Я вже не раз то аргументувала. Але пальці не відпадуть - напишу ще раз . 1. Гомеопатичні препарати у своїй переважній більшості не проходять належних досліджень. А отже приймати їх - проводити експеримент на собі. 2. Ті гомеопатичні препарати, які проходили дослідження давали результат на рівні плацебо-контролю. Тому, якщо нема серйозної проблеми із здоров"ям, але є надлишок грошей - то можна і гомеопатією скористатись.
А, нічого нового, думав якісь свіжі дані є по гомеопатії. Про те, що не доведено її ефективність, відомо, але і шкоди також не доведено. Але от плацебо від приймання гомеоп. працює на ура, тому для впертих противників традиційної хімії - в сам раз.
Ви добре розумієте що таке плацебо? Та? Водичку підсолодити - от вам і гомеопатія. І значно дешевше. Чи може гомеопати безкоштовно надають свої послуги? І цукрові кульки безкоштовно роздають? А?
Ну якщо я сам підсолоджу собі водичку, то вже не буде плацебо А чим вища ціна, тим більший власне ефект того плацебо, хіба нє? В людини спрацьовує думка, що чим дорожче, тим краще, що насправді не завжди так (а часто і зовсім навпаки).
Так, так. Тому гомеопатия - один із "сравнительно честный способ отъёма денег у населения"..... І піпл хаває....
Та я вас прошу... досліджень.... Звичайні ліки за гроші проходять будь-які дослідження. Скільки такого буває, в одній країні ліки проходять дослідження, а в іншій - ні. А скільки такого буває, що ліки пройшли дослідження у більшості країн, а через років 5 (!) виявляється, що ті ліки шкодять. Що до гомеопатії, можна багато сперечатися, але я був свідком, коли лікар (мій знайомий) лікував саме гомеопатією. Правда, він займався лікування не лише гомопатичними засобами, але й традиційними і народними. Так от два випадки, які я бачив результат лікування особисто і лише гомеопатією. Простудив я раз лімфо вузли. Пішов до хірурга, той назначив день, коли я би мав прийти на операцію. Тоді я пішов до іншого лікаря, той назначив ультрафіолетове вигрівання. Потім пішов до свого знайомого лікаря, про якого отут пишу(бо маю звичку перевіритись у декількох лікарях). Назначив він мені оті горошки, так звані, які я тут же почав вживати. Коли настав день йти до хірурга, у мене вже не було з чим йти - все пройшло. Інший випадок - батько мого знайомого. Скільки він лікарів пройшов!!!! Скільки ліків, мазів навживався!!!! Нога його боліла. Завів я до того ж лікаря. Той оглянув і каже: -то можна вилікувати різними способами, але я почну з найпростішого - гомеопатії. До тижня часу нога перестала боліти повністю. То він надякуватися не міг мені, що я йому порадив того лікаря. Згадав ще один випадок. У мого сусіда народилася дитина і на голові у дитини десь на дві третіх площі була підпухлість з таким лущенням шкіри і почервонінням. Викликав він педіатра, та оглянула і назначила мазь, яка знімає запалення і заживляє шкіру. Але ми ше викликали того ж мого знайомого, щоб він теж оглянув. Прийшов, оглянув, запитав що казала педіатр і тоді сказав своє: - то не є запалення шкіри, щоб лікувти саму шкіру, то організм через шкіру шось викидає назовні. Якщо її загоїти, то воно там, в організмі залишиться, а тому тре просто помогти організму, щоб він поскоріше викинув той непотріб і призначив відповідні гомеопатичні ліки. За тиждень голівка була така, ніби нічого й не було, а дитині було пару місяців всього навсього. Просто він (той лікар) був спеціалістом у своїй справі... всього навсього. Він не гребував народними методами, а часто сам готував ліки, тому й розумів що робить, тому міг покритикувати те, що написано у протипоказах і показах ліків, міг призначити ліки, які у інструкції застосування "не лікували" даної хвороби. І ясно, якщо лікуватися самому - то робити експеримент над собою, тут і гомеопатії не треба. Але зараз, коли кожен хоче заробити гроші, а слово гомеопатія стало модним, то ясне діло появилось багато шарлатанів, які поняття зеленого не мають що вони роблять і для чого.
Ясновидець, чародій.... Так, гомеопати працюють за принципом всіх шарлатанів - грають на бажанні чуда.... З.І. до чого це все в цій темі? Була десь тема про гомеопатію, може туди це перенести? ---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ---------- Нє, зовсім нє. Але і чудес ніхто не обіцяє. Може тому і не сприймається тими, хто прагне гомеопатії (тобто чуда)
Не чули? Вже знайшли зам міністра МОЗ, чи ше в бігах? Ну не кажіт, відмити пару мільйонів, хіба то не чудо?
Я думаю, що то до вакцинації стосунку не має. Хто збирається відмивати, завжди знайде що відмити. А от гомеопати з вашої кишені пряміком у свою. І не мало. Дорогий цукор...
Відмивання на вакцинації дає дуже хороший, стійкий імунітет від слідчих прокуратури, міліції та суду. 2 грн. 40 копійок за баночку, яку вистарчить на місяць?
Ну тоді й релігію можна вважати шарлатанством - так само люди гроші на церкву дають, і так само очікують чудо. Але ці чуда бувають, як в релігії, так і в гомеопатії - інакше люди вже давно б лишилися того ровЕра. А стосовно досліджень (ефективності в тому числі) - прекрасно ж розумієте (особисто на досвіді переконався) - доводиться то, що вигідне автору (замовнику) досліджень
А ви "хороший" науковець. Гомеопатія пишите, що не досліджена, але вже точно знаєте, шо не поможе. Хоть в англійськомовні журнали того не пишіть - сміятимуться, нє?
Сявичу, ви про які дослідження говорите? Поясніть. Проведеня досліджень із подвійним сліпим контролем унеможливлюють "вигідний автору" результат. Миху, читайте уважніше, що я пишу: більшість - не досліджувались, а ті що досліджувались - дорівнюють плацебо (пустишці). Я точно знаю, що ціни на гомеопатію є різні. І знаю, що є гомеопати, які тільки за консультацію беруть не менше сотні.
Стосовно плацебо і гомеопатичних препаратів - на собі випробувала що воно діє, хоч довіри, якщо чесно, і на 50% не було. Просто для заспокоєння совісті прийняла гомеоп.горошки, щоб оправдати собі потім прийом знеболювальних (ніби зрбила що могла і терпіти більше не можу). Ефект був за 15 хв. Такий стан сам по собі за 15 хв. не проходить - перевірено, нажаль уже протягом 2 років. Так що я тепер точно знаю, що воно діє, навіть якщо я в дію гомеопатії на себе і не вірила. Так, я платила сотню грн. за 1 конс. в місяць і весь місяць консультації безкоштовні, ліки гомеопатичні коштують дешево, ще коли я купувала то ціна за упаковку десь 12 грн., але там багато тих горошків.... Про безкоштовність нашої традиційної медицини можна сперечатись, можна звичайно не давати нічого своєму терапевту і не платити за УЗД (наприклад) якщо по скеруванню, але деякі аналізи є платні.... Не знаю точно але мені здається що виходить не надто дешевше, але тут сперечатись не буду. Правда є різні випадки і це все не є однозначним і повністю від традиційної медицини я не відмовляюсь звичайно, просто якщо є можливість, то краще скористаюсь гомеопатією, яка не має побічних дій, звичайно якщо призначається спеціалістом, а не в разі самолікування. Якби були серйозні погані наслідки для здоровя від приймання гом.препаратів, то про це б давно вже було відомо, я так думаю що про це б не мовчали. Що я можу додати, в гострих ситуаціях я очевидно буду викликати швидку, а в таких, що не потребують швидкого втручання спеціалістів-медиків, то буду користуватись послугами гомеопата ....
Небезбека гомеопатії в тому, що через довіру до неї, можна пропустити серйозну, не гостру проблему. А так, будь ласка, любой капріз за ваші дєньгі .
Одне необережне слово - і цілий офтоп... Я мав на увазі скаженого собаку, а гомеопатія - це так, випадково вирвалось... На мій погляд, гомеопатія - це марновірство і шарлатанство, ніякої дії ті препарати не мають, і не можуть мати, перевірено на мені, дружині і дітях, а шкода - задавнені хвороби... хоча в Православній Церкві є і такі думки, що гомеопатія - від диявола: http://www.similia.ru/gomeopat/articles/0009.htm
Нє!!!!!!!!Ну гомеопатією треба лікуватись обережно. А хороших гомеопатів в нас немає,я то знаю достовірно. А шкоди можна наробити великої ,коли в таких сеців лікуватись
А небезпека звичайного лікування зі звичайними ліками можна через довіру до ліків заробити ще одну хворобу, або пропустити іншу хворобу, лікуючи здорові органи. Є ще один радикальний варіант (ну щоб не пропустити) - піти до хірурга, той травкою лікувати точно не буде і піґулками... зате швидко і радикально - нічого не пропустите. ---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ---------- не сумніваюсь, якщо дослідниками були такі, як ви, шо відповідь знають наперед. ---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:27 ---------- а якими ліками можна необережно?