гомеопатія / лікування травами

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Євген, 23 тра 2007.

1. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Відповідь: гомеопатія / лікування травами HELP !!!

Олю, я не лікар, пояснюю на пальцях так, як сама то розумію тепер, коли спробувала в силу своїх знань і здібностей вникнути в це питання.

Антибіотики вбивають як "погані", так і "добрі" бактерії (тому і рекомендують тепер пити всілякі бактерії після антибіотиків). Тим самим порушується система захисту організму. Знову ж, якщо організм сильний, він з тим дасть собі раду, якщо він ще чимось ослаблнений - дає збій.

Щодо того, чому взагалі буває алергія на ліки - та тому, що ліки це хімія, це алергени, зрештою, це грубе втручання в дуже делікатну систему.

Я зовсім недавно сама сильно обпеклася з дитиною. Моя старша має проблеми - хронічні обструктивні бронхіти. Поволі вилазимо з того за допомогою гомеопатії. В гомеопатів є одне правило: "ніс - це святе", тобто категорично не можна закапувати ніс при нежитю, а тільки промивати, бо це шлях виведення токсинів і "перекриття" його рано чи пізно призводить до ускладнень (організм мусить кудись подіти те, що не може вивести через ніс і звичну видільну систему).
    Ми вже пару місяців не мали приступів задишки. Тиждень тому вона знову простудилася. Пізно ввечері почався дуже сильний нежить, дитина не могла спати, промити вона ще не може. Лікар наш був не на звязку. І я ризикнула закапати капельки. Подумала - ну, один раз, не смертельно. Адже ж інші капають - і нічого. Інші нічого, а моя дитина - алергік, імунітет дуже ослаблений. Одним словом, ніч вона спала, а прокинулася з задишкою. Вперше за пару місяців. Отаке от...

2. Salata

Salata Well-Known Member

Вопрос очень тонкий, из простых средств - добавление при купании отвара череды или листьев грецкого ореха.
    Аллергия может быть на моющие средства, порошок для стирки (не только на детской одежде, но и на маминой), шерсть домашних животных...
    Обычно начинается все с пищевой, все-таки, постарайтесь вспомнить с чего все началось, что могло попасть с едой ребенку.

В аптеках (не во всех) делают мазь на основе березового дегтя, это не лечит, но снимает самые неприятные симптомы.
    Дисбактериоз часто ведет к аллергии, проконсультируйтесь про хорошие биотики, многим помогает.

И еще: 5 месяцев - начало прикорма. Вегетарианство не спасает от аллергенов.

У меня в подобном случае ребенок просто слишком много ел, 1,5 - 2 нормы. Уменьшили "порции" - не стало аллергии.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене запитання: в якому віці у Вас пройшла алергія і що з гомеопатії Ви вживали, якщо не секрет....

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ука, у моєї дитини було подібне, якщо не то самЕ. На протязі двох місяців вночі регулярно була задишка, викликана алергією. І це було до тих пір, поки я не почав колоти пирогеналом. З першого уколу задишку, як корова язиком злизала і вже пройшло більше півроку і все спокійно і що цікаво, у неї була алергія на шоколад і мандарини - пропала. Якщо зацікавить, можу детальніше описати лікування.

5. Ука

Миху, питання про "що вживали" не зовсім коректне. Залежить, звісно, з якою метою Ви його задаєте.
    Специфіка гомеопатії в тому, що лік підбирається на загальний стан організму з тим розрахунком, що він має дати поштовх організмові самостійно справитися з проблемами. Таким чином у двох різних людей алергія з абсолютно однаковими проявами може лікуватися різними препаратами, наприклад лише тому, що одна людина воліє знаходитися в теплі, а інша - вхолоді. Чи тому, що одна - блодинка, схильна до повноти, а інша - сухоребрий брюнет.

Саме тому в гомеопатії так гостро стоїть питання пошуку грамотного лікаря. Свого часу не без допомоги нашої київської школи гомеопатія почала ставати на потік, двогодинні прийоми одного пацієнта (а саме стільки приблизно триває перший прийом в класичного гомеопата) стали недопустимою розкішшю, і стало популярним "довбання" одночасно кількома препаратами за різними симптомами "ану ж котрийсь попаде". Таке лікування часто теж призводить до простого усунення симптомів із заганянням хвороби всередину.

Тому, якщо Ви питаєте про препарат з метою порівняти з іще чиїмось лікуванням, чи, не дай Боже, для самолікування - киньтеся того.

6. Ука

Миху, скажу чесно - не цікавить, принаймні зараз. Моїх знань бракує, щоб самостійно лікувати дитину. Я не ризикну сама давати бодай якийсь препарат. Надто воно все хитке і делікатне. Я навіть з "мамською гомеопатією" не ризикую, хоча багато мам дуже успішно справляються з гострими простудними станами у своїх дітей за допомогою гомеопатії. Для цього треба шукати лікаря. Мої пошуки по традиційних лікарях закінчилися приблизно так само, як і в Євгена. І знову до цього повертатися я не хочу. До гомеопатії я вдалася ледь не з відчаю, абсолютно в неї не вірячи (колись брата лікували в "київській школі" - безрезультатно). Але лікар, якого мені порадили на форумі Котока не зовсім змахував на шарлатана, мав за плечима і успішну традиційну медичну практику, і наукову роботу. Під чергове загострення у старшої в мене була купа своїх проблем, грудна дитина на руках, проблеми з молоком тощо, тож я і відважилася. Наразі не шкодую, ми досить не зле даємо собі раду. Інша справа, що я впорола дурницю з тим капанням - тепер доведеться виправляти.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаю, був у мене такий хороший дохтор. Розбирався гомепатії також. Для нього, памятаю важливо було і колір шкіри і колір нігтів і т.д. Декілька разів приписував мені гомеопатичні ліки і допомагало, та й не тільки мені.
    Тут дійсно потрібен фахівець, це зовсім не хірургія - відрізав і все в порядку.:D Надто вже тонка це справа.

8. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Лікуватись я почала десь у 18-19 років, через рік-півтора ситуація значно покращилась, тобто симптоми повертались дуже рідко. Що приймала - не памятаю, препарати мінялись та й пройшло вже 10 років.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Е ні, Уко! Запевняю Вас. тут прирівнювання є не останньою справою. Думаєте лікар не прирівнює? Ще й як прирівнює, інакше досвід би не появився.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я чого запитав... буває лікар лікує, робить розумний вигляд, а потів в дитини виповниться 13-14 років і та алергія сама пособі пройде, а всі лаври слави дістануться лікарю. За статистикою десь 80% процентів алергія проходить, як вікове....

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Не той випадок. Це не вікове, та й разом з алергією я ще багато чого позбулась, хоча лікарі мені пропонували до кінця життя на гормонах сидіти.

12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В мене те саме - дизбактеріоз лікували фагами (те що ви бактеріями називаєте) а от симбітер то ви дали заробити свому педіатру. Моя сестра медик, викладає в медінституті, ми з тим дисбактеріозом їздили до знайомого професора в Охмадиті. Перше що вона спитала - Чи призначив педіатр Симбітер! Кажу - так, але його тяжко купити бо тільки 2 аптеки продають і до 5ї працюють. На що отримала відповідь - і НЕДАЙ БОЖЕ не давайте. Ми його кілька разів в своїй лабораторії висівали, і весь час різні результати. А все що має бути в симбітері містить грудне молоко.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шкода, шкода, що не памятаєте чим подолали Ви цю алергію, невже забули?

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я памятаю якими препаратами токсикоз подолала під час вагітності, а алергію ні - звиняйте.
    Пройшло 10 років, якщо ви памятаєте що приймали 10 років тому, то по доброму заздрю вашій памяті :)

15. галичанка

галичанка New Member

В центрі в гомеопатичній аптеці (за статуєю Матері Божої) висять телефони кількох гомеопатів. Я собі переписала, можу і Вам дати, якщо цікавить. В одної з них прийом дуже дорогий, в інших не знаю, не дізнавалась. Але зато гомеопатичні таблетки дуже дешеві.
    Бажаю всім міцного здоровя, ніколи не хворіти!!!!

16. Оля

Оля Старожилка форуму

А я ще додам. Є в Україні така газета "Бабушка", що видається в Кіровограді. Така "вєсчь", що всім би радила купувати і читати - і віруючим, і невіруючим в лікування травами і народними методами. :) Коштує всього 40 копійок.

• Подобається Подобається x 1
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

нема довіри, хіба дещо можна знайти....

18. Ука

Гомеопатичні таблетки дійсно коштують копійки, але дієві лише за умови грамотного підбору. Якщо лікар призначає одночасно кілька препаратів, або рано одне, ввечері друге і так місяць - тікайте від того лікаря. Справжній гомеопат призначить один прийом одного препарату і відслітковуватиме динаміку. І тілька через деякий час змінить препарат чи призначить повторний прийом, залежно від стану пацієнта. Трошки інакше в гострих стадіях хвороби, там прийоми частіші, але також приймається одночасно лише один препарат.

• Подобається Подобається x 1
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я раз звернувся до одного педіатра по рекомендації. Прийшов, послухав дитину.... Взяв аркуш А4 і таким дрібненьким-дрібненьким більшу половину аркушу нашкрябав рецепту.... Я далекий до медицини, але навіть мені дорослому на протязі дня все це прийняти.... навіть, якби й не обідав.... Лікар може виписати одне, два, ну три лікарства, а більше.... викликає сумніви: або дуже розумний, або не розуміє шо робе.

20. Ука

не розуміє, що робить. суть гомеопатії в тому щоб підібрати один препарат максимально подібний станові пацієнта. інакше буде така каша, що без кави з камфорою не розберешся.

а де твій аватар? :)