А чим змішуєш? 100 гр. сатанізму, 200 - від крішнаїтів...? ---------- Додано в 20:15 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ---------- Мечем Аллаха?
От,звичка ставити печатку. Я вірю в Господа. В Його волю. А,щодо своїх релігійних поглядів,то я вже не раз повторював Хм... там далі є... ---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:20 ---------- Нафіга? Кожен з нас,хто прожив на світі кілька десятків років,обов"язково знайде спосіб зробити життя отакого "ближнього" пеклом. А,ще,маючи певний досвід,і поготів. Незважаючи на соціальний статус прєсловутого "ближнього". Дякувати Богу,що,наразі я не маю потреби цього робити.
А то з которої релігії запозичено? Чи варто розширювати територію пекла? ---------- Додано в 23:10 ---------- Попередній допис був написаний в 23:07 ---------- Та ні. То не я поставив пєчать. І не Бог. Я точно знаю.
Це,до вислову "підставити іншу щоку"... Хоча...отих семінаристів я так і не став переслідувати...не писав ніяких заяв...не робив ніяких рухів.... Нехай діється Воля Божа... ---------- Додано в 01:09 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:12 ---------- Ці погляди я щовечора не приховую в розмовах зі священниками. Часто спілкуюсь з монахами. Але такого не ляпав мені ніхто.
Їм сан не дозволяє. А ми - свої люди, можемо (в багатьох випадках) прямим текстом і жартами. Бог простить. (с) Нє?
Як на мене, то найкраще відповів на це запиння Честертон Г. К. в своєму ессе "Если бы мне дали прочитать одну проповедь..." Читайте. http://www.chesterton.ru/essays/0001.html
до теми Гордість не належить до жодних чеснот і саме вона буває враженою, саме вона вміє ображатися... коли ж зосередитись на тому, щоб виховувати в собі терпеливість, стриманість, пом'якшити серце своє щоб стати лагідним, то проблема різниці поміж лубов'ю до себе та самозакоханістю буде поступово зникати (разом з гордістю зникне і самозакоханість). Тоді і можна стати справжньою опорою для когось.
Для самоповаги любові до себе цілком достатньо... тому зникнення самозакоханості нічим не загрожує. Самоповага також не існує без поваги та любові до інших людей.
Градація Вважаю, що проблема має чотири ступеня. Першим ступенем є людська гідність, яку необхідно відстоювати, бо завжди є багато охочих сісти людині на голову. Другим ступенем є гордість, яка вже є деякою упередженістю людини в своїй перевазі над іншими людьми. А третім ступенем є гординя, тобто упередженість, яка вже зашкалює і є на порозі справжнього мегаломанства, що вже є справжньою хворобою.