий перець Capsicum frutescens , який включає перці tabasco , African birds eye і кайеннскій (гострі ) .
    3 . Стручковий перець Capsicum chinense , який включає найгарячіші перці типу naga , habanero і шотландська капелюх ( Scotch bonnet ) (гострі та солодкі) .
    4 . Стручковий перець Capsicum pubescens , який включає південноамериканські перці rocoto ( гострий) .
    5 . Стручковий перець Capsicum baccatum , який включає південноамериканські перці aji ( гострий і солодкий) .
    Хоча зазвичай використовуються тільки деякі різновиди , є багато культурних сортів рослини і методів приготувати перці чилі. Червоні і зелені ( просто незрілі ) перці ( bell pepper ) , наприклад , є тим же самим культурним сортом рослини Capsicum annuum . Одним і тим же перцем є різновиди - jalapeños , poblano , ancho (який є висушеним poblano ) , Нью -Мексико , Анахайм , Серрано та інші культурні сорти рослини. Ямайський , Шотландські капелюхи і habaneros - належать до безлічі C.chinense . Різновид C.frutescens включає перці чилі de arbol , aji , pequin , tabasco , кайеннскій , піменто ( вишневі перці ) , malagueta та інші. Найпопулярніші перцеві безлічі потрапляють в якусь одну з цих категорій .
    ( Серед різних перців помилково до перцям чилі зараховують бразильський перець. )
    Перець Capsicum ANNUM .
    Солодкі ( Albino , Big Jim , Chile Negro , Chilly Chile , Medusa , Tangerine ) .

    Перці - дзвінки ( Amethyst , Chocolate bell , Marengo , Purple bell , Tiny bell ) .
    Поза Сполучених Штатів перці - дзвінки зазвичай називаються червоним перцем або паприкою ( в Японії, Європі і т.п.) , стручковий перець в Індії , Малайзії та Австралії, і манго в частинах США навколо південного штату Огайо , штаті Індіана і штат Кентуккі (і не повинні бути переплутані з тропічним плодом , відомим , як манго ) . У Росії його зазвичай називають «болгарський перець » ( bolgarskiy perets ) .

    Колір може бути зелений , червоний , жовтий , помаранчевий і , більш рідко , білий , фіолетовий і коричневий залежно від того , коли вони зібрані і сорту. Смак зрілих перців може також змінитися з умовами росту , збору , обробки та зберігання; найбільш солодкий - плід , дозрілий на рослині , повністю освітленому , в той час як плід зібраний зеленим і дозріваючий в зберіганні , менш солодкий. Ці перці були вирощені в Центральній і Південній Америці в часи до Колумба. Перцеві насіння пізніше потрапили до Іспанії в 1493 і звідти поширилися в інші європейські та азіатські країни.
    В 100г міститься близько 140мг вітаміну С.
    Піменто або Вишневий Перець - різновид великого , червоного , що має форму серця перцю чилі ( annum ) , який має розміри 3 - 4 дюйми завдовжки і 2-3 дюйми шириною .
    Плоть солодкого перцю піменто солодка, соковита і більше ароматична , ніж у червоного перцю дзвінка . Ці перці піменто - знайоме червоне наповнення , знайдене в зелених маслинах . Більше, ніж 85 % наповнених маслин , особливо зелений іспанська вид , наповнені перцем піменто , в той час як інше наповнення ; часник , сир, і т.д. , становить залишається відсоток від цього переважного наповнення .
    Гострі ( Achar , Afghan Hot , Anaheim , Ancho , Bolivian Rainbow , Bulgarian Carrot , Cascabel , Filus Blue , Fish pepper , Hungarian wax pepper , Jalapeno , NuMex Big Jim , Numex twilight , Poinsettia , Serrano , Thai hot , Thai ornamental , Thai sweet ) .

    Jalapeño - перець чилі середнього розміру , який цінують за той гарячий , який спалює смак , який ви відчуєте , коли його з'їсте . Дозрілий Jalapeño може бути 2-3,5 дюйма , червоний або , зазвичай , зелений. Це - культурний сорт рослини різновидів Capsicum annuum . Назва Jalapeño явно походить від іспанської. Він названий на честь міста Xalapa , Веракрус , де він традиційно проводився. У Мексиці 160 квадратних кілометрів присвячені для культивування одного jalapeno ; насамперед у річковому басейні Paloapán на півночі Веракрусу і в Delicias , області Чіуауа . Jalapeno також вирощується в меншому масштабі в Jalisco , Nayarit , Sonora , Sinaloa і Chiapas . Jalapeno відомий під різними іменами всюди в Мексиці. Jalapenos також відомі як cuaresmenos , huachinangos і chiles gordos .
    З 1999 року 5500 акрів в Сполучених Штатах були присвячені культивуванню jalapenos . Більшість jalapenos було вироблено в Південному Нью- Мексико і Заході Штат Техас. Період росту jalapeno - 70-80 днів . Дозріле рослина досягає двох -трьох з половиною футів висотою . Як правило , одна рослина дає двадцять п'ять - тридцять п'ять стручків.
    Кайеннскій перець - гострий червоний перець; його назву від міста Кайєн у французькій Гвіані. Кайєнна використовується при приготуванні пряних гарячих страв , як порошок або в його цілої формі (типу в кухні Сичуані ) . Кайєнна має багато вигідних лікарських якостей. Так , наприклад , кайенский перець - традиційно використовується при лікуванні легеневих і травних систем . Коли звертаєтеся з Кайен , проявіть обачність . Необережне потрапляння Кайєн з рук на чутливі області (типу очей , носа , рота , або паху ) може скінчитися відчуттям серйозного печіння.



    Африканський birdseye (або африканський диявол чи африканський червоний диявол) - культурний сорт рослини перець чилі , який є і ​​дикий і культурний . Це - маленький і надзвичайно пряний стручковий перець. Рослини є зазвичай дуже густими і виростають близько 1,5-4 футів висотою , з листям , що змінюються по довжині від 1,5 до 3 дюймів і по ширині від 0,5 дюйма до 1 дюйма. Плоди взагалі звужені до тупого кінця і мають 1 дюйм завдовжки. Незрілий колір стручка - зелений , зрілий колір - яскраво- червоний або фіолетовий.
     
  2. Tenaris Kennel

    Tenaris Kennel Active Member

    Перець Capsicum FRUTESCENS


    Перець Tabasco - перець чилі різновиди Capsicum frutescens . Найвідоміший його використання в соусі гострої приправи Tabasco . Слово " Tabasco " - назва мексиканського штату , але цей різновид перцю була спочатку вирощена у великих кількостях в Штаті Луїзіана. Подібно до всіх frutescens перцям чилі , рослина Tabasco густорастущей , який широко застосовується в комерційному культивуванні . Звужені плоди , приблизно 4 см завдовжки , є спочатку блідими жовтуватими - зеленими і стають жовтими та помаранчевими перед дозріванням і яскраво -червоні прісозреваніі . Велика частина запасу перцю Tabasco впала жертвою вірусу мозаїки тютюну ( tobacco mosaic virus ) в 1960- их роках , і перша стійка різновид ( Greenleaf Tabasco ) не була спроможна бути культурною приблизно до 1970 р.

    Перець Capsicum CHINENSE
    Habanero чилі ( Capsicum chinense Jacquin ) (по- іспанськи from Havana , з Гавани ) - найбільш сильно пряний перець з роду чилі. Незрілі habaneros зелені , але колір в зрілості змінюється . Звичайні кольори - помаранчевий і червоний , але білий , коричневий , і рожевий також помічені. Типово зрілий habanero - 2-6 см завдовжки. Декілька виробників спробували вибірково розводити habanero , щоб виробити більше гарячий і великий перець.
    Red Savina pepper - культурний сорт рослини перцю habanero , був перевірений і завірений як " Всесвітня найгарячіша спеція " і внесений до списку в Книгу Рекордів Гіннеса. Хоча habaneros , як вважають , відбулися на Кубі , це - тим не менш важлива частина кухні на Юкатанський півострові , де він часто застосовується смаженим як приправа з їжею. Приблизно 1 500 тонн Зібрані там щорічно.
    Habanero мають характерну тонку , воскову плоть. Висока пекучість habanero , його фруктовий , подібний цитрусовий аромат , зробили його популярним компонентом в найбільш гарячих соусах і пряних харчових продуктах. Habaneros процвітають при жаркій погоді . Однак , так як перці належать nightshade сімейства , занадто багато сонця може бути руйнівним для листя. Надмірно сира грунт і коріння справлять перці запеклого смаку.
    Habanero чагарники - хороші кандидати на контейнерний сад . Вони можуть жити багато років у горщиках або інших контейнерах зростання. habanero - багаторічна рослина , і значить , що з належною турботою до умов зростання , він може призвести квіти і , отже плід , багато років. У тропічних і субтропічних областях , Habanero , подібно іншим чилі , плодоносить цілий рік.
    Дослідники в Штаті Техас недавно створили помірну версію перцю Habanero , який зберігає аромат і аромат традиційного перцю Habanero . Більш помірна версія була отримана схрещуванням Yucatan Habanero з heatless Habanero з Болівії . Ці помірні Habaneros , як очікується , будуть широко доступними споживачам у найближчому майбутньому.


    Scotch Bonnet , Шотландська Капелюх ( Capsicum chinense Jacq . ) - Різновид перцю чилі подібна habanero . Культурний сорт рослини habanero вважається деякими одним з найбільш гарячих перців в світі. Цей вид знайдений головним чином в карибських островах і названий так через свого подібності шотландської капелюсі. Ці перці використовуються при приготуванні багатьох різних страв в кухонному всього світу. Шотландська Капелюх має аромат , відмінний від його кузена Habanero . Це дає стравам карибської кухні їх унікальний аромат. З'їдені сирими , ці перці , як відомо , заподіюють запаморочення , нечутливість рук і щік , і серйозну печію. Але навіть привчені до їжі гарячих перців часто уникають споживати його насіння .
    Свіжі зрілі перці Scotch Bonnet або Habaneros мають колір від зеленого до квітів у межах від апельсина гарбуза до алому червоному. Назва «Капелюх шотландців » також має гриб Marasmius oreades , відомий як чарівний кільцевої гриб.

    Naga Jolokia - перець чилі , природно виростає в армійському гарнізонному місті Tezpur , в північно- східному штаті Ассам , Індія . Більш широко він зустрічається в Північно-Західній Індії: Ассам , Нагаленд , Маніпур і в Бангладеш . Це - природно зустрічається перець Чилі , і як і передбачалося , є найбільш гарячим у світі. Більшість експертів погоджується , що це - Capsicum chinense . Його також називають Bih Jolokia в деяких місцях Ассама ( Bih = Яд , Jolokia = перець Чилі на ассамська мовою) . Інші назви (імена ) - Bhut jolokia , Borbih jolokia , Nagahari , Nagajolokia , Naga Morich , Naga Moresh і Раджа mirchi . Коли він дозрів , то має розміри 60 - 85мм в довжину і 25 - 30мм в ширину . Колір - помаранчевий або червоний , подібний кольором переца Habanero .

    Перець Capsicum PUBESCENS


    Rocoto , або locoto ( Capsicum pubescens ) - середнього розміру круглий перець чилі , зустрічається в Перу і Болівії . Стручки Rocoto мають товсті стіни , подібно перцю дзвінка , але вельми гарячі. Листя темно- зелена і досягла зрілості волохата . Рослина має фіолетові квіти, насіння - темний коричневий колір або чорні. Зростає до 6 футів висотою , якщо рослина підтримується . Подібно іншим різновидам Capsicum , rocoto багаторічний , і якщо його захищати від морозу і обрізати , то може рости багато років.
    Rocoto - один з найбільш давно окультурених перців , він вирощувався вже 5000 років тому. Хоча більшість rocotos червоні , є також жовтий тип , який є звичайним в Карибському морі і Мексиці. Інші назви для Rocoto : locoto , manzano , canario (жовтий тип) , caballo , і peron .
    Перець Capsicum BACCATUM
    Aji Амарілло , також відомий як Aji Escabeche . ( Стручковий перець baccatum вар. Маятник ) Aji Амарілло - самий звичайний Aji в Перу . У Сполучених Штатах , його називають іноді « жовтий Чилі » або « жовті перуанські Чилі ». Стручки 4 - 5 дюймів завдовжки і глибокий жовтогарячий колір , коли плід зрілий . Тонкі стручки мають фруктовий аромат з підтекстом ягоди , гострі і сушать. Aji Амарілло вирощений у всіх областях Перу : узбережжі Анд і джунглі Амазонки. Сезон врожаю на узбережжі , де росте більшість Aji Амарілло , починається в середині грудня і триває до кінця березня. Його ароматичний смак робить це чудовим сировиною в салатах. Насіння рідкісні і дорогі. Налічується понад 30 видів перцю Aji .
    Scoville heat units ( SHU ) - шкала « пекучість» (шкала Сковілла ) .

    Індіанці Нового Світу вирощують гіркий перець більше 5000 років . Інки навіть використовували його як хімічну зброю у вигляді диму проти іспанських колонізаторів , кидаючи на розпечене вугілля розмелений перець. У середині 16 століття перець був завезений до Європи.

    У 1920р. Wilbur Scoville ( Сковілля ) запропонував органолептичний тест ( Scoville Organoleptic Test ) , в якому пекучість зразка оцінюється в спеціальних одиницях - Scoville Heat Units ( SHU ) .
    Для оцінки та стандартизації пекучості різних сортів , точно відведені кількість зразка перцю розчиняли у спирті , а потім додавали підсолоджену воду до тих пір , поки 3 з 5 експериментаторів не переставали відчувати гострий смак . Таким чином , якщо 1 частина зразка було потрібно розвести в 1000 частин води , щоб зник його пекучий смак , то такому сорту перцю присвоювалась активність в 1000 SHU .

    Сьогодні методика визначення SHU вважається застарілою і суб'єктивною, а на зміну їй прийшли методи газової хроматографії. Згідно з цією методикою 1 млн. одиниць Сковілля
    відповідають 6,6 % капсаїцину .

    Вміст у червоному перці активних компонентів - капсаіціноідов , може коливатися в широких межах. " Пекучість " може залежати не тільки від сорту , а й від кліматичних , погодних умов , місця зростання рослини.

    Рейтинг по Scoville Сорти перцю , продукти на його основі
    15 000 000-16 000 000 Чистий капсаїцин *
    9100 000-15 000 000 капсаіціноідов : дігідрокапсаіцін , нордігідрокапсаіцін та ін
    2000 000-5 300 000 Стандарт pepper spray ( США )
    855 000-1 041 427 Naga Jolokia
    876 000-970 000 Dorset Naga , Tezpur
    350 000-577 000 Red Savina Habanero
    100 000-350 000 хабанеру ( Habanero Chile )
    100 000-350 000 Scotch Bonnet , South American chinenses , African birdseye
    100 000-200 000 Ямайський пекучий перець ( Jamaican Hot Pepper )
    50 000-100 000 Тайський перець ( Thai Pepper ) , Malagueta Pepper , Chiltepin Pepper , Tepin , Chinese kwangsi
    30 000-50 000 Кайенский перець ( Cayenne ) , Aji pepper , Tabasco pepper , Piquin , Pakistan dundicut
    10 000-23 000 Serrano Pepper , de Arbol , Crushed Red Pepper
    7 000-8 000 Tabasco Sauce ( Habanero )
    5 000-10 000 Wax Pepper , Early Jalapeсo
    2 500-8 000 Jalapeno Pepper
    2 500-5 000 Tabasco Sauce ( Tabasco pepper ) , Louisiana hot sauce , Pasilla
    1 500-2 500 Rocotillo Pepper , Sandia , Cascabel , Yellow Wax Hot
    1 000-1 500 Anaheim , Poblano Pepper , Mild Jalepeno
    600-800 Tabasco Sauce ( Green Pepper )
    500-1000 Ancho , мелений " чилі "
    100-500 Pimiento ( Пімента ) , ( Pepperoncini , Pickled pepperoncini , угорська пекуча паприка )
    0 Bell pepper , Mild Bells , Sweet Banana


    * - Про те , наскільки сильний чистий капсаїцин можна судити за прикладом - один міліграм чистого капсаїцину , поміщений на вашу руку , викличе біль як від розпеченого до червоного заліза та шкіра покриється пухирями.
    Досліди на тваринах показали , що смертельна доза при вживанні в їжу для капсаїцину - 100 мг / кг ( миші). Знаючи , що 100 мг капсаїцину містяться приблизно в 32 г висушених плодів , то шляхом простого розрахунку знаходимо , що у людини масою 60 кг смерть може наступити тільки при швидкому поїданні майже 2 кг перцю.
    1 кг чистого капсаїцину коштує близько $ 5000.
     
  3. Tenaris Kennel

    Tenaris Kennel Active Member

    Стаття опублекованна якоїсь ( progenes ) на сате livejournal
    гострий перець

    Значить так . В роті у нас знаходиться 5 видів смакових рецепторів : солодкі , кислі , гіркі , солоні і умами. ( Умами , якщо хто не в курсі - це рецептори на речовини, що містять деякі білки і певні амінокислоти , глютамат там всякі. На них , наприклад , орієнтована японська кухня). Однак окремих рецепторів на пекучий смак немає. Як виявилося , речовина, яка знаходиться в перцях і що викликає пекучий смак - капсаїцин , діє як мінімум на два типи інших рецепторів: рецептори сприйняття тепла і больові рецептори. І ті , і інші , насправді обманюються .

    Коли роздратовані теплові рецептори , з'являється суб'єктивне відчуття тепла , яке , втім через деякий час стає частково об'єктивним завдяки інтенсивному припливу крові через рефлекторного відповіді на подразнення цих рецепторів. Однак гостра їжа буде сприйматися нами ще гостріше , якщо поглинати її гарячою. Що цікаво , інші рецептори при цьому теж активізуються і гостра їжа діє як підсилювач інших смаків.

    Значно цікавіше роздратування больових рецепторів типу С , які знаходяться також і на шкірі. Стимулювання цих рецепторів призводить до вивільнення певної субстанції Р , яка є нейротрансмітером і передає роздратування в мозок. У відповідь на цей сигнал мозок виділяє ендорфіни - " гормони щастя " , здатні зменшувати біль і сприяти загальному підняттю настрою . Як мене нижче поправили фахівці , капсаїцин також регулює функції ваніллоідних рецепторів які, зокрема , відповідальні за ефекти канабіноїдів . Таким чином , перець чилі відносять до природних наркотичних речовин .

    Пару слів про паприці і чилі. Людський мова здатна розпізнати розведення капсаїцину в концентрації 1 до мільйона. Гостроту визначають за шкалою Сковілла . Згідно з цією шкалою , проста паприка містить від 0 до 100 едіцініц гостроти , соус табаско - 2.500-5.000 одиниць , перець хабанеру до 500 000 одиниць , а найгостріший перець сорту Naga Jolokia до 1 млн одиниць. Чистий капсаїцин тягне на 16.000.000 одиниць , але нам вже все-одно , оскільки після 1 млн ми перестаємо розпізнавати гостроту .

    Як погасити пожежу в роті? Запивати водою марно. Вона дає хвилинний ефект від " охолодження " рецепторів , при цьому распростаняет капсаїцин рівномірно по порожнини рота. Найкраще допомагає заїдати чимось жиросодержащая , що розчиняє капсаїцин - наприклад молоком , сиром або йогуртом.


    Трохи біохімії .
    Капсаїцин (хімічна назва - ваніліламід 8 -метил- 6 - ноненовой кислоти) - алкалоїд , одержуваних з деяких видів перцю Capsicum . Чистий капсаїцин являє собою безбарвна кристалічна речовина з пекучим смаком .
    Капсаїцин входить до групи фармакологічних засобів - « Подразнювальні засоби природного походження». Він здатний викликає подразнення шкірних покривів і слизових оболонок , при попаданні на їх поверхню.
    механізм дії

    Відчуття печіння і болю , що виникають в результаті дії капсаїцину являють собою результат хімічної взаємодії з чутливими закінченнями нервів. Капсаїцин , будучи представником групи ванілоідов , здатний зв'язуватися з рецепторами VR1 ( ванілоідних рецептори підтипу 1 ) . [ 1 ] Як пізніше було визначено, VR1 є іонними каналами , які відкриваються у відповідь на дію капсаїцину , внаслідок чого виникає деполяризація нервового закінчення і формується сигнал , які надходить в мозок і суб'єктивно сприймається як печіння і біль.
    ефекти капсаїцину

    Капсаїцин використовується в багатьох препаратах , зокрема мазях і пластирах для полегшення болю при периферичної невропатії , невралгіях та інших патологічних процесах . Дія капсаїцину носить відволікаючий характер. Зазвичай його концентрація коливається між 0.025 % і 0.075 %.
    Було доведено , що капсаїцин має протиракові властивості .
    Капсаїцин використовується в спорті для двох основних цілей - полегшення болю і схуднення .
    Капсаїцин в спорті

    Мазі і креми на основі капсаїцину застосовуються в спорті для полегшення болю в м'язах і суглобах після тренування і при пошкодженнях . Капсаїцин викликає відчуття тепла і прилив крові до місця пошкодження , що прискорює відновлення і загоєння тканин.
    Кілька досліджень на тваринах і людях підтверджують, що капсаїцин здатний значно збільшувати теплопродукцию організму , завдяки чому вуглеводи починають руйнуватися в більш швидкому темпі і організм починає використовувати як джерело енергії депозити жиру. Капсаїцин також нормалізує рівень глюкози в крові. До теперішнього часу до кінця не вивчена ефективність капсаїцину при схудненні , тому потрібні подальше проведення досліджень .

    P.s. Вище представлена ​​статті про перці які були взяті з просторів інтернету , що б все зацікавилися довго не шукали інфу , а просто коротко ознайомилися . В опис видів перцю включені тільки поодинокі сорти , а так кожен вид включає величенні варіації різних перців. Після того як моє захоплення набрало обертів , я розжився насінням різних баккатумов і хіненсов , а так само чемпіонів гостроти таких як Bhut Jolokia , Trinidad Scorpion , 7 POD , Naga Morich . Вдалося спробувати в сушеному вигляді Bhut Jolokia (знову ж завдяки інтернету і тому, що в ньому все можна купити). Скажу чесно дуже гостро , але не смертельно. Зараз мої понад гострі перчики в стадії бутонізації до липня серпня збираюся випробувати їх у свіжому вигляді , що то залишив вдома на балконі , що то повезу , висаджу на дачу. Зате Хабанери з плодами , і ось ось , повинна дозріти , перша « солодка парочка» . Так само є один о- о- о- дуже врожайний баккатум Lemon Drop , подивимося який він на смак ...
    У даній темі хочу спілкуватися з такими ж любителями гостренького як і я , показувати свої успіхи і растюхі , обмінюватися насінням та досвідом , а в подальшому може бути і створювати свої зустрічі і навіть виставки.


    ---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

    З гострого перцю є багато страв, його квасять, солять, роблять соуси навіть конфетюри. а саме більше що я люблю то олію з перцем, до страв та салатів вона просто супер. Поділюсь рецептом.
     
  4. Tenaris Kennel

    Tenaris Kennel Active Member

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    ---------- Додано в 10:00 ---------- Попередній допис був написаний в 09:58 ----------

    [​IMG][​IMG]

    ---------- Додано в 10:03 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

    [​IMG]
    Ость так зараз виглядають де які нові сота які були висіяні і грудні.
    [​IMG][​IMG][​IMG]
     
а де твій аватар? :)